hu en
Videoton FC Végeredmény 0-1
FC Midtjylland
UEFA Európa Liga
Európa liga, 2016-2017
Selejtező - 3. kör
2016.07.28., Csütörtök @ 20:30
Felcsút, Pancho Aréna
2899 néző
20 fok, felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Ville Nevalainen
Asszisztensek:
Ville Koskiniemi, Sami Nykanen
Tartalék játékvezető:
Dennis Antamo
90 +2.Vége, 1-0-ra nyert a Midtjylland.
90.2 perc a hosszabbítás!
89.Oliveira szerzett erőszakosan labdát a dán 16-os előterében, majd kapura lőtt, Dahlin nagyot védett.
88.Sisto helyére Poulsen állt be.
86.Oliveira is besárgult.
85.Oliveira bal lábas beadása lecsúszott, és az alapvonal mögé szállt.
83.Géresi helyére Barczi állt be.
81.Belül vagyunk az utolsó tíz percben.
78.Onuachu szabálytalankodott a térfelünkön, sárga lap!
76.Hansen lőtt fél méterrel kapu fölé 23 méterről.
75.Szolnoki szabálytalankodott Onuachuval, veszélyes helyről jöhetnek a dánok szabadrúgással.
71.Kadlec helyére Romer állt be.
68.
 
67.Újabb nagy helyzet!
Bal szélről érkező beadást követően a hosszún érkező Nego lőtt közelről kapu fölé.
65.HELYZET! Géresitől Oliveira elé került a labda, aki 16 méterről, kapásból kapura is lőtt, Olsson azonban blokkolta a löketet.
63.Pátkai mentett nagyot az ötösünkön belül Sisto elől.
61.Bódi helyére Oliveira állt be.
58.Ez volt az első gól, amit hazai pályán kaptunk az idei EL-kiírásban.
55.Gól!
Egy beívelést követően a lesgyanús helyzetben lévő Onuachu fejelte a védők mögé a labdát - a partjelző nem jelzett - Novák pedig szépen átvette azt, majd lefordult az utolsó fehérvári védőről, és tíz méterről higgadtan helyezett Kovácsik mellett a kapu jobb sarkába.
53.
 
52.Nego passza után Feczesin esett el Novák mellett a 16-oson belül, de a spori sípja néma maradt.
50.Micsoda helyzet! Bódi tekert kapura egy szabadrúgást 23 méterről, a dán hálóőrről kipattant a játékszer, a kipattanót Stopira lőtte egyből kapura, de Dahlin javított, és térddel védett.
48.Pátkai Máté reklamálásért kapott sárgát.
46.Folytatódik a meccs, Lazovics helyére Feczesin érkezett.
45.Vége az első félidőnek!
44.Hassan lőtt 13 méterről kapura, Kovácsik szépen védett.
42.

Hassan beívelését kifejeli Vinícius, majd blokkolja Kadlec 22 méteres, ballábas lövését is.

40.
 
37.Nego ment el a jobb szélen, majd középre adott, az egyik dán védőnek kellett szögletre mentenie a hosszú érkező Lazovics elől.
36.Most ismét mezőnyjátékot láthatunk.
33.
 
31.Szép akció végén Nego lőtt kapura 20 méterről, nagy erővel, a labda egy védőről Lazovics elé pattant, aki egy csel után elesett egy védő mellett a 16-oson belül, a spori továbbot intett.
28.Rilwan Hassan lőtt kapu mellé 24 méterről.
26.Géresi fülelt le egy rossz hazaadást nagyon szemfülesen a dán térfélen, majd megiramodott a labdával, azonban az alapvonalon túlról tudta csak visszaadni az érkező Bódinak, ezt pedig jelezte a partjelző a sportinak, így kirúgással jöhetnek a dánok.
24.Sisto ment el a jobb szélen, majd középre adott, Kovácsik remekül jött ki a kapujából, és megszerezte a labdát.
22.Stopira beadását a vendég kapu előteréből kellett kivágnia az egyik dán védőnek.
20.
 
19.Mezőnyjáték zajlik ezekben a percekben, a kapuk most nem forognak veszélyben.
16.Kristensen rántotta le Suljicot, sárga lap!
15.Sisto 24 méteres szabadrúgása megpattant a sorfalon, amely így irányt változtatott, de szerencsére a kapunk fölött hagyta el a játékteret.
13.Suljic nagyon szép cselt mutatott be a dán 16-os előterében, sajnos a lövése erőtlen volt, és kapu mellé is ment.
12.
 
10.Az első tíz perc teljesen kiegyenlített játékot hozott.
7.A fehérvári drukkerek remek hangulatot varázsolnak a Panchoba!
5.Az első igazán nagy helyzet! Lazovics adott remek labdát Géresinek, aki védőjével a nyakán tört kapura, de Dahlin jó ütemben szaladt ki a kapujából, és ő szerezte meg a játékszert.
3.Lazovics-Szolnoki-Lazovics-Bódi volt a labda útvonala egy szép támadás közben, melynek végén Bódi 24 méterről lőtt kapu mellé.
2.Az első lehetőség a dánok előtt adódott, egy nagy bedobást követően az ötösről tovább fejelték a labdát, majd a hosszún érkező Halsti fejelt kapu fölé.
1.Mi kezdtük a meccset!
0.
 
-3.Érkeznek a csapatok, a mieink kékben, a dánok pirosban lépnek pályára!
-17.
Csapatunk mai EL-meccsét a helyszínen tekinti meg a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck is.
-25.
 
-35.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. A Vidi játékosait nagy taps és ováció fogadta!
-45. 
-55.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Nego, Vinícius, Lang, Stopira - Pátkai, Szolnoki - Suljic, Géresi, Bódi - Lazovics
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat Felcsútról, ahol 20.30-kor kezdődik csapatunk 3. EL-selejtezője.
  • Kezdőcsapatok
  • Cserék
  • Szakmai stábok
Mérkőzés után

Henning Berg:

„Jó mérkőzést játszottunk egy erős csapat ellen. Balszerencsések vagyunk, hogy elveszítettük ezt a találkozót egy góllal. Masszívak és fegyelmezettek voltunk hátul, három, maximum négy helyzetet engedélyeztünk a dánoknak – ezek sem voltak olyan nagy lehetőségek. Előre-játékban is sikerült néhány helyzetet kialakítanunk, de nem eleget. Sok pozitív dolgot láttam a csapattól a pályán, ezekre építhetünk a folytatásban. A visszavágón az említett lehetőségeket hatékonyabban ki kell használnunk, valamint a támadó harmadban jobb döntéseket kell hoznunk, talán ezek lesznek a legfontosabb dolgok, amelyekben fejlődnünk kell. Ma egy olyan erősségű csapattal találkoztunk, amilyennel eddig még nem – gyorsabban kellett játszanunk, és a megszokottnál nagyobb nyomás alatt. Jó tapasztalat volt ez számunkra. A Midtjylland három éve így játszik, mi két hónapja, szóval még csak az elején vagyunk az útnak, de magabiztosan mondhatom, hogy már most látok biztató jeleket a játékunkban, meglesz ennek a munkának az eredménye.“

Jess Thorup:

„A mérkőzés szinte teljesen úgy alakult, ahogyan azt vártuk. Számítottunk arra, hogy a Vidi jól védekezik majd és veszélyesen váltanak át kontratámadásokra – ezt sikerült jól megoldanunk, talán csak két nagy helyzete volt a hazaiaknak. Mindezek mellett nem gondolom, hogy úgy játszottunk, ahogyan valójában tudunk, de a kevés helyzetünk közül kihasználtunk egyet, az idegenben szerzett gól pedig ebben a helyzetben nagyon sokat ér, úgyhogy elégedett vagyok.“

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2016. Július 28. 23:20  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
TUDÓSÍTÁS
1-0-ra nyerték a dánok az első felvonást

A Vidi végig egyenrangú ellenfele volt a tavaly az EL-ben a legjobb 32 közé jutott Midtjyllandnak, a szerencse azonban ma este nem állt mellénk.

Csütörtök este az EL 3. selejtezőkörének első mérkőzését játszottuk a dán Midtjylland ellen Felcsúton. A közel 3000 néző nagyszerű hangulatot varázsolt a Pancho Arénába, ahol az idei selejtezősorozatban még nem kaptunk gólt.

A 3. percben egy szép összjáték végén Bódi lőtt távolról kapu fölé. Két perccel később Lazovics adott remek labdát Géresinek, aki védőjével a nyakán tört kapura, de Dahlin jó ütemben mozdult ki, és ő szerezte meg a játékszert. Az első negyedóra végéhez közeledve Suljic nagyon szép cselt mutatott be a dán 16-os előterében, lövésében viszont nem volt erő, így végül nem kellett izgulniuk a vendégeknek.

A 28. percben Rilwan Hassan lőtt kapu mellé 24 méterről. Bő öt perccel később Nego vette célba 20 méterről a dán kaput, a labda Halstiról Lazovics elé pattant, aki egy csel után elesett egy védő mellett a 16-oson belül, a spori továbbot intett. A 40. percben jártunk, amikor Nego ment el a jobb szélen, majd középre adott, ahol az egyik dán védőnek kellett szögletre mentenie a hosszú oldalon gólra éhesen érkező Lazovics elől. Az első félidő legvégén Hassan lőtt 13 méterről kapura, Kovácsik nagyot védett.

A második félidőre Lazovics már nem jött ki, helyére Feczesin állt be. Az 50. percben óriási helyzetünk volt, Bódi tekert kapura egy szabadrúgást 23 méterről, a dán hálóőrről kipattant a játékszer, a kipattanót Stopira lőtte egyből kapura, de Dahlin javított, és térddel védett. Az 52. percben Nego passza után Feczesin esett el Novák mellett a 16-oson belül, de a spori sípja ezúttal is néma maradt.

Az 55. percben egy beívelést követően a leshelyzetben lévő Onuachu fejelte tovább a labdát - a partjelző nem jelezett - Novák pedig szépen átvette azt, majd lefordult az utolsó fehérvári védőről, és tíz méterről higgadtan helyezett Kovácsik mellett a kapu jobb sarkába. (0-1.) 

A 65. percben Géresitől Oliveira elé került a labda, aki 16 méterről, kapásból kapura is lőtt, Olsson azonban blokkolni tudott. Két perccel később Stopira adott be a bal szélről, a hosszún érkező Nego néhány lépésről kapu fölé bombázott.

A 76. percben Hansen lőtt fél méterrel kapu fölé 23 méterről egy szabadrúgást. A 89. percben Oliveira előtt is adódott egy lehetőség a gólszerzésre. Portugál támadónk nagyon erőszakosan szerzett labdát a dán 16-os előterében, majd 16 méterről kapura lőtt, Dahlin nagyot védett.

Csapatunk a párharc első mérkőzését 1-0-ra elveszítette, a visszavágóra jövő héten csütörtökön, 18 órakor kerül sor Herningben.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek