hu en
Videoton FC Végeredmény 3-2
DVSC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2016-2017
Tavaszi szezon - 29. forduló
2017.04.29., Szombat @ 20:30
Felcsút, Pancho Aréna
1870 néző
13 fok, felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Bognár Tamás
Asszisztensek:
Kóbor Péter, Szalai Balázs
Tartalék játékvezető:
Király Krisztián
Gólbírók:
Erdős József, Szilasi Szabolcs
90 +5.Vége a mérkőzésnek, 3-2-re nyertünk!
90 +3.Mi végezhetünk el szögletet - még két perc.
90.Öt perc a hosszabbítás. Ez majdnem annyira (indokolatlanul)sok, mint amennyi a kora esti Honvéd-Gyirmót 6 perces hosszabbítása volt - ahol ugye a 95. percben született meg a Honvéd győztes találata.
89.Hadzic helyére Maric állt be.
86.Pátkai lapos, nem túl erős 17 méteres lövése nem okozott gondot Danilovicsnak.
85.A nemrég pályára lépő Feltscher helyére Suk Hyunjun érkezett.
83.GÓL!
Gyorsan jött a debreceni szépítés, egy gyors akció végén Handzic szép sarokmozdulattal juttatta a labdát a kapuba egy baloldali beadást követően.

82.
 
81.GÓÓÓÓÓÓL!
Pátkai adott parádés labdát Hadzicnak, aki gyönyörű bokamozdulattal bökött a labda alá, amely így a kivetődő Danilovics fölött utat talált a kapuba!

77.Scsepovics helyére Géresi állt be.
75.Nego kapott remek labdát Scsepovicstól a jobb szélen, éles szögből ugyan, de senkitől sem zavartatva lőhetett 11 méterről kapura, Danilovics kiütötte a nagy erejű lövést.
74.
 
71.Ez most nem volt olyan veszélyes Lazovicstól, mint amilyet az első félidőben láthattunk tőle.
70.Brkovic szabálytalankodott a debreceni kaputól 22 méterre, sárga lap és szabadrúgás jó helyről!
69.Ismét Kovácsik! Ezúttal Ferenczi alsó sarok tartó felé kapáslövését védte kapusunk nagyon szépen!
67.Könyves helyére Mengolo, Jovanovic helyére pedig Feltscher állt be.
63.Kovácsik hatalmas bravúrral védte Holman 23 méterről eleresztett és gólba tartó bombáját!
60.
 
59.GÓÓÓÓÓL!
Nego kapott remek kiugratást a jobb szélen Lazovicstól, bevágtázott a 16-oson belülre a labdával, majd az akciót villámléptekkel követő Scsepovicsot hozta a hosszú oldalon kihagyhatatlan helyzetbe!

58.
 
56.Hadzic ugratta ki a jobb szélen Scsepovicsot aki a 16-os sarkáról Lazovicsot kereste a labdával, Mészáros becsúszva azonban majdnem ismét a saját kapujába lőtt - ezúttal azonban "csak" szöglet.
53.Újabb nagy hazai helyzet! Ezúttal Stopira iramodott meg a bal szélen, középre adott, a labdáról épphogy lemaradt az ötösön belül becsúszva közlekedő Lazovics, a hosszún pedig hiába érkezett Nego, nem tudta már kapura kanyarítani kapásból, kiszorított helyzetből.
52.Danko szögletét Scsepovics fejelte vissza a hosszú oldalról Pátkai elé, aki 7 méterről, kapásból kapu fölé lőtt.
48.Lazovics tekert szépen a jobb szélről a túloldalra, ahol érkezett Pátkai, de becsúszva sem sikerült elérnie a kissé hosszú beadást.
48.Negot a mezénél fogva lerántották a vendég kaputól 18 méterre - ezúttal is néma maradt a spori sípja.
46.Folytatódik a meccs, a szünetben egyik edző sem cserélt.
45 +1.Vége az első félidőnek!
43.Scsepoviccsal szemben szabálytalankodtak ígéretes szituációban a vendég kaputól 22 méterre, Bognár azonban ezúttal is továbbot intett.
41.Handzic passzát követően Holman lőtt kapu fölé az ötös sarkáról, de a labdába Stopira is beleért, így szöglet.
39.
 
36.Tőzsér becsúszva, teli talppal nagyon csúnyán megrúgta Lazovics bokáját, akit ápolni kell - Bognár sporttárs egyébként nem vélt felfedezni szabálytalanságot, tovább engedte az akciót.
34.GÓL!
Szinte a semmiből egyenlített a Loki! Könyves állt a kapunknak háttal, majd lefordult védőjéről és egyből kapura lőtt 18 méterről - a lövés eredménye pedig egy ritkán látható, hatalmas gól lett, Kovácsik mozdulni sem tudott a nagy erejű, sarokra tartó lövésre.

33.Tőzsér kapta a meccs első sárgáját!
31.Ezúttal Scsepovics szolgálta ki Negot nagyszerű labdával, a kapujából kifutó Danilovics azonban becsúszva szerelni tudta a 16-os vonalánál játékosunkat, a labda Pátkai elé került, aki kapásból, 25 méterről becsúszva az üres kaput vette célba, de a labda centikkel a jobb kapufa töve mellett haladt el. Hatalmas helyzet volt!
30.Lazovics pörgette szépen Scsepovics elé a labdát, támadónk azonban leshelyzetből indult - szabadrúgás a DVSC javára.
26.Hadzic adott forintos labdát Scsepovicsnak, aki a debreceni ötösön belül még le akarta azt kezelni, erre azonban nem volt már ideje, a védők felszabadítottak - ezúttal talán kapáslövéssel kellett volna próbálkozni.
25.
 
21.Scsepovics és Lazovics lendültek támadásba, Danko azonban lerántotta védőjét, ezért Bognár sporttárs szabadrúgást ítélt kifelé.
19.Lazovics szabadrúgása életveszélyesen csapódott lefelé, Danilovics ugyan úszott a levegőben, de ha ez kaput talál, nincs kapus aki védje - a Loki szerencséjére a labda néhány centivel a felső léc felett hagyta el a játékteret.
18.Szép fehérvári akció végén Fiolával szabálytalankodtak lövés közben, veszélyes helyről végezhetünk el szabadrúgást.
13.Stopira ívelt a félpályáról a hosszú oldalon érkező Nego elé, aki 15 méterről, kapásból kapu mellé lőtt.
11.Tőzsér lőtt 17 méterről kapura, Kovácsik szépen védett.
10.
 
9.​GÓÓÓÓÓL!
Lazovics ugratta ki a leshatáron Scsepovicsot, aki az alapvonal előtt utolérte a labdát, majd egy csel után középre adott, a vendégek játékosa, Mészáros pedig Lazovicsot megelőzve a saját kapujába lőtt, öngól!
8.Az első percek helyzeteit követően most mezőnyjáték zajlik a pályán.
4.Holman lépett ki Stopira mellett, éles szögből kapura is lőtt, Kovácsik szögletre mentett.
2.Hihetetlen jelenetek a vendég kapu előterében. Előbb Juhász lövését vágta ki az egyik fehér mezes védő a gólvonal elől, majd Scsepovics közeli ismétlést Danilovics védte nagy bravúrral.
1.A vendégek kezdték a meccset!
-2.A kora esti mérkőzéseken az MTK és a DVTK is nyerni tudott, így a DVSC számára fontos lenne ma minél jobb eredményt elérni ellenünk a kiesés elkerülése érdekében, azonban mi is csak a 3 ponttal lehetünk elégedettek, hiszen a Honvéd a 95. percben szerzett Lanzafame-góllal 1-0-ra nyert a Gyirmót ellen, amely így már matematikailag is biztos, hogy kiesett az élvonalból.
-3.Érkeznek a csapatok a Pancho Aréna zöld gyepére!
-10.Suljic Asmir a szerdai edzésen szenvedett izomsérülést, ezért nem lép ma este pályára a Loki ellen.
-15.
Soha nem látott szériában vagyunk a DVSC ellen - a két csapat legutóbbi hat bajnokiján Vidi-siker született.
-25.
 
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést!
-38.
Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira - Nego, Pátkai, Varga, Hadzic - Lazovics, Scsepovics
-45.
-55.
 
-65.Üdvözöljük szurkolóinkat Felcsútról, ahol 20.30-kor kezdődik a Vidi-DVSC bajnoki.
  • Kezdőcsapatok
  • Cserék
  • Szakmai stábok
Mérkőzés után

Henning Berg:

Eseménydús mérkőzésen vagyunk túl. Szereztünk három gólt, ezen kívül is még három-négy alkalommal betalálhattunk volna. A DVSC kockáztatott, jó támadófocival léptek fel, lőttek egy nagy gólt, a második gólukat pedig remek szélsőjáték előzte meg, ezt el kell ismerni. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehetett volna levédekezni ezeket a szituációkat, de nem előzték meg nagy hibák a debreceni gólokat. Mi is szép támadásokat mutattunk be, és végre jöttek a gólok is, fontos három pontot szereztünk, harcolunk tovább a bajnoki címért. Persze ma is maradtak ki helyzetek, ezeken dolgozunk folyamatosan, de a helyzetkihasználás a technikai dolgok mellett azon is múlik, hogy a döntéshelyzetben lévő játékos éppen hogyan gondolkodik. Azon vagyunk, hogy minél élesebbek legyenek a srácok ezekben a szituációkban. De mi szereztük a legtöbb gólt a bajnokságban, sok szép, szerintem külső szemlélőnek is élvezhető támadást vezetünk a kilencven percek alatt - persze fejlődni mindig van hova. Normális helyzet az, hogy ilyenkor van némi nyomás az aranyért küzdő csapatokon, ez a világon mindenhol így van, mi mindenesetre már nagyon várjuk a hátralévő négy mérkőzést.

Leonel Pontes: 

Az, hogy három gólt kaptunk, azt bizonyítja, hogy a védekezésünk nem volt a legjobb. A pálya középső harmadában elvesztett párharcok után már nagyon nehéz dolgunk volt hátul. Az első 20 perc nagyon nehéz volt, de Könyves gólja után kiegyenlítetté vált a játék. A második félidőben két hatalmas hiba után kaptunk két gólt, utána csak szaladtunk az eredmény után. Mindent megtettünk az egyenlítésért, de ez sajnos nem sikerült. Négy meccs van még a szezonból, kétszer otthon játszunk, kétszer idegenben, a lehető legtöbb pontot kell szereznünk ezeken a találkozókon.

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2017. Április 29. 23:30  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
TUDÓSÍTÁS
Nagyon fontos három pontot szereztünk a DVSC ellen

Zsinórban hetedik alkalommal győztük le a Lokit, folytatódik a verseny a Honvéddal az aranyéremért.

Szombat este annak tudatában léptünk pályára a DVSC ellen, hogy a Honvéd egy 95. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte a Gyirmótot, és így 3 pont előnyre tettek szert velünk szemben. Azonban nem csak minket "motivált" ellenlábasunk mai eredménye, hanem a DVSC-t is az, hogy a kiesés elől menekülő MTK és DVTK is nyerni tudott, így visszacsúsztak a 11. helyre.

Henning Berg vezetőedző ismét számíthatott Danko Lazovicsra, aki letöltötte hárommeccses eltiltását, nem volt viszont ott a kezdőcsapatban Suljic Asmir, ő a szerdai edzésen szenvedett kisebb izomsérülést. Loic Nego ezúttal a jobb szélen kapott szerepet, a jobbhátvéd pedig Fiola Attila volt.

A 2. percben előbb Juhász lövését vágta ki az egyik fehér mezes védő a gólvonal elől, majd Scsepovics közeli ismétlést Danilovics védte nagy bravúrral. A túloldalon Holman lépett ki Stopira mellett, éles szögből kapura is lőtt, Kovácsik szögletre mentett. Jó iramban kezdődött tehát a mérkőzés, és a folytatásban sem unatkozhattak a Felcsútra kilátogató szurkolók.

A 9. percben Lazovics ugratta ki a leshatáron Scsepovicsot, aki az alapvonal előtt utolérte a labdát, majd egy csel után középre adott, a vendégek játékosa, Mészáros pedig közelről a saját kapujába lőtt, öngól (1-0)!

Két perc múlva Tőzsér lőtt 17 méterről kapura, Kovácsik szépen védett. A 13. percben Stopira ívelését követően Nego 15 méterről, kapásból lőtt kapu mellé. A 19. percben Lazovics szabadrúgása csak centikkel kerülte el Danilovics kapuját.

Félóra játékot követően Scsepovics szolgálta ki Negot nagyszerű labdával, a kapujából kifutó Danilovics azonban becsúszva szerelni tudta a 16-os vonalánál játékosunkat, a labda Pátkai elé került, ő kapásból, 25 méterről becsúszva az üres kaput vette célba, de a labda centikkel a jobb kapufa töve mellett haladt el.

A 34. percben szinte a semmiből egyenlített a Loki! Könyves állt a kapunknak háttal, majd lefordult védőjéről és egyből lőtt 20 méterről - a lövés eredménye pedig egy ritkán látható, hatalmas gól lett, Kovácsik mozdulni sem tudott a nagy erejű, sarokra tartó lövésre (1-1).

Fordulás után, az 53. percben Stopira iramodott meg a bal szélen, középre adott, a labdáról épphogy lemaradt az ötösön belül becsúszva Lazovics, a hosszún pedig hiába érkezett Nego, nem tudta már kapura kanyarítani kapásból a játékszert. Bő 5 perccel később Nego kapott remek kiugratást a jobb szélen Lazovicstól, betört a 16-oson belülre, majd az akciót villámléptekkel követő Scsepovicsot hozta a hosszú oldalon kihagyhatatlan helyzetbe (2-1).

A 63. percben Kovácsik hatalmas bravúrral védte Holman 23 méterről eleresztett és gólba tartó bombáját! Újabb öt perc elteltével Ferenczi alsó sarok felé tartó kapáslövését hárította kapusunk nagyon szépen. A 75. percben Scsepovics majdnem visszaadta a gólpasszt Negonak, francia játékosunk azonban ajtó-ablak helyzetben nem tudta bevenni Danilovics kapuját 14 méterről.

A 81. percben úgy tűnt, eldöntöttük a mérkőzést, miután Pátkai adott parádés labdát Hadzicnak, aki gyönyörű bokamozdulattal emelt Danilovics fölött a kapuba (3-1).

Csakhogy a Loki nem adta fel, és alig két perc múlva egy gyors akció végén Handzic szép sarokmozdulattal juttatta a labdát a kapuba egy beadást követően (3-2).

Izgalmas percek vártak tehát a csapatokra és persze a szurkolókra is. A 87. percben Pátkai lövését védte Danilovics, majd igyekeztünk a Loki térfelén tartani a labdát. A negyedik játékvezető 5 perces hosszabbítást jelzett, melynek legvégén ott volt az egyenlítési lehetőség a piros-fehérek előtt, de Filip az ötös sarkáról kapu mellé lőtt.

Győzelmünknek köszönhetően 53 pontunk van, akárcsak a listavezető Honvédnak - több győzelmüknek köszönhetően azonban jelenleg ők állnak a tabella élén. Jövő héten a Haladást látjuk vendégül.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek