hu en
Videoton FC Végeredmény 1-1
Ferencvárosi TC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2016-2017
Őszi szezon - 10. forduló
2016.09.21., Szerda @ 20:00
Felcsút, Pancho Aréna
3112 néző
21 fok, enyhén felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Andó-Szabó Sándor
Asszisztensek:
Márkus Tamás, dr. Varga Zsolt
Tartalék játékvezető:
Szalai Dániel
90 +2.Vége a mérkőzésnek!
90.2 perc a hosszabbítás!
87.Továbbra is a Ferencváros birtokolja a labdát többet.
85.
 
83.GÓL!
Egy szabadrúgást követően nem sikerült felszabadítanunk, a labda Djuricinhoz került, aki 15 méterről, a bal szélről, a kapuba tekert.

81.Kovácsik szaladt ki a kapujából remek ütemben, majd látványos, előrevetődő mozdulattal öklözte el a labdát az egyik ferencvárosi támadó elől mintegy tíz méterre a kapujától.
80.Többet birtokolja a labdát a Fradi, szemmel láthatóan mindent egy lapra feltéve támadnak, védelmünk eddig állja a sarat.
76.Lazovics helyére Feczesin állt be.
74.Most nyom a Fradi, egy kapu előtti kavarodás végén Kovácsiknak kellett hatalmas bravúrral védenie egy közeli lövést.
73.Géresi helyére Bódi állt be.
72.Lazovics-Oliveira-Scsepovics volt a labda útja, a nézők egy nagyszerűen felépített támadást láthattak, sajnos szerb támadónk nem tudta maga elé tenni a labdát, és így száz százalékos helyzetbe kerülni, a védőknek sikerült végül felszabadítaniuk.
70.Hajnal helyére Csernik állt be.
68.Az imént pályára lépő Seungwoo tekert a jobb szélről kapu elé, ahol érkezett Djuricin, közeli fejesét nagy bravúrral védte Kovácsik.
66.Varga helyére Seungwoo állt be.
65.Nalepa rúgta fel Lazovicsot, sárga lap!
63.Lovrencsics is besárgult.
60.Nego beadását Lazovics fejelte teljesen üresen 6 méterről centikkel kapu mellé. Hatalmas helyzet volt!
58.
Mivel a Vasas Gyirmóton kikapott, a Haladás pedig 1-1-es döntetlent játszott az Újpest vendégeként, így az élő tabellát jelenleg vezetjük, és ha nyerünk, akkor a fordulót követően is az élre ugrunk! 
55.
 
54.GÓÓÓÓÓÓL!
A labda mögé Scsepovics állt, és nagyon magabiztosan értékesítette a 11-est. Ez volt szerb támadónk első NB I-es gólja!
53.11-es! Géresi volt nagyon erőszakos, 15 méterről kapura tekert, Dibusz védett, de a kipattanót Küsü igyekezett megszerezni, közben pedig szabálytalankodtak vele!
53.
 
51.Danko ismét a pályán, ezúttal azonban Nego maradt a földön, őt végül nem kell ápolni.
49.Lazovics nagy sprint végén ütközött az egyik vendég védővel, támadónkat ápolni kell.
46.Folytatódik a meccs! Szünetben Pátkai helyére Oliveira állt be.
45.Vége az első félidőnek!
44.
 
43.Hajnal nem engedte, hogy gyorsan elvégezzünk egy szabadrúgást - sárga lap!
41.Egy bedobást követően Scsepovics csúsztatta meg fejjel kapura a labdát, Dibusznak kellett ismét védenie.
39.Lazovics 21 méterről lőtt laposan kapura, Dibusz vetődve védett.
38.A legaktívabb ferencvárosi támadó, Djuricin fordult le emberéről, majd 14-ről csúnyán kapu fölé bombázott.
35.
 
33.Egy szép kontra végén Géresi került helyzetbe, 15 méterről ballal kapu fölé lőtt.
31.Thomas Doll szaladt be a pályára, és helyre tett egy nagyobb gyeptéglát, majd visszaszaladt a helyére - a drukkerek tapssal jutalmazták Doll szorgos munkáját.
30.
 
29.Cukic a harmadik szabálytalansága után, melyet Lazovics ellen követett ezúttal el, megkapta a már korábban is kiérdemelt sárga lapját.
26.Most Lazovics került a földre, ezúttal még szabadrúgást sem ítélt Andó-Szabó Sándor, a játékosok hangulata egyre paprikásabb.
25.Cukic rúgta fel a térfelünk közepén hátulról Juhászt, majd 10 másodperccel később Negoval szemben szabálytalankodott, de megúszta a két gyors faultot sárga lap nélkül.
22.
 
20.Nagy Dominik kapott sárga lapot!
19.KOVÁCSIK BRAVÚR!
Cukic tekert 20 méterről kapura, Kovácsik legalább akkorát védett, mint az Újpest ellen, Balogh lövésénél! Ezt is a bal felső sarokból piszkálta ki.
18.Djuricin ezúttal már futballpályára való jelenettel vétette észre magát, 12 méterről, éles szögből lőtt kapura, Kovácsiknak kellett kapu fölé tenyerelnie a labdát.
16.Djuricin cibálta meg Viníciust az alapvonalunk mellett, szabadrúgással jöhetünk kifelé.
13.Böde nem tudja folytatni, Cukic állt be a helyére.
10.Az első tíz perc komolyabb gólhelyzet nélkül telt el. Mindkét csapat részéről láthattunk egy-egy távoli átlövést, ezek azonban elkerülték a kapukat.
8.Gera lőtt kapura 24 méterről, kísérlete azonban jó két méterrel fölé szállt.
7.Böde ismét a pályán!
5.Böde biceg le a pályáról, ápolni kell a fővárosi csapat támadóját az oldalvonal mellett.
4.Lazovics távoli bombája alig kerülte el a Fradi kapuját!
3.Pátkai Máté egy perc alatt két szabálytalanságot követett el a félpályánál, a másodikat követően Andó-Szabó sporttárs zsebéből előkerült a sárga lap!
1.Mi kezdtük a meccset!
-2.Érkeznek a csapatok, a Vidi piros-kékben, a vendég FTC fehér mezben lép pályára.
-7.
Az ősz rangadóját természetesen a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck is a helyszínen tekinti meg!
-15.
Várkonyi Ádám, klubunk kereskedelmi és marketing igazgatója adta át a kezdés előtt a MOL nyereményjáték legutóbbi győztesének a 10.000 ft-os MOL benzinkártyát.
-30. 
-35.
 
-40.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést!
-47.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Nego, Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira - Varga, Pátkai - Lazovics, Scsepovics, Géresi
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat Felcsútról, ahol 20 órakor kezdődik a Vidi-FTC rangadó. Hajrá, Vidi!
  • Kezdőcsapatok
  • Cserék
  • Szakmai stábok
Mérkőzés után

Henning Berg:

„Mindig kicsit csalódott vagyok, amikor 1-0-ra vezetünk, kevesebb mint tíz perc van vissza, de mégse sikerül nyerni. Jó esélyünk volt megszerezni a második gólt, az elmúlt mérkőzéseken jellemzően sikerült sokszor betalálnunk, de most máshogy alakult. Hogy őszinte legyek, ma nem játszottunk annyira jól, ahogyan tudunk – talán a második félidő egy részében néztünk ki jól. Ennél több kell, ma a teljesítmények alapján az 1-1-es eredmény reálisnak mondható. Persze, mint mondtam, így, hogy a végén kaptunk egy furcsa gólt, nem egyszerű, sokkal jobban le kellett volna védekeznünk azt a szituációt. Alapvetően mondjuk nem volt sok helyzete a Ferencvárosnak, volt néhány „ping-pong“ szituáció a tizenhatosunkon belül, de nem tudtak sokszor átjátszani minket. Hogy idegesek lettek volna a játékosok? Nem éreztem őket annak, de az tény, hogy ma nem játszottunk azon a szinten, amire képesek vagyunk. Bízom benne, hogy tanulunk a mai hibákból és a következő FTC elleni mérkőzésen képesek leszünk majd dominálni a meccset.“

Thomas Doll:

„Jó bajnoki mérkőzést láthattak a nézők. Mindkét csapat nagy hangsúlyt fektetett a taktikai felkészülésre, nekünk sajnos Böde Dani sérülése után hamar át kellett szerveznünk a csapatot. Nem hagyott egymásnak sok teret a két együttes, pontrúgásból voltak helyzetek, illetve nekünk volt 1-2 kontránk – ezeket megoldhattuk volna ügyesebben is. A tizenegyes előtt már tisztáznunk kellett volna, amúgy sok érdekes bírói döntés volt ellenünk. Némelyik sárga lap felesleges volt, nem kéne állandóan tördelni a mérkőzést, hagyni kéne, hogy az menjen a maga útján – nem értettem pár döntést. Erőt kell gyűjtenünk, három nap múlva fontos mérkőzésünk lesz, akárcsak a Vidinek, ez nem könnyű időszak egyik csapatnak sem.“

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2016. Szeptember 21. 23:00  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
TUDÓSÍTÁS
Döntetlen az őszi szezon rangadóján

Scsepovics első NB I-es góljával egészen a 83. percig vezettünk, akkor azonban Djuricin talált a kapunkba, ezzel kialakítva az 1-1-es végeredményt.

Szerda este a felcsúti Pancho Arénában került megrendezésre az őszi szezon egyik legnagyobb rangadója, melyen a 2015-ös bajnok Vidi fogadta a 2016-os bajnok Ferencvárost. Csapatunk vezetőedzője három helyen változtatott az Újpest elleni kezdőcsapaton. Fejes, Oliveira és Feczesin helyett Fiola, Varga és Scsepovics kaptak helyet a kezdő tizenegyben.

Nem estek egymásnak a két együttes játékosai, óvatosan kezdett mindkét csapat. Böde Dániel mindössze 13 percet töltött a pályán, sérülés miatt kellett lecserélni az FTC támadóját. A helyére beálló Cukic bő 5 perccel később 20 méterről tekert kapura, Kovácsik óriási bravúrral védte a bal felső sarokba tartó labdát. Az újabb helyzetre a 33. percig kellett várnunk, ekkora egy szép kontra végén Géresi 15 méterről, ballal lőtt kapu fölé.

A 38. percben Djuricin is kapu fölé lőtt, majd egy perccel később Dibusz védte Lazovics lapos lövését. Viszonylag kevés helyzet, de nagy küzdelem jellemezte az első 45 percet.

A második félidőben - melyre Pátkai már nem jött ki, helyére Oliveira állt be - korán megszereztük a vezetést. Az 53. percben Géresi volt nagyon erőszakos, 15 méterről kapura tekert, Dibusz védett, a kipattanóra "Küsü" érkezett, közben azonban szabálytalankodtak vele, Andó-Szabó határozottan a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Scsepovics állt, és szerb támadónk nagyon magabiztosan értékesítette a 11-est, megszerezve ezzel első NB I-es gólját (1-0).

A 60. percben tovább növelhettük volna előnyünket, de Lazovics közelről a kapu mellé fejelte a labdát Nego beadását követően. Nyolc perccel később Seungwoo tekert a jobb szélről kapu elé, ahol érkezett Djuricin, közeli fejesét nagy bravúrral védte Kovácsik. A 72. percben Lazovics-Oliveira-Scsepovics volt a labda útja, a nézők egy nagyszerűen felépített támadást láthattak, azonban szerb támadónk nem tudta maga elé tenni a labdát, így pedig oda lett a lehetőség, hiszen a visszaérkező ferencvárosi védők tisztázni tudtak. Két perccel később Kovácsiknak kellett hatalmas bravúrral védenie egy közeli lövést.

A találkozó utolsó 20 percében mezőnyfölényt harcolt ki a Ferencváros, melyet a 83. percben a legaktívabb ferencvárosi támadó, Djuricin váltott gólra. Egy szabadrúgást követően nem sikerült felszabadítanunk, a labda a szerb és horvát felmenőkkel rendelkező, de osztrák állampolgárságú támadó elé került, aki 15 méterről, a bal szélről tekert a kapunkba (1-1).

Az utolsó percekben már egyik kapu előtt sem alakult ki komolyabb gólszerzési lehetőség, így 1-1-es döntetlen született a jó iramú rangadón. Csapatunk szombaton a Budapest Honvéd otthonába látogat.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek