hu en
Videoton FC Végeredmény 1-0
Debreceni VSC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2017-2018
Őszi szezon - 5. forduló
2017.08.12., Szombat @ 20:30
Felcsút, Pancho Aréna
1929 néző
20 fok, szeles
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Kassai Viktor
Asszisztensek:
Tóth II Vencel, Varga Zsolt
Tartalék játékvezető:
Huszár Balázs
Gólbírók:
Pintér Csaba, Molnár Attila
90 +7.Lazovics nagyon higgadtan értékesítette a 11-est, majd Kassai lefújta a meccset!
90 +6.Nagy Sándor is besárgult.
90 +5.Szatmári sodorta el Hentyt a 16-oson belül, büntető!
90 +4.Stopira beadását Lazovics pörgette közelről kapu felé.
90 +3.Szatmári is besárgult.
90 +1.Elkezdődött az 5 perces hosszabbítás.
90.Holman helyére Mészáros állt be.
86.Pátkai helyett Géresi a pályán.
85.Nem fogják kitalálni, mi történt - bizony, újabb sárga lap, aki kapja: Henty - reklamálásért.
84.Tőzsér kapott sárga lapot!
83.Fiola is besárgult.
82.
 
78.Tabakovic helyére Mengolo állt be.
77.Pátkai szabálytalankodott, sárga lap!
75.Jovanovic is besárgult.
73.Suljic beadását Maric fejelhette 6 méterről kapura, de a DVSC kapusa hatalmas bravúrral védett, a kipattanót Pátkai fejelte kapu mellé.
72.A túloldalon Könyves került helyzetbe, de becsúszva nem tudott eredményes lenni.
69.Lazovics 18 méterről Pátkai fejére ívelt egy szabadrúgást, középpályásunk néhány lépésről kapu mellé fejelt - nagy helyzet volt!
65.Lazovics került nagy ziccerbe, 16 méterről azonban néhány centivel a jobb kapufa mellé lőtt.
63.
 
60.Varga helyére Maric állt be.
54.Egy szöglet után Henty elé került a labda, aki közelről kapu fölé fejelt.
53.A mérkőzés eddigi legnagyobb helyzetét hagyta ki Suljic, egy sakk-matt akció végén.
52.Lazovics jobb oldali beadás volt pontatlan.
46.Csere nélkül folytatódik a meccs.
45.Vége az első félidőnek.
42.
 
40.​Ioan-Constantin Filip is besárgult.
36.Henty szép cselekkel tört be a bal szélen, az alapvonal közelében a 16-oson belülre, majd középre adott be, Lazovics egy hajszállal maradt le a beadásról.
34.Henty egy szép labdaátvétel után 16 méterről kapura tekert, Nagy védett.
30.Nego jobb oldali beadását fülelte le a debreceniek kapusa, Nagy Sándor.
29.Fiola becsúszva szögletre mentette Jovanovic lövés-szerű beadását. Vagy beadás-szerű lövését.
25.
 
19.A vendégek elég keményen, agresszíven futballoznak eddig. Az imént Könyves szabálytalankodott Negoval, ez is sárga.
15.Nego került a jobb szélen nagy ziccerbe, éles szögből leadott lövését Nagy bravúrral védte, a kipattanót Hadzic lőtte kapura, de a vendég védők blokkolni tudtak.
12.
9.Tőzsér lövése egy fehérvári lábon megpattant, és veszélyesen csapódott lefelé a labda, amely azonban a kapunk fölött hagyta el a játékteret.
7.Két veszélytelen debreceni szögleten kívül egyelőre semmi izgalmas nem történt a pályán, kiegyenlített arányban birtokolják a felek a labdát.
3.Kinyik Ákos rúgta meg nagyon csúnyán Vargát, sárga lap!
1.Tabakovic indította útjára a labdát.
-5.Az utolsó pillanatban Scsepovics helyére Henty került a kezdőbe!
-18.
-27.
 
-35.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést.
-47.
 
-50.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Nego, Juhász, Fiola, Stopira - Suljic, Pátkai, Varga, Hadzic - Scsepovics, Lazovics
-60.Üdvözöljük szurkolóinka Felcsútról, ahol 20.30-kor kezdődik a Vidi - DVSC bajnoki.
  • Kezdőcsapatok
  • Cserék
  • Szakmai stábok
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

Úgy érzem, megérdemeltük ma a győzelmet. Az első 10-15 percben nem játszottunk úgy, ahogyan kellett volna, a gondolatok már a play-off körben jártak, de ez nem megengedhető egy ellenfél ellen sem – egy jól szervezett Debrecen ellen pedig pláne. Ezt követően jól játszottunk, számtalan helyzetet alakítottunk ki. Talán 5-6-7 100 százalékos helyzetünk is volt, jól járattuk a labdát, nyomás alatt tartottuk a vendégeket és a védekezés is rendben volt. Mindössze egy olyan kontra volt, amiből a Debrecen betalálhatott volna. Jellemző az ilyen meccsekre, hogy a támadó csapat figyelme kihagy két percre, és elveszíti a találkozót, de mi végig kontroll alatt tartottuk a labda mögötti területet is, ami egyáltalán nem könnyű ennyi támadójátékossal. Nagyon fontos győzelmen vagyunk túl, a meccs üzenete pedig az, hogy soha ne add fel! Az is fontos, hogy ez volt a harmadik találkozó, amikor nem kaptunk gólt, okosan és taktikailag fegyelmezetten játszottunk. Ez a csapat egy igazi harcos csapattá formálódik lassan, akik egymásért és a Vidi-mezért küzdenek minden meccsen. Szóval gratulálok a játékosoknak, a szurkolóknak pedig köszönöm, hogy ma is az elejétől a végéig mögöttünk voltak. Most már koncentrálhatunk a rájátszásra. Most is úgy gondolom, hogy 50-50 százalék esélye van mindkét csapatnak a továbbjutásra. A Partizannak nagyobb a nemzetközi tapasztalata, hiszen az elmúlt 12 szezonban 9 alkalommal ott voltak valamelyik sorozat csoportkörében – egyszer velem a kispadon. Nem beszéltem senkivel otthonról, de úgy gondolom, hogy rajtuk nagyobb a nyomás, mi pedig szeretnénk továbbélni az álmunkat, azaz ott szeretnénk lenni a csoportkörben.

Vezetőedzőnk Marko Scsepoviccsal kapcsolatban elmondta, hogy a Bordeaux elleni bordasérülés miatt nem tudott végül pályára lépni, de bízik benne, hogy csütörtökön ott lehet majd a csapatban.

Herczeg András:

Ellenfelünk összességében jobb volt és megérdemelten nyerte meg ezt a találkozót. Az első félidőben még rendben volt a játék, de a másodikban nagyon beszorított minket a Vidi. Erről természetesen mi is tehetünk, mert a labdákat le kell tudni kezelni és jó helyre kell tudni passzolni, ami most nem sikerült. Persze bosszús egy ilyen mérkőzés végén az ember, főleg, hogy a tizenegyest eredményező szituáció során kétszer is megállíthattuk volna az akciót már a félpályán. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de gratulálok a Vidinek és nagyon sok sikert kívánok nekik a Partizan elleni párharchoz.

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2017. Augusztus 12. 22:55  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Lazovics az utolsó pillanatban döntött - újra legyőztük a Lokit

Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de mindegyik kimaradt, aztán a ráaádás legvégén megszületett a győztes gól.

Csapatunk négy forduló alatt nyolc pontot gyűjtve a második helyről várhatta az OTP Bank Liga ötödik fordulóját, amikor a Debreceni VSC látogatott a Pancho Arenába. Közvetlenül a mérkőzést megelőzően egy változtatást eszközölt Marko Nikolics vezetőedző, Marko Scsepovics helyett Ezekiel Henty kezdett. Szerb támadónk a Bordeaux elleni EL-meccsen szenvedett bordasérülést, a bemelegítés során pedig megint fájdalmai voltak.

A találkozó alaphangját a debreceni Kinyik Ákos adta meg, aki már a 2. percben sárga lapot kapott egy Varga József ellen elkövetett szabálytalanság miatt. A 16. percben tetszetős akciót futtattunk végig a pályán. Lazovics kapta meg a labdát a debreceni térfél közepén, majd kiugratta Negót, aki közelről a kifutó Nagyba lőtte a játékszert. Hadzic ismételhetett volna, de egy védő önfeláldozóan abba is belevetődött. Nem sokkal később Könyves "pakolt oda" Negónak, amiért Kassai felmutatta neki is a sárgát. A szabadrúgásból Hadzic csúsztatott veszélyesen, de végül mellé ment.

Az első félidőben enyhe fölényben játszottunk és elsősorban a szélen igyekeztük feltörni a hajdúságiak védelmét, főleg Nego volt aktív. A 34. percben Stopira játszott Hentyhez, aki sarkazni próbált, de ezt a kísérletet blokkolták. A labda viszont ott maradt támadónk előtt, aki így a hosszúba tekert volna, ha Nagy Sándor nem hárít szép vetődéssel. Két perccel később újra Henty tört be a tizenhatoson belülre védőjét lefutva, majd élesen keresztbe lőtt - a túloldalt érkező fehérváriak elől Szatmári tisztázott. A bedobást követően Nego is hasonlóan adott be, ám akkor Jovanovics mentett.

A 40. percben Filip is besárgult, a félidő zárásaként pedig néhány szögletet végezhettünk el, de gól nem esett, így 0-0-s döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A szünetben sem a Vidi, sem a Debrecen nem változtatott. Az 53. percben óriási ziccerbe kerültünk: szép labdafelhozatal után Henty passzolt középre az érkező Pátkainak, aki lövés helyett váratlanul, de pontosan Suljicot találta meg a tizenhatoson belül. Teljesen egyedül helyezkedő bosnyák-magyar szélsőnk elpasszolta Nagy mellett a labdát, de a gólvonal közelében menteni tudtak a védők. A szögletet követően Stopira fejesét Henty toldotta meg háttal a kapunak, de fölé ment.

Óriási fölényben játszottunk, de az 59. percben szöglethez jutott a Loki, melyet Szatmári fejelt Kovácsik kapuja fölé helyzetben. Egy perccel később jött az első cserénk, Varga helyén Maric folytatta. A 64. percben Henty ugratta ki Lazovicsot, aki azonban 12 méterről, kissé jobbról a hosszú kapufa mellé lőtt.

A 69. percben 20 méterről Lazovics végezhetett el szabadrúgást. Mivel a Loki védői váratlanul befutottak a gólvonalra, támadónk lövés helyett a kapu közvetlen közelében helyezkedő társak felé ívelt. Pátkai mintegy három méterről bólintott kapu mellé.

A következő támadásból Holman ugratta ki Könyvest, aki 12 méterről, csúszva nem tudta elkotorni Kovácsik mellett a labdát. Másodpercekkel később a felrohanó Nego passzolt Suljicnak, szélsőnk gyönyörűen kanyarított középre, ahol előbb Maric fejelte a labdát hat méterről Nagyba, majd az ismétlést Pátkai bólintotta keresztbe a kapu előtt. A 75. percben Hadzic az alapvonalról adott be, Henty berobbant, de fejjel ő is célt tévesztett.

A 84. percben Tőzsér is besárgult, majd a hajrára Géresi is lehetőséget kapott Pátkai helyén. Az ötperces ráadás negyedik percében Suljic ugratta ki a szélen Stopirát, aki lehagyta védőjét, majd középre adott, ahol Lazovics közelről fölé durrantott.

És még csak ezután jött a dráma! A 95. percben Henty próbált meg egy megkerülős cselt Szatmári mellett a tizenhatoson belül. A debreceni védő lerántotta csatárunkat, Kassai Viktor pedig tizenegyest adott. A büntetőt Lazovics magabiztosan rúgta a bal alsóba, majd a játékvezető véget is vetett az összecsapásnak, amit így egy 97. perces góllal nyert meg a Vidi!

Csapatunk legközelebb csütörtökön lép pályára, a Partizan vendégei leszünk Belgrádban az EL-rájátszás első találkozóján.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek