hu en
Videoton FC Végeredmény 1-1
Békéscsaba 1912 Előre
Bajnokság, 2015-2016
Tavaszi szezon - 25. forduló
2016.03.12., Szombat @ 15:30
Felcsút, Pancho Aréna
1164 néző
7 fok, borús
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Németh Ádám
Asszisztensek:
Georgiou Theodoros, Király Krisztián
90 +6.Vége a mérkőzésnek.
90 +5.Damjanovic-ot állította ki a spori második sárgával - valószínűleg reklamálásért.
90 +4.Piermayr szabadrúgását védte Kovácsik.
90 +3.Gólt szerzett a Békéscsaba, de a támadást szabálytalanság előzte meg, már szólt Németh sporttárs sípja, így a gól érvénytelen, szabadrúgással jöhet a Békéscsaba 23 méterre a kapunktól.
90 +2.Kovács szerzett erőszakosan labdát a vendégek 16-osa előtt - Németh Ádám szerint túlságosan is erőszakos volt középpályásunk, szabadrúgás kifelé.
90.4 perc a ráadás.
88.Feczesin helyére Soumah állt be.
87.Fehér Zsolt távoli, nagy erejű lövését védte Kovácsik.
84.Ismét hatalmas Kovácsik védés! Paukner lőhetett tíz méterről kapura, kapusunk szenzációsat védett, a kipattanót pedig Birtalan lőtte az égbe.
83.Takács helyére Fehér állt be.
81.Fabio iramodott meg a bal szélen, középre adását Juhász mentette szögletre a középen érkező Calvente elől.
80.​Poleksic időhúzásért kapott sárga lapot!

79.
 
78.Haraszti helyére Sejben állt be.
77.Juhász beadását a hosszún érkező Kovács becsúszva lőtte kapu mellé.
76.Pátkai ívelt Haraszti felé, de Fabio fejjel tisztázni tudott támadónk elől.
74.Bényei 13 méterről leadott lövését Juhász becsúszva blokkolta.
73.Haraszti passzolt Negonak, aki Tischler fejét kereste a labdával, de beadása pontatlan volt.
71.A mi akaratunk érvényesül a pályán, játékosaink mindent megtesznek az újabb gól megszerzéséért.
69.Juhász is besárgult!
66.Bényei szabálytalankodott a félpályánál sárga lapot érően.
65.Pátkai került az egyik békéscsabai védő mellett a földre a vendégek 16-osán belül, Németh sporttárs határozottan továbbot intett.
63.
 
60.Piermayr szabálytalankodott Kováccsal, sárga lap!
57.GÓL!
Szép támadás végén Stopira mutatott be két cselt Pátkai remek passzát követően, majd 15 méterről a jobb alsó sarokba lőtt!

56.Kovácsik két hatalmas védéssel tartja meccsben a Vidit! Előbb Birtalan szélről érkező beadásába ért bele reflex-mozdulattal, majd a kipattanót Spitzmüller lőhette kapura, Kovácsik hatalmas bravúrral védett.
50.Stopira szabálytalankodott a félpályánál, sárga lap!
46.Folytatódik a meccs, a szünetben Géresi helyére Tischler állt be.

45.Vége az első félidőnek.
44.Calvente vitte el a bal szélen a labdát Juhász mellett, középreadását szépen vette át Paukner, becsapva Viníciust, azonban a csabai támadó sokat pepecselt a kapu előtt, és Kovácsik bravúros kivetődéssel lelopta Paukner lábáról a labdát.
42.Újabb békéscsabai csere, Eccleston helyére Paukner állt be.


41.Feczesin tette vissza a labdát lövőre Géresinek, aki ezúttal ballal lőtt kapu mellé 17 méterről.
38.Haraszti passzolt a bal szélen felfutó Géresinek, aki átvette a labdát, majd 18-ról alig tekert kapu mellé. Nagy helyzet volt!
35.Pátkai ívelt a vendég büntetőterületen belülre, Feczesin teljesen egyedül vehette át a labdát a kaputól hét méterre, csatárunk azonban sokat várt, így Fabio a lövés előtt szerelni tudta hátulról.
32.Fabio tekert veszélyesen a kapunk elé egy szabadrúgást, az előre merészkedő Damjanovic elől kaparintotta meg a játékszert Kovácsik.
30.Sérülés miatt le kellett cserélni a vendégek gólszerzőjét, Laczkót, helyére Birtalan állt be.
29.Calvente iramodott meg a bal szélen, a 16-osunk környékén befelé cselezett, végül Juhász szerelni tudta a szélvészgyors szélsőt.
28.Géresi szép cselekkel tört be a békéscsabai 16-oson belülre, ott azonban győzött a túlerő.
26.
 
23.Két gyors békéscsabai szögletet láthattunk, de egyik sem volt ezúttal veszélyes a kapunkra.
21.Többet van nálunk a labda, de eddig fegyelmezetten védekezik a Békéscsaba, két távoli Pátkai lövésen kívül nem igazán jegyezhettünk fel eddig Vidi-helyzetet.
17.Pátkai két szép csel után lőtt 16 méterről kapura, Poleksic magabiztosan védett.
13.
 
11.Pátkai kínálta meg 25-ről Poleksicet, a vendégek kapusa szépen védte a bal alsóba tartó lövést.
9.GÓL!
Az első vendég szöglet nagyon veszélyesen kanyarodott kapu elé, Laczkó pedig pár méterről a kapunkba fejelt, Kovácsik ugyan még beleért, de nem tudta védeni a közeli fejest.
6.A szögletet újabb sarokrúgás követte, egyik sem volt azonban veszélyes a békéscsabai kapura.
5.Stopira beadását Vaskó vágta szögletre Feczesin elől.
4.Haraszti végzett el a félpályánál gyorsan egy szabadrúgást, Feczesint próbálta kiugratni, csatárunk azonban lesről indult - magasban a partjelző zászlaja!
3.Fabio kezezett a jobb szélen, 30 méterre a vendégek kapujától, a szabadrúgást Haraszti tekerte kapu elé, Poleksic azonban magabiztosan fogta meg a labdát az ötösön belül.
1.Mi kezdtük a meccset!
-2.Érkeznek a csapatok, a mieink piros-kékben, a vendég Békéscsaba tiszta fehérben lép pályára.
-18.
 
-27.Suljic a DVTK ellen megkapta ötödik sárgáját, ő ezért nincs a keretben.
Simon Ádám továbbra is betegséggel bajlódik, Oliveira a szerdai DVTK elleni mérkőzésen a jobb csípő tájékán kisebb rándulást szenvedett, míg Rudolf is a DVTK elleni mérkőzésen kapott egy rúgást.
-35.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést.
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - Pölöskei, Pátkai - Géresi, Kovács, Haraszti - Feczesin
-50.
 
-65.Üdvözöljük szurkolóinkat Felcsútról, ahol 15.30-kor kezdődik a Békéscsaba elleni bajnokink.
Mérkőzés után

Horváth Ferenc:
„Joggal mondhatom, hogy a Békéscsaba a Vidi mumusa ebben a bajnokságban, persze ettől a megállapítástól nem vagyunk beljebb. Borzasztó kellemetlen ellenfélről van szó, általában a védekezéssel foglalkoznak, ezt jól is csinálják, de a kilencven percből húszat megöltek az időhúzásokkal. Szerettünk volna vezetni, fontos lett volna, ha mi szerezzük az első gólt, emiatt kicsit más felállással is próbálkoztunk, és ennek érdekében váltottunk a mérkőzés közben is. Mentünk előre, csinálták a játékosok a dolgukat, de valahogy a vadászösztön hiányzott ma a játékból, pedig ez elengedhetetlen, hogy meglegyen a támadóknál – az utolsó két gólunkat is két szélsővédő szerezte. Annyi pozitívum van az elmúlt napokban, hogy mindenki láthatta, hogy Kovácsik Ádám személyében van egy remek kapusunk, de ez a hét nem úgy sikerült, ahogyan terveztük. Természetesen vállalom a részem a góltalanságban, valamit másképp kellene csinálnom edzéseken azokkal a játékosokkal, akiknek oda kell érni a kapu elé, mert az, hogy öt meccsen három gólt szerzünk, az nagyon kevés, így nem tudunk előrébb lépni.“

Zoran Spisljak:
„Úgy láttam, hogy a két csapat harmadik bajnokiján is mi álltunk közelebb a győzelemhez. Az első és a második félidőben is több olyan szituáció volt, amelyből el kellett volna döntenünk a meccset, de ettől függetlenül is gratulálnom kell a saját csapatomnak, mert bizonyították, hogy idegenben is lehet jó futballt játszani. Megmutattuk, hogy a Békéscsaba nem egy marék kukorica, amelyből a nagymadarak csipegetnek, hanem végig harcolunk a bennmaradásért! Olyan csapatunk van, amelyiknek van tartása, van stílusa – ezekből pedig nem engedünk a jövőben sem.”

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2016. Március 12. 17:27  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
VIDEOTON FC - BÉKÉSCSABA 1-1 (0-1)
Döntetlen a Békéscsaba ellen

A kiesés elől menekülő Békéscsaba ezúttal is szervezett futballt mutatott be, Laczkó korai góljával az 57. percig vezettek a vendégek, akkor Stopira egyenlített.

Csapatunk egyik NB I-es mumusa, a Békéscsaba látogatott szombat délután Felcsútra. És, hogy miért mumus a kiesés elől menekülő viharsarki alakulat? Nos, utoljára még 2004-ben sikerült őket legyőznünk az élvonalban, vezetőedzőnk, Horváth Ferenc például akkor még a Vidi labdarúgója volt. Azóta a Békéscsabával csupán háromszor játszottunk bajnoki mérkőzést, 2005-ben nem született gól az egymás elleni meccsünkön, míg tavaly ősszel 2-0-ra kikaptunk Békéscsabán, néhány héttel ezelőtt pedig 1-1-es döntetlent játszottunk ellenük a Pancho Arénában.

Csupán 3 percet kellett várnunk az első lehetőségünkre, ekkor Fabio kezezett a jobb szélen, 30 méterre a vendégek kapujától, a szabadrúgást Haraszti tekerte kapu elé, Poleksic azonban magabiztosan fogta meg a labdát az ötösön belül. Egy perccel később Haraszti végzett el a félpályánál gyorsan egy szabadrúgást, Feczesint próbálta kiugratni, csatárunk azonban lesről indult. A 9. percben - a játék addigi képe alapján teljesen váratlanul - megszerezte a vezetést a Békéscsaba. Fabio tekert kapu elé egy szögletet, Laczkó pedig néhány méterről a kapunkba fejelt. Kovácsik ugyan még bele tudott érni a közeli fejesbe, de akkora erővel ment kapura a labda, és olyan közelről, hogy nem védhetett kapusunk. (0-1.) 

A folytatásban, rövid időn belül két Pátkai lövést jegyezhettünk fel, de Poleksic mindkét alkalommal védeni tudott. A 32. percben Fabio tekert veszélyesen a kapunk elé egy szabadrúgást, az előre merészkedő Damjanovic elől kaparintotta meg a játékszert Kovácsik egy szép vetődéssel. Három perccel később Pátkai ívelt a vendég büntetőterületen belülre, Feczesin teljesen egyedül vehette át a labdát a kaputól hét méterre, csatárunk azonban sokat várt, így Fabio a lövés előtt szerelni tudta hátulról. A szünethez közeledve két Géresi lövést is láthattak a nézők, azonban középpályásunk mindkétszer célt tévesztett. A 44. percben a legveszélyesebb békéscsabai támadó, Calvente vitte el a bal szélen a labdát Juhász mellett, középre adását szépen vette át Paukner, becsapva Viníciust, azonban a csabai támadó sokat pepecselt a kapu előtt, és Kovácsik bravúros kivetődéssel lelopta a labdát lábáról.

A második félidőt a vendégek kezdték aktívabban, az 56. percben Kovácsik két hatalmas védést mutatott be! Előbb Birtalan szélről érkező beadásába ért bele reflex-mozdulattal, majd a kipattanót Spitzmüller lőhette kapura, de kapusunk hárított. Egy perccel később, egy szép fehérvári támadás végén Stopira mutatott be két cselt, majd 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. (1-1.) 

A 65. percben Pátkai került az egyik békéscsabai védő mellett a földre a vendégek 16-osán belül, Németh sporttárs határozottan továbbot intett. A 77. percben Juhász beadását a hosszún érkező Kovács becsúszva lőtte kapu mellé. A 84. percben a mérkőzés legjobbja, Kovácsik mutatott be ismét egy fantasztikus védést: ezúttal Paukner tíz méterről leadott lövését védte hihetetlen bravúrral, a kipattanót pedig Birtalan bombázta kapu fölé.

Az utolsó percekben még Piermayr szabadrúgását kellett Kovácsiknak védenie, majd a 95. percben megfogyatkoztak a vendégek, Damjanovic kapta meg a második sárga lapját Németh Ádámtól, vélhetően reklamálásért. Az emberelőnyt azonban már nem sikerült gólra váltanunk, néhány másodperccel később ugyanis lefújta a meccset Németh. Legközelebb március 19-én, a Puskás Akadémia FC vendégeként lépünk pályára a Pancho Arénában.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek