hu en
Vasas FC Végeredmény 1-1
Videoton FC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2016-2017
Őszi szezon - 14. forduló
2016.10.29., Szombat @ 17:45
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion
5045 néző
9 fok, derült idő
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Iványi Zoltán
Asszisztensek:
Horváth Róbert, Kormányos II Gábor
Tartalék játékvezető:
Medovarszki János
90 +4.Vége a mérkőzésnek!
90 +3.Király azonnal sárgát is kapott, műesésért.
90 +3.Pavlov helyére Király állt be!
90 +2.Hadzic kapott sárga lapot!
90 +1.GÓÓÓÓÓÓÓL!
Lazovics
óriási gólt ragasztott szabadrúgásból a hazai kapu bal felső sarkába, mintegy 24 méterről!

90.4 perc ráadás következik!
89.Scsepovics elől nagyot mentettek a hazai védők, majd néhány pillanattal később szerb támadónk beadása suhant el a hosszún érkező Géresi feje fölött.  Nem telt el 20 másodperc és Feczesin került gólhelyzetbe, de ez a lehetőség is kimaradt. Hihetetlen!
88.Remili helyére Vaskó állt be!
87.Végeredmény: DVTK-FTC 2-3
86.Most a Vasas a mi térfelünkön tudja tartani a labdát.
85.Remili 18 méteres szabadrúgása elakadt a sorfalban.
84.Továbbra is mi birtokoljuk többet a labdát, a játék pedig a hazai térfélen zajlik, de ennyire balszerencsés napot régen fogtunk már ki. Az imént Hadzic lőhetett kapura 14 méterről, a jobb alsóba tartó löket a lesen álló Feczesinben akadt el - szabadrúgás kifelé.
83.
 
81.Saglik helyére Murka állt be.
79.Stopira kapott sárga lapot.
75.Pátkai helyére Feczesin állt be.
74.Ristevski is besárgult.
73.Fortuna, merre jársz?!
Ismét Scsepovics hozta játékba középen Hadzicot, aki néhány méterről lőhetett kapura, de a labda ismét elakadt, ezúttal a kivetődő Nagyban.

72.Scsepovics egy csel után kapu elé lőtte laposan a labdát a jobb szélről, Hadzic az ötösről egyből kapura lőtt, de a labda elakadt egy bevetődő védőben.
71.Továbbra is nagy erőket mozgósítunk az egyenlítés érdekében, de nagyon nehezen találjuk a lyukat a jól záró hazai védelmen, amikor pedig helyzetbe kerülünk, szerencsénk sincs.
69.
 
66.Lazovics tekert a jobb szélről kapu elé egy szabadrúgást, a labda az ötösön belül Géresi elé pattant, ő azonban nem találta el jól a labdát, majd a hazai védők szögletre mentettek.
63.Gyors támadást vezettünk a bal szélen, majd a középre visszalőtt labdát Hadzic lőtte 20 méterről, nagy erővel nem sokkal a hazai kapu mellé.
60.
 
57.Géresi ugrott ki a labdával, amely kis szerencsével a kivetődő hazai kapusról pont elé pattant vissza, kisodródott helyzetben az üres kapu mellé lőtt. Nagy helyzet volt!
55.DVTK-FTC 2-3 a 65. percben.
53.Kleisz kapott sárga lapot.
50.Mondhatni, hogy Remili igazi Vidi-specialista. A mai a 13. mérkőzése csapatunk ellen, ezeken pedig 8 gólt lőtt és 5 gólpasszt osztott ki.
49.Szolnoki mentett becsúszva nagyot a 16-osunkon belül Remili elől.
46.Csere nélkül folytatódik a meccs!
45 +5.A sajtópáholy előtt két sorral ül a székesfehérvári születésű Fister Ferenc, aki pályafutása során az élvonalban csak a Vasasban futballozott - tőle kérdezte egy idősebb Vasas-drukker a szünetben, hogy kinek szurkol ezen a találkozón? Feri bácsi egy nagy X-et mutatott két ujjával, erre a Vasas-drukker jelezte, hogy "az nem lesz jó nekünk", de Feri bácsi hajthatatlan volt, ami érthető is, hiszen a számára két legfontosabb együttes mérkőzik, kinek is szurkolhatna ilyenkor egy fehérvári kötődésű, Vidiben nevelkedő, de profi pályafutását a Vasasban töltő egykori labdarúgó?!
45.Vége az első félidőnek!
44.Fiola távoli, középre tartó lövését védte Nagy magabiztosan.
42.Scsepovics készítette le lövésre a labdát nagyon szépen Hadzicnak, aki 15 méterről, nagy erővel kapura is lőtt, Nagy Gergely hatalmasat védett.
38.GÓL!
Berecz passzolt Remilinek, aki teljesen egyedül vezethette a labdát Kovácsikra, és a Vasas rutinos támadója nem is hibázott.

34.Saglik kapott sárgát reklamálásért.
32.
 
30.Remili lőtt kapura 23 méterről egy szabadrúgást, Kovácsiknak nagy bravúrral kellett védenie, a labda ugyanis veszélyesen csapódott a léc alá.
27.Gyirmóton 2-0-ra vezet a DVSC, Pakson 1-0-ra az Újpest, és szépített a DVTK is az FTC ellen, ott most 1-2 az eredmény.
24.Sárga lap ezúttal nálunk, aki kapja: Fiola.
23.Korcsmár szabálytalankodott sárga lapot érően a félpályánál.
20.Lazovics hatalmas bedobással hozta helyzetbe Scsepovicsot, aki azonban rosszul vette át a labdát az ötös környékén, így oda lett a helyzet!
18.A délutáni mérkőzésen a Honvéd hazai pályán 2-1-re legyőzte a Haladást, ezzel pontszámban utolérték a piros-feketék a szombathelyi csapatot. A Ferencváros pedig félóra játékot követően 2-0-ra vezet a DVTK otthonában.
15.Az utóbbi percekben átvettük a mérkőzés irányítását, a játék pedig áttevődött a hazai térfélre.
12.A hazai szabadrúgást követően megszereztük a labdát, és egy gyors kontrát vezethettünk végig, az ígéretes támadás végén Kleisz tisztázott a hazai kapu előterében. Bedobást végezhettünk el, a labda végül Stopira elé került, aki 21 méterről kapu mellé lőtt.
10.Szolnoki szabálytalankodott a kapunktól 25 méterre, sárga lap!
8.Stopira tűnt kissé bizonytalannak hátul a bal szélünkön, ezt kihasználta Kleisz aki kapu elé lőtte a labdát, érkezett Saglik, és 11 méterről ajtó-ablak helyzetben nagy erővel kapu fölé bombázott.
7.
 
5.Saglik tekert kapura jó 25 méterről egy szabadrúgást, Kovácsiknak nem okozott gondot a távoli kísérlet.
4.Kiváló hangulatban kezdődött a meccs, mindkét csapat szurkolói lelkesen biztatják kedvenceiket. A hazaiak kezdtek aktívabban, de egyelőre helyzetet nem láthattunk még.
1.Mi kezdtük a meccset!
-4.Érkeznek a csapatok, miközben a hazai szurkolók látványos koreográfiát mutatnak be. Gyakorlatilag telt ház van a Fáy utcában, az összes szektor megtelt, amelyet megnyithattak a szervezők - természetesen a vendég szektor is tömve van!
-20.Ezekben a percekben a Vasas egykori legendáit köszöntik a stadionban - ez is része a stadionbúcsúztató ünnepségnek. Természetesen köszöntötték Sowunmi Thomast is, aki a Vasasban játszotta első NB I-es meccsét, jelenleg pedig a Vidi utánpótlásában dolgozik - a vele készített hosszabb interjúnkat ide kattintva olvashatja el.
Rajta kívül egyébként több olyan labdarúgót is köszöntöttek, akik korábban a Vasasban és a Vidiben is futballoztak.
A teljesség igénye nélkül: Simek Péter, Polonkai Attila, Komódi László, Pető Tamás, Tóth Norbert, Végh Zoltán, Bekő Balázs. 
-30. 
-35.
 
-40.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést.
-45.Henning Berg egy helyen változtatott a múlt heti győztes csapaton. Loic Nego a Paks ellen begyűjtötte ötödik sárga lapját, emiatt a Vasas elleni rangadót kénytelen kihagyni. A helyén Szolnoki fog játszani, míg a baloldalon ismét Stopira szerepel.
Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Szolnoki, Fiola, Vinícius, Stopira - Pátkai, Juhász, Hadzic - Lazovics, Scsepovics, Géresi
-50.
A mai rangadóval búcsúzik az Illovszky Rudolf Stadion.
-60.

Csapatunk 1968-ban a Fáy utcában játszotta története első NB I-es bajnokiját. Ma este pedig Vasas-Vidi bajnoki rangadóval búcsúzik az angyalföldi létesítmény.
A mai lesz a 44. NB I-es bajnokink Angyalföldön a Vasas ellen, és eddig bizony kevés sikerélményben volt itt részünk. 22 alkalommal nyert ellenünk a Vasas és 14 döntetlen mellett csupán 7 alkalommal sikerült valamennyi bajnoki pontot elvinnünk a fővárosi piros-kékek otthonából.

-65.Üdvözöljük szurkolóinkat Angyalföldről, ahol 17.45-kor kezdődik a listavezető Vasas és a második helyezett Vidi rangadója.
  • Kezdőcsapatok
  • Cserék
  • Szakmai stábok
Mérkőzés után

Henning Berg:

„Hihetetlen nagy helyzetek maradtak ma ki, akár hat-hét gólt is szerezhettünk volna, ha a befejezések jobban mennek és a szerencse egy kicsit mellénk áll. Viszont a hozzáállást szeretném kiemelni. Nem adtuk fel az utolsó percig, nyomás alá helyeztük a Vasast, küzdöttek, harcoltak a játékosok. Danko gólja pedig fantasztikus volt! Azt hiszem méltó volt ahhoz, hogy ez legyen egy ilyen szép történelemmel bíró stadion utolsó gólja. Magam sem tudtam, hogy beadja-e, vagy rálövi, amikor odaállt a labda mögé, mert nem egyszerű onnan így meglőni a labdát, de sikerült neki, remek gól volt. Ez a lövés is egy jó példa volt arra, hogy a játékosok az utolsó pillanatig mennyire koncentrálnak. Nem féltem attól, hogy nem szerzünk egy gólt sem, mert eddig a bajnokságban a DVTK elleni mérkőzésen kívül mindig betaláltunk, és már többször is a mérkőzések végén voltunk eredményesek. Persze jobb lett volna nyerni, de nagyon fontos volt, hogy vissza tudtunk jönni a meccsbe és szereztünk egy pontot.”

Michael Oenning:

„Büszke vagyok arra, ami a mai nap során történt – nem csak a meccsre, hanem az egész körítésre. A Vasas-család nagyobb, mint amilyennek sokan gondolják. Az első félidőben okosan játszottunk, megfelelő pillanatban betaláltunk és számítottunk arra, hogy ezt követően a Vidinek jobban ki kell támadni. Célunk volt, hogy kontrából megszerezzük a második gólunkat, sajnos ez nem jött össze. Ellenfelünk az utolsó pillanatban egyenlített, ilyen a labdarúgás, ez előfordul. Nem vagyok elégedett azzal, ahogyan a bírók vezették a mérkőzést, néhány sárga lapot feleslegesen osztottak ki és néha megtörték a meccs ritmusát. Könnyező szemmel hagyjuk el a pályát, én is megszerettem a stadiont és a szurkolók is nagyon kötődnek hozzá. Viszont a másik szemünk nevet, hiszen a helyére egy modern, új létesítmény kerül.”

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2016. Október 29. 21:25  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
VASAS FC - VIDEOTON FC 1-1 (1-0)
Döntetlen a stadionbúcsúztató rangadón

A Vidi-specialista Remili szerzett vezetést az első félidőben, a második játékrészben kis túlzással egykapuztunk, de az egyenlítő találatra a 91. percig kellett várnunk.

Csapatunk szombaton este az éllovas Vasas otthonában lépett pályára. Több szempontból is különleges mérkőzés volt ez, egyrészt az első játszott a másodikkal, másrészt ez volt az Illovszky Stadion búcsúmeccse. Arról a stadionról van szó, mely a Vidi történelmének is szerves részét képezi, hiszen 1968-ban itt játszottuk első élvonalbeli bajnokinkat.

Telt ház előtt léptek pályára a csapatok, 5045 néző foglalt helyet a lelátókon. Henning Berg csupán egy helyen változtatott a múlt heti kezdőcsapaton, a Paks ellen az ötödik sárgáját begyűjtő Nego helyett Stopira került a kezdőbe.

Az első tíz percben a hazaiak török játékosa, Saglik veszélyeztetett két alkalommal is. Előbb egy távoli szabadrúgással próbálta meglepni Kovácsikot - ez nem sikerült neki - majd ajtó-ablak ziccerben bombázott kapu mellé 11 méterről. A folytatásban fokozatosan átvettük a mérkőzés irányítását, de komoly gólhelyzetet nem tudtunk kialakítani. Félóra elteltével Remili szabadrúgását kellett Kovácsiknak nagy bravúrral védenie, 8 perccel később azonban már nem volt esélye kapusunknak: Berecz passzolt Remilihez, aki teljesen egyedül vezethette a labdát Kovácsikra, és a Vasas rutinos támadója nem is hibázott (1-0). Remili igazi Vidi-specialistának számít, a mai volt a 13. mérkőzése csapatunk ellen, ezeken pedig 8 gólt lőtt és kiosztott 5 gólpasszt is.

A 42. percben Scsepovics készítette le lövésre a labdát nagyon szépen Hadzicnak, aki 15 méterről, nagy erővel kapura is lőtt, Nagy Gergely hatalmasat védett. A játékrész vége előtt még Fiola is megdolgoztatta a Vasas hálóőrét.

A mérkőzés szünetében egy idősebb Vasas-szurkoló szólította meg az angyalföldiek egykori kiváló támadóját, Fister Ferencet, aki a fedett főlelátón foglalt helyet. A székesfehérvári születésű, és Vidi-nevelésű, de pályafutása során az élvonalban csak a Vasasban futballozó legendától azt kérdezte az angyalföldi drukker, hogy kinek szurkol a találkozón. Feri bácsi pedig mosolyogva egy X-et mutatott, mondván, hogy a döntetlennek örülne legjobban, hiszen a pályán a számára két legfontosabb csapat játszik egymás ellen.

Félidőben egyik csapat sem cserélt. Az 57. percben Géresi ugrott ki a labdával, amely kis szerencsével a kivetődő hazai kapusról pont elé pattant vissza, azonban kisodródott helyzetben az üres kapu mellé lőtt! Bő öt perccel később Hadzic bombája kerülte el kevéssel a Vasas kapuját, majd ismét Géresi előtt adódott nagy gólszerzési lehetőség, de ez a ziccer is kimaradt.

Az idő vészesen fogyott, Fortuna pedig mintha szándékosan hátat fordított volna csapatunknak, hiszen futószalagon dolgoztuk ki a helyzeteket, de a legnagyobbak is kimaradtak. A 72. percben Scsepovics egy csel után kapu elé lőtte laposan a labdát a jobb szélről, Hadzic az ötösről egyből lőtt, de a labda elakadt egy bevetődő védőben. Egy perccel később hasonló volt a koreográfia, Scsepovics passzolt Hadzichoz, akinek közeli lövése ezúttal a kivetődő Nagyban akadt el. A Vidi azonban nem adta fel, a játékosok becsülettel küzdöttek, óriási erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében - de úgy tűnt még a 89. percben is, hogy ezen az estén semmi nem jön össze. Előbb Scsepovics elől mentettek nagyot a hazai védők, majd néhány pillanattal később szerb támadónk beadása suhant el a hosszún érkező Géresi feje fölött. Nem telt el 20 másodperc és Feczesin került gólhelyzetbe, ám ez a lehetőség is kimaradt.

A 91. percben szabadrúgást végezhetett el Lazovics, a hazai kaputól körülbelül 26 méterre. Szerb támadónk pedig óriási gólt lőtt, Nagy hiába úszott a levegőben, esélye nem volt a védésre (1-1). A sok kimaradt ziccer után valamit tehát visszaadott nekünk a sors, a legtávolabbi lövésünkből gól született, ezzel pedig pontot szereztünk az éllovas otthonában, így a két csapat közti 5 pontos különbség nem változott.

Lazovics gólja bekerült a történelemkönyvekbe, hiszen ez volt az utolsó találat az Illovszky Rudolf Stadionban. A Vasas-drukkerek az utolsó pillanatban kapott gól miatt, a Vidi-szurkolók pedig a rengeteg kimaradt ziccer miatt bosszankodhattak a lefújást követően.

A mieink legközelebb jövő héten szombaton a Gyirmótot látják vendégül Felcsúton.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek