hu en
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő Végeredmény 1-1
Videoton FC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2017-2018
Őszi szezon - 12. forduló
2017.10.14., Szombat @ 15:30
Balmazújváros, Balmazújvárosi Városi Stadion
1438 néző
18°C, napos
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Erdös József
Asszisztensek:
Buzás Balázs, Bornemissza Norbert
Tartalék játékvezető:
Varga Gábor
Gólbírók:
Szőts Gergely, Urbán Eszter
90 +5.Vége a mérkőzésnek, maradt az 1-1.
90 +3.Haris szerelt, majd kapott görcsöt.
90 +1.Négy perc lesz a ráadás.
89.Hadzic zsinórban harmadik szöglete Juhászt találja meg, de fejese kirúgásra száll.
88.Hadzic sarokrúgását Sigér, fejeli újra szögletre, majd ismét ő tisztáz szögletre.
88.Tamás tisztázott szögletre.
87.Gyorsan elvégezték és gyorsan elvesztették a labdát a hazaiak, kirúgás.
87.Zsiga lövését tornázta ki a sarokból Kovácsik, szöglet.
86.Rácz áll be a harmadik hazai cserelehetőséggel Andric helyére.
85.
 
84.Stopira beadása Scsepovicsnak magas volt, Szabót kilökték a labda alól, így elment keresztbe a játékszer, kirúgás.
80.A kakaskodás után Szabó Bence állt be Varga József helyére.
79.Újabb tömegjelenet. Hadziccsal szabálytalankodott Zsiga, majd komolyabb lökdösődés alakult ki. Ennek végén Erdős József Viníciust, Zsigát és a pályára befutó cserekapust, Horváth Lászlót figyelmeztette sárga lappal.
78.Suljic adott be a tizenhatoson belülről élesen, kifejelték a védők.
75.Kifejezetten kontrolláljuk a meccset az elmúlt percekben, a Balmazújváros legfeljebb kontrákat tud futtatni.
73.Hadzic legurította a szögletet Suljicnak, akinek veszélyes beadását Maisuradze bólintotta ki.
72.A támadó Arabuli helyén a védekező középpályás Maisuradze a hazaiaknál.
71.
 
71.Egy bedobást Hadzic csúsztatott szépen Negónak lövésre. Szélsőnk alaposan fölélőtt.
70.Zsiga áll be Habovda helyett.
67.Suljic szabadrúgása az alapvonal mögé száll, kirúgás.
67.Sigér faultolta Suljicot a hazai tizenhatos magasságában, szabadrúgás a javunkra.
66.Andrics forgolódott tizenhatosunkon, majd 14 méterről, középről lőhetett, ám még épp időben érkezett a blokk. Az ismétlést Vajda vágta fölé.
65.Fiola helyén Géresi a folytatásban.
63.Kaotikus jelenetek a pályán. Fiolát szerelték a balmazi tizenhatoson belül véleményesen, majd Henty küzdött egyszerre három emberrel - Russal, Habovdával és Uzomával -, végül megszerezte a játékszert, majd Erdős játékvezető szabadrúgást ítélt a javunkra. Ezt követően lökdösődés alakult ki.
59.Egy kontra futott végig a pályán, Uzoma emelt hosszan Vajda elé, aki jól vette le Hadzic mellett, majd 15 méterről lőtt, Kovácsik ütötte oldalra.
58.
 
55.Suljic sarokrúgását fogta Pogacsics, majd szöktette a meglóduló társat. Andrics kapta aztán helyzetben, de lövésébe Vinícius jól lépett bele, Haris elé pedig már lesen pördült a játékszer.
54.Suljic passzolt az üresen álló Stopirához, aki a tizenhatos sarkáról beadott, Nego emelkedett, de Haris tudta szögletre fejelni.
52.Scsepovics pörgetett volna finoman a betörő Fiolához, de kissé pontatlanra sikerült az átadás.
49.Andrics passzolt Vajdához szélre. A középpályás veszélyes beadását sikerült blokkolni, mielőtt a középen helyezkedő Arabulihoz került volna.
48.A találkozót 1438 fő tekinti meg a helyszínen.
47.Andrics kapott labdát tizenhatosunkon, befordult, majd 14 méterről lőtt, a játékszer elszállt kapunk fölött.
46.Folytatódik a mérkőzés! A szünetben egyik fél sem cserélt.
45 +1.Bár Erdős József eredetileg 1 perc hosszabbítást hirdettetett ki, végül pontosan a 45. perc végén lefújta a félidőt.
45.Az ünneplésért Andrics kapott sárgát.
45.
 
44.GÓL!

A júliusi Vidi-Balmazon is betaláló Andrics egyenlített. Vajda tolta elé a játékszert tizenhatosunk előterében, a nemrég honosított szélső pedig betört és oldalról, 9 méterről kilőtte a kapu bal oldalát.
43.Arabuli adott be Sigérhez, aki 8 méteren nem igazán érte el a kissé magas labdát, így gyenge fejese Kovácsik zsákmánya lett.
42.Nego lövése szállt mellé.
41.Kifejelték a védők, majd Uzoma óriási ollózással még messzebbre tisztázott.
40.Andrics lökte ki a labda alól Vargát, szabadrúgást végezhetünk el 33 méterről.
39.Scsepovics próbálkozott egy pattanó labdát ellőve, jócskán fölé szállt.
38.Szép Stopira-Scsepovics-Suljic kombináció futott volna a Balmazújváros tizenhatosának oldalánál, de egy kissé pontatlan passz miatt végül kirúgás következett.
37.Egy hazai szabadrúgást követően Henty indulhatott el, balra osztott Suljichoz, akinek beadása hosszú lett Scsepovics és Henty számára is.
35.Andric tekerte be a sarokrúgást, amely elcsúszott keresztbe, Arabuli pedig érkezett a hosszún, de közvetlen közelről nem sikerült a kapuba bólintania a labdát.
34.Semlegesítették a védők, majd Uzomba beadása pattant Fioláról szögletre.
33.Negót buktatták 30 méterre a hazai kaputól, szabadrúgás.
32.Scsepovics ugratta ki Hentyt Rus mögött, támadónk visszacselezett volna, de a védő előbb belenyúlt a labdába, majd Henty újabb érintése után kirúgás következett.
32.
 
30.Haris szöktette volna Habovdát, aki kilépett Fiola mögött, Buzás Balázs lest jelzett.
27.Sigérhez passzolták hátra a sarokrúgást, aki beadott, de Kovácsik zsákmánya lett a labda.
27.Andrics lövésébe léptünk bele, jöhet az első szöglet.
24.Suljic passzolt középre Hentyhez, aki pattanás után lőtt, csapódó löketét Pogacsics csak öklözni merte.
21.Suljic adott be veszélyesen a bal oldalról, de ezúttal Rus el tudta csúsztatni a labdát.
19.
 
17.Már-már úgy nézett ki, hogy Henty kiléphet egy pontatlan hazai passzt követően, de végül csúszva mentett a védelem, támadónk pedig ápolásra szorul.
15.Vajda tekert mellé 22 méterről.
14.Scsepovics gurított a tizenhatos vonalán álló Hentyhez, aki zavartalanul lőhetett, de kissé eltörte, így nem született gól.
13.Sigér lőtt mellé 20 méterről.
11.GÓÓÓÓÓÓÓL!

Vezetünk! Suljicot buktatták saját térfelünkön, miután elpasszolta a labdát, de az akció futott tovább. Henty a szélen elhúzott védője mellett, majd a tizenhatoson belülről beadott, Scsepovics pedig 7 méterről könnyedén fejelt a kapuba. 0-1!
8.A labdával akadt némi probléma, ki kellett cserélni.
7.Vajda lövése jócskán fölécsavarodott.
6.Stopira szabyáltalankodott tizenhatosunk vonalának közelében, 17 méterről szabadrúgást végezhet el a Balmazújváros.
5.Juhász fejelte el Póti nagy bedobását.
4.Fiola szabálytalansága nyomán Haris került a földre.
1.Elkezdődött a mérkőzés!
-1.A csapatok és a drukkerek egyperces néma gyászszünettel adóztak az október 9-én elhunyt egykori magyar válogatott játékos, Tóth II József emlékének.
-3.Kivonultak a csapatok!
-7.A Balmazújváros kezdőjének egyik tagja, a szerb származású Andric Nemanja a közelmúltban felvette a magyar állampolgárságot.
-13.A csapatok bevonultak az öltözőbe, közeleg a mérkőzés kezdete!
-15.Érdekesség, hogy ellenfelünk kapujában Pogacsics Krisztián áll, akinek mezszáma hálóőrként a megszokott 1-es vagy magasabb értékek helyett 2-es.
-21.Ahogy összeállításunkból már kiderült, ma tétmérkőzésen is visszatér a kezdőcsapatba júliusban sérülést szenvedett középhátvédünk, Vinícius Paulo.
-27.
 
-31.Egykori vezetőedzőnk, Horváth Ferenc is kijelölte kezdő tizenegyét. A Balmazújváros a Pogacsics - Rus, Tamás L., Póti, Habovda, Arabuli, Sigér, Haris, Andric, Vajda, Uzoma összeállítású csapatot küldi pályára.
-37.A csapatok már a pályán melegítenek.
-45.Marko Nikolics vezetőedző ezúttal az alábbi tizenegy játékost jelölte a kezdőnkbe: Kovácsik - Fiola, Vinícius, Juhász, Stopira - Nego, Varga J., Hadzic, Suljic - Henty, Scsepovics.
-52.
 
-60.A találkozót felvezető cikkünkben már megírtuk, hogy ezúttal nem tartott a csapattal az eltiltott Pátkai-Lazovics kettős, valamint a sérült Kovács István sem. Rajtuk kívül Fejes András sem áll Marko Nikolics vezetőedző rendelkezésére, mivel kisebb betegséggel bajlódik.
-67.Köszöntjük kedves szurkolóinkat a balmazújvárosi stadionból, ahol csapatunk 15:30-as kezdettel az NB I-ben újonc Balmaz Kamilla Gyógyfürdő vendége lesz!
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

"Jól kezdtünk, kontrolláltuk a találkozót, nálunk volt a vezetés, több helyzetet is kidolgoztunk, a kapunk pedig nem igazán forgott veszélyben. Aztán a szünet előtt – miután hosszú ideig nem is próbálkozott lövéssel a hazai csapat – kiegyenlített a Balmazújváros. A második félidőben nagyon szervezett védekezést láthattunk ellenfelünktől, de kontrákból továbbra is veszélyesek voltak, talán még veszélyesebbek is, mint mi. Két-három helyzetből is betalálhattak volna. Elégedetlen vagyok az eredménnyel, ezt elmondtam az öltözőben is. Meg kell találnunk azt a játékot, amellyel sorozatban tudjuk hozni a meccseket. Az különösen bosszantó, hogy jól kezdünk, de a bekapott gól után kicsit elveszítettük a fejünket. Többet vártam ma a csapattól, a Balmazújvárosnak pedig gratulálok!”

Vezetőedzőnk újságírói kérdésre válaszolva az egy az egy elleni párharcokra is kitért.

"Az első félidőben jól játszottunk, de a hazai kapu előtt nagyjából 10 helyzet hiúsult meg egyéni hibák miatt – ezek a hibák pedig az egy az egy elleni helyzeteknél voltak. Könnyű szituációk voltak pedig, de vagy az utolsó passzba, vagy a döntésbe hiba csúszott. A második félidőben nehezebb dolgunk volt, közelebb védekezett a kapujához a hazai csapat. De nem csak ezektől a szituációktól vártam többet, hanem a pontrúgásokból is. Általában a sarokrúgások, szabadrúgások az erősségeink, ma 10 beadásból nem sikerült egy se, pedig hat jó felépítésű, jól fejelő emberünk várta a labdákat.”

Horváth Ferenc:

"Nagyon büszkék lehetünk erre az eredményre, egy jó csapat ellen szereztünk pontot. Azt bátran kijelenthetem, hogy a második félidőben jobbak is voltunk, pedig a Vidi egy remek gárda. El kellett dönteni a héten, hogy feláldozunk egy bárányt az öltözőben, vagy feláldozzuk az eredményesség oltárán a szép játékot. Utóbbi mellett döntöttünk, de így is voltak lehetőségeink kontrákból. Ezeket nem használtuk ki jól, de ettől függetlenül is büszke vagyok a srácokra, hiszen Magyarország egyik legjobb csapata ellen játszottak jól. Fontos, hogy a játékosok elhitték, hogy a befektetett munkájukkal képesek eredményt elérni. Nem voltak nagy egyéni hibák, javuló tendenciát láttam a csapattól védekezésben és támadásban is. Fontos volt a játékosoknak, hogy legalább egy pontot szereztünk ma.”

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2017. Október 14. 18:00  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Másodszor is döntetlen a Balmazújvárossal szemben

Scsepovics fejesével korán megszereztük a vezetést, de Andric egyenlített.

Története során először látogatott a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő otthonába a Videoton FC. A két csapat júliusi, első összecsapásán 1-1-es eredmény született, amely az OTP Bank Liga 12. fordulójában megismétlődött.

Az eltiltott Lazovics és Pátkai, valamint a sérült, illetve beteg Kovács István-Fejes páros hiánya ellenére is remekül kezdtük a találkozót, hiszen a 11. minutumban előttünk adódott az első komoly lehetőség, amelyből azonnal gólt értünk el. Suljic passzolt tovább egy labdát, szabálytalankodtak vele szemben, de Erdős játékvezető előnyszabályt ítélt. A labda Hentyhez került, aki megverte védőjét, majd az alapvonal közeléből beadott, Scsepovics pedig középen emelkedett és könnyedén fejelt a kapuba (0-1).

Három perccel később megduplázhattuk volna előnyünket, amikor Scsepovics Hentyhez gurított, 17 méteren teljesen üresen álló támadónk viszont kissé gyengén találta el a labdát, így odalett a lehetőség. A 24. percben szintén nigériai csatárunk jeleskedett, amikor egy labdát pattanás után ellőtt, Pogacsics csak öklözni merte a löketet.

A 35. percben került először helyzetbe a hazai csapat. Ekkor egy szöglet tekeredett középre, többen zavarórepülést végeztek, így a labda a hosszún Arabuli elé került, aki közvetlen közelről fejelt az üres kapu mellé.

A 44. minutumban született meg a mérkőzés utolsó gólja. A két csapat nyári mérkőzésén is eredményes Andric kapott passzt a tizenhatos vonalán Vajdától, eltolta kissé oldalra, de a tizenhatoson belülre, majd némileg kiszorított szögből pontosan a kapu bal oldalába lőtt (1-1).

A második félidő hazai helyzettel kezdődött. Ismét Andricot keresték a társak a tizenhatoson belül. A korábbi újpesti támadó befordult és 14 méterről lőtt, de a labda elszállt a jobb felső fölött. Az 54. percben Stopira-Suljic összjáték végén előbbi kapta vissza a labdát és a tizenhatos sarkáról teljesen tisztán beadott, középen pedig Haris és Nego emelkedett, a Balmazújváros középpályása bravúrral szögletre mentett.

Az 59. percben kontrázott a Balmaz. Uzoma emelt hosszan, keresztbe Vajdához, aki labdaátvételével elvitte Hadzic mellett, majd 15 méterről tüzelt, Kovácsik ütötte ki a játékszert. A folytatásban Fiola helyén Géresi kapott lehetőséget, majd Vinícius kiváló blokkja akadályozott meg egy 14 méterről, középről leadott Andric-lövést, az ismétlést pedig Vajda vágta fölé.

Ahogy az első félidő java részében, úgy a másodikban is irányítottuk a mérkőzést, de ez helyzetekben nem nyilvánult meg. A hajrához közeledve Szabó Bence is lehetőséget kapott, majd Stopira beadása ment el Scsepovics és Szabó fölött. Az utolsó percekben teljesen kapujukhoz szögeztük ellenfelünket, amely tíz-tizenegy emberrel volt kénytelen védekezni, de a győzelmet jelentő gól nem született meg, így 1-1-gyel ért véget a találkozó.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek