hu en
Videoton FC Végeredmény 4-1
Ferencvárosi TC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2016-2017
Tavaszi szezon - 32. forduló
2017.05.20., Szombat @ 20:30
Felcsút, Pancho Aréna
3208 néző
16 fok, szeles
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Iványi Zoltán
Asszisztensek:
Albert István, Buzás Balázs
Tartalék játékvezető:
Takács Gábor
Gólbírók:
Berke Balázs, Szilasi Szabolcs
90 +3.Vége a mérkőzésnek!
90 +2.GÓÓÓÓÓÓL!
Ott a slusszpoén! Dibusz passzolta a labdát Maricnak, aki köszönte szépen, és higgadtan a vendégek kapujába helyezte azt!

90 +1.Nego beadását Géresi lőtt becsúszva kapu fölé.
90.Suljic helyére Szolnoki állt be.
88.Kleinheisler lőtte ki a vendégszektorba a játékszert mintegy 23 méterről.
87.Elkezdett szakadni az eső!
85.
 
80.Scsepovics hozta nagyszerű labdával játékba Géresit, aki lövés helyett a passzlehetőséget kereste, így viszont oda lett a helyzet.
78.A második félidőben jóval kevesebb a helyzet mindkét kapu előtt, magabiztosan őrizzük az előnyünket.
76.Fiola helyére Maric állt be.
75.Fiolát kell az oldalvonal mellett ápolni.
71.
 
67.Varga helyére Radó állt be.
62.Moutari kapott sárga lapot.
61.Lazovics - vastaps kíséretében - elhagyta a pályát, helyére Géresi állt be.
58.Hajnal 22 méterről lőtte ki a stadionból a labdát - szó szerint!
56.Suljic gyönyörű cselekkel ment el a bal szélen, majd remekül hozta játékba Juhászt, aki ballal, kapásból 14 méterről alig lőtt kapu mellé.
54.Stopira jó 35 méterről lőtt kapu irányába, de végül célt tévesztett védőnk.
52.Kleinheisler forgolódott a 16-osunk előterében, majd kapura lőtt, de védőink blokkolni tudtak.
50.
 
48.Lazovics ívelt egy szabadrúgást a vendégek 16-osán belülre, Dibusz kivetődve pont Stopira fejére ütötte a labdát, de szerencséjük volt a zöld-fehéreknek, mert kapu fölé szállt a játékszer.
46.A szünetben kettőt cserélt az FTC. Kleinheisler és Cukic álltak be Gera és Bognár helyére.
45 +2.Vége az első félidőnek!
45.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!
Micsoda meccs! Scsepovics hozta játékba Suljicot a bal szélen, aki egyből középre adott, Koch pedig Lazovicsot megelőzve lőtt a saját kapujába!

44.
 
43.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!
Lazovics szögletét követően Juhász fejese a felső lécen csattant, a kipattanót pedig a születésnapos Stopira fejelte közelről a kapuba!
40.Lazovics tekert kapu elé egy szabadrúgást, Stopira fejjel megcsúsztatta a labdát, Dibusz ismét hatalmasat védett.
37.
 
36.GÓÓÓÓÓÓÓÓL!
Suljic mentett meg az alapvonal előtt egy labdát, majd nagyon szépen ívelt a második hullámban érkező Lazovics elé, aki kapásból parádés gólt lőtt!

35.Stopira beadása kicsit hosszú volt Scsepovicsnak, de a partjelző már lest jelzett.
34.Moutari robbant be egy jobb szélről érkező beadásra, öt méterről azonban kapu mellé bombázott.
32.Hajnal kapott sárga lapot.
30.Az első félórában több komoly Vidi-helyzetet láthattunk, gólt azonban a Ferencváros szerzett roppant szerencsés - számunkra balszerencsés - körülmények között.
28.Nagyon durván játszanak a ferencvárosi játékosok, Iványi sporttárs pedig egyelőre nem lép fel elég határozottan a durva játék ellen. Most éppen Juhász Rolandot könyökölték arcon.
24.Lazovics 20 méterről elvégzett szabadrúgását bravúrral védte Dibusz.
23.Koch kapott sárga lapot.
19.Varga éles szögből leadott lapos lövése nem okozott gondot kapusunknak.
18.Bognár kínálta meg Kovácsikot egy távoli lövéssel, de kapusunk szépen védett.
17.
 
14.Lazovics lekészítése után Pátkai lőtt 17 méterről kapura, de Dibusz ezúttal is nagyot védett!
10.Jelen állás szerint a Honvéd a bajnok, de persze még nagyon sok van hátra a mérkőzésből.
7.Pörögnek az események! A középkezdés után Suljic hozta gólhelyzetbe Negot, aki 12 méterről kapura is lőtt, Dibusz hatalmasat védett!
6.GÓL!

Megszerezte a vezetést a Fradi. Egy vendég-szögletet követően a labda Negoról került a kapunkba, öngól.
5.Scsepovics egyedül vezethette a Fradi kapujára a labdát, amikor az utolsó ferencvárosi védő szorításában gyanús körülmények között a földre került a 16-oson belül, a jó 40 méterre lévő Iványi továbbot intett.
4.Scsepovics játszott szépen össze Suljic-csal a vendég 16-oson belül, támadónk nagy ziccerbe került, közeli lövését Dibusz bravúrral védte.
3.Moutari távoli lövését védte magabiztosan Kovácsik.
1.Mi kezdtük a meccset!
-3.Érkeznek a csapatok, az RBD csodálatos koreográfiát varázsolt a felcsúti Pancho Arénába!
-15.Anel Hadzic kisebb izomproblémák miatt nincs ma a keretben - tudtuk meg dr. Kovács Tibor csapatorvostól.
-20.A Bp. Honvéd magabiztosan, 5-2-re nyert a DVSC otthonában, így nekünk mindenképp pontot kell szereznünk az FTC ellen, különben már ma este bajnoki címet ünnepelhet a Honvéd.
-30.
 
-33.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést.
-45. 
-55.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira - Nego, Varga, Pátkai, Suljic - Scsepovics, Lazovics
-65.Üdvözöljük szurkolóinkat Felcsútról, ahol 20:30-kor kezdődik a Vidi-FTC rangadó!
  • Kezdőcsapatok
  • Cserék
  • Szakmai stábok
Mérkőzés után

Henning Berg:

Természetesen nagyon örülünk a győzelemnek, szép eredményt értünk el. Bízom benne, hogy öröm volt a szurkolóinknak azt látni, ahogyan ma játszottunk. Megvolt az erő, a sebesség és a minőség, jöttek a helyzetek és a gólok is. A játékosokat nem érintette meg az FTC gólja, hanem mentek tovább előre remek hozzáállással, ezért dicséret illeti őket. A gólt is amúgy egy olyan szöglet után kaptuk, amely előtt Marko tört kapura, és egy az egyben lett volna a kapussal, mielőtt földre került. Ahol én álltam, ott ez piros lapos szabálytalanságnak tűnt, de még nem láttam a visszajátszásokat. A szögletnél emiatt az eset miatt tíz emberrel voltunk, nem helyezkedtünk jól, de folytattuk a jó játékunkat és jöttek a gólok is. Nem kell részletezni, hogy mennyire fontos meccs volt ez és mekkora szükségünk volt a győzelemre. Nagyon várjuk már a jövő heti mérkőzést, az egész magyar focinak nagy esemény ez, hogy gyakorlatilag egy döntővel zárul a szezon. Tudjuk, hogy nem elég a döntetlen, szóval hiába a több lőtt gól és a jobb egymás elleni eredmény, nyernünk kell. A csapat eddig is jól kezelte a nyomást, hiszen mindig tudtuk, hogy mit játszott a Honvéd, mégis behúztuk mi is a mérkőzéseket. A játékosok folyamatosan fejlődnek, egyre jobban megértik egymást, fejlődik a csapatjáték is, ezt a folyamatot folytatnánk a Honvéd ellen is. A Honvéd más stílusban játszik, mint az FTC, de biztos, hogy izgalmas találkozó lesz, amelyet természetesen meg szeretnénk majd nyerni!

Thomas Doll:

Gratulálni szeretnék a Vidinek a megérdemelt győzelemhez. Lehetett látni, hogy a játék több elemében ma alulmaradtunk. A Vidi nagyon akart, mi nem tudtunk jól játszani. Ők harcolnak a bajnokságért, kicsit meglepő volt, hogy vezetni tudtunk. Némely játékosnak egyszerűen nem elég a dinamikája, az ereje ahhoz, hogy az ilyen mérkőzéseket eldöntse. Most arra kell törekednünk, hogy néhány sérült játékost vissza tudjunk építeni a csapatba, hogy lendületesebben tudjunk játszani. Ma olyanok is pályán voltak, akik hosszabb ideig sérüléssel küszködtek, ők érthető módon nem tudnak kilencven percig átütő erőt felmutatni, ezért is néztünk ki így ma. Tisztán kell gondolkodnunk a folytatásban, hiszen jön az Újpest elleni meccs és a kupadöntő, nem dughatjuk homokba a fejünket. Hinnünk kell magunkban, de azt lehet látni, hogy hetven százalékos teljesítménnyel nem lehet nyerni!

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2017. Május 20. 22:50  -  Szerző: Vidi.hu  -  
TUDÓSÍTÁS
4-1 a Fradi ellen, jöhet a bajnoki döntő Kispesten

A vendégek egy öngóllal szereztek vezetést, de már az első félidőben 3-1-re fordítottunk, Lazovics és Stopira találata után Koch lőtt a saját kapujába. A végén Maric állította be a végeredményt. Május 27-én a Honvéd ellen dől el a bajnoki cím sorsa. 

Annak tudatában lépett ma pályára csapatunk a Ferencváros ellen Felcsúton, hogy a Honvéd 5-2-re győzött Debrecenben, vagyis vereség esetén Kispestre kerülhetett volna az aranyérem az utolsó forduló eredményétől függetlenül.

Ennek megfelelően nagy lendülettel kezdtük a találkozót, a 4. percben Scsepovics játszott össze Suljiccsal a vendég 16-oson belül, támadónk nagy ziccerbe került, közeli lövését Dibusz bravúrral védte. Egy perccel később Scsepovics egyedül vezethette kapura a labdát, amikor az utolsó ferencvárosi védő szorításában gyanús körülmények között a földre került, Iványi azonban továbbot intett. Ilyen kezdet után mindenki meglepetésére a Ferencváros szerzett vezetést a 6. percben: egy szöglet után Gera tette tovább a labdát, amihez Nego szerencsétlenül ért hozzá, így az a kapu bal oldalába pattant (0-1).

A középkezdés után Suljic hozta gólhelyzetbe Negot, aki 12 méterről kapura is lőtt, Dibusz hatalmasat védett! A 14. percben Lazovics lekészítése után Pátkai lőtt 17 méterről kapura, de Dibusz ezúttal is hárított! A másik oldalon Bognár és Varga is próbálkozott, de Kovácsik is a helyén volt. A 24. percben Lazovics 20 méterről elvégzett szabadrúgását bravúrral védte a Fradi portása. 10 perccel később Moutari robbant be egy jobb szélről érkező beadásra, öt méterről azonban kapu mellé bombázott. A 36. percben egyenlítettünk: Suljic mentett meg az alapvonal előtt egy labdát, majd nagyon szépen ívelt a második hullámban érkező Lazovics elé, aki kapásból remek gólt lőtt (1-1)!

A félidő vége előtt az első Stopira-Dibusz párbajt a zöld-fehérek kapusa nyerte, a másodikat viszont védőnk: Lazovics szögletét követően Juhász fejese a felső lécen csattant, a kipattanót pedig a születésnapos Stopira fejelte a hálóba (2-1)!

Mielőtt pihenni mentek volna a csapatok, tovább növeltük előnyünket! Scsepovics hozta játékba Suljicot a bal szélen, aki egyből középre adott, Koch pedig Lazovicsot megelőzve lőtt a saját kapujába (3-1)! 

Szünetben Thomas Doll kettőt is cserélt, Kleinheisler és Cukic jöttek be, Gera és Bognár mentek le, Henning Berg nem változtatott.

A második félidő 10. percében Suljic gyönyörű cselekkel ment el a bal szélen, majd jól hozta játékba Juhászt, aki ballal, kapásból 14 méterről alig lőtt kapu mellé. A folytatásban inkább mezőnyjátékot láthattak a nézők, a következő helyzetre a 80. percig kellett várni, ekkor Scsepovics hozta nagyszerű labdával játékba Géresit, aki lövés helyett a passzlehetőséget kereste, így viszont oda lett a helyzet. A 91. percben Nego beadását Géresi lőtt becsúszva kapu fölé, pár pillanattal később pedig Maric állította be a végeredményt: Dibusz passzolta a labdát Maricnak, aki köszönte szépen, és higgadtan a vendégek kapujába helyezett (4-1)!

Ezzel a győzelemmel pontszámban beértük a Honvédot, a bajnoki cím sorsa tehát május 27-én dől el a Bozsik Stadionban. Amennyiben a hazaiak győznek vagy döntetlen lesz a végeredmény, az övék az aranyérem, ha mi nyerünk, Székesfehérvárra kerül.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek