hu en
Budapest Honvéd FC Végeredmény 1-0
Videoton FC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2016-2017
Tavaszi szezon - 33. forduló
2017.05.27., Szombat @ 19:00
Budapest, Bozsik Stadion

25 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Bognár Tamás
Asszisztensek:
Buzás Balázs, Szert Balázs
Tartalék játékvezető:
Medovarszki János
Gólbírók:
Karakó Ferenc, Takács János
90 +5.Vége, a Honvéd nyert 1-0-ra és ők lettek a bajnokok!
90 +4.Vinícius kapott sárga lapot.
90.5 perc a hosszabbítás.
89.Az összes támadásunk elakad leshelyzet miatt.
88.Varga helyére Maric állt be.
86.
Juhász Roland is már a támadósorban!
83.Vasziljevics szabálytalankodott a nagyot védő Kovácsikkal, sárga lap.
81.Koszta helyére a szintén egykori vidis, Vasziljevics állt be.
79.Lazovics lövését blokkolták a hazai 16-oson belül.
76.Ikenne-King helyére Lovric állt be.
75.Suljic hozta helyzetbe Géresit, akinek már lövésre lendült a lába, de a hazai védők órásit tudtak menteni az utolsó pillanatban.
75.
 
72.Pátkit Hadzic váltotta.
70.Nego tört be a hazai 16-oson belülre, majd a földre került egy kispesti védő mellett, de ezúttal is néma maradt a játékvezető sípja.
68.Zsótér kapott sárgát színészkedésért.
65.25 perc alatt kell két gól lőnünk a bajnoki címért!
62.Szolnoki helyére Géresi állt be.
60.GÓL!
Jobb szélről Ikenne-King beadását Eppel juttatta a kapunkba néhány méterről.

59.Gazdag helyére az egykori Vidi-játékos, Zsótér Donát állt be.
55.
 
53.Az első félidőhöz hasonlóan, eddig a második játékrészben is nagyon sok szabálytalanság tarkítja a meccset, emitt pedig nincs folyamatos játék - ez mindenképp a hazaiaknak kedvez, hiszen nekik a döntetlen is kiváló eredmény.
51.Lazovics jó 35 méterről lőtt kapura egy szabadrúgást, de Gróf magabiztosan védett.
47.Scsepovics közeli lövését védte Gróf - de a játékvezető les miatt már lefújta a támadást.
46.Folytatódik a meccs!
45 +6.Hat perc hosszabbítást követően vége az első félidőnek.
44.Ismét Kovácsiknak kellett hatalmasat védenie, ezúttal Koszta távoli, kapu előtt megpattanó löketét védte bravúrral kapusunk.
43.
 
41.Lazovics és Lanzafame kaptak sárga lapot. Támadónk szabálytalankodott a Honvéd játékosával, aki viszont nagyon hevesen reklamált.
38.KOVÁCSIK!
Az első igazán nagy helyzetet láthattuk az imént. Lanzafame szabadrúgását követően Kamber közeli fejesét óriási bravúrral védte Kovácsik Ádám!

38.
 
36.Eddig inkább a Honvéd akarata érvényesül, hiszen nem sikerült még gólhelyzetbe kerülnünk, a 0-0 pedig tökéletes eredmény a piros-feketéknek.
32.
 
30.Nego került a földre a hazai 16-oson belül egy védő szorításában, de a spori továbbot intett.
27.Ezekben a percekben a két 16-os között zajlik a játék, hol az egyik, hol a másik csapat építgeti a támadásokat, de gólhelyzet továbbra sincs.
23.Továbbra is kemény a játék, ezúttal Ikenne-King rúgta fel Stopirat. Bognár sporttárs eddig még nem vette elő a sárga lapot...
21.
 
18.Lanzafame csúszott oda nagyon keményen Viníciusnak, aki szóvá is tette a kispesti játékos durvaságát.
15.Az első negyedóra enyhe Vidi-fölényben, de komolyabb gólhelyzet nélkül telt el.
11.
Székesfehérváron is rengetegen nézik a bajnoki döntőt az óriás-kivetítőn a belvárosban!
9.Folyamatosan végezhetjük el a szögleteket, már az ötödiknél járunk, mindegyik veszélyes volt eddig.
8.Suljic nagyszerű labdával ugratta ki Scsepovicsot, aki egyedül vezethette Grófra a játékszert, de a Honvéd kapusa védeni tudott.
5.Lazovics tekert a bal szélről veszélyesen kapu elé egy szabadrúgást, Gróf az ötösön belülről mezőnybe öklözte a játékszert.
2.Scsepovics kapott ígéretes kiugratást, de támadónk leshelyzetből indult.
1.A hazaiak kezdték a meccset!
-8.Szenzációs a hangulat a Bozsik Stadionban, ahol valamennyi szektor dugig megtelt, közel 9000 drukker van a helyszínen - közülük 1700 Vidi-szurkoló. HAJRÁ, VIDI!
-13.
Természetesen klubunk tulajdonosa, Garancsi István is a helyszínen tekinti meg a bajnoki döntőt, Kovács Zoltán sportigazgató, és Balogh Attila ügyvezető társaságában.
-20.
A bajnoki döntőt többek közt Dzsudzsák Balázs, a magyar válogatott csapatkapitánya is a helyszínen tekinti meg!
-25. 
-32.
-38.
Székesfehérváron, a Hotel Magyar Király előtt már közel 300 szurkoló várja a bajnoki döntő kezdetét. Hajrá, Vidi!
-40.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. A mieink hatalmas füttyszó kíséretében szaladtak ki a zöld gyepre.
-43.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Szolnoki, Juhász, Vinícius, Stopira - Varga, Pátkai - Nego, Lazovics, Suljic - Scsepovics
-45.
A Vidi U17-es csapata ma kora délután 3-1-re nyert hazai pályán a Békéscsaba ellen, és egy fordulóval a bajnokság vége előtt, 1 pont előnnyel az élen áll, megelőzve a Grosics Akadémiát. Kuttor Attila együttese jövő hétvégén épp a második helyezett otthonában lép pályára a szezonzáró fordulóban, vagyis U 17-eseinkre is bajnoki döntő vár. HAJRÁ, VIDI!
-50.Azok a Vidi-szurkolók, akik nem jutottak el ma Kispestre, otthon Székesfehérváron, a Magyar Király Szálló előtti téren nagy kivetítőn tekinthetik meg a bajnoki döntőt!
-55.
A mai mérkőzés győztese 21 óra előtt nem sokkal a magasba emelheti ezt a gyönyörű serleget.
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat a Bozsik Stadionból, ahol 19-kor kezdődik az NB I bajnoki döntője.
Mérkőzés után

Henning Berg:

„Nagyon szoros mérkőzés volt a mai, a szezon két legjobb csapata találkozott egymással. Nekünk a mérkőzés elején voltak nagy helyzeteink, ám ezeket nem sikerült kihasználnunk. Nagyon nagy csalódás, hogy ennyire közel voltunk a célunkhoz, de nem sikerült nyernünk a legfontosabb mérkőzésen. Az ilyen meccseken természetes, hogy nem alakul ki sok helyzet, a második félidőben pedig egyre több kockázatot kellett vállalnunk, hiszen számunkra a döntetlen nem lett volna elég a győzelemhez. A Honvéd jól védekezett, középen és a széleken is jól lezárta a területeket. Mi támadójátékban mutathattunk volna többet, ez tény. Gratulálok a Honvédnak, elismerés illeti őket az egész szezonban mutatott teljesítményükért, és természetesen a bajnokság megnyeréséért."

Marco Rossi:

„A Vidi ellen mindig hihetetlenül nehéz játszani, nagyon jó csapat. Taktikailag jól felépítettük a meccset, a játékosok megvalósították, amit elterveztünk, Suljic kikapcsolása kulcsmomentum volt, ez nagyon jól sikerült. A gólig jól játszottunk, utána az ellenfél beszorított minket, de a szívünk vitt előre. A vendégek nagy nyomás alá helyeztek minket, de nem voltak nagyon nagy helyzeteik, kapusunknak pedig fantasztikus meccse volt. De nem szabad senkit kiemelni, csapatként nyertük meg megérdemelten a bajnokságot. Nem hiszem, hogy én leszek a BL-selejtezőn a jegyzőkönyvbe írva, mint a Honvéd edzője. A munkámat elvégeztem, talán kapok egy fejezetet a Honvéd remek történelemkönyvében. Szeretném, ha úgy emlékeznének rám, mint aki bajnokságot nyert Kispesten.„​

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2017. Május 27. 20:01  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
TUDÓSÍTÁS
A Honvéd nyerte a bajnoki döntőt - ezüstérmes a Vidi

Eppel góljával győztek a fővárosiak, csapatunk az Európa Liga selejtezőjében indulhat júniusban.

Rég nem övezett magyar bajnokit ekkora várakozás, gyakorlatilag néhány óra leforgása alatt elkapkodták az összes belépőt. A szombat esti kispesti NB I-es találkozó tétje a magyar bajnoki cím volt, a Honvéd ugyanannyi ponttal állt a meccs előtt a tabella élén, mint amennyit a Vidi szerzett - a piros-feketék több győzelmüknek köszönhetően voltak az első helyen. Székesfehérvárról 1700 szurkoló kísérte el csapatunkat a Bozsik Stadionba, de otthon, a Hotel Magyar Király előtt is rengetegen nézték a meccset. 

A találkozó 5. percében Lazovics tekert a bal szélről veszélyesen kapu elé egy szabadrúgást, Gróf az ötösön belülről mezőnybe öklözte a játékszert. Három perccel később Suljic nagyszerű labdával ugratta ki Scsepovicsot, aki egyedül vezethette Grófra a játékszert, de a Honvéd kapusa védeni tudott. A találkozót végig kisebb-nagyobb szabálytalanságok tarkították, főleg a hazaiak tördelték a játékot. A 30. percben Nego került a földre a hazai 16-oson belül egy védő szorításában, de Bognár sporttárs továbbot intett.

A 38. percben Lanzafame szabadrúgását követően Kamber közeli fejesét óriási bravúrral védte Kovácsik Ádám, majd kapusunk a 44. percben Koszta távoli bombáját is hatástalanította.

A második félidőben sem sokat változott a játék képe, a sok szabálytalanság miatt folyamatos játék nem alakult ki. Az 51. percben Lazovics jó 35 méterről lőtt kapura egy szabadrúgást, de Gróf magabiztosan védett.

Egy óra játékot követően megszerezte a vezetést a hazai együttes. Ikenne-King jobb szélről érkező beadását Eppel juttatta a kapunkba néhány méterről (1-0). A 70. percben Nego tört be a hazai 16-oson belülre, majd a földre került egy kispesti védő mellett, de ezúttal is néma maradt a játékvezető sípja. Bő öt perccel később Suljic hozta helyzetbe Géresit, akinek már lövésre lendült a lába, de a hazai védők óriásit tudtak menteni az utolsó pillanatban. A hátralévő időben gyakorlatilag minden mezőnyjátékosunk a hazai 16-os előterében tartózkodott, de a lelkes kispestiek kivédekezték az utolsó negyedórást is, így 1993 után ismét bajnoki címet ünnepelhet a Budapest Honvéd, a Vidi pedig akárcsak tavaly, ezúttal is a 2. helyen végzett.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek