hu en
Újpest FC Végeredmény 1-0
Videoton FC
Bajnokság, 2015-2016
Tavaszi szezon - 20. forduló
2016.02.13., Szombat @ 18:00
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
2564 néző
5 fok, felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Kassai Viktor
Asszisztensek:
Ring György, Tóth II. Vencel
Tartalék játékvezető:
Farkas Balázs
90 +4.Vége, öt év után nyert ellenünk bajnoki meccsen az Újpest!
90 +2.Lencse helyére Balázs állt be.
90.Balajcza jött ki rosszul a kapujából egy előreívelésre, a labda Feczesin elé került, azonban egy védőt blokkolta a lövését.
89.Ma semmi nem jön össze. Egy szép támadás végén ezúttal Kovács lőtt kapu mellé hét méterről.
87.Fejes is besárgult.
86.Hazard helyére Cseke állt be.
83.Pölöskei tekert kapu elé egy szabadrúgást, a hosszún érkező Juhász visszafejelte a rövid oldalra, ahonnan Lang fejelt kapura, a labda egy hazai védőről pattant ki a gólvonal elől.
82.Litauszki rúgta fel Kovácsot, sárga lap!
77.Oliveira is besárgult!
73.Suljic helyére Oliveira állt be.
70.Haraszti helyére Rudolf állt be, az újpestieknél pedig Andric helyett Angelov a pályán.
69.Gól!
Lencse futott el a jobb szélen, majd középre adott, ahol teljesen üresen érkezett Hazard, és a kapunkba bombázott.
66.Kovács iramodott meg, majd remekül ugratta ki Feczesint, aki 14 méterről a bal alsót vette célba, Balajcza óriási bravúrral védett! Jó a meccs!
65.Helyzet a túloldalon is, ezúttal Lencse hibázott nagy ziccert!
64.Mi maradt ki?!
Feczesin egyedül vezethette a labdát Balajczára, csatárunk azonban hosszan tolta meg a labdát, az újpesti kapus pedig kivetődve megszerezte azt.

62.Nego ívelt remekül Kovácsnak egy labdát, középpályásunk a 16-oson belül átvette azt, majd éles szögből kapura lőtt, a labda az oldalhálót érintve hagyta el a játékteret.
59.Nego - Juhász összjáték végén csapatkapitányunk lőtt kapu fölé 16 méterről.
58.Újabb veszélyes hazai támadás! Lencse robbant be az ötösön belül egy beadásra, a lövés pillanatában azonban elcsúszott.
57.Heffler helyére Pölöskei állt be.
56.Heris kapta az első sárgát a meccsen!
56.Hazard cselezett a bal szélről középre, majd 16 méterről kapura lőtt, Danilovics védett.
54.Danilovics kirúgását követően Feczesin szerezte meg a labdát az újpesti térfélen, majd Kovácsot ugratta ki, aki 15 méterről kapura is lőtt, Balajcza azonban védeni tudott.
52.Újabb újpesti helyzet, ezúttal Balogh Balázs lövését kellett Danilovicsnak védenie.
50.Lencse került nagy helyzetbe, néhány méterről, éles szögből kapura is lőtt, Danilovics ismét nagyot védett.
46.Csere nélkül folytatódik a meccs!
45.Vége az első félidőben.
44.Nego beadását Feczesin lőtte kapu fölé egy újpesti védő szorításában.
41.
 
37.Suljic harcolt meg a labdáért a hazai 16-oson belül, amely végül Nego elé pattant, aki 12 méterről laposan kapura is lőtt, Balajcza nagyot védett.
34.Haraszti ívelt a kapu elé, Fejes pedig négy méterről alig fejelt kapu fölé.
33.Suljic került gyanús körülmények között a földre a hazai kaputól mintegy 18 méterre, Kassai sporttárs sípja azonban néma maradt
31.
 
29.Haraszti lőtt 24 méterről kapu fölé egy szét támadás végén.
26.Szélről érkező beadást Windecker fejelt hat méterről kapura, ismét Danilovics védett szépen.
22.Veszélyes újpesti szögletet láthattunk, melynek végén Heris fejelt kapura, Danilovics szépen védett.
20.Újabb hazai helyzet, Balgoh vezetgette a labdát, majd 23 méterről kapura lőtt, a nagy erejű lövést Danilovics csak kiütni tudta, a labdát Lencse szerezte meg, majd középre adta, de Danilovics szépen vetődött ki, és akkorát ütött a labdába, hogy az végül egyetlen hazai játékosnak sem lett jó.
19.Lencse húzta meg a labdát Juhász mellett, majd 15 méterről, ballal nagy erővel kapura lőtt, alig kerülte el a labda a kapunkat.
18.
 
15.Az első negyedóra kevés helyzetet, és kiegyenlített játékot hozott.
13.Feczesin tekert 18 méterről kapura, Balajcza védett ugyan, de kipattant róla a labda, Heffler elől azonban tisztáztak a lila-fehér védők.
12.Balajcza csukafejessel mentett Heffler elől a hazai 16-os előterében.
10.Lencse kapott szép labdát, amit éles szögből kapura is lőtt, Danilovics védett - de közben már szólt Kassai sípja, Lencse leshelyzetben kapta a labdát.
9.Egyelőre három fehérvári szögleten kívül nem történt említésre méltó esemény a pályán.
6.
 
4.Suljic ugratta ki a jobb szélen Negot, aki erősen középre lőtte a labdát, Balajcza szögletre ütötte azt.
1.Az Újpest FC kezdte a meccset!
-1.Érkeznek a csapatok, hamarosan kezdődik a meccs.
-15. 
-30.
 
-35.Az OTP Bank Liga 20. fordulójában az alábbi eredmények születtek eddig:
MTK - Paks (elhalasztva)
Békéscsaba - FTC 0-1
Bp. Honvéd - Haladás 0-1
Puskás Akadémia FC - DVTK 1-0
DVSC - Vasas 4-0

-40.Horváth Ferenc ugyanazt a kezdőcsapatot küldi ma este is pályára, amelyik legutóbb 1-0-ra nyert az FTC otthonában! Danilovics - Nego, Juhász, Lang, Fejes - Pátkai - Suljic, Heffler, Kovács, Haraszti - Feczesin
-50.A mai lesz a két csapat 98. összecsapása az élvonalban. Ennél többet senki ellen nem játszottunk az NB I-ben. Az elmúlt 5 évben tíz bajnokiból nyolcat megnyertünk az Újpest ellen és egy döntetlen mellett csupán egyszer kaptunk ki a lila-fehérektől. További érdekességek, statisztikák a párharccal kapcsolatban, ide kattintva olvashatók!
-65.Üdvözöljük szurkolóinkat a Szusza Ferenc Stadionból, ahol 18-kor kezdődik az Újpest FC - Vidi bajnoki mérkőzés.
Mérkőzés után

Horváth Ferenc:
„Nagyon jó meccset látott a közönség, mindkét csapat sok lehetőséget alakított ki, de mindkét kapus remekül teljesített ma – ez mondjuk kicsit a védelmek kritikája is. Nem érdemeltünk vereséget, de nem érdemeltünk volna győzelmet sem, mert, amelyik csapat ennyi helyzetet kihagy, az nem érdemel három pontot. Két ilyen csapatnál előfordul, hogy egy kis szerencse is dönt, sok különbség ma nem volt a két együttes között. Ma nem voltunk olyan egységesek, mint a Ferencváros ellen, az a meccs elég sokat kivett a csapatból. Főképp a középpályás védekezésünk volt fegyelmezetlenebb, mint a Fradi ellen, de az Újpest is egy remek csapat, nem lehet lejátszani úgy egy meccset, hogy az ellenfélnek nincs helyzete.“

Nebojsa Vignjevics:
„Szeretnék gratulálni a játékosaimnak, ez egy nagy győzelem volt egy kiváló csapat ellen. Akár fordítva is alakulhatott volna a meccs, mindkét kapu előtt sok helyzet alakult ki, mindkét csapat három pontot érdemelt volna, nagy meccset láthattak a nézők. Volt egy kis szerencsénk is, de összességében nagyon elégedett vagyok a győzelemmel. Azt hiszem, a kollégámnak is gratulálhatok, mert ők is jól játszottak, sok sikert kívánok a Vidinek a folytatásban.“

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2016. Február 13. 20:00  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
ÚJPEST FC - VIDEOTON FC 1-0 (0-0)
Egygólos vereség az Újpest otthonában

Rengeteg helyzetet dolgoztak ki a csapatok, mindkét kapus fantasztikusan védett, a szerencse ezúttal a hazaiak mellé állt.

A fordulót megelőzőn az Újpest FC a 2. helyen, a Vidi pedig a 3. helyen állt a tabellán. Közvetlenül a kezdő sípszó előtt azonban az Újpest már csak a 4. volt, míg mi az 5. helyre csúsztunk vissza, hiszen a Haladás és a DVSC is nyerni tudtak délután, így ők előrébb léptek a tabellán.

Óvatosan kezdtek a csapatok, közel 20 percet kellett várni az első helyzetre, ekkor Lencse húzta meg a labdát Juhász mellett, majd 15 méterről, ballal nagy erővel kapura lőtt, alig kerülte el a labda a kapunkat. Egy perccel később Balogh nagy erejű lövését hárította Danilovics. A 22. percben Heris veszélyeztetett fejjel, de kapusunk ismét remekül védett. A 34. percben Haraszti ívelt a kapu elé, Fejes pedig négy méterről alig fejelt kapu fölé. Három perccel később Suljic harcolt meg a labdáért a hazai 16-oson belül, amely végül Nego elé pattant, aki 12 méterről laposan kapura is lőtt, Balajcza nagyot védett. A félidő utolsó momentuma egy Feczesin-helyzet volt, támadónk azonban egy újpesti védő szorításában kapu fölé lőtt.

A második félidő elején Lencse került helyzetbe, éles szögből leadott nagy erejű lövését azonban Danilovics védte szépen. Az 58. percben ismét az egykori fehérvári támadó, Lencse László veszélyeztetett, egy szélről érkező beadásra robbant be az ötösünkön belülre, a lövés pillanatában azonban elcsúszott. Négy perccel később Nego ívelt remekül Kovácsnak egy labdát, középpályásunk a 16-oson belül átvette azt, majd éles szögből kapura lőtt, a labda az oldalhálót érintve hagyta el a játékteret. A 64. percben a meccs addigi legnagyobb helyzetét hagytuk ki. Feczesin egyedül vezethette a labdát Balajczára, csatárunk azonban hosszan tolta meg a labdát, az újpesti kapus pedig kivetődve megszerezte azt. Újabb két perc elteltével Kovács iramodott meg, majd remekül ugratta ki Feczesint, aki 14 méterről a bal alsót vette célba, Balajcza óriási bravúrral védett! A kihagyott helyzeteink megbosszulták magukat, a 69. percben ugyanis Lencse futott el a jobb szélen, majd középre adott, ahol teljesen üresen érkezett Hazard, és a kapunkba bombázott (1-0). A gól megfogta csapatunkat, és rövid időn belül újabb gólhelyzeteket tudott kidolgozni a hazai csapat, ezek azonban kimaradtak. A találkozó utolsó perceit nagyon megnyomtuk, mindent egy lapra feltéve támadtunk. A 83. percben Pölöskei tekert kapu elé egy szabadrúgást, a hosszún érkező Juhász visszafejelte a labdát a rövid oldalra, ahonnan Lang fejelt kapura, a játékszer egy hazai védőről pattant ki a gólvonal elől. A 90. percben még Kovács és Feczesin előtt adódott gólhelyzet, de ezen az estén semmi nem jött össze csapatunknak.

Győzelmével az Újpest visszakapaszkodott a 2. helyre, míg mi 30 ponttal az 5. helyen állunk. Jövő héten a Békéscsaba ellen lépünk pályára a Pancho Arénában.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek