hu en
Videoton FC Végeredmény 2-0
FK Čukarički
UEFA Európa Liga
Európa liga, 2016-2017
Selejtező - 2. kör
2016.07.14., Csütörtök @ 20:30
Felcsút, Pancho Aréna
1886 néző
17 fok, felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Mads-Kristoffer Kristoffersen
Asszisztensek:
Lars Rix, Dennis W. Rasmussen
Tartalék játékvezető:
Jens Maae
90 +4.Vége, csapatunk emberhátrányban, kapott gól nélkül, 2-0-ra nyert a szerb bronzérmes ellen.
90 +2.GÓÓÓÓÓÓÓL!
Feczesin nagyot harcolt a labdáért, amit meg is szerzett, majd bevezette a játékszert a 16-oson belülre, ahonnan nagyon önzetlenül passzolt Suljicnak, ő pedig néhány lépésről a kapuba lőtt.

90.4 perc a hosszabbítás.
89.Pátkai ugratta ki Feczesint, aki 14 méterről alig lőtt kapu mellé. Nagy helyzet volt ez is!
88.Suljic beadását Pátkai fejelte kapura néhány méterről, Stevanovic védett.
87.Matic is besárgult.
86.Feczesin nyert meg egy fejpárbajt, de a játékvezető szabálytalanságot látott, és sárgát adott az imént pályára lépő támadónknak.
84.Géresi helyére Feczesin állt be.
81.Barczi helyére Oliveira állt be.
79.A mezőny talán legjobban játszó játékosát, Nego-t a dán játékvezető második sárgával kiállította.
76.
 
72.Rövid ápolást követően folytatódhat a meccs, Kovácsik rendben van.
70.Kovácsik sérülhetett meg, mert kidobta a labdát a partvonalon túlra, leült a földre, és ápolást kért.
68.Nego is besárgult.
67.A csereként pályára lépő Jovanovic csapta be Viníciust, majd átlöbbölte a labdát a kivetődő kapusunk fölött, szerencsére az ötösön belül nem érkezett szerb játékos.
63.Lagator kapott sárga lapot!
60.
 
58.GÓÓÓÓÓL!
Géresi nagyon erőszakosan bent tartott egy labdát, majd középre adta, Bódi pedig jó ütemben érkezett, és szép gólt lőtt.

56.Mandic helyére Jovanovic állt be,
54.Mandic nem fogja tudni folytatni a játékot, ő blokkolta az imént Nego lövését, és úgy tűnik, komolyabban megsérült.
53.Szögletet követően Nego elé pattant a labda, amit 12 méterről egyből kapura is lőtt, az egyik szerb játékos blokkolta a lövést, de lent maradt a földön, ápolni kell.
52.Fofana-t ugratta ki csapattársa, azonban a szerbek játékosa lesről indult, szabadrúgás a javunkra.
49.
 
46.Folytatódik a meccs, Kajevic helyére Matic állt be a vendégeknél a szünetben
45 +1.Vége az első félidőnek.
45.Szélről érkező szerb beadásra mozdult ki Kovácsik a kapujából, Vinícius azonban elfejelte a labdát a kapus elől, mely pont egy fehér mezes támadó elé került, szerencsére nem tudott kapura lőni, különben veszélyes lett volna a helyzet.
42.

Barczi lövését Piasentin blokkolja a 16-oson belül.

39.Ott volt az első igazán komoly gólhelyzet Barczi előtt! Géresitől került a labda a DVTK-tól érkező támadó elé, aki éles szögből lőtt kapura, de lövésébe még bele tudtak érni, így a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret, szöglet!
38.Nego ezúttal már az ellenfél kapuja előtt villant, jobb szélről adott kapu elé, a vendégek szögletre mentettek.
36.Nego óriási szerelést mutatott be a 16-osunkon belül, becsúszva sikerült megakadályoznia a szerbek támadóját a gólszerzésben. Hatalmas mentés volt!
33.Továbbra sincs helyzet egyik oldalon sem.
30.Kajevic szabálytalankodott a félpályánál, övé a meccs első sárgája!
28.Az iramra egyébként nem lehet panasz, csak hát helyzetet még nem láthattak a nézők. Egyébként nem rossz a meccs!
25.
 
22.Pátkai indította Géresit, aki kicselezte a kapust, de Piasentin az utolsó pillanatban még szerelni tudta, Bódi ismételhetett távolról, de a labda egy védőről szögletre pattant.
20.20 perc játék után még egyik oldalon sem jegyezhettünk fel kaput eltaláló lövést.
18.A vendégek újabb szögletet végezhettek el, ez azonban teljesen veszélytelen volt.
15.Az első szögletet a mérkőzésen a vendégek végezhették el. A kapu elé ívelt labdát egyből kapura lőtte a szerbek egyik támadója, azonban Viníciusról lepattant a labda, majd az ismétlést is sikerült blokkolnunk.
12.Géresi kapott jó labdát a jobb szélen, középre adására azonban Barczi nem érkezett oda időben, Stevanovic kivetődve megszerezte a játékszert.
10.
 
9.Az első percek alapján az már látszik, hogy a szerbek mestere nagyon masszív védelmet szervezett ellenünk, gyakorlatilag még a 16-osig sem sikerült eljutnunk a labdával, annyira masszív a vendégek védelme.
6.Viníciust kell a félpályánál ápolni, egy ütközés után maradt a földön szerb ellenfelével együtt, de rövid ápolást követően mindketten folytatni tudják a játékot.
4.Nem estek egymásnak a csapatok, egyelőre a középpályán zajlik a játék.
1.A szerb csapat kezdte a találkozót!
-2.Érkeznek a csapatok, hamarosan kezdődik a mérkőzés! A mieink tiszta kékben, ellenfelünk fehérben fog játszani.
-5.Az MTK a mi meccsünkkel egyidőben lép pályára az azeri Gabala ellen.
-7.Percekkel ezelőtt befejeződött a DVSC EL-mérkőzése, a Loki 2-1-re kikapott hazai pályán a fehérorosz Torpedo Zsogyino együttesétől.
-10.Vége a bemelegítésnek, néhány perc múlva kezdődik a meccs!
-20.Vezetőedzőnk két kiegyenlített mérkőzésre számít a Cukaricki elleni párharc során. A szerbek vezetőedzője azt szeretné, hogy csapata gólt szerezzen a ma esti mérkőzésen.
-30.
 
-35.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést.
-40. 
-50.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Nego, Vinícius, Lang, Stopira - Szolnoki, Pátkai - Bódi, Suljic, Barczi - Géresi. 
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat Felcsútról, ahol 20.30-kor kezdődik csapatunk EL-mérkőzése.
  • Kezdőcsapatok
  • Cserék
  • Szakmai stábok
Mérkőzés után

Henning Berg:

„Jó mérkőzést játszottunk, csapatként mutatottunk minőségi teljesítményt. Ha pedig a csapat jól játszik, akkor az egyének képessége is jobban előtérbe kerülhet. Védekezésben és támadásban is fegyelmezettek voltunk, örülök az eredménynek, de nem szabad elfelejtenünk, hogy csak a párharc felénél tartunk. A kiállításnál a játékosok remek hozzáállásról tettek tanúbizonyságot, mentek előre a második gólért. Feczesin remekül harcolt, Suljic tudta, hogy mi fog történni és jól érkezett középen. A szünetben azt kértem a játékosoktól, hogy folytassák úgy, ahogyan elkezdték, mert közel álltunk a gólhoz. Persze pár észrevételem volt a védekezéssel és a támadással kapcsolatban, de alapvetően mindkét félidővel elégedett vagyok. A második félidőben a Cukaricki igyekezett nagyobb nyomást helyezni ránk – nem kétség, jó játékosaik vannak, ezért is vagyok elégedett mindkét félidei teljesítménnyel.“


Milan Lesnjak:

„A Videoton FC bizonyította, hogy agresszív és jó csapat. Két hibát vétettünk, ezeket ki is használták a hazaiak. Egészen biztos vagyok abban, hogy a visszavágón teljesen más jellegű mérkőzést látunk majd a jövő héten. Nyilván az lesz a célunk, hogy akár 3-0-ra, akár 4-1-re, de megnyerjük a belgrádi találkozót. Azon leszünk, hogy a következő héten ne forduljanak elő hasonló egyéni hibák, mint ma. Mandics sérüléséről egyelőre nincs további információnk."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2016. Július 14. 22:55  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
VIDEOTON FC - FK ČUKARIČKI 2-0 (0-0)
Kétgólos győzelem a Čukarički elleni első meccsen

Bódi első vidis góljával és Suljic 92. percben szerzett találatával nyertünk a szerb bronzérmes ellen.

Csütörtök este kellemes, körülbelül 17 fokos, igazi futballidőben kezdődött csapatunk Európa Liga-mérkőzése a szerb bronzérmes FK Čukarički ellen. A vendégek az első körből 6-3-as összesítéssel, magabiztosan jutottak tovább a kazah Ordabaszi ellen, míg a mieink 3-2-vel léptek túl a moldáv Zaria Baltin.

Két játékosunk kisebb sérülés miatt nem volt ott a mai keretben. Pölöskei egy rúgást kapott a lábára, míg Simon derékfájdalmak miatt nem léphetett pályára. Már az első percek alapján látszódott, hogy a vendégek mestere igen jól megszervezte csapata védelmét. Az első lehetőségünket a 12. percben jegyezhettük fel, Géresi kapott jó labdát a jobb szélen, középre adására azonban Barczi nem érkezett oda időben, Stevanovic kivetődve megszerezte a játékszert. A 22. percben Pátkai indította Géresit, aki kicselezte a kapust, de Piasentin az utolsó pillanatban még szerelni tudta, Bódi ismételhetett távolról, de a labda egy védőről szögletre pattant.

Szűk tíz perccel a félidő vége előtt Nego óriási szerelést mutatott be a 16-osunkon belül, becsúszva sikerült megakadályoznia Mandicsot a gólszerzésben. A 39. percben Géresitől került a labda Barczi elé, aki éles szögből lőtt kapura, de lövésébe még bele tudtak érni, így a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

Az 58. percben megszereztük a vezetést! Géresi nagyon erőszakosan bent tartott egy labdát, majd középre adta, Bódi pedig jó ütemben érkezett, és szép gólt lőtt. (1-0.) 

Tíz perccel később a csereként pályára lépő Jovanovic csapta be Viníciust, majd átlöbbölte a labdát kivetődő kapusunk fölött, szerencsére az ötösön belül nem érkezett szerb játékos. A 79. percben Nego-t a dán játékvezető második sárgával kiállította.

Két perccel a rendes játékidő vége előtt Suljic beadását Pátkai fejelte kapura néhány méterről, Stevanovic védett. Fél perccel később Pátkai ugratta ki Feczesint, aki 14 méterről alig lőtt kapu mellé.

Akár csak két héttel ezelőtt, ezúttal is sikerült gólt szereznünk a 92. percben. Feczesin harcolt nagyot a labdáért, amit meg is szerzett, majd bevezette a játékszert a 16-oson belülre, ahonnan nagyon önzetlenül passzolt Suljicnak, ő pedig néhány lépésről a kapuba lőtt. (2-0.)

A visszavágóra egy hét múlva Belgrádban kerül sor. Vasárnap 18 órakor pedig a DVTK ellen lejátsszuk a szezon első bajnokiját Felcsúton, a Pancho Arénában.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek