hu en
Videoton FC Végeredmény 1-2
DVTK
OTP Bank Liga NB I
Bajnokság, 2016-2017
Őszi szezon - 1. forduló
2016.07.17., Vasárnap @ 18:00
Felcsút, Pancho Aréna
2069 néző
17 fok, felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Andó-Szabó Sándor
Asszisztensek:
Georgiou Theodoros, Kóbor Péter
90 +4.Vége a mérkőzésnek, 2-1-re nyert a DVTK!
90 +2.Juhász is hatalmas ziccerbe került, de most is nagy bravúrral védett Antal.
90.4 perc a hosszabbítás. Két EL-meccsünkön is szereztünk gólt a 92. perc után, a tavaly nyári DVTK elleni bajnokinkról nem is beszélve, amikor a 90. perc után, egygólos hátrányból két gólt is szereztünk...
89.Fejes került egy szép támadás végén hatalmas helyzetbe, de Antal óriásit védett!
85.KOVÁCSIK!!!
Megfogta Bognár egyébként jól helyezett büntetőjét! HATALMAS BRAVÚR!!!
84.Fejes buktatta Bognárt a 16-oson belül, büntető!
82.Daushvili szállt bele Negoba, sárga lap!
80.Lázár elrúgta sípszó után a labdát, második sárgával kiállította őt Andó-Szabó!
80.Nego lőtt éles szögből kapu mellé 5 méterről.
78.Oliveira helyére Suljic állt be.
74.Ugrai helyére Okuka állt be.
73.Pátkai buktatta Eleket, sárga!
71.Oláh lőtt 22 méterről Kovácsik kapuja mellé.
68.Fejes beadását követően Oliveira került gyanús körülmények között a földre a 16-oson belül, Andó-Szabó továbbot intett.
66.Kovács 16 méterről lőtt kapura, lövését azonban blokkolni tudták a vendég védők.
65.Feczesin helyére Géresi állt be.
63.Nikházi helyére Bacsa állt be.
62.Lazovicsot rántották le, Andó-Szabó sípja néma maradt, fél perccel később Juhász szabálytalankodott, ezért viszont sárgát adott a spori.
61.Lázár buktatta Kovácsot, ez is sárga!
60.
 
59.Nagyon beszorultak a vendégek a saját térfelükre.
58.Szolnoki is megpróbálkozott egy távoli kísérlettel, lövését azonban védte Antal.
57.Lazovics szerzett szépen labdát a DVTK térfelén, majd 23-ról kapura lőtt, de egy védőben elakadt a labda.
56.Nikházi szabálytalankodott sárga lapot érően.
55.Oliveira került helyzetbe egy gyors szabadrúgás után, 15 méterről, ballal azonban kapu mellé lőtt.
54.Oliveira tekert kapu elé egy szabadrúgást, a spori Juhászt azonban szabálytalannak látta az ötösön belül, hiába kerültünk gólhelyzetbe, szabadrúgással jöhet kifelé a DVTK.
52.Barczi helyére Lazovics állt be.
48.A 22 éves, székesfehérvári születésű DVTK-védő, Tamás Márk mentett nagyot az imént a gólra éhesen berobbanó Feczesin elől.
46.A szünetben egyet cserélt Horváth Ferenc, Ternován helyére Daushvili állt be.
45.Vége az első félidőnek.
44.Hiába találtunk a miskolciak kapujába, a szünet előtt nem sokkal, a spori már megállította az akciót egy támadó szabálytalanság miatt.
43.Ternován is besárgult, a DVTK térfelén szabálytalankodott.
42.Suljic reklamált a kispadon nagyon hevesen amiatt, hogy szerinte a partjelző nem intett be egy lest. Andó-Szabó zsebéből erre már előkerült a sárga lap.
39.GÓL!
Gyors kontra végén Elek hozta helyzetbe Bognárt, aki 13 méterről kilőtte a bal alsó sarkot!
37.
Nagy harc zajlik a pályán minden labdáért.
36.Nego beadását követően a labda Kovács hátáról pattant nem sokkal kapu fölé.
33.Az utóbbi percekben mindkét csapat elég sok technikai hibával játszik, emiatt komolyabb helyzet sem alakult ki egyik kapu előtt sem.
30.
 
28.Ezúttal Lázár került helyzetbe a kapunk előterében, Langnak kellett bedobásra mentenie.
27.Lázár szabálytalankodott Kováccsal, Andó-Szabó zsebéből továbbra sem kerül elő a sárga lap.
26.Oliveira kapott nagy labdát, de támadónk lesen tartózkodott, a DVTK jöhet szabadrúgással.
25.Kovács ugratta ki Barczit a jobb szélen, aki 15 méterről kapura lőtt, a labda nem sokkal kerülte el Antal kapuját.
24.Bognár szabálytalankodott Pátkaival, nincs sárga lap, és a két játékos gyorsan el is rendezte a nézeteltérést egy pacsival.
21.Elek Ákos egy kényszerítőt követően került ziccerbe, de a 16-oson belül sikerült a Vidi egykori középpályását szerelni.
17.GÓL!
Bognár
cselezgetett a 16-osunk előterében, majd 16 méterről, bal lábbal, nagy gólt lőtt!

14.Oliveira beadását ezúttal Antal lehúzta a levegőből Feczesin elől.
11.Fejes beadását Feczesin fejelte alig kapu mellé!
9.
 
8.A túloldalon Feczesin ugratta ki Barczit, aki kicsit hosszan vette át a labdát, Antal kivetődve megszerezte azt. Lüktető, jó iramú a meccs!
7.Bognár ugratta ki szép labdával Nikházit, aki 13 méterről lőhetett tisztán kapura, Kovácsik hatalmas bravúrral védett!
4.A vendégek is sarokrúgáshoz jutottak, de nem okozott komolyabb veszélyt a kapunk előterében.
2.​GÓÓÓÓÓÓÓL!
Az első szögletünket követően Oliveira tekert kapu elé, Antal csúnyán alászaladt a labdának, a hosszún érkező Feczesin pedig közelről a kapuba fejelt! Ez gyors volt!
1.Mi kezdtük a meccset!
-1.Kovács Zoltán sportigazgató köszöntötte a kezdés előtt Feczesin Róbertet, akinek a mai a 150. élvonalbeli mérkőzése.
-2.Érkeznek a csapatok, a mieink piros-kékben, a miskolciak tiszta fehérben lépnek pályára!
-10.A csapatok befejezték a bemelegítést, hamarosan kezdődik a mérkőzés.
-25.
 
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést.
-35.Ellenfelünk kezdőcsapatában három olyan játékos is helyet kapott, akik tagjai voltak a Vidi 2011-es bajnokcsapatának (Elek, Lipták, Lázár).
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Szolnoki, Juhász, Lang, Fejes - Pátkai - Kovács, Barczi, Oliveira, Nego - Feczesin
-55.
Az elmúlt napok esőzései szerencsére egyáltalán nem hagytak nyomot a Pancho Aréna gyepszőnyegén, kifogástalan állapotú játéktér vár a csapatokra az esti bajnoki mérkőzésen!
-60.Üdv​özöljük szurkolóinkat a Pancho Arénából.
Mérkőzés után

Henning Berg:

„Természetesen nagyon csalódottak vagyunk a vereség miatt. Jól kezdtünk, de ma nem játszottunk a saját szintünkön. A Diósgyőrnek jár az elismerés, jól csinálták azt, amit elterveztek. Két megelőzhető szituációból kaptuk a gólokat. Egy ilyen szituáció talán beleférhet egy mérkőzésen, kettő nem. Sok helyzetünk volt, főleg a találkozó végén, többször kellett volna betalálnunk. Csütörtökhöz képest volt pár változtatás a csapatban, amiatt is, hogy mindenki jó erőnléti állapotban lehessen, de csapatként ma nem úgy funkcionáltunk, ahogyan arra képesek lennénk. Nem voltunk olyan gyorsak, mint a Cukaricki ellen, nem járattuk úgy a labdát, pontatlanabbak is voltunk, így sok harc alakult ki a pályán – ezek olyan tényezők, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy ma nem szereztünk pontot.“

Horváth Ferenc:

„Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült a diósgyőri bemutatkozásom. Azt gondolom, hogy ez most az akarat és a szív diadala volt. Volt két fiatal játékos a csapatban, volt aki most debütált az élvonalban, volt, aki összesen három napot edzett velünk, szóval nagyon büszke vagyok ezekre a srácokra. Kicsit olyanok voltak az esélyek a mérkőzés előtt , mintha a fehérvári elit kommandó ellen a diósgyőri Pál utcai fiúk játszottak volna – de a fiúk ma nagyon nyerni akartak!“

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2016. Július 17. 20:30  -  Szerző: Vidi.hu  -  
TUDÓSÍTÁS
Nem sikerült pontot szerezni a DVTK ellen

A szezon első NB I-es meccsén hiába szereztük meg a vezetést már a 2. percben, a vendégek még az első félidőben fordítottak, és végül meg is nyerték a találkozót.

A 2016-2017-es szezon első bajnokiját a DVTK ellen játszottuk Felcsúton. A csütörtöki EL-találkozóhoz képest öt helyen változott a kezdő, kimaradt Vinícius, Stopira, Bódi, Géresi és Suljic, és lehetőséget kapott Juhász, Fejes, Oliveira, Feczesin, valamint Kovács. A kezdés előtt Feczesin Róbertet köszöntötte Kovács Zoltán sportigazgató, támadónknak ez volt a 150. mérkőzése az NB I-ben.

Nem kezdődhetett volna jobban a találkozó számunkra, hiszen a 2. percben Oliveira ívelt balról a hosszúra, Antal rosszul mozdult ki kapujából, a jubiláló Feczesin pedig közelről a hálóba bólintott. (1-0.)

Négy perccel később egyenlíthettek volna a vendégek, de Nikházi ziccerét Kovácsik védte bravúrral. A 11. percben Fejes beadását csúsztatta a bal alsó mellé Feczesin. A 17. percben egyenlített a Diósgyőr: Bognár cselezett a tizenhatosunknál, majd ballal nagy gólt lőtt a kapu jobb oldalába. (1-1.)

A 25. percben Kovács ugratta ki Barczit a jobb szélen, aki 15 méterről kapura lőtt, a labda nem sokkal kerülte el Antal kapuját. A 39. percben a DVTK átvette a vezetést: egy kontra végén Elek ugratta ki Bognárt, aki 11 méterről a bal alsóba lőtt. (1-2.)

A második félidőre Horváth Ferenc egy helyen változtatott, mi nem cseréltünk. Az 55. percben a kicsivel korábban beálló Lazovics passza után Oliveira került helyzetbe, de 15 méterről, ballal a kapu mellé lőtt. Az 58. percben Szolnoki távoli próbálkozását védte a vendégek kapusa. A mérkőzés ezen időszakában nagyon beszorítottuk ellenfelünket, de igazán nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani. A 80. percben Lázár Pált második sárgával kiállította Andó-Szabó Sándor. Pár pillanattal később Nego lőtt az ötös sarkáról fölé. 6 perccel a vége előtt Fejes buktatta a tizenhatoson belül Bognárt, a játékvezető büntetőt ítélt. A sértett a bal alsót vette célba, Kovácsik azonban nagy bravúrral kiütötte a labdát. A 89. percben  Fejes került egy szép támadás végén hatalmas helyzetbe, de Antal óriásit védett! A 92. percben még Juhász előtt is adódott egy lehetőség, ám a miskolci kapus ezúttal is a helyén volt.

2-1-re győzni tudott tehát a DVTK a szezon első bajnokiján. Legközelebb csütörtök este - Belgrádban -lépünk pályára, a szerb Čukarički ellen következik az Európa Liga-selejtező visszavágója.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek