hu en
Videoton FC Végeredmény 1-1
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2017-2018
Őszi szezon - 1. forduló
2017.07.16., Vasárnap @ 17:00
Felcsút, Pancho Aréna
1792 néző
28 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Iványi Zoltán
Asszisztensek:
Varga Zsolt, Márkus Tamás
Tartalék játékvezető:
Szalai Dániel
Gólbírók:
Németh Ádám, Molnár Attila
90 +5.Vége a mérkőzésnek!
90.5 perc a hosszabbítás!
90.Géresi fejelt kapu mellé egy szélről érkező beadást.
88.Haris lőtt 22 méterről kapura, Kovácsik védett.
84.Maric lapos beadását vágták ki a védők az ötösön belülről.
80.Andric helyére Virág állt be.
78.Scsepovics helyére Maric állt be.
77.Barczi kapott sárgát!
75.
 
74.Pátkai 20 méterről, kapásból lőtt nem sokkal a jobb kapufa mellé.
73.Vajda végezte el 21 méterről a szabadrúgást, a középre tartó lövést Kovácsik magabiztosan védte.
72.Juhász lökte el Vajdát, sárga!
71.Kovács helyére Batarelo állt be.
67.Lazovics parádés labdával ugratta ki Géresit, aki egyedül vezethette a labdát Horváthra, a Balmaz kapusa azonban óriásit védett. Nagy helyzet volt!
65.Horváth László időhúzásért kapott sárgát!
62.Hadzic helyére Barczi ált be.
57.Zsiga 17 méterről alig csavart a bal felső sarok mellé.
57.Zsiga helyére Fekete állt be.
55.
 
51.GÓÓÓÓÓL!
Szép támadás végén Suljic jobb oldali beadását követően Danko Lazovics juttatta a játékszert a vendégek kapujába!

46.Folytatódik a meccs, Szolnoki helyére Géresi állt be a szünetben.
45 +2.Vége az első félidőnek!
45.

Szolnoki beadása után Lazovics akrobatikus mozdulattal lőtt 8 méterről a kapu fölé.

43.
 
40.Scsepovics beadása pontatlan volt, ugyanakkor most talán sikerül nagyobb nyomást gyakorolnunk ellenfelünkre.
35.Próbálkozunk, próbálkozunk, de az elmúlt bő negyedórában nem sikerült komolyabb gólhelyzetet kialakítanunk a masszívan védekező balmaziak kapuja előtt.
32.Vajda szabálytalankodott, sárga!
27.
 
23.Rus szabálytalankodott Suljiccsal, sárga!
19.Szinte azonnal egyenlíthettünk volna, Nego jobb oldali beadását Suljic szépen lőtte kapásból kapura, Horváth nagyot védett!
17.GÓL!
Teljesen váratlanul megszerezte a vezetést a Balmaz. Kovács labdájával Andric cselezett befelé, majd 17 méterről, ballal kapura lőtt, a labda a jobb kapufáról a kapunkba vágódott!

15.
 
13.Nego rúgta fel Uzomat egy sárga lapért!
11.A találkozót egykori kiváló portugál középpályásunk, Filipe Oliveira is a helyszínen tekinti meg!
8.Lazovics lőtt erősen egy szabadrúgást a vendég 16-oson belülre, a labda úgy tűnt, hogy az egyik fehér mezes játékos kezére pattant volna, Iványi sporttárs azonban nem ítélt 11-est.
6.Az első percek nagy Vidi-fölényben teltek el, a játék többnyire a Balmaz térfelén zajlott.
3.Nagy fehérvári bedobást követően Juhász elé került a labda, akinek 12 méterről leadott lövését blokkolni tudták a fehér mezes védők, a kipattanó Hadzic elé került, aki Scsepovics irányába ívelt, de a vendégek kapusa megszerezte a játékszert.
1.Mi kezdtük a meccset!
0.
 
-1.Viníciust köszöntötték kezdés előtt, aki a Honvéd elleni zárófordulóban játszotta a 150. NB I-es bajnoki mérkőzését még az előző idény legvégén!
-2.Érkeznek a csapatok. A vendégek tiszta fehérben, mi pedig a vadonatúj adidas mezünkben lépünk pályára!
-15.
 
-25.A mai mérkőzés egyik pikantériája, hogy a Balmaz kapusedzője az a Borsos Vilmos, akinek nagyobbik fia, Borsos Balázs a Vidi fizioterapeutája, míg kisebbik fia, Borsos Vilmos a Vidi II kapusa.
-35.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést!
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Szolnoki, Vinícius, Juhász, Stopira - Nego, Hadzic, Pátkai, Suljic - Lazovics, Scsepovics
-55.
Ma debütál csapatunk vadonatúj adidas meze!
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat Felcsútról, ahol 17-kor kezdődik a Vidi - Balmazújváros bajnoki mérkőzés.
Mérkőzés után

Marko Nikolics:

"Kicsit csalódott vagyok, hogy nem sikerült megnyernünk a meccset. Ahogy korábban mondtam, sosem könnyű az újonc csapatok ellen játszani az első fordulókban, mert nagyon motiváltan várják a játékosaik, hogy az élvonalban szerepeljenek. Mi túl idegesen játszottunk, sok technikai hibát láttam a csapattól, ezek ezen a szinten nem férhetnek bele a játékba. Korán vezetést szerzett az ellenfél, a második félidőben nekünk is sikerült gyorsan egyenlítenünk, de a második gólt már nem tudtuk belőni – pedig megvoltak a helyzeteink, elég csak Géresi, vagy Scsepovics lehetőségeire gondolni. De mindezzel együtt, ha teljesen őszinte szeretnék lenni, azt mondhatom, hogy nem is érdemeltük ma meg a három pontot. A Balmazújváros remekül védekezett, nagyon motiváltan játszottak, jól kontráztak, gratulálok Horváth Ferencnek és csapatának. Mi csütörtökön már újra pályán leszünk, nagyon fontos szerepe lesz a regenerációnak a következő napokban, hiszen nem sokat rotáltunk az elmúlt találkozókon. Bízom benne, a Nömme Kalju és a Puskás Akadémia elleni találkozókat meg tudjuk majd nyerni.”

Vezetőedzőnk újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy egyáltalán nem volt arról szó, hogy lebecsültük volna a Balmazújvárost, valamint arról is beszélt, hogy pénteki EL-sorsolást (amely során kiderült, hogy amennyiben továbbjutunk a francia Girondins Bordeux ellen léphetnénk pályára) egyelőre nem kívánja kommentálni, hiszen hiába a háromgólos előny az észtek ellen, addig nincs vége a párharcnak, amíg a játékvezető le nem fújja a csütörtöki találkozót.

Horváth Ferenc:

"Elégedett vagyok az eredménnyel! Nagy dolog a mi kis csapatunk életében, hogy rögtön a nyitányon, Magyarország egyik legjobb, ha nem a legjobb együttesétől el tudtunk vinni egy pontot. A mai nap a szív diadala volt, a srácok mindent megcsináltak, amit kértem tőlük. Zártan védekeztünk, az első félidőben még a kontráink is ültek, a másodikban már annyira nem, de a védekezésünk akkor is rendben volt. Kezdésnek nem kell ennél jobb meccs. A játékosaimnak még meg kell szokniuk az NB I légkörét, hiszen sokan közülük korábban még nem játszottak az első osztályban. Kicsit elfáradtunk fejben és fizikálisan is, de ahogy mondtam, a szívük vitte őket előre, erre pedig lehet építeni a továbbiakban. A Vidinek sok sikert kívánok az Európa Ligában!"

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2017. Július 16. 19:00  -  Szerző: Guber Péter  -  
TUDÓSÍTÁS
Döntetlen a szezonnyitón

Andrics korai góljára Lazovics révén válaszoltunk, de fordítanunk nem sikerült a Balmazújváros ellen.

A Nõmme Kalju FC elleni Európa Liga-párharc két mérkőzése között megkezdődött az OTP Bank Liga 2017-18-as idénye. Első ellenfelünk az újonc Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapata volt, amellyel korábban még sohasem csaptunk össze semmilyen tétmérkőzésen. A Hajdú-Bihar megyeiek kispadján korábbi játékosunk és vezetőedzőnk, Horváth Ferenc ült.

Kellemes nyári délutánon, mintegy 24 fokban, 17 órakor, 1792 néző előtt került sor a kezdőrúgásra a felcsúti Pancho Arénában, a pályán lévő tizenegy játékosunk névsora pedig teljes mértékben ugyanaz volt, mint csütörtökön Észtországban. A kezdés előtt klubunk nevében Kovács Zoltán sportigazgató köszöntötte a Honvéd elleni, legutóbbi bajnokin 150. NB I-es mérkőzésén pályára lépő Vinícius Paulót. A találkozón debütált a Vidi 2017-18-as hazai meze is.

Az első percekben egy nagy Tamás László-mentés, valamint egy, a Balmaz büntetőterületén belül elkövetett kezezés- és tizenegyesgyanús szituáció borzolta a kedélyeket. A 17. percben Sigér passzolt Andricshoz tizenhatosunk előterében, a volt újpesti légiós átvette a labdát, majd 16 méterről kilőtte a jobb alsót. A labda a kapufát is érintette (0-1).

Két perccel később Nego adhatott középre az alapvonalról, Suljic érkezett középen és lőtt, Horváth László védett nagyot. A 45. percben nagy lehetőség adódott előttünk, Szolnoki beadását Lazovics lőtte a kapu fölé.

A második játékrészre Szolnoki Roland helyett Géresi Krisztián futott ki. Ezután nem is kellett sokáig várnunk az első találatunkra: Suljic Asmir jobb oldali beadását Danko Lazovics bólintotta a Balmazújváros kapujába (1-1) az 51. minutumban.

Az 57. percben Hadzic előtt adódott kisebb lehetőség, a védők blokkoltak. Az 59. percben Zsiga Ervin vezette befelé a labdát bal oldalról, majd lőtt, lövése elkerülte a kaput. A 62. minutumban Hadzic helyére Barczi állt.

A 65. percben frissen beállt középpályásunk szöktette Suljicot, aki éles szögből, erősen középre adott, Scsepovics közelről, becsúszva nem tudott betalálni. Két perccel később Lazovics forgolódott a tizenhatos előterében, majd kiugratta Géresit, aki ziccerben Horváth kapusba lőtt. A kipattanót Suljic szedte össze és Negóhoz játszott, aki mellédurrantott.

A 72. percben egy Vinícius által elkövetett szabálytalanság után Vajda szabadrúgása csavarodott Kovácsik kezébe. Az ellentámadásból Pátkai lőhetett 18 méterről, lövése centikkel elkerülte a kaput. A hajrára Mirko Maric is lehetőséget kapott Scsepovics helyén. Nem kellett neki sok idő a helyzetbe kerüléshez, hiszen a 80. minutum derekán máris egy, a kapu előtt keresztbe menő fejessel veszélyeztetett.

A 89. percben Haris lőtt kellemetlenül 25 méterről, ám Kovácsik a helyén volt. A túloldalt kis híján sikerült kicsikarnunk a győzelmet: egy beadást Géresi bólintott kevéssel kapu mellé. A hosszabbítás perceiben már nem tudtunk ziccert kialakítani, így 1-1-gyel zárult a találkozó.

Csapatunk legközelebb csütörtök este 21 órakor lép pályára a Nõmme Kalju FC elleni EL-visszavágón, Felcsúton.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek