hu en
Újpest FC Végeredmény 3-4
Videoton FC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2016-2017
Őszi szezon - 9. forduló
2016.09.17., Szombat @ 18:30
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion
2000 néző
napsütés, 24 fok
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Iványi Zoltán
Asszisztensek:
Albert István, Erős Gábor
Tartalék játékvezető:
Medovarszki János
90 +4.Vége a mérkőzésnek!
90 +3.​GÓL!
A találkozó végén Bardhi lőtt hatalmas gólt, 23 méterről, szabadrúgásból!
90.3 perc a hosszabbítás!
88.Az utóbbi percekben mezőnyjátékot láthattunk, helyzet most egyik kapu előtt sem alakult ki.
85.
 
82.Géresi helyére Varga állt be.
81.Veszélyes volt, de nem a szabadrúgás, hanem a kipattanó, amit Diarra tekert kapura 18 méterről, Kovácsik ismét hatalmasat védett!
80.A 16-os jobb sarkától végezhet el szabadrúgást az Újpest!
76.Andric helyére Angelov állt be.
74.Diarra kapott sárga lapot!
72.Oliveira sárgult be!
71.
 
70.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!
Kissé szerencsés körülmények között sikerült növelnünk az előnyünket, hiszen ide-oda pattogott a hazai kapu előtt a labda, amely végül Pátkai elé került, ő pedig 8 méterről, nagy erővel vágta a kapuba a játékszert.
68.Bardhi tekert kapura egy szabadrúgást, Kovácsik a léc alól tornázta ki a labdát!
67.Vinícius kapott sárga lapot.
65.Lázok helyére Balázs állt be.
61.Scsepovics került gólhelyzetben, igen gyanús körülmények között a földre a hazai 16-oson belül, Iványi továbbot intett.
59.Nego 15 méterről, laposan lőtt kapura, Balajcza védett.
58.Nagy mentett nagyot Scsepovics elől, majd a szögletet követően Stopira közeli lövését védte Balajcza.
57.GÓL!
Diarra
kapott egy lyukpasszt Andrictól, egyedül vezethette a labdát Kovácsikra, majd higgadtan értékesítette a ziccert!

55.Lazovics helyére Scsepovics állt be.
54.GÓL!
A nagy hazai nyomást eddig bírtuk kapott gól nélkül. Bal szélről érkező beadást Windecker fejelt 6 méterről a kapunkba!
53.Egy előre ívelt labdát Balogh fejelt kapura 10 méterről, a labda a vizes füvön megcsúszott, de Kovácsik vetődve védeni tudott.
51.Diarra került gólhelyzetbe, 8 méterről, nagy erővel kapura lőtt, Kovácsik ismét nagyot védett. A kipattanót Diarra ügyetlenkedte el. Közben pedig Nego egy korábbi szabálytalanságáért kapott utólag sárga lapot.
49.Támadólag kezdi az Újpest ezt a játékrészt, az imént gólt is szereztek a lila-fehérek, de mindezt leshelyzetből tették, így az eredmény marad a 0-3!
47.Géresi iramodott meg a labdával, kicselezte Balajczát, de eléggé kisodródott, így nem sikerült a lehetőséget gólhelyzetre váltania.
Az ellentámadás végén Bardhi dolgoztatta meg Kovácsikot, kapusunk ezúttal is szép védéssel óvta meg kapunkat.
46.Folytatódik a meccs. Szünetben Fejes helyére Fiola állt be.
45.Vége az első félidőnek, 3-0-ra vezetünk!
44.
 
44.GÓÓÓÓÓÓÓL!
Remek támadást vezettünk végig, melynek végén Stopira kapott a bal szélen kitűnő labdát Lazovicstól, amit a kivetődő Balajcza felett elegáns mozdulattal emelt át.

43.Kálnoki Kis Dávid helyére Pávkovics Bence állt be.
42.Kálnoki Kis Dávid sérült meg, bicegve hagyta el a pályát, cserélnie kell az Újpestnek.
40.
 
38.Stopirát és Lazovicsot is ápolni kell - Abkarovits doktor úr helyzetét nehezítette, hogy Stopi a mi kapunk előterében, Lazovics a túloldalon feküdt a földön. A Vidi csapatorvosa azonban remek kondiban van, és előbb gond nélkül lefutotta a közel 80 méteres távolságot, majd meggyógyította játékosainkat.
36.Nego lódult meg a jobb szélen a labdával, beadása azonban nem okozott komolyabb veszélyt az Újpest kapuja előtt.
33.KOVÁCSIK!
Balogh cselezgetett a 16-osunk előterében, majd 18-ról megcélozta a jobb felsőt, Kovácsik órási védést mutatott be.

30.
 
29.GÓÓÓÓÓÓÓÓL!
Ott a második! Feczesin adott remek labdát Géresinek, aki 13 méterről, higgadtan lőtt a jobb alsó sarokba.

27.Szinte a középkezdés után azonnal növelhettük volna előnyünket, Feczesin ugratta ki Oliveirát, aki 9 méterről kapura lőtt, de Balajcza jó ütemben vetődött ki a kapujából, és védeni tudott.
26.
 
26.GÓÓÓÓÓÓÓÓL!
Danko Lazovics végezhetett el egy szabadrúgást 23 méterre a hazai kaputól. Támadónk kiválóan tekerte el a labdát a sorfal mellett, amely végül a kapu bal sarkában kötött ki!
23.
 
20.Az utóbbi percekben valamivel csökkent a mérkőzés irama, és a labdát is egyre nagyobb százalékban birtokoljuk. A kapusoknak továbbra sincs dolguk.
17.A második szögletünk után Stopira fejelhetett közelről kapura, de a fejes kicsit pontatlan volt.
15.Az első negyedórában egy gólhelyzetet láttunk, és valamivel többet birtokolja eddig az Újpest a labdát.
11.Szélről érkező beadást nem túl jó helyre, középre fejeltünk ki, a labda Windecker elé került, aki egy pattanás után, 21 méterről alig lőtt kapu mellé.
8.Jó iramú a mérkőzés, de gólhelyzet még egyik kapu előtt sem alakult ki.
4.Géresi elől tisztáztak az újpesti védők szögletre. A sarokrúgást követően egyből egy ígéretes hazai kontratámadást láthattunk, de a lila-fehér támadók nem tudtak élni a lehetőséggel, nem tudtak gólhelyzetet kialakítani.
1.Mi kezdtük a meccset!
0.Ide kattintva nézheti élőben az Újpest FC - Vidi bajnokit!
-2.Érkeznek a csapatok. A hazaiak lila-fehérben, a mieink piros-kékben lépnek pályára.
-14.
 
-20.Simon Ádámot múlt héten meg kellett operálni, Pölöskei Zsolt a legutóbbi NB III-as bajnokin sérült meg, míg Asmir Suljic kisebb izomprobléma miatt nincs keretben, ő azonban hétfőtől újra edzeni fog - tudtuk meg dr. Kovács Tibor csapatorvostól.
-26.
A mai lesz a két csapat jubileumi, 100. NB I-es mérkőzése. Az eddigi 99 találkozón a mi csapatunk örülhetett több győzelemnek. Íme a legfontosabb statisztikai adatok.
-37.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. Egyelőre nehéz megjósolni, mennyi néző lesz kint a mérkőzésen. Kezdés előtt bő félórával mintegy 400-an lehetnek az Illovszky Stadionban.
-45.A két csapat kapusai pontban háromnegyed órával a kezdés előtt kezdtek el bemelegíteni.
-50.
 
-52.Íme az Újpest FC elleni kezdőcsapatunk: Kovácsik - Nego, Vinícius, Fejes, Stopira - Juhász, Pátkai - Oliveira, Lazovics, Géresi - Feczesin
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat Angyalföldről, ahol 18.30-kor kezdődik az Újpest FC - Videoton FC NB I-es bajnoki mérkőzés.
  • Kezdőcsapatok
  • Cserék
  • Szakmai stábok
Mérkőzés után

Henning Berg:

„Nehéz a mai mérkőzésről beszélni, mert rengeteg minden történt a pályán. Negatívumokat és pozitívumokat is láttam a csapatomtól, de úgy gondolom, hogy a mai meccs után kollégám is nagyjából ugyanezt tudja elmondani. A nézők biztosan jól szórakoztak, mert remek mérkőzést láttak. Háromgólos vezetés után nagyon nehéz második félidő következett – dicséret illeti az Újpestet, akik jól jöttek vissza a meccsbe. Viszont azt is nagyon meg kell majd vizsgálnunk, hogy a mi játékunkkal mi történt, hogyan védekeztünk és hogyan járattuk a labdát, mert a második negyvenöt percben látottak messze voltak attól, ahogyan játszani szeretnénk."

Nebojsa Vinjevics:

„Úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés rólunk szólt. Jól kezdtünk, kontrolláltuk a meccset, aztán az első hiba után megzavarodtunk, a Vidi játékosai pedig vannak olyan minőségi labdarúgók, hogy kihasználták két további hibánkat. A második félidőben már jobban játszottunk, főleg az első gól után, úgy éreztem, hogy megvan az esélyünk a fordításra, de egy újabb hiba után már nehéz lett volna fordítani. Nagyon sajnálom a mai meccset, de egyszerűen túl sokat hibáztunk a saját kapunk előtt. A csapat viszont megmutatta, hogy karakteres játékosok játszanak Újpesten, kár, hogy nem az első perctől tudtunk úgy játszani, mint a második félidőben. A Vidinek gratulálok, okosan kihasználták a hibáinkat, de gratulálok a saját játékosainknak is, akik mindent megtettek, ami tőlük telt.“

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2016. Szeptember 17. 21:25  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
ÚJPEST FC - VIDEOTON FC 3-4 (0-3)
Hétgólos meccsen nyertünk az Újpest ellen

Emlékezetesre sikeredett a két csapat 100. élvonalbeli találkozója.

Szombaton este az Újpest FC ideiglenes angyalföldi otthonában, az Illovszky Rudolf Stadionban vendégeskedtünk. A két együttes jubileumi, századik NB I-es mérkőzését mi várhattuk kedvezőbb helyzetből, már ami a két csapat egymás elleni statisztikáját illeti, mi ugyanis eddig kettővel több győzelmet szereztünk, mint a lila-fehérek.

Henning Berg ugyanannak a kezdőcsapatnak szavazott bizalmat, amely legutóbb 3-0-ra nyert a Haladás ellen. Jó iramban kezdődött a találkozó, az újpestiek valamivel aktívabban futballoztak. A 11. percben egy szélről érkező beadást nem túl jó helyre, középre fejeltünk ki, a labda Windecker elé került, aki egy pattanás után, 21 méterről alig lőtt kapu mellé. A folytatásban fokozatosan átvettük az irányítást, és a 26. percben megszereztük a vezetést. Danko Lazovics végezhetett el egy szabadrúgást 23 méterre a hazai kaputól. Támadónk kiválóan tekerte el a labdát a sorfal mellett, amely végül a kapu bal sarkában kötött ki (0-1)!

Szinte a középkezdés után azonnal növelhettük volna előnyünket, Feczesin ugratta ki Oliveirát, aki 9 méterről kapura lőtt, de Balajcza jó ütemben vetődött ki a kapujából, és védeni tudott. A 30. perc letelte előtt viszont már 2-0-ra vezettünk! Lazovics adott remek labdát Géresinek, aki 13 méterről, higgadtan lőtt a jobb alsó sarokba (0-2).

Három perc elteltével Kovácsik mutatta be a szezon eddigi egyik legnagyobb védését! Balogh cselezgetett a 16-osunk előterében, majd 18-ról megcélozta a jobb felsőt, Kovácsik órási bravúrral hárított.
Közvetlenül a félidő vége előtt újabb piros-kék gólnak örülhettek a Vidi-szurkolók. Remek támadást vezettünk végig a bal szélen, melynek végén Stopira kapott kitűnő labdát Lazovicstól, amit a kivetődő Balajcza felett elegáns mozdulattal emelt át (0-3).

Úgy tűnt, sima második félidő vár csapatunkra, az Újpest azonban ezt másképp gondolta. A második 45 perc legelején egyből nekünk estek, és nagy nyomás alatt tartották Kovácsikot, aki a 48. percben nagy bravúrral védte Bardhi lövését. Az 51. percben Diarra került gólhelyzetbe, 8 méterről, nagy erővel kapura lőtt, Kovácsik ismét nagyot védett.

Az ezt követő bő 5 percben viszont két gólt is szerzett az Újpest. Előbb Diarra beadását fejelte Windecker 6 méterről a kapunkba, majd Andric ugratta ki Diarrat, aki higgadtan értékesítette a ziccerét (2-3). Egy perccel később ismét kettőre növelhettük volna előnyünket, de a csereként pályára lépő Scsepovics elől Nagy szögletre tudott menteni, a sarokrúgást követően pedig Balajcza védte Stopira közeli lövését.

Az 59. percben Nego tornáztatta meg egykori csapattársát, az újpestiek kapusát, majd a 68. percben Bardhi tekert kapura egy szabadrúgást, Kovácsik a léc alól tornázta ki a labdát! Lüktető, változatos és jó iramú volt a mérkőzés, mindkét csapat sokat tett a gólszerzésért, amely végül nekünk sikerült először, a 70. percben. Kissé szerencsés körülmények közt került a labda Pátkai elé, középpályásunk pedig 7 méterről, nagy erővel lőtt az újpesti kapuba (2-4).

Tíz perccel a vége előtt Kovácsik újabb nagy bravúrt mutatott be, ezúttal Diarra 18 méterről leadott lövését piszkálta ki a bal alsó sarokból. A háromperces hosszabbítás utolsó percében Bardhi lőtt hatalmas gólt, 23 méterről, szabadrúgásból, ez azonban csupán a szépítésre volt elég a hazaiak számára, a 3 pontot mi gyűjtöttük be, és mivel az éllovas Vasas 1-0-ás vereséget szenvedett a Haladástól, így 3 pontra megközelítettük az angyalföldi gárdát.

Csapatunk legközelebb jövő héten szerdán este 20 órakor a Pancho Arénában látja vendégül a Ferencvárost.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek