hu en
DVTK Végeredmény 2-0
Videoton FC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2016-2017
Őszi szezon - 12. forduló
2016.10.15., Szombat @ 18:00
Miskolc, DVTK Stadion
2472 néző
12 fok, felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Kassai Viktor
Asszisztensek:
Tóth II. Vencel, Szalai Dániel
Tartalék játékvezető:
Horváth Róbert
Gólbírók:
Karakó Ferenc, Urbán Eszter
90 +3.Vége, 2-0-ra nyert a DVTK.
90 +2.Bognár lőtt gólt, de mivel kapuskirúgás volt, és a labda nem hagyta el a 16-ost, Kassai játékvezető helyesen újra rúgatta Kovácsikkal a kirúgást, a gólt pedig természetesen nem adta meg.
90.3 perc a hosszabbítás.
89.Pátkai és Stopira lövését is blokkolták a hazai védők.
87.Varga is sárga lapot kapott.
85.GÓL!
Az imént pályára lépő Bacsa hozta játékba Elek Ákost, aki a kivetődő Kovácsik fölött higgadtan emelt a kapunkba.

84.Novothny helyére Bacsa érkezett.
83.Fellazult a védelmünk, gyors kontra végén Nikházi lőtt alig kapu mellé.
80.Géresi helyére Kovács állt be.
79.Nikházi is besárgult.
78.Nikházi lövését védte magabiztosan Kovácsik.
77.Kisebb kakaskodás a hazai térfél közepén, Lipták és Nego kapott egy-egy sárga lapot.
74.GÓL!
Nagyon is veszélyes volt a szabadrúgás sajnos. Bognár beívelését Novothny fejelte a kapunkba!

73.Juhász szabálytalankodott a 16-osunk szélén, sárga lap, és szabadrúgás veszélyes helyről.
72.
 
70.Scsepovics iramodott meg a jobb szélen majd a középen érkező Géresit akarta egy 2-1-es szituációban játékba hozni, de labdája hosszú volt, Rados kivetődve megszerezte azt.
69.A Bp. Honvéd időközben kiegyenlített az Újpest ellen, a Haladás pedig 1-0-ra vezet az FTC ellen.
68.Scsepovics került a földre a hazai 16-oson belül Lipták mellett, Kassai tovább-ot intett.
66.Nono helyére Nikházi állt be.
65.Ezek megint a hazai csapat percei voltak, több veszélyes beadásuk is volt a piros mezeseknek rövid időn belül, de a védelmünk remekül végzi eddig a dolgát.
64.
 
63.Újabb nagy bedobás Stopirától, a labda egy védőről Feczesin elé pattant, aki fordulásból lőtt kapu fölé 10 méterről.
62.Az utóbbi percek helyzetek nélkül teltek el.
58.
 
56.Stopira nagy bedobását követően Pátkai elé került a labda, aki 11 méterről kapu mellé lőtt. Ez is nagy helyzet volt!
55.Most nyomnak a hazaiak, Bognár szögletét Lipták lőtte kapásból kapura 17 méterről, a labda alig kerülte el a kapunkat!
53.KOVÁCSIK!
Szélről érkező beadást Elek közelről kapura fejelte, a labda Stopira hátán még irányt változtatott, de kapusunk hatalmas bravúrral védeni tudott.

53.Az 52. percben az Újpest megszerezte a vezetést a Bp. Honvéd otthonában, 0-1.
49.Nemes lövése volt veszélyes, nem sokkal kerülte el a kapunkat a 20 méterről eleresztett löket.
48.Scsepovics éles szögből, laposan lőtt kapura, Rados lábbal védett.
47.A DVSC a második félidő elején egyenlíteni tudott a Paks otthonában, 1-1.
46.Lazovics helyére Feczesin állt be a szünetben nálunk, a DVTK-hoz pedig Oláh érkezett Lázár helyére.
45 +1.Vége az első félidőnek.
44.Géresi lódult meg a leshatárról, a jobb szélről kapu elé lőtte a játékszert, Rados bele tudott piszkálni, a kipattanóra pedig a diósgyőri védők értek oda előbb. Pár másodperccel később "Küsü" újabb helyzetbe került, azonban Rados nagyot védett.
43.
A Vidi-játékosok a DVTK ellen gyász-karszalagban léptek pályára, így emlékezve meg a hét elején tragikus hirtelenséggel elhunyt Vidi-drukkerről, Tóth Gábor "Marok"-ról.
41.Géresi hozta játékba szépen Lazovicsot, aki két csel után kapura lőtt a 16-oson belül, de lövését blokkolták a piros mezes védők.
40.Bognár cselezett a jobb szélről befelé, majd ballal kapu fölé bombázott 17 méterről.
38.Scsepovics lövése pattant meg egy védőn, így a labda ugyan elkerülte a hazai kaput, de szöglettel jöhetünk.
37.Lazovics reklamált túl hevesen Kassainál, ezért a rutinos spori sárga lappal "jutalmazta" a nem kevésbé rutinos labdarúgót.
36.Bognár jobb oldali, erős, lapos beadására Kovácsik vetődött ki. A labda elsőre kipattant kapusunkról, de szerencsére piros mezes támadó nem volt a közelben, másodszorra pedig magabiztosan kaparintotta meg kapusunk a játékszert.
33.Angyalföldön közben újabb gól született, amit a piros-kékek szereztek, így jelenleg 3-2-re vezetnek, bő félóra játék után az MTK ellen.
30.Jó iramban kezdődött a mérkőzés, aztán fokozatosan egyre nagyobb hangsúly helyeződött a küzdelemre - az iram rovására.
Az első félóra enyhe Vidi-fölényt hozott, a meccs eddigi legnagyobb helyzetét Scsepovics hagyta ki.
26.Az ötödik fehérvári szögletet Lazovics tekerte kapu elé, a röviden érkező Vinícius azonban célt tévesztett, és kapu mellé lőtt.
25.Angyalföldön potyognak a gólok, a 21. percben ismét az MTK szerezte meg a vezetést, amit két perccel később kiegyenlített a Vasas. Az állás ott jelenleg tehát 2-2.
24.
 
24.Lipták vágta fel a meglóduló Stopirát, egykosi játékosunk megúszta sárga lap nélkül.
22.A Vasas kiegyenlített az MTK ellen, az állás a Fáy utcában 1-1.
21.Nono mutatott be egy cselt, majd 24 méterről kapura lőtt, Kovácsiknak nem okozott gondot a lövés.
17.Bognár távolról lőtt jócskán kapu fölé. Az elmúlt percekben egyébként kijött a szorításból a hazai csapat, és próbálnak kezdeményezően fellépni.
15.Van egy végeredményünk, a Mezőkövesd 1-0-ra nyert Gyirmóton. Két részeredményünk is van, a Paks a Loki ellen, az MTK pedig a Vasas ellen vezet 1-0-ra.
14.Varga mutatott be nagy szólót, majd Stopira elé került a labda, akinek a beadását Mahalek vágta szögletre. A sarokrúgást Vargának tette le Géresi, középpályásunk 17 méteres lövése azonban egy védőben elakadt.
13.
 
11.Mekkora helyzet?!
Lazovics szögletét Juhász fejelte Scsepovics elé, aki ajtó-ablak helyzetben, közelről kapu fölé lőtt.

10.Miénk az első szöglet a meccsen.
8.Bognár lőtt 25 méterről egy szabadrúgást a sorfalba.
4.Hasonlóan veszélyes beadást láthattunk a túloldalon, Lazovics sprintelt egy hosszú szöktetésre, el is ért a labdát az alapvonal előtt, majd középre adott, de a miskolci védők is tisztázni tudtak. Jó iramban kezdődött a meccs!
2.Hazai lehetőséggel kezdődött a meccs, Elek adott középre a bal szélről, Stopira vágta ki a labdát az érkező miskolci támadó elől.
1.A hazaiak kezdték a meccset!
-2.Érkeznek a csapatok, a mieink tiszta fehérben, a DVTK pedig tiszta pirosban lép pályára. A Vidi játékosok gyász-karszalagban játszanak ma este, így emlékezve a néhány napja tragikus hirtelenséggel elhunyt Vidi-drukkerre, Tóth Gáborra, vagy ahogy a legtöbben ismerték, Marok-ra!
-5.Hamarosan kezdődik a mérkőzés, úgy néz ki, a korábbi technikai problémákat sikerült orvosolni, így elméletileg a tv-ben is látható lesz a DVTK - Vidi bajnoki.
-15.Klubunk sportigazgatója, Kovács Zoltán nagyinterjút adott az Index.hu-nak, amit ide kattintva elolvashat!
-27.
Együtt a mellrák ellen!

Licitáljon a csapat által dedikált Vidi-mezre, valamint a szintén dedikált adidas labdára október 27-ig, és segítse a „Betegápolásért Alapítvány​” munkáját!

A részletekért kattintson ide!


-33.
 
-39.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést.
-45.Ím​e a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Nego, Fiola, Vinícius, Stopira - Juhász, Varga, Pátkai - Lazovics - Géresi, Scsepovics
-55.
 
-65.Üdvözöljük szurkolóinkat Miskolcról, ahol 18-kor kezdődik a DVTK - Vidi bajnoki.
Mérkőzés után

Henning Berg:

„Az ilyen hosszú szünetek utáni mérkőzések jellemzően szorosak szoktak lenni, ez ma sem volt másképpen. Az első félidőben mi voltunk a jobb csapat, sok lehetőséget kialakítottunk és még többet kialakíthattunk volna, ha jobban ülnek az utolsó passzok. A második félidőt se kezdtük rosszul, de aztán egy jól sikerült pontrúgás után megszerezték a vezetést a hazaiak. Tudtuk, hogy rögzített szituációkból veszélyesek a magas embereik miatt, Novothny góljánál a beadás és az érkezés is jól sikerült. Ezt követően próbáltunk nagy nyomást helyezni rájuk, de jöttek a kontratámadások, Elek Ákos pedig szép gólt szerzett. Ha a DVTK a jövőben is így játszik, akkor biztosan előrébb lépnek majd a tabellán, mert jó játékosok alkotják a keretüket. Ma is jól védekeztek, ezt el kell ismerni, nekünk pedig úgy kell dolgoznunk, hogy legközelebb ennél biztosan jobb teljesítményt nyújtsunk.“

Horváth Ferenc:

„Nagyon rég ültem már úgy sajtótájékoztatón, hogy győzelem után kell okosakat mondanom. Jól futballoztunk ma este, ezúttal egy más felfogású együttes lépett ma pályára. Odafigyeltek a játékosok egymásra és jól funkcionáltunk csapatként. Ha nem nyertük volna meg a mérkőzést, hanem mondjuk 0-0 lett volna, akkor is elégedett lennék, mert olyan Diósgyőrt láttam a pályán, amilyet szeretnénk. Örülök, hogy egy ilyen jó csapat ellen sikerült szép eredményt elérnünk. Elkezdődött a bajnokság második harmada, bízom benne, hogy nem csak a Vidi, vagy az Újpest ellen tudunk majd nyerni, hanem a csapat a folytatásban végig meg tudja majd mutatni az igazi arcát.“

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2016. Október 15. 20:36  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
DVTK - VIDEOTON FC 2-0 (0-0)
Kétgólos vereség Miskolcon

Küzdelmes, izgalmas mérkőzésen a helyzeteink kimaradtak, ez pedig a végén megbosszulta magát.

Háromhetes bajnoki szünetet követően Miskolcon folytattuk a bajnokságot. Az NB I második harmada vette kezdetét a 12. fordulóval, mely előtt a mieink a 2. helyen álltak a tabellán, míg a hazaiak az utolsók voltak. Csapatunk játékosai fekete karszalaggal a kezükön léptek pályára, így emlékezve a hét elején tragikus hirtelenséggel elhunyt Vidi-szurkolóra, "Marok"-ra. Természetesen az RBD-s társak is megemlékeztek a törzsszurkolóról.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét oldalon egy-egy veszélyes beadás okozott riadalmat a kapu előtt, de a védők mindkét oldalon biztosítottak. A 11. percben hatalmas sanszunk adódott a gólszerzésre, Lazovics szögletét Juhász fejelte Scsepovics elé, aki ajtó-ablak helyzetben, közelről kapu fölé lőtt. A folytatásban nagy küzdelmet láthattak a nézők, az újabb komolyabb helyzetre azonban a 40. percig kellett várni, ekkor Bognár cselezett a jobb szélről befelé, majd ballal kapu fölé bombázott 17 méterről. Egy perccel később Géresi hozta játékba Lazovicsot, aki két csel után kapura lőtt a 16-oson belül, de lövését blokkolták a piros mezes védők. A félidő vége előtt egy perccel Géresi lódult meg a leshatárról, a jobb szélről kapu elé lőtte a játékszert, Rados bele tudott piszkálni, a kipattanóra pedig a diósgyőri védők értek oda előbb. Pár másodperccel később "Küsü" újabb helyzetbe került, azonban Rados megint nagyot védett.

A második félidő elején Scsepovics éles szögből, laposan lőtt kapura, Rados lábbal védett. A 49. percben Nemes lövése volt veszélyes, nem sokkal kerülte el a kapunkat. Három perccel később egy szélről érkező beadást Elek közelről kapura fejelte, a labda Stopira hátán még irányt változtatott, de kapusunk hatalmas bravúrral védeni tudott. Ezekben a percekben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, hiszen néhány pillanattal később, Stopira nagy bedobását követően Pátkai elé került a labda, aki 11 méterről kapu mellé lőtt.

A 70. percben Scsepovics iramodott meg a jobb szélen majd a középen érkező Géresit akarta egy 2-1-es szituációban játékba hozni, de labdája hosszú volt, Rados kivetődve megszerezte azt. Három perc múlva Juhász szabálytalankodott a 16-osunk szélén, a veszélyes helyről elvégzett szabadrúgásból, amit Bognár tekert a kapunk elé, Novothny szerzett gólt. (1-0.)

A 78. percben Nikházi lövését védte magabiztosan Kovácsik, majd csapatunk egyre nagyobb elánnal támadott, de a 85. percben egy gyors kontra végén a hazaiak szereztek újabb gólt. Az egy perccel korábban csereként pályára lépő Bacsa hozta játékba Elek Ákost, aki higgadtan emelt a kifutó Kovácsik fölött a kapuba. (2-0.) Az utolsó percekben hiába támadtunk mindent egy lapra feltéve, nem sikerült szépítenünk.

Csapatunk legközelebb a Paks együttesét látja vendégül jövő szombaton, Felcsúton.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek