hu en
Mezőkövesd Zsóry FC Végeredmény 2-1
Videoton FC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2016-2017
Őszi szezon - 16. forduló
2016.11.19., Szombat @ 15:30
Mezőkövesd, Mezőkövesdi Stadion
2500 néző
15 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Vad II István
Asszisztensek:
Albert István, Berettyán Péter
Tartalék játékvezető:
Farkas Balázs
Gólbírók:
Gaál Gyöngyi, Szilasi Szabolcs
90 +3.Vége, 2-1-re nyert a Mezőkövesd.
90.3 perc a hosszabbítás.
90.Csapatunk mindent egy lapra feltéve támad, de Tujvel nagyobbnál nagyobb védéseket mutat be a hazai kapuban.
87.GÓL!
Gyorsan elvégzett hazai szabadrúgást követően Strestik került gólhelyzetbe, és közelről nem is hibázott.

84.Ezúttal Lazovics lövését blokkolta becsúszva az egyik sárga mezes játékos.
82.Géresi beadását vágták a védők Scsepovics elől szögletre, a sarokrúgást pedig Tujvel öklözte a mezőnybe.
80.Belül az utolsó tíz percben, izgalmas lesz a hajrá.
78.Fiola ismét a pályán!
76.Továbbra is emberhátrányban vagyunk, Fiolát az oldalvonal mellett ápolják.
75.Géresi lövése megpattant Hudákon, veszélyesen csapódott a felső léc alá, Tujvel nagy bravúrral védett.
74.Kink helyére Vosahlik állt be.
72.Fiola arca csurom vér, miután az egyik hazai játékos könyökével fejbe találta - Vad II sípja az eset után egyébként néma maradt.
69.Hudák 23 méterről eresztett el egy sistergős bombát, Kovácsiknak kellett a léc alól kipiszkálnia a labdát, nagy védés volt!
67.Hadzic tekert kapu elé, a labda átszállt a védők felett, a hosszúról berobbanó Scsepovics pedig csupán milliméterekkel maradt le a labdáról. Nagy lehetőség volt!
66.Diallo dolgoztatta meg 13 méterről egy kapáslövéssel Kovácsikot.
65.
 
62.Scsepovics lőtt ballal, éles szögből kapura, Tujvel jól zárta a szöget.
61.Pátkai helyére Géresi állt be.
60.Ezek most a hazai csapat percei, veszélyes szituációkat tudnak kialakítani a kapunk előterében.
58.Molnár helyére Pauljevic állt be.
58.KOVÁCSIK!
Diallo került hatalmas helyzetbe, egyedül vezethette kapusunkra a labdát, majd 10 méterről, nagy erővel kapura lőtt, Kovácsik óriásit védett.

56.Nego is besárgult.
55.Kovácsiknak kellett kivetődve megszereznie az egyik hazai támadó elől a labdát a 16-osunkon belül.
52.Gyönyörű játék!
Lazovics sarokkal hozta játékba Feczesint, aki egy csel után centikkel tekert csak a bal felső sarok mellé 16 méterről.

49.Szeles lőtt két csel után 18 méterről, bal lábbal kapu mellé.
46.Folytatódik a meccs, a szünetben Tóth helyére Bacelic-Grgic állt be.
45.Vége az első félidőnek.
44.Lazovics 28 méterről tekert kapura egy szabadrúgást, a középre tartó lövés nem okozott gondot Tujvelnek.
42.Hadzic kapott sárga lapot egy a félpályánál elkövetett szabálytalanságért.
40.Nego 15 méterről lőtt kapura, a labda Hudákról szögletre pattant.
38.A Vidit mintegy 100-150 drukker kísérte el Mezőkövesdre, akik a meccs kezdetétől, megállás nélkül, lelkesen buzdítják csapatunkat!
35.Molnár helyzete óta kiegyenlített mezőnyjáték látható a pályán, az utóbbi percekben egyik kapu előtt sem alakult ki gólhelyzet.
32.
 
28.Egyből a gólunk után hatalmas hazai helyzet, Molnár lövését kellett bravúrral védenie Kovácsiknak!
27.GÓÓÓÓÓL!
Lazovics adott álompasszt Scsepovicsnak, aki egyedül vezethette a labdát Tujvelre, majd 15 méterről, nagyon okosan, a bal alsó sarokba helyezett!
24.Ezúttal a bal szélről érkezett egy veszélyes hazai beadás, a labda azonban a kapunk előterében mindenki feje fölött elsuhant.
20.
 
17.Lazovics kapott sárga lapot szabálytalanságért.
15.Folytatódik a meccs, Lazovics rendben van!
13.Lazovicsot kell ápolni, miután az egyik hazai játékos egy fejpárbajt követően szerb játékosunkra esett.
9.GÓL!
HIDEG ZUHANY!
Gyakorlatilag végigtámadtuk az első 9 percet, amikor az első hazai támadásból gólt szerzett a Mezőkövesd. Egy jobb szélről érkező beadást fejelt Kink a kapunkba!
8.Ismét Tujvel védett nagyot, ezúttal Lazovics 18 méterről elvégzett szabadrúgását piszkálta ki a bal alsó sarokból.
6.Lazovics remek labdával szolgálta ki Scsepovicsot, aki 7 méterről kapura lőtt, egykori kapusunk, Tujvel óriásit védett.
5.Scsepovics kapott remek labdát, mellyel egy védő szorításában meg is lódult, 5 méterre a kaputól lövés helyett a középen érkező Feczesint akarta játékba hozni, azonban a hazaiak védője blokkolni tudta az átadást. Talán a kapura lövés veszélyesebb lett volna.
3.Feczesin vett át a hazai 16-oson belül felső testtel egy labdát, az alapvonali játékvezető azt jelezte Vad II sporttársnak, hogy játékosunk kezét is érintette a játékszer, ezért szabadrúgás következik a hazai csapat javára.
1.A hazai csapat indította útjára a labdát.
-2.Érkeznek csapatok! A mieink fehérben, a hazaiak kék-sárgában lépnek pályára.
-10.Fejes András derékfájdalmak, Suljic vírusfertőzés miatt nem léphet ma pályára, míg Varga József apróbb húzódást szenvedett az edzésen.
-20. 
-25.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Nego, Fiola, Vinícius, Szolnoki - Pátkai, Juhász, Hadzic - Lazovics, Feczesin, Scsepovics
-28.
Klubunk tulajdonosa, Garancsi István, Tállai András, a Mezőkövesd Sportegyesület elnöke valamint Kovács Zoltán sportigazgató.
-35.
 
-40.A két csapat játékosai is elkezdték a bemelegítést!
-45.
Mezőkövesdi naplemente
-50.A két csapat kapusai már el is kezdték a bemelegítést.
-55.
 
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat Mezőkövesdről, ahol 15.30-kor kezdődik csapatunk bajnoki mérkőzése.
Mérkőzés után

Henning Berg:

„Nem ez volt a legjobb mérkőzésünk... az első félidő még nagyjából rendben volt, szép gólt szereztünk és úgy gondolom, hogy a sok lehetőség miatt meg kellett volna nyernünk a találkozót az első negyvenöt percben. Adtunk viszont egy nagyon könnyű gólt az ellenfélnek, majd a második játékrészben némileg változtatott a játékán a Mezőkövesd és kiegyenlítettebb lett a mérkőzés. A helyzeteink ekkor is megvoltak, de a második félidőben már a hazaiak is többet veszélyeztettek. A második gólt talán még könnyebben adtuk, ezen a szinten ilyen hibákat nem lehet véteni. Összegezve a mai meccs tapasztalatait: az első félidőben jobban ki kellett volna használnunk a helyzeteinket, és a gólokhoz hasonló szituációkat sokkal, sokkal jobban le kell védekeznünk a jövőben.“

Pintér Attila:

„A Ferencváros és a Vidi olyan játékállománnyal rendelkezik, amelyet a másik tíz csapat meg sem tud közelíteni. Óriási dolog ez a győzelem, emelem a kalapomat a játékosok és a szurkolók előtt is – jó érzés boldog embereket látni a városban. Úgy gondolom, nem érdemtelenül nyertünk, csak gratulálni tudok mindenkinek. Mindkét csapat győzelemre játszott, jó mérkőzésen vagyunk túl. A második félidőre helyre tettük a középpályát. Felépítettünk egy stratégiát Grgicsre, ez be is jött, még a gólpasszt is ő adta, ez volt a hab a tortán.“

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2016. November 19. 17:38  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
VIDEOTON FC - MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 2-1 (1-1)
Egygólos vereség Mezőkövesden

Sok helyzetünk volt a 90 perc során, azonban a találkozó elején és végén is betaláltak a hazaiak, míg nekünk csupán egy alkalommal sikerült bevennünk a nagyszerűen védő Tujvel kapuját.

A két csapat eddig csupán egy alkalommal, 2014 májusában találkozott egymással Mezőkövesden az élvonalban - akkor 1-1-es döntetlen született. Szombat kora délután, nagyon szép, napsütéses, jó időben találkoztak ismét a felek a Mezőkövesd otthonában.

Jól kezdtük a találkozót, az 5. percben Scsepovics került helyzetbe, lövés helyett a passzt választotta, a labdát azonban az egyik hazai védő szerezte meg. Egy perccel később Lazovics remek labdával szolgálta ki Scsepovicsot, aki 7 méterről kapura lőtt, Tujvel óriásit védett. Újabb egy perc elteltével ismét egykori kapusunk remekelt, ezúttal Lazovics 18 méterről elvégzett szabadrúgását hárította. A 9. percben aztán jött a hideg zuhany, egy jobb szélről érkező beadást fejelt Kink közelről a kapunkba (1-0). A 24. percben ismét egy veszélyes hazai beadás okozott riadalmat a kapunk előtt, de a labda ezúttal elszállt a fejek fölött.

A 27. percben Lazovics adott álompasszt Scsepovicsnak, aki egyedül vezethette a labdát Tujvelre, majd 15 méterről, nagyon okosan, a bal alsó sarokba helyezett (1-1). A középkezdés után hatalmas hazai helyzetet könyvelhettünk el, Molnár lövését kellett nagy bravúrral védenie Kovácsiknak. Az első játékrész végén Lazovics 28 méterről tekert kapura egy szabadrúgást, a középre tartó lövés nem okozott gondot Tujvelnek.


A második játékrész hazai lehetőséggel kezdődött, Szeles lőtt két csel után 18 méterről, bal lábbal kapu mellé. Az 52. percben gyönyörű fehérvári támadást láthattunk: Lazovics sarokkal hozta játékba Feczesint, aki egy csel után centikkel tekert csak a bal felső sarok mellé 16 méterről. Öt perccel később Diallo került hatalmas helyzetbe, egyedül vezethette kapusunkra a labdát, majd 10 méterről, nagy erővel kapura lőtt, Kovácsik óriásit védett.

A folytatásban mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, a 62. percben Scsepovics éles szögből tornáztatta meg Tujvelt, majd pár perccel később Kovácsiknak kellett szép védést bemutatnia. A 72. percben Diallo és Fiola párharcát követően válogatott védőnk vérző fejjel terült el a földön - úgy tűnt, a hazai támadó a könyökét használva okozott sérülést, Vad II azonban nem látott szabálytalanságot.

A 82. percben Géresi beadását vágták a védők Scsepovics elől szögletre, a sarokrúgást pedig Tujvel öklözte a mezőnybe. Úgy tűnt, 1-1-es döntetlennel zárul a mérkőzés, amikor a 87. percben egy gyorsan elvégzett hazai szabadrúgás után Strestik került gólhelyzetbe, a rutinos játékos pedig közelről nem hibázott (2-1).

Az utolsó percekben mindent megtett csapatunk az egyenlítés érdekében, de a szenzációs napot kifogó Tujvel kapujába nem sikerült újra betalálnunk, így 2-1-es vereséget szenvedtünk. Jövő héten az MTK-t látjuk vendégül Felcsúton.

 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek