hu en
Videoton FC Végeredmény 1-0
Paksi FC
Bajnokság, 2015-2016
Őszi szezon - 19. forduló
2015.12.12., Szombat @ 15:30
Székesfehérvár, Sóstói Stadion
2531 néző
5 fok, felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Andó-Szabó Sándor
Asszisztensek:
Georgiou Theodoros, Szalai Dániel
90 +2.Vége, Géresi Krisztián élete első NB I-es góljával 1-0-ra nyertünk a Sóstói Stadion búcsúmeccsén.
89.Gyurcsó  helyére Sejben állt be!
88.Géresi rántotta le ellenfelét, sárga lap!
85.Koltai helyére Bajner állt be.
82.
 
81.Papp helyére Kesztyűs állt be.
80.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!

A csereként pályára lépő Géresi Krisztián vágta léc alá öt méterről a labdát, amit Gyurcsó szabadrúgásból tekert kapu elé.
76.Feczesin helyére Géresi állt be.
73.Gyurcsó tekert a paksi 16-oson belülre egy szabadrúgást, Fejes fejese 7 méterről ment kapu fölé.
71.Oliveira beadását Molnár Feczesin elől ütötte el, a labda éppen Nego elé került, aki viszont 9 méterről kapu mellé bombázott.
69.
 
68.Gyurcsó kapott remek labdát, Molnár jó ütemben vetődött ki a kapujából, és elakadt benne Gyurma lövése. A legnagyobb vidis helyzet maradt ki!
65.Nego cselezgetett a paksi 16-os jobb szélén, majd középre adott, de ott nem volt játékos.
61.
 
58.Pölöskei helyére Oliveira állt be. Ez Filipe Oliveira századik NB I-es mérkőzése!
53.Suljic beadását követően Feczesin emelkedett a legmagasabbra a 16-oson belül, fejese azonban kapu mellé ment.
50.Egyelőre mezőnyjátékot láthat a stadionbúcsúztatóra kilátogató 2531 szurkoló a második félidőben.
46.Folytatódik a meccs!
45.Vége az első félidőnek!
41.Pölöskei 30 méterről próbálkozott, nem is tűnt rossznak, de végül kapu mellé szállt a labda.
40.Hahn rántotta le Kovácsot, övé az első sárga a meccsen.
38.A Paks nagyon szervezetten védekezik, nehéz lesz áttörni a védelmüket.
35.A meccs eddigi legnagyobb helyzete! Hahn János 22 méterről, elemi erővel lőtt kapura, Danilovics óriási bravúrral tolta ki a játékszert a léc alól szögletre. Nagy lövés, hatalmas védés!
32.
 
28.Búcsúzó középpályásunk kapu fölé tekert.
27.Pátkai harcolt ki szabadrúgást a paksi kaputól 18 méterre. Ez igen kedvező gólszerzési lehetőség Gyurcsó Ádám számára, nézzük!
25.Az első kaput eltaláló lövés Koltai nevéhez fűződik, a Vidi kölcsönjátékosa 23 méterről vette célba a jobb alsót, Danilovics magabiztosan védett vetődve.
23.
 
22.A harmadik paksi szöglet veszélyes volt, Gévay az ötös sarkáról fejelt alig kapu fölé/mellé.
18.Pölöskei lőtt kapásból 23 méterről kapu mellé. Most már valamivel többet birtokoljuk a labdát, de egyelőre jól zár a vendégek védelme.
15.Az első negyedóra elteltével eddig egy Feczesin bombát, és mindkét oldalon két-két szögletet jegyezhettünk fel.
11.Feczesin 16 méterről, ballal hatalmas erővel lőtt kapura, a labda az egyik paksi védőről szögletre pattant. Nagy helyzet volt.
10.Az első tíz perc komolyabb helyzet nélkül telt el, a labdabirtoklási arány is nagyjából egyenlő lehet, kapura lövést még egyik oldalon sem láthattunk.
6.A vendégek két szögletet végezhettek el egymás után, de egyik sem volt veszélyes. Egyelőre kiegyenlített küzdelem zajlik a pályán.
3.Kovács akarta Feczesinnek visszaadni a debreceni gólpasszt, középpályásunk kiugratási kísérlete azonban picit pontatlan volt.
1.Mi kezdtük a meccset!
0.Miklósa Erika operaénekes énekelte el a Himnuszt nagyon szépen, majd pedig Kovács Zoltán sportigazgató köszöntötte Gyurcsó Ádámot, aki ma játszik utoljára a Vidiben - összesen 164 tétmeccsen lépett pályára csapatunkban. Sok sikert, "Gyurma".
-5.Érkeznek a csapatok, hamarosan kezdődik a stadionbúcsúztató bajnoki! Az RBD látványos koreográfiával fogadja a csapatokat!
-17.
 
-20.A Paks még sosem nyert ellenünk a Sóstói Stadionban bajnoki meccset. Pontot is csak egyszer sikerült rabolniuk, hazai pályán nyomasztó a fölényünk ellenük.
-28.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést.
-30.
Klubunk a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen ismét adománygyűjtést szervezett a rászoruló székesfehérvári családok gyermekei részére. A Vidi ajándékát Stopli adta át a Vidi-Paks meccs előtt. A vendég Paksi FC is hozott ajándékokat, mesekönyveket, melyet ezúton is nagyon köszönünk nekik!
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Danilovics - Nego, Juhász, Lang, Fejes - Pátkai, Pölöskei - Suljic, Kovács, Gyurcsó - Feczesin
-55.
 
-65.Üdvözöljük szurkolóinkat a Sóstói Stadionból, ahol 15.30-kor kezdődik 2015 utolsó Vidi-meccse, mely egyben a Sóstói Stadion búcsúmeccse is lesz. A tét pedig nem kisebb, mint az őszi második hely megszerzése.
Mérkőzés után

Horváth Ferenc: „Lehet, hogy öregszem és szentimentális vagyok, de nagyon sokat jelentett nekem a mai meccs. Hét évig futballoztam ebben a stadionban, most pedig az utolsó mérkőzésen az én vezetésem alatt futott ki a csapat. Edzői pályafutásom legkellemesebb estéje volt a mai, a győzelemmel és a búcsúztatóval együtt. Szervezett, stabil csapat ellen szereztük meg a három pontot. A kispadon is éreztük, hogy nagyon fontos lesz az, hogy ki lövi az első gólt, benne volt a levegőben, hogy nem is lesz több. A második játékrészben megfelelő nyomást tudtunk helyezni a Paksra, majd egy jó pontrúgás után eldöntöttük a mérkőzést. Nagy dolognak tartom, hogy sikerült kiegyenesednünk az év végére, köszönet ezért a játékosoknak és a stábnak, és persze köszönöm azoknak is, akik azért dolgoztak a háttérben, hogy ilyen miliőben készülhessünk.“

Csertői Aurél: „Egy döntetlennek jobban örültem volna, szerintem benne volt a pontszerzés lehetősége a meccsben. Sajnos egy pontrúgásból kaptunk a srácok szerint egy kérdőjeles gólt, de ezzel nem tudunk mit kezdeni, igazából jobban kellett volna focizni ahhoz, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést. Az utolsó meccseken nem azt a teljesítményt nyújtottunk, amit korábban az ősszel, de ez a találkozó megfelelt az elvárásoknak, csak kicsit pontosabban kellett volna játszanunk.“

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2015. December 12. 18:00  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
VIDEOTON FC - PAKSI FC (1-0)
Méltó búcsú a Sóstói Stadiontól, győzelemmel zártuk az őszi idényt

Géresi első NB I-es góljával győztünk a Paks ellen.

2015. december 12-én történelmi mérkőzést játszott együttesünk, hiszen a Sóstói Stadionban utoljára léptünk pályára. A stadionbúcsúztatón a Paks volt az ellenfelünk, a tét pedig nem volt kicsi, ha győzünk és a többi pályán is számunkra kedvezően alakulnak az eredmények, a második helyen telelhetünk. Klubunk a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen ismét adománygyűjtést szervezett a rászoruló székesfehérvári családok gyermekei részére a meccs előtt. A Vidi ajándékát Stopli adta át. A vendég Paksi FC is hozott ajándékokat, mesekönyveket, melyet ezúton is nagyon köszönünk nekik!

A kezdés előtt Miklósa Erika operaénekes énekelte el a Himnuszt, majd Kovács Zoltán sportigazgató köszöntötte Gyurcsó Ádámot, aki ma játszott utoljára a Vidiben - összesen 164 tétmeccsen lépett pályára csapatunkban.

Az első tíz perc komolyabb helyzet nélkül telt el, a labdabirtoklási arány is nagyjából egyenlő volt. A 11. percben Feczesin 16 méterről, ballal hatalmas erővel lőtt kapura, a labda az egyik paksi védőről szögletre pattant. 5 perccel később Pölöskei lőtt mellé 23 méterről. A 22. percben láthattuk az első veszélyes paksi megmozdulást, egy szögletet követően Gévay fejelt az ötös sarkáról fölé, három perc múlva jött a második, Koltai lapos lövését kellett védenie Danilovicsnak. Az első félóra végén Gyurcsó 17 méterről tekert fölé egy szabadrúgást. A 35. percben Hahn János 22 méterről, elemi erővel lőtt kapura, Danilovics óriási bravúrral tolta ki a játékszert a léc alól szögletre. A félidőt Pölöskei távoli bombája zárta, ami a jobb felső mellett hagyta el a pályát.

Feczesin kapu mellé szálló fejese nyitotta a második 45 percet, az 58. percben pedig pályára lépett Filipe Oliveira, akinek ez volt a 100. NB I-es találkozója. A 68. percben Gyurcsó kapott remek labdát, Molnár azonban jó ütemben vetődött ki a kapujából, és elakadt benne búcsúzó szélsőnk lövése. Három perccel később Oliveira beadását Molnár Feczesin elől kiütötte, a labda éppen Nego elé került, aki 9 méterről kapu mellé bombázott. A 73. percben Gyurcsó tekert a paksi 16-oson belülre egy szabadrúgást, Fejes fejese 7 méterről ment kapu fölé. 10 perccel a vége előtt végre megtört a jég: a csereként pályára lépő Géresi Krisztián vágta a léc alá öt méterről Gyurcsó jobbról érkező beadását! (1-0.)

A hajrában kinyílt a Paks, megpróbáltak egyenlíteni, így több kontrára is lehetőség nyílott, de egyikből sem tudtuk növelni előnyünket. A vendégek sem veszélyeztettek, így maradt az 1-0. Csapatunk győzelemmel búcsúztatta tehát a Sóstói Stadiont és a 2015-ös évet.

A lefújás után a játékosok megköszönték a szurkolást, majd tűzijáték zárta a találkozót. A Vidi a tavaszi mérkőzéseket már a felcsúti Pancho Arénában vívja, a tervek szerint 2017 nyarán veheti majd birtokba a csapat az új arénát.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek