hu en
MTK Budapest FC Végeredmény 1-1
Videoton FC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2016-2017
Tavaszi szezon - 28. forduló
2017.04.22., Szombat @ 18:00
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
1908 néző
13 fok, felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Pintér Csaba
Asszisztensek:
Georgiou Theodoros, Szert Balázs
Tartalék játékvezető:
Horváth Zoltán
Gólbírók:
Németh Ádám, Radványi Ádám
90 +5.Vége a mérkőzésnek!
90 +4.Kolomoiets helyére Takács állt be.
90 +3.Torghelle eldönthette volna, de egy az egyben Kovácsikkal szemben lövés helyett a passzt választotta, amely nem volt pontos.
90 +2.A sárga lapos Kanta csúszott nagyon csúnyán Viníciusra - "csak" szabadrúgás.
90 +1.Baki két percig feküdt a földön, hordágyat kellett az MTK játékosáért a pályára küldeni - majd miután beértek a hordággyal, az MTK játékosa felkelt, lesétált a pályáról, majd játékra jelentkezett - ezzel jó három perc eltelt, ezért az 5 perces hosszabbítás.
90.5 perc a hosszabbítás!
87.Ramos helyére Korozmán állt be.
86.Maric helyére Bódi állt be.
85.Pátkai ívelését követően Nego fejelt a hazai kapuba, de ezúttal is lest jelzett a partjelző, így ez a találatunk is érvénytelen.
83.Az MTK kapusas, Petkovic időhúzásért kapott sárga lapot.
82.Scsepovics végzett el 20 méterről kiválóan egy szabadrúgást, Petkovic óriási bravúrral paskolta a labdát a felső lécre.
79.Grgic kapott sárgát!
76.Baki jobbról középre ad Torghelle szép passzát követően, Ramos elől hatalmasat mentett Vinícius.
74.Kanta nagyszerű 20 méteres kapáslövését védte Kovácsik bravúrral.
73.Vadnai veszélyes beadását kellett Viníciusnak szögletre mentenie.
70.
 
68.Ez érdekes! A sárga lapos Kanta rúgta meg a kapura lövő Pátkait a kaputól 18 méterre - a játékvezető azonban Pátkait látta szabálytalannak.
66.Maric beadását fejelték ki a hazai védők Scsepovics elől, majd néhány pillanattal később Géresi lövését blokkolták.
63.Hadzicot mivel senki nem támadta meg a hazai kaputól 25 méterre, ezért középpályásunk gondolt egyet, és kapura lőtt, de a labda célt tévesztett.
61.
 
59.Fiola máris besárgult.
57.Juhász helyére Fiola, Varga helyére pedig Géresi állt be. Juhász Roland Viníciusnak adta a csapatkapitányi karszalagot!
56.Pátkai gyönyörűen hozta játékba Suljicot, aki éles szögből, 6 méterről lőtt kapura, Petkovic nagyot védett.
54.Géresi és Fiola készülődnek pályára lépni.
51.Suljic adott nagy labdát Scsepovicsnak akit azonban az utolsó pillanatban szerelni tudott Grgic.
48.Kanta is besárgult.
47.Torghelle kapott sárga lapot.
46.A szünetben Borbély helyére Katona állt be.
45.Vége az első félidőnek!
43.Scsepovics adott középre a jobb szélről, az ötösön belül gólra éhesen érkező Maric egy hazai védő szorításában a földre került, Pintér továbbot intett.
39.Scsepovics fordult le szépen a védőjéről a 16-oson belül, majd kissé éles szögből kapura lőtt, Petkovic védett.
38.Suljic tette vissza lövésre Maricnak a labdát, aki 16 méterről kapu fölé lőtt.
36.Pátkai tekert a 16-os előteréből, a bal szélről a hazai kapu elé, ahol szépen érkezett Nego, azonban becsúszva az ötös sarkáról kapu fölé lőtt.
34.

30.Hatalmas Vidi-helyzet! Stopira a bal szélről adott középre, a kapu előterébe érkező Maric és Scsepovics sem találta el a játékszert, amely így keresztben elsuhant a hazai kapu előtt.
28.Hadzic tekert 19 méterről kapu fölé egy szabadrúgást.
27.Az MTK gólszerzője, Kolomoiets kapott sárga lapot.
25.Maric szép gólt szerzett, miután kicselezte a hazai kapust, azonban Pintér sporttárs les miatt érvénytelenítette a találatot. A labda egyébként egy hazai játékos lábáról, Bakiról pattant Maric elé, de az akció Hadzic indításával kezdődött, melynek pillanatában Maric valóban a védők előtt helyezkedett el, valószínűleg jó döntést hozott a spori.
23.
 
20.Veszélyes volt az első szögletünk a meccsen! Juhász fejelte kapu elé a beívelt labdát, melyet Maric próbált kapura ollózni, mindezt tehette teljesen üresen, hiszen védő nem volt a közelében, azonban támadónk rosszul találta el a labdát, mely így nem talált kaput.
18.Torghelle kapott szép indítást, a 16-oson belül, a jobb szélről középre adott, de a labda mindenki feje fölött elszállt.
15.Az utóbbi percekben helyzetet egyik oldalon sem láthattunk, a gyors gólváltást követően kiegyenlített mezőnyjáték zajlik a pályán.
11.Borbély kapta a meccs első sárga lapját!
10.Scsepovics beadására Hadzic érkezett középen, aki 10 méterről kapura lőtt, de a nem túl nagy erejű, középre tartó lövést magabiztosan hárította Petkovic.
9.GÓL!
Akárcsak a Mezőkövesd ellen, ezúttal sem örülhettünk sokáig a vezetésnek, hiszen Kolomoiets egy lövőcselt követően védhetetlenül tekert 13 méterről a jobb felső sarokba!

7.

6.GÓÓÓÓÓL!
Scsepovics lőtt kapura 20 méterről, lövése egy becsúszó védőn irányt változtatott, és a 16-oson belül Maric elé került a játékszer, aki 10 méterről szépen juttatta a kapuba a labdát. Ez volt horvát támadónk első NB I-es gólja!

3.
 
1.Mi kezdtük a meccset!
-2.Érkeznek a csapatok!
-5.A találkozót a helyszínen tekinti meg a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck is.
-10.Vadász Imre, a Vidi legendája játékosként megfordult az MTK-ban is, vele készítettünk hosszabb interjút a mai mérkőzés kapcsán!
-15.Kovács István a hét közepén meglátogatta a csapatot, és interjút is adott honlapunknak.
-20.A hazaiak vezetőedzője, Tamási Zsolt nem számíthat a vállműtéten átesett Gera Dánielre, és a Debrecen elleni találkozón megsérült Vogyicska Bálintra. Öt sárga lapja miatt nem léphet pályára Drazsen Okuka sem a hazaiaknál.
A hárommeccses eltiltást kapó Danko Lazovics még a mai összecsapást kénytelen kihagyni, ahogy természetesen Kovács István sem játszhat, aki a Gyirmót ellen szenvedett súlyos kéz törést.

-27.

-35. 
-45.Az MTK játékosai már elkezdték a bemelegítést, tőlünk egyelőre csak a kapusok melegítenek Brockhauser István kapusedzővel.
-50.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - Suljic, Varga, Pátkai, Hadzic - Scsepovics, Maric
-55.
 
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat az Új Hidegkuti Nándor Stadionból, ahol 18-kor kezdődik az MTK - Vidi bajnoki.
Mérkőzés után

Henning Berg:

“Természetesen nem vagyunk elégedettek az egy ponttal. Elég helyzetünk volt ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést, ráadásul két gólt is érvénytelenítettek. Főleg az elsőt nehéz megérteni, hiszen a passzunkat lefülelte az MTK védője és passzolta tovább a labdát, szerintem ez nem les. A második gól valószínűleg tényleg les volt, nehéz ezt a kispadról megmondani. Eltaláltuk a keresztlécet is, kidolgoztunk nagy helyzeteket, meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. A végén az MTK-nak is voltak lehetőségei, de akkor már kitámadtunk a három pont megszerzése érdekében. Előtte úgy gondolom, egyirányú forgalom volt a pályán. Harcolunk tovább a bajnoki címért, nem adjuk fel a céljainkat. Tudjuk, hogy ehhez el kell kezdenünk újra meccseket nyerni. A helyzetek megvannak, de most nem vagyunk olyan hatékonyak az ellenfél kapuja előtt, mint korábban, ezen változtatnunk kell majd a folytatásban. Öt mérkőzés van hátra a bajnokságból, mi pedig mind az ötöt meg szeretnénk nyerni.”

Tamási Zsolt:

“Mindenre felkészültünk a meccs előtt, ültek az ellentámadásaink is. Voltak meleg helyzetek a kapunk előtt, különösen a szélekről belőtt labdáknál. Az utolsó negyedórában viszont olyan helyzeteink voltak nekünk is, amivel eldönthettük volna a három pont sorsát. Ha ezt nézzük, csalódott vagyok, de hatalmasat küzdött a csapat a kilencven perc alatt, és nem csak a küzdelem, hanem a játék is rendben volt, le a kalappal a fiúk előtt. Számítottunk arra, hogy nagy nyomást helyez ránk a Vidi, jó csapattal játszottunk. Tudatosan szűkítettük le a cselekvési területet a mi térfelünkön a vendégek játékosai előtt.”

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2017. Április 22. 21:00  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
TUDÓSÍTÁS
Döntetlen az MTK otthonában

Maric első NB I-es góljával már a 6. percben megszereztük a vezetést, azonban alig három perccel később egyenlítettek a hazaiak. Rengeteg helyzetünk volt, de a győzelmet jelentő újabb gólra hiába vártunk.

Az OTP Bank Liga NB I. 28. fordulójában az MTK új otthonában, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban léptünk pályára. Henning Berg továbbra sem számíthatott Danko Lazovics játékára, aki hárommeccses eltiltását ezen a találkozón töltötte le. Rajta kívül a Gyirmót ellen súlyos kéztörést szenvedő Kovács István hiányzott a keretből.

Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, az ötödik perc végén Scsepovics lőtt kapura 20 méterről, lövése egy becsúszó védőn irányt változtatott, és a 16-oson belül Maric elé került a játékszer, aki 10 méterről szépen juttatta a kapuba a labdát (0-1). Ez volt horvát támadónk első NB I-es gólja! Sajnos akárcsak a Mezőkövesd ellen, ezúttal sem örülhettünk sokáig a vezetésnek, hiszen Kolomoiets a 9. percben védhetetlenül tekert 13 méterről a jobb felső sarokba (1-1).

Egy perc múlva Scsepovics beadására Hadzic érkezett középen, aki 10 méterről kapura lőtt, de a nem túl nagy erejű, középre tartó lövést magabiztosan hárította Petkovic. A 20. percben, egy szöglet után Juhász fejelte kapu elé a beívelt labdát, melyet Maric próbált kapura ollózni, mindezt tehette teljesen üresen, hiszen védő nem volt a közelében, azonban támadónk rosszul találta el a labdát, mely így nem jelentett veszélyt a hazai kapura. Öt perccel később Maric szép gólt szerzett, miután kicselezte a hazai kapust, azonban Pintér sporttárs les miatt érvénytelenítette a találatot. 

Félóra telt el a találkozóból, amikor Stopira a bal szélről középre adott, az ötösön belül Maric és Scsepovics sem találta el a játékszert, amely így keresztben elsuhant a hazai kapu előtt. A 36. percben Pátkai ívelését követően a hosszún berobbanó Nego becsúszva lőtt kapu fölé. Újabb három perc elteltével Scsepovics fordult le szépen a védőjéről a 16-oson belül, majd kissé éles szögből kapura lőtt, Petkovic védett. A félidő utolsó momentumaként Scsepovics adott középre a jobb szélről, az ötösön belül gólra éhesen érkező Maric egy hazai védő szorításában a földre került, Pintér továbbot intett. A gyors gólváltást követően szinte végig egykapuztunk az első félidőben, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de újabb gólt nem sikerült szereznünk.

A második félidő elején Géresi és Fiola is pályára lépett csereként. A játék képe nem sokat változott, valamivel kevesebb lehetőséget sikerült ebben a játékrészben kialakítanunk, ráadásul több veszélyes hazai kontrát is feljegyezhettünk.

Az 56. percben Pátkai gyönyörűen hozta játékba Suljicot, aki éles szögből, 6 méterről lőtt kapura, Petkovic nagyot védett. Tíz perccel később Hadzic távoli lövése szállt a hazai kapu fölé. A 74. percben Kanta nagyszerű, 20 méteres kapáslövését védte Kovácsik bravúrral. Két perc múlva Baki jobbról adott középre Torghelle szép passzát követően, Ramos elől hatalmasat mentett Vinícius.

A mérkőzés 82. percében Scsepovics végzett el 20 méterről kiválóan egy szabadrúgást, Petkovic óriási bravúrral paskolta a labdát a felső lécre. Három perc elteltével Pátkai ívelését követően Nego fejelt a hazai kapuba, de ezúttal is lest jelzett a partjelző, így ez a találatunk sem volt érvényes.

A 90. percben Baki két percig feküdt a földön, hordágyat kellett az MTK játékosáért a pályára küldeni - majd miután beértek a hordággyal, az MTK játékosa felkelt, lesétált a pályáról és játékra jelentkezett - ezért ötperces hosszabbítás következett. A 93. percben Torghelle eldönthette volna a 3 pont sorsát, de egy az egyben Kovácsikkal szemben lövés helyett a passzt választotta, amely nem volt pontos, így maradt az 1-1, amellyel egyik csapat sem lehet elégedett.

Jövő héten szombaton a DVSC látogat Felcsútra, a Pancho Arénába.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek