hu en
Videoton FC Végeredmény 3-0
FC Zaria Balti
UEFA Európa Liga
Európa liga, 2016-2017
Selejtező - 1. kör
2016.06.30., Csütörtök @ 18:00
Felcsút, Pancho Aréna
2321 néző
25 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Enea Jorgji
Asszisztensek:
Ermal Barushi, Rejdi Avdo
Tartalék játékvezető:
Kjaldi Kola
90 +5.Vége a mérkőzésnek, magabiztos előnnyel utazhatunk a jövő héten a visszavágóra!
90 +4.GÓÓÓÓÓÓL!
Pátkai adott nagyon szép labdát Feczesinnek, aki hideg vérrel kilőtte a bal alsó sarkot!

90 +3.Feczesin kapott sárga lapot.
90 +2.Suvorov balhézott egy nagyot a pályán, a spori azonnal piros lapot adott neki.
90.4 perc ráadás következik.
89.KAPUFA!
Suljic beadását követően Bódi lőtt kapura, a labda a jobb kapufán csattant!

88.GÓÓÓÓÓÓL!
Az utóbbi percekben nagyon beszorítottuk ellenfelünket, mezőnyfölényünk pedig most érett góllá. Nego beadására Feczesin emelkedett a legmagasabbra, és öt méterről védhetetlen gólt fejelt!

86.
 
84.Géresi helyére Kovács állt be.
83.Pátkai 23 méterről lőtt szépen kapásból kapura, a középre tartó lövést azonban hatástalanította Pascenco kapus.
81.Onica helyére Rata állt be.
80.Nego beadása elakadt egy moldáv védőben. Játékosunk azt reklamálta, hogy a labda a vendég védő kezét érintette a 16-oson belül, de a spori továbbot intett.
78.Géresi beadására vetődött be Feczesin, de így sem sikerült elérnie a labdát, néhány centivel, de lemaradt róla.
77.
 
74.Pátkai 17 méterről szépen lőtt kapura, a labda nem sokkal kerülte el a moldáv kaput.
73.Grosu helyére Suvorov állt be.
72.Barczi helyére Feczesin állt be.
71.Bódi sérülése szerencsére nem volt súlyos, már ismét a pályán van.
70.Ovseannicov helyére Boghiu állt be.
69.Bódit kaszálták el nagyon csúnyán, a játékvezető sípja azonban néma maradt - mindez teljesen érthetetlen. Játékosunkat újra ápolni kell.
66.Suljic beadása lecsúszott - így lett azonban nagyon veszélyes, éppen csak elszállt a moldáv kapu fölött a játékszer.
65.Bódi visszatért.
62.Géresi óriási labdát adott Bódinak, aki 7 méterről, éles szögből kapura lőtt, miközben az egyik moldáv védő hátulról becsúszva próbálta szerelni, a labda végül a vendégek hálóőrében akadt el. A szerelési kísérlet közben Bódi megsérült, ápolni kell.
58.
 
56.KAPUFA! Mihaliov Maxim ismét egy nagyon veszélyes szabadrúgással vétette észre magát! Ezúttal a bal szélről, mintegy 23 méterről tekert kapura, a labda a felső lécen csattant, Kovácsik azonban valószínűleg védeni tudott volna, ha a labda kicsit lejjebb megy.
55.Nego szabálytalankodott, sárga lap!
53.PIROS LAP! Picusciac dobta fel magát a 16-osunkon belül, és mivel neki volt már egy sárga lapja, a játékvezető második sárgával kiállította a moldávok játékosát.
50.Géresi próbálta bicikli-csellel becsapni védőjét a moldáv 16-oson belül, ezúttal azonban sikerült őt szerelnie a vendégek védőjének.
48.Bódi kanyarított kapu elé egy sarokrúgást, a vendégek kapusa röviden és középre öklözte a labdát, amit Suljic kaparintott meg, 16 méterről azonban kapu fölé lőtt.
46.Csere nélkül folytatódik a mérkőzés!
45.Félidőben 1-0-ra vezetünk Géresi szemfüles góljával!
44.Kovácsik nagyon magabiztosan repült ki a kapujából egy beadásra, és a levegőből lehúzta a játékszert a moldáv támadó elől.
42.
 
41.Az RBD egy kiírással üzent a válogatottnak, és zúgott a "SZÉP VOLT, FIÚK!"
39.Egy gyors kontra végén Suljic beadását követően Bódi került helyzetbe, hat méterről lőtt kapura, a moldáv hálóőr pont Géresi elé ütötte a labdát, azonban "Küsü"-t szorosan fogták a vendég védők, nem tudta visszatenni kapura a játékszert.
36.Novicov is besárgult.
35.Fejes ívelte előre a labdát, amit Géresi a vendégek 16-osán belül lekészített lövésre Barczinak, támadónk azonban kapu mellé bombázott.
34.Picusciac szabálytalankodott, sárga lap!
33.Ovseannicov csapott le egy rövid passzra a térfelünkön, majd 22 méterről kapura lőtt, de a lövés nem volt veszélyes, jó két méterrel elkerülte a kapunkat.
30.Géresi szép cselekkel tört be a 16-oson belülre, éles szögből próbált kapura lőni, de az utolsó pillanatban az egyik moldáv védőnek sikerült a 2016/17-es szezon első Vidi-gólját szerző "Küsü"-t szerelnie.
29.Bódi került helyzetbe, egy előre ívelt labdát próbált kapásból kapura lőni hét méterről, de nem sikerült jól eltalálnia a játékszert, amely így kapu mellé ment.
27.Mihaliov Maxim jó 27 méterről lőtt kapura egy szabadrúgást, a labda nagyon veszélyesen csapódott lefelé, Kovácsiknak a léc alól kellett szögletre tenyerelni a játékszert.
25.A gól óta ismét mezőnyjátékkal telnek a percek, közben pedig az RBD tekert egy nagyot a hangerőn, és igen csak hangosan szólnak a vidis nóták - úgy, ahogy kell!
21.
 
19.GÓÓÓÓÓL!
A kapufa után néhány pillanattal Géresi csapott le szemfülesen a labdára a vendégek 16-osán belül, majd nagyon higgadtan, a kapus lábai közt lőtt a kapuba!

18.KAPUFA! Mesteri összjáték végén Géresi kapott remek labdát, majd jobbal, 14 méterről a jobb kapufát találta telibe.
15.Kezdeti mezőnyfölényünk az elmúlt percekben elillant, most eléggé kiegyenlített a játék, mely többnyire a két 16-os között zajlik.
13.
 
10.Veszélyes vendég helyzet! Ovseannicov 23 méterről lőtt nagy erővel kapura, Kovácsik kitenyerelte a labdát, amely pont egy vendég támadó elé pattant, azonban ő leshelyzetben volt, szabadrúgás kifelé!
7.Szolnoki szép csellel ment el a bal szélen, majd középre adta a labdát, Géresi hat méterről kapu mellé fejelt.
5.Bódi tekert kapu elé a bal szélről egy szabadrúgást, a rövid oldalon berobban Barczi kapu mellé csúsztatta a játékszert. Egyelőre nagy mezőnyfölényben vagyunk!
3.5 moldáv drukker is elkísérte a Zaria Baltit Felcsútra, és egyelőre nagyon lelkesen és hangosan biztatják kedvenceiket.
1.A vendégek kezdték a meccset!
-4.
 
-6.A magyar válogatott öt alapemberét felállva tapsolják a Pancho Arénába kilátogató drukkerek. Juhász Rolandot, Lang Ádámot, Fiola Attilát, Priskin Tamást és Dzsudzsák Balázst csapatunk részéről Kovács Zoltán sportigazgató köszöntötte a kezdés előtt néhány perccel.
-8.Érkeznek a csapatok, nemsokára kezdődik a meccs, de előtte még lesz egy rövid ünnepi köszöntő is.
-20.Vezetőedzőnk a tegnapi sajtótájékoztatón kihangsúlyozta, hogy a legfontosabb dolog számunkra ebben a párharcban a továbbjutás kiharcolása.
-35.
A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést.
-45.
Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Nego, Vinícius, Fejes, Szolnoki - Suljic, Simon, Pátkai, Bódi - Géresi, Barczi
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat Felcsútról, ahol 18-kor kezdődik csapatunk EL-mérkőzése.
  • Kezdőcsapatok
  • Cserék
  • Szakmai stábok
Mérkőzés után

Henning Berg:

„Hogy milyen érzés volt debütálni a Vidi kispadján? Ha az eredményt nézzük, mondhatom, hogy jó. Három góllal nyerni az első meccsen örömteli dolog, emellett pedig nagyon tetszett a játékosok mentalitása. Ha tízszer is megrúgták őket, mindig egyből pattantak fel és mentek tovább előre. A két hajrában szerzett gól szintén a mentalitást dicséri, valamint azt mutatja, hogy jó erőállapotban vagyunk. Néha ilyen a futball, sokat kell várni egy-egy gólra. Több lehetőségünk is volt, hogy hamarabb megszerezzük a második találatot, de csak a végén dőlt el a meccs. A kiállítás után az ellenfél talán gyorsabban elfáradt, nehéz ilyenkor bírni a nyomást. Lehet tartani magad 60-70 percig, de utána nehéz kihúzni a végéig. De szerintem amúgy egyenlő létszámban is jobban játszottunk. Örülök, hogy két támadónk is betalált, Géresi Krisztián a mezőnyben is szép elfutásokkal, kapufával és gólpasszal felérő labdával vétette észre magát, Feczesin Róbert pedig gólra éhesen szállt be a játékba, fantasztikus fejessel és jól helyezett lövéssel lőtt rövid idő alatt két gólt, örülök, hogy jól játszottak. A kispadon is jó játékosok ültek, sőt a lelátón is – számomra mindenki egyformán fontos. Úgy gondoltam, hogy a mai meccsre ez a tizenegy lesz a legmegfelelőbb, de örülök annak, hogy komoly versenyhelyzet van a csapatba kerülésért, ez a Vidinek csak a javára válik. A játéknak néhány eleme tetszett, néhány nem annyira. Labdatartásban, pozíciós játékban mindenképpen szeretnénk fejlődni, meg kell tanulnunk dominálni a hasonló mérkőzéseket ahhoz, hogy jobb teljesítményt nyújtsunk a jövőben.“

Vlad Goian:

„Úgy gondolom, hogy az első félidőben kiegyenlített volt a mérkőzés, talán két helyzettel alakított ki többet a hazai csapat, mint mi – sajnálatos, hogy a gólt a mi nagy hibánkból kaptuk. A második félidőben büntető helyett játékosunk sárgát kapott, így tíz emberrel folytattuk. Természetesen nehéz volt így felvenni a versenyt a Vidivel, az utolsó hét percben pedig a hazaiak teljesen beszorítottak minket, kaptunk még egy – talán nem megérdemelt – piros lapot, de mindentől függetlenül gratulálok a fehérváriaknak a meccshez. Valószínűtlennek tartom most, hogy három gólt szerzünk majd a visszavágón, de természetesen győzelemre játszunk majd Kisinyovban is.“

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2016. Június 30. 20:27  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
VIDEOTON FC - FC ZARIA BALTI 3-0 (1-0)
Háromgólos győzelem a szezon első tétmeccsén

Géresi Krisztián szerezte a szezon első Vidi-gólját, Feczesin pedig csereként beállva duplázott a piros lapokkal tarkított összecsapáson.

Csütörtök délután az FC Zaira Balti elleni EL-találkozóval kezdetét vette csapatunk számára a 2016/17-es szezon. A moldáv kupagyőztes elleni találkozót 2321 néző tekintette meg a helyszínen. Ennyien tapsolták meg a kezdő sípszó előtt felállva a magyar válogatott öt alapemberét, Juhász Rolandot, Lang Ádámot, Fiola Attilát, Priskin Tamást és Dzsudzsák Balázst, akiket Kovács Zoltán sportigazgató köszöntött klubunk nevében a kiváló Eb-szereplés után.

Jól kezdtük a mérkőzést, az első percekben Barczi és Géresi veszélyeztetett, de a 10. percben a vendégek is közel jártak a gólszerzéshez, miután Ovseannicov 23 méterről lőtt nagy erővel kapura, Kovácsik kitenyerelte a labdát, amely pont egy vendég támadó elé pattant, azonban ő leshelyzetben volt. A 18. percben egy mesteri összjáték végén Géresi kapott remek labdát, majd jobbal, 14 méterről, a jobb kapufát találta telibe. Néhány pillanattal később viszont már gólt ünnepelhetett Küsü! Fiatal támadónk egy hazaadásra csapott le gólra éhesen, meg is kaparintotta a labdát, amit aztán higgadtan küldött a kapus lábai közt a hálóba! (1-0.)

A 27. percben Mihaliov Maxim 27 méterről lőtt kapura egy szabadrúgást, a labda nagyon veszélyesen csapódott lefelé, Kovácsiknak a léc alól kellett szögletre ütni a játékszert. A 35. percben Fejes ívelte előre a labdát, amit Géresi a vendégek 16-osán belül lekészített lövésre Barczinak, támadónk azonban kapu mellé bombázott. A félidő végéhez közeledve az RBD egy kiírással üzent a magyar válogatottnak, és közben zúgott a "SZÉP VOLT, FIÚK!"

A második félidő elején Picusciac dobta fel magát a 16-osunkon belül sárga lappal a zsebében, a játékvezető pedig második alkalommal is felmutatta a sárga kártyát a moldáv játékosnak, aki így idő előtt mehetett zuhanyozni. Az 56. percben Mihaliov Maxim ismét egy nagyon veszélyes szabadrúgással vétette észre magát, ezúttal a bal szélről, mintegy 23 méterről tekert kapura, a labda a felső lécen csattant, Kovácsik azonban valószínűleg védeni tudott volna, ha a labda kicsit lejjebb megy.

Bő öt perccel később Géresi óriási labdát adott Bódinak, aki 7 méterről, éles szögből kapura lőtt, miközben az egyik moldáv védő hátulról becsúszva próbálta szerelni, a labda végül a vendégek hálóőrében akadt el.

A 83. percben Pátkai 23 méterről lőtt szépen kapásból kapura, a középre tartó lövést azonban hatástalanította Pascenco kapus. A 88. percben a csereként pályára lépő Feczesin duplázta meg előnyünket. Nego beadására ő emelkedett a legmagasabbra, és öt méterről védhetetlen gólt fejelt!
(2-0.) Egy perccel később Suljic beadását követően Bódi lőtt kapura, a labda a jobb kapufán csattant!

A négyperces ráadás második percében Suvorov balhézott egy nagyot a pályán, a játékvezető azonnal piros lapot adott a Zaria játékosának, ezzel 9 főre fogyatkoztak a vendégek.

A slusszpoén a 94. percben következett, amikor Pátkai adott nagyon szép labdát Feczesinnek, aki hidegvérrel kilőtte a bal alsó sarkot, beállítva ezzel a 3-0-ás végeredményt.

Csapatunk magabiztos, háromgólos előnnyel utazhat jövő héten Kisinyóvba a visszavágóra.

 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek