hu en
Videoton FC Végeredmény 2-0
MTK Budapest FC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2016-2017
Őszi szezon - 17. forduló
2016.11.26., Szombat @ 18:00
Felcsút, Pancho Aréna
1498 néző
11 fok, borult
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Farkas Ádám
Asszisztensek:
Tóth II. Vencel, Szert Balázs
Tartalék játékvezető:
Márkus Tamás
Gólbírók:
Takács János, Nagy Róbert
90 +3.Vége, Lazovics duplájával 2-0-ra nyertünk!
90 +2.Lazovics helyére Bódi állt be.
90.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!
Scsepovics szerzett labdát az MTK térfelén, majd kiugratta Lazovicsot, aki 14 méterről talált a vendégek kapujába - ebben a gólban bizony jócskán benne volt az MTK kapusa is.

85.Lazovics adott forintos labdát Scsepovicsnak, a labdaátvétel azonban nem volt tökéletes, így oda a helyzet.
83.Juhász fejesét fogta könnyedén az MTK hálóőre.
81.Korozmán helyére Szatmári I. állt be.
78.Kovács dobta fel magát a spori szerint a félpálya közelében, sárga lap.
75.Vogyicska helyére Szatmári állt be.
73.
 
70.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!
Ráadásul a szebbik fajtából! Egy előreívelést Scsepovics a levegőből sarokkal tett az érkező Lazovics elé, aki 15 méterről, kapásból talált a vendégek kapujába!

67.Juhász kapott sárga lapot.
66.A túloldalon Torghelle távoli fejese csemege volt Kovácsiknak.
65.Géresi lőtt 14 méterről egy visszagurított labdát alig kapu mellé.
64.Borbély helyére Katona állt be.
62.Nego beadását követően - mely kicsit magas volt - Scsepovics fejelt kapu mellé.
61.
 
58.Scsepovics ugratta volna ki Negot a jobb szélen, de a kék-fehér védők lefülelték az átadást.
54.Az első félidőhöz hasonlóan a második játékrész elején sincsenek helyzetek egyik kapu előtt sem.
50.Szolnoki nagy bedobását Juhász csúsztatta meg a 16-oson belül, a vendég védők azonban kifejelték a játékszert.
46.Feczesin helyére Kovács állt be a szünetben.
45 +1.Vége az első félidőnek.
45.Vinícius is besárgult, miután felrúgta Ramost a félpályánál.
44.Ramos rúgta meg Feczesin sípcsontját, sárga lapért cserébe.
40.
 
38.Torghelle kapott remek labdát, szépen át is vette, de a partjelző zászlajával jelezte a sporinak, hogy az MTK támadója leshelyzetből indult, úgyhogy szabadrúgás csapatunk javára.
35.
 
31.Vogyicska szabálytalankodott, ez is sárga.
30.KAPUFA!
Lazovics 23 méterről óriási kapufát lőtt szabadrúgásból, a kipattanót Juhász fejelte kapu fölé.

29.Lazovics kapott sárga lapot, az nem teljesen egyértelmű, hogy miért ő, hiszen épp egy szabadrúgás elvégzéséhez készülődik.
28.Az első negyedórában ismerkedtek a csapatok, azóta azonban jó iramú, változatos, élvezetes a meccs.
24.Ezt megúsztuk. A jobb szélről, laposan érkezett az MTK beadása, a labda védőink lába alatt elsuhant, azonban a kapu torkában lévő Torghelle sem tudott játékba avatkozni.
19.Egy percen belül helyzet mindkét oldalon. Előbb Scsepovics szép csellel került helyzetbe, önzetlenül Lazovicsot hozta játékba, aki 16 méterről kapura lőtt, Petkovic nagyot védett. Fél perccel később a túloldalon Vogyicska lőtt hasonló távolságból kapura, a játékszer nem sokkal kerülte el Kovácsik kapuját.
16.Poór Patrik rúgta fel a meglóduló Negot a félpályánál, sárga lap.  A vendégek mestere hangosan reklamált, hogy ez csak taktikai szabálytalanság volt - valószínűleg ezzel Farkas sporttárs is tisztában volt, éppen azért adott sárga lapot.
15.Az első kaput eltaláló lövésre negyedórát kellett várnunk. Juhásszal szabálytalankodtak a vendégek, a megítélt szabadrúgást Lazovics 25 méterről tekerte kapura, Petkovic magabiztosan védett.
12.
 
9.Egyelőre egyik kapu sem forog veszélyben, a pálya közepén zajlik a játék, méghozzá igen keményen játszanak a felek, sok a szabálytalanság.
6.Hadzic szabálytalankodott Vogyicskával szemben, sárga lap!
4.Kanta csúszott rá a földön fekvő Negora, szerencsére nem lett sérülés az esetből.
1.A vendégek kezdték a meccset!
0.
 
0.Kezdés előtt Kovács Zoltán sportigazgató köszönti a válogatottól nemrég visszavonult Juhász Rolandot, a Vidi csapatkapitányát!
-1.Érkeznek a csapatok!
-15.Pátkai Máté 5 sárga lapos eltiltás miatt nem léphet ma pályára.
-24.
 
-33.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést!
-38. 
-45."Varga József kissé elhúzódó izomsérülése miatt a héten még kezeléseket kapott, várhatóan hamarosan elkezdi a rehabilitációs munkát. Suljic a meccs előtti edzésen apróbb húzódást szenvedett, ezért került ki a keretből" - mondta Dr. Kovács Tibor csapatorvos.
-50.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Nego, Vinícius, Stopira, Szolnoki - Géresi, Juhász, Hadzic - Scsepovics, Feczesin, Lazovics
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat Felcsútról, ahol 18-kor kezdődik a Vidi-MTK bajnoki.
  • Kezdőcsapatok
  • Cserék
  • Szakmai stábok
Mérkőzés után

Henning Berg:

„Kemény meccsen vagyunk túl egy olyan csapat ellen, amely bizonyította, hogy miért kap kevés gólt. A Vasas és a Honvéd ellen kaptak csak ennél többet, alapvetően egy jól védekező csapatról van szó, amely nekünk is megnehezítette a dolgunkat. Volt ma néhány hiányzónk, ezért valamennyire a megszokottól eltérő módon játszottunk, de nem mondanám, hogy az első félidőben minden a tervek szerint ment. A szünetben változtattunk, igaz, kényszerűségből is, mert Feczesin Róbert jelezte, hogy nem érzi 100 százalékosnak a lábát, ezért a csere mellett döntöttünk. Ezt követően már nagyjából hasonló stílusban játszottunk, mint eddig. A második játékrészben jobban játszottunk, nem tökéletesen, de mindenképpen feljavultunk. Szoros, nehéz meccs volt, de sikerült két gólt szereznünk – az első egy különösen szép akció után született. Az első találat után megváltozott a játék képe, az MTK-nak előrébb kellett jönnie, nekünk pedig több területünk maradt. Nagyon örülök, hogy Danko Lazovics kétszer is betalált.  Ő inkább a társak kiszolgálásában szokott jeleskedni, de azért hozza a gólokat is, ma majdnem összejött neki a mesterhármas, hiszen ne felejtsük el, volt egy remek kapufája is szabadrúgásból. Kovács István jól szállt be a meccsbe, főleg a támadójátékával voltam elégedett és szeretném megemlíteni Stopirát is, aki ma bizonyította, hogy középhátvédként is lehet rá számítani. Ha a jövőben idegenben is tudnánk hozni a hazai formánkat, akkor nehéz lenne megállítani minket. Azért dolgozunk, hogy ez minél hamarabb sikerüljön.“

Teodoru Vaszilisz:

„Nagyon erős ellenfél volt a Vidi, ők más utakon járnak, mint mi. Mi példásan neveljük, játszatjuk a fiatalokat. A mai napon a hat külföldivel felálló hazaiak ellen nem tudtunk pontot szerezni. Megdicsértem a fiatalokat a meccs után, a Vidinek más céljai vannak, más a koncepció és egyelőre előrébb járnak mint mi, természetesen gratulálok nekik a győzelemhez. Mondhatnám azt is, hogy egy Lazovics volt ma a különbség.“

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2016. November 26. 20:30  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
TUDÓSÍTÁS
Győzelem az MTK ellen - már csak egy pontra vagyunk az éllovas Vasastól

Lazovics duplájával vertük a kék-fehéreket, Scsepovics két gólpasszt jegyzett.

A 2016-os esztendő utolsó hazai mérkőzésére került sor szombat este az MTK ellen. A listavezető Vasas délután 2-1-es vereséget szenvedett a Honvéd otthonában, a Ferencváros pedig 2-0-ra nyert a Gyirmót ellen, így a kezdő sípszóra - ideiglenesen - visszacsúsztunk a 4. helyre (a Honvéd és az FTC is megelőzött bennünket). A kezdés előtt Kovács Zoltán sportigazgató köszöntötte a válogatottól nemrég visszavonult Juhász Rolandot.

Az első negyedóra komolyabb említésre méltó esemény nélkül telt el, ezt követően azonban megélénkült a találkozó. A 15. perc végén Lazovics 25 méterről tekerte kapura, Petkovic magabiztosan védett. Néhány pillanattal később Scsepovics passzát követően ismét Lazovics veszélyeztetett, de ezúttal is az MTK kapusa jött ki győztesen a párharcból. A 21. percben Vogyicska 16 méteres lövése kerülte el nem sokkal a kapunkat.

Félóra telt el a mérkőzésből, amikor ismét Lazovics végezhetett el egy szabadrúgást, szerb középpályásunk pedig kiválóan tekert kapura, a labda azonban a kapufán csattant, a kipattanót pedig Juhász fölé fejelte. A félidő hátralevő részében újabb helyzet már egyik oldalon sem alakult ki, a játék keménységéről viszont mindent elárul, hogy 45 perc alatt hat sárga lapot osztott ki (igazságos elosztásban) Farkas sporttárs.

Szünetben Kovács váltotta Feczesint, a vendégek nem cseréltek. A második játékrész első felében nem alakult ki nagyobb lehetőség egyik kapu előtt sem, Scsepovics fejese törte meg a folyamatot a 65. percben, ami fölé szállt. 3 perc múlva Géresi lövése ment mellé, a túloldalon Torghelle fejesét hárította Kovácsik. A 70. percben egy remek góllal megszereztük a vezetést: egy előreívelést Scsepovics a levegőből sarokkal tett az érkező Lazovics elé, aki 15 méterről, kapásból talált a vendégek kapujába (1-0)!

A 83. percben Juhász fejesét fogta az MTK kapusa, a 90. percben pedig végleg eldöntöttük a meccset: Scsepovics szerzett labdát az MTK térfelén, majd kiugratta Lazovicsot, aki 14 méterről lőtt, a labda pedig Petkovic kezéről a jobb alsóba pattant (2-0)!

A 2-0-s győzelemmel egy pontra megközelítettük az éllovas Vasast és a második helyről várhatjuk az őszi szezon utolsó előtt bajnokiját, amire Debrecenben kerül sor december 3-án.

 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek