hu en
Videoton FC Végeredmény 2-0
Puskás Akadémia FC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2017-2018
Őszi szezon - 13. forduló
2017.10.21., Szombat @ 15:30
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
1108 néző
15 fok, felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Kassai Viktor
Asszisztensek:
Varga Gábor, Szécsényi István
Tartalék játékvezető:
Berettyán Péter
Gólbírók:
Pintér Csaba, Urbán Eszter
90 +3.Vége a mérkőzésnek!
90 +1.GÓÓÓÓL!
Henty
egy támadást gyönyörű kapáslövéssel fejezett be, a labdába Hegedüs csak beleérni tudott.

90.
 
90.Lazovics kapott sárga lapot, mert összeütközött az egyik vendég védővel, és a földre került.
88.GÓÓÓÓÓÓL!
A sarokrúgást követően Juhász elé került a labda, aki 7 méterről fejelt a PAFC kapujába!

87.Stopira távoli lövését nagy bravúrra védte Hegedüs!
86.Scsepovics tekert a 16-os sarkáról kapu fölé.
83.Henty kapott sárga lapot.
79.Fiola helyére Nego állt be.
77.
 
75.Hadzic tekert 23 méterről kapu fölé.
72.Prosser került nagy helyzetbe, lapos lövését Kovácsik szépen védte.
71.Jobb szélről érkező beadásunk egy vendég védő kezében akadt el a 16-oson belül, Kassai azonban nem ítélt 11-est.
69.Perosevic helyére Prosser állt be.
66.
 
66.Henty dolgoztatta meg Hegedüst egy távoli lövéssel, de a PAFC kapusa résen volt.
63.Géresi helyére Scsepovics állt be.
58.Latifi helyére Molnár, Bacelic-Grgic helyére pedig Márkvárt állt. be.
56.Balogh Balázs rúgta fel Fiolát, sárga lap!
52.Stopira beadását Juhász fejelte kapura, Hegedüs nagy bravúrral védte a jobb sarok irányába tartó fejest.
51.Rövid időn belül előbb Vinícius, majd pedig Fiola is sárga lapot kapott.
49.Lazovics szögletét Stopira fejelte közelről kapu fölé.
46.Csere nélkül folytatódik a második félidő.
45 +3.Vége az első félidőnek.
45.Három perc a hosszabbítás.
42.Géresi fejelt egy bal szélről érkező beadást nem sokkal kapu fölé.
37.
 
33.Varga helyére Suljic állt be.
30.Varga néhány lépés után ismét a földre rogyott, nincs jó állapotban, "Penge" masszőr mutatja, hogy hordágyra lesz szükség.
29.Perosevic kapott sárgát, miután a labda helyet Varga lábát rúgta meg elemi erővel. Középpályásunk ápolásra szorult, de úgy tűnik, tudja folytatni.
25.Kovácsik két védését és Fiola elegáns labdakihozatalát jutalmazta tapssal a szurkolósereg.
22.Perosevic a leshatárról iramodott meg a labdával,majd visszapasszolta azt Latifinak, aki 15 méterről, nagy erővel, kapu fölé lőtt.
21.Hadzic durrantott 24 éterről jócskán kapu fölé.
19.Géresi beadását Lazovics fejelte kapura az ötösről, Hegedüs védett.
15.
 
11.Szélről végezhettünk el egy szabadrúgást, a hosszún érkező Stopira pedig előrevetődve fejelte a labdát a PAFC kapujába, Kassai azonban valami szabálytalanságot látott, ugyanis a gólt nem adta meg, és szabadrúgás következik kifelé.
8.Lazovics harcolt ki a vendég kaputól mintegy 23 méterre egy szabadrúgást. A labda mögé Hadzic állt, és jól is tekert a jobb sarok irányába, Hegedüs a levegőben úszva védett bravúrral.
7.Ismét Géresitől indult a támadásunk, ezúttal Lazovicsot hozta játékba, 16 éterről azonban nem találta el jól a labdát, Hegedüsnek nem okozott gondot a védés.
4.Géresi a bal szélről adott remek labdát Hentynek, aki lefordult védőjéről majd 14 méterről kapura lőtt, Hegedüs védte a lapos, nem túl erős lövést.
1.A PAFC kezdte a meccset!
-2.Érkeznek a csapatok, hamarosan kezdődik a meccs!
-18.
 
-33.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést!
-40.
-50.
 
-55.Íme a mai kezdőcsapatunk:
Kovácsik - Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira - Géresi, Varga, Pátkai, Hadzic - Henty, Lazovics
-65.Üdvözöljük szurkolóinkat Budapestről, ahol 15.30-kor kezdődik csapatunk Puskás elleni bajnokija.
  • Kezdőcsapatok
  • Cserék
  • Szakmai stábok
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

Jól megérdemelt győzelem volt a mai, végig kontrollálni tudtuk a találkozót. A talaj remek volt, ez feküdt a passzjátékunknak, taktikailag pedig az egyik legjobb meccsünket játszottak. Sok helyzetünk is volt, ami az egyetlen hiányérzetünk lehet, hogy a hajráig ezeket nem használtuk ki. Ezt leszámítva viszont jól használtuk a labdát, amikor elveszítettük, akkor pedig nyomást helyeztünk az ellenfélre és hamar visszaszereztük azt, ellenfelünknek nem igazán voltak lehetőségei. Gratulálok a játékosoknak, de nincs sok időnk a regenerációra, hiszen kedden kupameccset játszunk, egy hét múlva pedig következik a fontos Újpest elleni bajnoki. A mai mérkőzésen erős volt a kispadunk, ezért is fontos, hogy mély legyen a keret. A kispadról beszálló játékosok pedig mind kiváló hozzáállással álltak be és segítették a csapatot. A folytatásban tovább küzdünk a céljainkért. Még sok-sok meccs van hátra, de az az érzésem, hogy jó úton járunk. Szurkolóinknak köszönjük, hogy eljöttek Budapestre és itt is végig biztattak minket!

Pintér Attila:

Nehéz beszélni erről a meccsről. Leszűkítettük a csapatrészek közti távolságokat, sok labdát szereztünk, amiből meg is indultunk, de a végén rossz döntéseket hoztunk, nem volt olyan hatékony a játékunk, mint az előző fordulóban a Ferencváros ellen. Bátrabban kellett volna futbaloznunk. A profi világban ilyen nincs, ami a meccs végén történt. Megengedhetetlen gólokat kaptunk, sajnos mindenki a lefújást várta. 88 percig mindent megtettünk, 8-9 szögletet meg tudtunk oldani, utána mégis elveszítettük a meccset. Nem csak ezért nem szereztünk pontot, hanem azért sem, mert a kontráinkat nem tudtuk végigvinni. Nagyon erős a 12 csapatos bajnokság, nem férnek bele olyan hibák, amilyeneket ma elkövettünk.

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2017. Október 21. 18:00  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Hajrában szerzett gólokkal győztük le a Puskás Akadémiát

Rengeteg lövéssel próbálkoztunk a meccsen, de a remek formában védő Hegedűs Lajos a 87. percig állta a sarat. Végül Juhász Roland és Ezekiel Henty is betalált, így továbbra is vezetjük a bajnokságot!

Csapatunk szombaton az OTP Bank Liga 13. fordulójában a Puskás Akadémiával találkozott. Bár a pályaválasztói jog minket illetett, a találkozóra az MLSZ szabályainak értelmében nem kerülhetett sor a Pancho Arénában, így az Új Hidegkuti Nándor Stadionban mérkőztünk a felcsútiakkal, akikkel szemben korábban még soha sem maradtunk alul tétmeccsen. A Vidinél nem léphetett pályára a sérüléssel küszködő Kovács István, visszatért viszont eltiltását követően Pátkai Máté és Danko Lazovics. Klubunk a korábbi évekhez hasonlóan idén is csatlakozott a mellrák elleni küzdelem városi kampányához, így játékosaink a találkozóra rózsaszín pólóban futottak ki, ezzel is felhívva a figyelmet: az időben felfedezett emlőrák gyógyítható.

Már a 4. percben helyzetbe kerültünk, amikor Géresi kapott egy passzt a tizenhatos sarkánál, majd középre gurított Hentynek. Nigériai támadónk megfordult és lőtt, Hegedűs felszedte a földről. Három perccel később Lazovics elé pattant egy labda, 14 méterről leadott pattogós lövését védte a vendégek hálóőre.

Nem álltunk le: Lazovics harcolt ki szabadrúgást a 8. minutumban, Hadzic pedig 25 méterről lőtt, Hegedűs csak nagy vetődéssel tudta kitornázni a sarok felé tartó játékszert. A 11. percben már a kapuba is bejutott a labda, de Kassai Viktor érvénytelenítette a Hadzic szabadrúgása után Stopira által közelről, szép vetődéssel befejelt találatot.

A 14. minutumban Hadzic tüzelt 19 méterről, ám ez a kísérlet is Hegedűs kezei között halt el. Öt perccel később Géresi beadását az ötös sarkáról Lazovics fejelte kapura, a korábbi MTK-kapus ismét a helyén volt. Nem telt el 90 másodperc és Hadzic tüzelt ismét, ez elszállt a kapu fölött.

Csak ekkor került sor a PAFC első kisebb lehetőségére. Perosevic lépett ki erősen lesgyanús szituációban, hátragurított Latifinek, aki 16 méterről, oldalról lőtt - jócskán fölé. A 25. percben Knezevic veszélyes beadásához ért hozzá Kovácsik, a labda pedig kevéssel mellévágódott. Nem sokkal később Szakály lövését fogta kapusunk.

A 28. percben Perosevic lendítette lövésre a lábát, de Varga előbb elsodorta a labdát, így csak középpályásunkat találta el a rúgás. Bár játékosunk először felállt és megpróbálta folytatni a mérkőzést, de nem ment, végül hordágyon vitték le, Suljic váltotta.

A 43. percben Géresi fejese kerülte el a kaput, az állás pedig a játékrészben már nem változott, így 0-0-val vonultak szünetre a felek.

A második 45 perc úgy folytatódott, ahogy az első nagy része zajlott: a 48. percben Stopira, majd Lazovics bólinthatott óriási helyzetben, de előbbi fölé szállt, utóbbit pedig Hegedűs ütötte ki. Ezzel azonban még mindig nem volt vége korai rohamainknak, hiszen az 52. percben Juhász maradt elöl és továbbított fejjel a vendégkapu irányába, ám a hálóőr ezúttal is óriási bravúrral tolta ki a játékszert. Másodpercekkel később Mevoungou fejese hullott mellé kevéssel.

Folyamatosan ráerőltettük akaratunkat a Puskás Akadémia csapatára, de nagyobb lehetőség a 66. percig nem alakult ki. Ekkor Henty 23 méterről próbálkozott, kísérlete épp Hegedűs kezébe szállt. Egy perccel később gyönyörű összjáték végén Hadzic került óriási ziccerbe, de közeli lövésébe beleléptek, így szöglet következett.

A 71. percben egy kontrát követően Prosser vezethette Juhászra a labdát helyzetben, majd lőtt, Kovácsik jól dőlt el és fogta a rövidbe tartó löketet. Négy perccel később Hadzic lőtt 23 méterről, ez is elszállt a kapu fölött.

A 86. percben Scsepovics elé került a labda a tizenhatos vonalán, de jobb lábbal nem talált célt. Egy perccel később Stopira lőtt 25 méterről, Hegedűs nagy vetődéssel tolta ki. A szögletet követően középen még nem sikerült kapura irányítani a játékszert, de a hosszún Juhász kissé lehajolva a kapu jobb oldalába bólintott (1-0).

A 90. percben Lazovics ugrott ki ziccerben, de lövés helyett megkísérelt egy cselt, majd elesett. Kassai Viktor szerb támadónknak mutatta fel a sárga lapot. Ezzel azonban még nem volt vége!

A 91. minutumban ugyanis Suljic jobb oldalról érkező beadását Henty vágta a kapu bal oldalába szép mozdulattal - Hegedűs csak hozzáérni tudott (2-0).

Győzelmünkkel biztossá vált, hogy megőrizzük az első helyet az OTP Bank Liga tabelláján. A Vidi története során bajnokin továbbra is veretlen a Puskás Akadémia FC-vel szemben. Legközelebb kedden lépünk pályára, a Dabas vendégei leszünk a Magyar Kupa 7. fordulójában.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek