hu en
MTK Budapest FC Végeredmény 1-0
Videoton FC
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2016-2017
Őszi szezon - 6. forduló
2016.08.16., Kedd @ 18:00
Dunaújváros, Dunaújváros Stadion

23 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Pintér Csaba
Asszisztensek:
Huszár Balázs, Szalai Balázs
Tartalék játékvezető:
Kepe Arnold
Gólbírók:
Molnár Attila, Kulcsár Katalin
90 +4.Vége a mérkőzésnek, Torghelle góljával 1-0-ra nyert az MTK!
90 +3.Vogyicska helyére Katona állt be.
90.3 perc a hosszabbítás.
89.Nego beadását Feczesin 6 méterről pont Hegedüs kezei közé fejelte.
87.Gyönyörű egyérintős összjáték végén Suljic került hatalmas helyzetbe, lövés helyett azonban még egy cselt akart megcsinálni, de közben menteni tudtak a fővárosi védők.
83.Suljic kapott sárga lapot.
82.Hrepka helyére Jakab állt be.
78.Borbély távoli szabadrúgása nem sokkal kerülte el a kapunkat.
77.
 
74.Korozmán helyére Szatmári állt be.
72.Nego került gyanús körülmények között a földre a 16-oson belül, a játékvezető azonban nem ítélt büntetőt csapatunk javára.
69.Barczi éles szögből leadott lövését kellett Hegedüsnek védenie.
65.Géresi helyére Barczi állt be.
64.GÓL!
Gyors hazai kontra végén Poór jobb oldali beadását fejelte Torghelle védhetetlenül a kapunkba!
61.Torghelle pazar labdával ugratta ki Hrepkát, aki egyedül vihette kapura azt, 17 méterről megcélozta a jobb alsót, Kovácsik hatalmasat védett!
60.
 
59.Torghelle tartott rá Lang lábára, sárga lap.
58.Lazovics helyére Feczesin állt be.
57.Jobb szélről érkező beadást követően Juhász csúsztatta meg a labdát fejjel, a játékszer alig kerülte el az MTK kapuját.
55.Feczesin fog hamarosan pályára lépni.
51.A második félidőben eddig sokkal támadóbb szellemben futballozunk, mint tettük azt az első játékrész nagy részében.
47.Szolnoki távoli lövését magabiztosan védte Hegedüs.
46.Folytatódik a meccs, a szünetben Bódi helyére Kovács állt be.
45.Vége az első félidőnek, 0-0.
41.Kovácsik szerezte meg egy előreívelést követően a labdát a berobbanó Torghelle elől.
38.Vadnai szabálytalankodott az MTK térfelének közepén, sárga lap!
34.
 
31.Lazovics lőtte kapura a szabadrúgást, a kapu előterében egy MTK játékos lábán irányt változtatott a labda, amely így majdnem a kapuban kötött ki, de megúszták a kék-fehérek, szöglettel jöhetünk.
30.Borbély buktatta Negot a 16-os vonalának környékén, a játékvezető úgy ítélte meg, a szabálytalanság még kívül volt - határeset.
27.Egy szabadrúgást követően Torghelle elé került a labda, aki 5 méterről csak gyengén tudott kapura lőni, de Kovácsiknak így is résen kellett lennie.
25.Keressük a fogást az MTK védelmén, egyelőre azonban jól védekeznek a kék-fehérek, a kontráik pedig veszélyesek.
23.
 
21.Újabb MTK-ziccer. Ismét Hrepka lőtt kapura, ezúttal 15 méterről, lövését Kovácsik védte, de a kipattanóra Korozmán csapott le, az ő közeli lövését Nego blokkolta.
20.Hrepka került nagy helyzetbe, éles szögből leadott lövése Kovácsik mellett elsuhant, Lang a gólvonalról vágta ki a labdát.
18.Pátkai rántotta le a meglóduló Vogyicskát, sárga lap!
15.Ide kattintva elolvashatja, miért is vehetett a kezdés előtt át díjat Lang Ádám. (Juhász Roland már korábban átvette a HLSZ díját)
13.Lazovics szép cselekkel hozta magát helyzetbe, majd 15 méterről, ballal kapura lőtt, Hegedüs vetődve védett.
10.Az első tíz perc enyhe Vidi-fölényben, de komolyabb helyzet nélkül telt el.
6.Korozmán iramodott meg a bal szélen, majd Torghellének passzolt, aki 17 méterről kapásból kapura lőtt, Kovácsik védett.
4.A mérkőzés első szögletét mi végezhettük el, de komolyabb veszélyt nem jelentett az MTK kapujára.
1.A "hazaiak" kezdték a meccset!
0.
 
-1.Kezdés előtt Lang Ádámot és Torghelle Sándort köszöntötték. Csapatunk védője a HLSZ szavazásán az előző szezon legjobb védője, míg Torghelle a legjobb csatára lett.
-2.Érkeznek a csapatok, hamarosan kezdődik a meccs.
-15.A keretből három játékos bajlódik sérüléssel. Simon Ádám derékpanaszok miatt kap kezeléseket, Stopira és Pölöskei viszont már rehabilitációs munkát végeznek.
-20.
 
-25.A mai lesz a két csapat 94. élvonalbeli találkozója. Összesítésben több győzelmet szereztünk, mint a kék-fehérek, idegenben azonban nem megy olyan jól nekünk az MTK ellen. Ide kattintva további érdekességeket olvashat el a Vidi-MTK párharcokról.
-35.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést.
-40.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Nego, Lang, Vinícius, Szolnoki - Juhász, Pátkai - Suljic, Lazovics, Bódi - Géresi
-50. Az MTK kapusai már el is kezdték a bemelegítést, bő 50 perccel a találkozó kezdete előtt.
-55.

-60.Üdvözöljük szurkolóinkat Dunaújvárosból, ahol 18-kor kezdődik az MTK - Vidi bajnoki.
Mérkőzés után

Henning Berg:

„Nem játszottunk túl jó mérkőzést. Mindkét csapatnak nehéz dolga volt, de persze nekünk magunkra kell figyelni. Magunkról pedig azt tudom elmondani, hogy most nem játszottunk azon a szinten, amire képesek vagyunk. Nem alakítottunk ki helyzeteket, túl sok kontrát engedélyeztünk a második félidőben az MTK-nak, egyet pedig be is fejeztek. Kétségtelen, hogy ma lassabban játszottunk, mint eddig. Nekünk volt eddig a legtöbb mérkőzésünk a magyar csapatok közül, most pedig nekünk és az MTK-nak kellett egy nappal hamarabb játszanunk, mint a többieknek – ilyenkor ez is sokat számít. Ez nem lehet kifogás a mai teljesítményre, de ez is egy ok. Egyelőre még nem tartunk ott csapatként, ahol szeretnénk lenni. Sok munka áll még előttünk, fejlődnünk kell, hogy egyenletesen, jó szinten tudjunk játszani minden mérkőzésen.“

 

 

Teodoru Vaszilisz:

„Nekem nagyon tetszett a mai mérkőzés. A sört és a bort literre mérik, a futballt pedig gólra – rendkívül boldogok vagyunk, egy erős csapat ellen szereztünk három pontot. Ez már kijárt a srácoknak. Kevés lehetőséget adtunk a Vidinek, a széleket jól lezártuk és ebből sikerült kontrákat vezetni, hála Istennek egy bement. Úgy gondolom, hogy ma megérdemeltük a három pontot.“

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2016. Augusztus 16. 20:25  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
MTK BUDAPEST - VIDEOTON FC 1-0 (0-0)
Egygólos vereség az MTK ideiglenes otthonában

Torghelle a második félidő derekán váltotta gólra az egyik hazai lehetőséget.

Az MTK ideiglenes otthonában, Dunaújvárosban látta vendégül csapatunkat kedd este 18 órakor. A mérkőzés előtt Lang Ádám és Torghelle Sándor vehette át a HLSZ díját - a szintén az év álomcsapatában szereplő Juhász Roland ezt már korábban megtette.

A találkozó 6. percében Korozmán iramodott meg a bal szélen, majd Torghellének passzolt, aki 17 méterről kapásból kapura lőtt, Kovácsik védett. A túloldalon Lazovics dolgoztatta meg Hegedüst, aki szép mozdulattal hárította szerb támadónk 15 méterről leadott lövését. A 20. percben Hrepka került nagy helyzetbe, éles szögből leadott lövése Kovácsik mellett elsuhant, Lang a gólvonalról vágta ki a labdát. Egy perccel később ismét Hrepka lőtt kapura, ezúttal 15 méterről, lövését Kovácsik védte, de a kipattanóra Korozmán csapott le, aki közelről próbálta bevenni a kapunkat, de Nego becsúszva megakadályozta ebben. 

A 30. percben Borbély buktatta Negot a 16-os vonalának környékén, a játékvezető úgy ítélte meg, a szabálytalanság még kívül volt. A szabadrúgást Lazovics lőtte kapura, a labda egy MTK játékos lábán irányt változtatott, amely így majdnem a kapuban kötött ki, végül a felső léc fölött hagyta el a játékteret.

A második félidőt támadóbb szellemben kezdtük, de igazán nagy gólhelyzetet nem tudtunk kialakítani. A 61. percben Torghelle szép labdával ugratta ki Hrepkát, aki egyedül vihette kapura azt, 17 méterről megcélozta a jobb alsót, Kovácsik hatalmasat védett! Három perccel később már kapusunk is tehetetlen volt, egy gyors hazai kontra végén Poór jobb oldali beadását fejelte Torghelle védhetetlenül a kapunkba. (1-0.)

A 69. percben a nem sokkal korábban csereként pályára lépő Barczi éles szögből leadott lövését kellett Hegedüsnek védenie.  A 72. percben Nego került gyanús körülmények között a földre a 16-oson belül, a játékvezető azonban nem ítélt büntetőt. Öt perccel később Borbély távoli szabadrúgása kerülte el nem sokkal a kapunkat.

Az utolsó percekben beadásokkal és ívelésekkel próbálkoztunk, de az MTK védelme állta a sarat, és sikerült megőrizniük a lefújásig az egygólos előnyt.

Csapatunk legközelebb vasárnap este 20.00-kor a DVSC-t látja vendégül Felcsúton.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek