hu en
Ferencvárosi TC Végeredmény 2-0
Videoton FC
Bajnokság, 2014-2015
Tavaszi idény - 30. forduló
2015.05.30., Szombat @ 16:30
Budapest, Groupama Aréna
6087 néző
22 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Kassai Viktor
Asszisztensek:
Georgiou Theodoros, Kelemen Attila
Tartalék játékvezető:
Huszár Balázs
90.Vége, 2-0-ra nyert az FTC.
85.Varga középre tartó lövését ütötte ki Pajovics.
81.Simon helyére Kocsis állt be.
80.Heffler nagyot mentett a 16-oson belül becsúszva Böde elől.
79.Hamarosan újabb NB I-es újoncot avatunk Kocsis Gergő személyében.
77.Ugrai távoli bombáját védte Pajovics bravúrral.
76.Oliveira két szép csel után 15 méterről kapura lőtt, Dibusz ezúttal is magabiztosan védett.
75.
 
74.Feczesin helyére Oliveira állt be.
70.GÓL!
Hazai szögletet követően Cukic néhány lépésről, sarokkal juttatta a labdát a kapunkba.
69.Varga szabadrúgását Pajovics nagy bravúrral védte.
68.Simon rúgta fel a kapunktól 20 méterre Varga Rolandot.
66.Brachi helyére Heffler állt be.
65.Álvarez szabadrúgását Dibusz öklözte ki a mezőnybe, amiből gyors ferencvárosi kontra bontakozott ki melynek végén Ramirez 19 méterről lőtt kapura, Pajovics szépen védett.
60.Ugrai ismét becsapta Brachit, majd befelé cselezett, szépen ugratta ki a jobb szélen Vargát, aki egyből középre adott, de a labdája átszállt középen mindenki feje fölött.
56.FECZESIN! Sarokrúgást követően csatárunk lőtt kapura az ötös sarkáról, de Dibusz óriásit védett.
54.Ivanovszki beadása pontatlan volt a középen érkező Feczesinnek.
51.Brachi szabálytalankodott, sárga lap.
47.GÓL!
Megszerezte a vezetést az FTC. Ugrai cselezte ki Brachit, majd középre adta a labdát, a kivetődő Pajovics Böde elé paskolta a játékszert, a támadó pedig néhány lépésről az üres kapuba helyezett.

46.Csere nélkül folytatódik a meccs.
45.Vége az első félidőnek.
44.Simon rúgta fel ellenfelét, Vinícius pedig a labdát - utóbbi kapott sárga lapot.
41.Ivanovszki 20 méterről lőtt nem túl erősen, laposan kapura, Dibusznak ez csemege.
39.Böde támadta meg Pajovicsot, aki ki akarta rúgni a labdát, de a ferencvárosi támadó felugrott, és kézzel beleért a játékszerbe. Kassai zsebében maradt a sárga lap ezúttal.
37.
 
35.Böde a negyedik százszázalékos ziccerét puskázta el, ezúttal 10 méterről lőtt néhány centivel kapu mellé.
33.Jó kis mérkőzést láthatunk a pályán, látszik, hogy tét nélkül, felszabadultan futballozhat mindkét csapat.
29.HELYZET! Álvarez ívelte a szabadrúgást a kapu elé, ahol Vinícius emelkedett a legmagasabbra, és kapura is fejelt, Dibusz a léc alól tornázta ki a labdát.
28.Kölcsön kenyér visszajár. Ezúttal Ramírez rúgta fel Szoszót, ez is sárga lap!
25.
 
24.Dibusz a kapujából kifutva, lábbal mentett Feczesin elől.
21.Ismét Böde tört kapura, de Fejes látványos mozdulattal tisztázott. Eddig jobb a Fradi.
20.Kapu elé ívelt hazai szabadrúgást követően Böde becsúszva küldte a labdát kapura, Pajovics nagyot védett, de közben már a magasban lengett a partjelző zászlaja - les!
18.A szabadrúgást követően védőink felszabadítottak, a kipattanót azonban Bönig 35 méterről kapásból kapura lőtte, Pajovics szépen védett.
17.Szolnoki kemény belépőjét követően Ramírez maradt a földön, csapatkapitányunk sárga lapot kapott.
16.Kovácsot tessékelte Somalia az oldalvonalon túlra - Kassai szerint teljesen szabályos eszközökkel.
15.
 
14.Ott volt az első komolyabb Vidi-ziccer. Ivanovszki iramodhatott meg Álvarez remek labdájával, macedón támadónk azonban nem tudta a jobb szélről a középen üresen érkező Feczesint játékba hozni, mert Cukic ügyesen megakadályozta ebben a szándékában.
12.Gyors ferencvárosi támadás végén ezúttal Pajovics remekül vetődött ki a kapujából, és az egyik hazai támadó elől megszerezte a zsugát.
11.Bal szélről érkező beadást lőtt néhány méterről kapu fölé Böde, aki dühében hatalmasat rúgott a jobb kapufába.
10.Álvarez a félpálya feléről ívelt kapura egy szabadrúgást, a labda azonban pont Dibusz kezei közt landolt.
9.
 
9.Pajovics jött ki a kapujából kicsit bizonytalanul, azonban Szolnoki nagyon rutinosan kisegítette kapusunkat, aki végül magához ölelhette a játékszert.
6.Simon került a földre - nem magától - Kassai azonban nem látott szabálytalanságot.
3.Fradi-helyzettel kezdődött a meccs, Böde került ziccerbe, a kivetődő Pajovicsot átemelte a ferencvárosi támadó, a labda a felső lécen csattant, végül Fejes szabadított fel.
2.A lelátón már parázs a hangulat, a hazai drukkerek "egyszerűen senkik vagytok" rigmussal "köszöntötték" a fehérvári drukkereket, akik lehetnek vagy 200-an. Szerencsére a Vidi-drukkerek sportszerűen reagáltak, és teli torokból kiabálják, hogy "BAJNOKCSAPAT, BAJNOKCSAPAT!"
1.Mi kezdtük a meccset!
-2.Érkeznek a csapatok, a mieinket Szolnoki Roland csapatkapitány vezeti ki a zöld gyepre.
-10.Érdekesség, hogy pontosan 1540 napja ütöttük ki az FTC-t 5-0-ra itt az Üllői úton (természetesen még a régi Albert-Stadionban) és akkor is Kassai Viktor fújta a sípot, akár csak a mai mérkőzésen.
-20.A 2014-15-ös szezon utolsó fordulójából két mérkőzést már lejátszottak. Pénteken este az NB I-től búcsúzó PMFC 2-1-re verte hazai pályán a szintén búcsúzó Nyíregyházát. Szombaton kora délután pedig 3-0-ra nyert az Újpest a Kecskemét ellen, akik jövőre már szintén nem fognak szerepelni az élvonalban.
-30.
 
-33.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést.
-39.Szerb kapusunk, Filip Pajovics számára a mostani lesz az első NB I-es bajnoki mérkőzés. Rajta kívül a kispadon helyet foglaló Pajac és Kocsis debütálhatnak még az élvonalban, amennyiben csereként pályára lépnek az FTC ellen.
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Pajovics - Brachi, Vinícius, Fejes, Szolnoki - Simon, Trebotic - Álvarez, Kovács, Ivanovszki - Feczesin
-60.
 
-65.Üdvözöljük szurkolóinkat a Groupama Arénából, ahol 16.30-kor kezdődik csapatunk utolsó mérkőzése a 2014-15-ös szezonban.
Mérkőzés után

Joan Carrillo: "A mai mérkőzést megérdemelten nyerte meg a Ferencváros. Az első félidőben rengeteg helyzetet dolgoztak ki, de azért nekünk is voltak lehetőségeink. Az első gól megfogott bennünket, és utána alábbhagyott a lendületünk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy hat sérült játékosunk is volt: Calatayud, Nikolics, Juhász, Stopira, Maréval és Luijckx. Ma is azok kaptak lehetőséget, akik jövőre is velünk lesznek. Annak örülök, hogy ők egy ilyen jó iramú meccset játszhattak. De azt még egyszer el kell mondanom, a Ferencváros megérdemelten nyert. Az nem egyedi eset, hogy egy csapat, ha megszerezte a bajnoki címet, akkor a végjátékban kicsit gyengébben teljesít. Ugyanez történt például a Bayern Münchennel is Németországban. Az, hogy az egyébként szintén nagyon jól teljesítő FTC előtt is 7 ponttal nyertük a bajnokságot, jól mutatja, milyen erős csapat is vagyunk valójában. Most már azonban a fő feladat a nemzetközi kupára való felkészülés."

Thomas Doll: "Úgy gondolom, ma mindenki látta, hogy győztesen szeretnénk befejezni ezt a szezont. Kalapot emelhetünk a srácok előtt, szépen és eredményesen játszottunk. Az első félidőben már két-három góllal kellett volna vezetnünk a helyzeteink alapján. A csapat erejét és a csapategységet jól mutatja, hogy nagyon sokat segítettek egymásnak a játékosok a pályán. A Kupadöntő után már mondtam, hogy valami nagy dolog van kialakulóban itt a Ferencvárosnál, és örülök, hogy ennek részese lehetek."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2015. Május 30. 18:24  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
FTC - VIDEOTON FC 2-0 (0-0)
A Ferencváros nyerte a tét nélküli presztízs-csatát

Gól nélküli első félidőt követően, a jóval több helyzetet kidolgozó FTC magabiztosan nyert. Csapatunk két NB I-es újoncot is avatott a szezonzáró mérkőzésen.

Csapatunk szombaton délután az FTC otthonában, a Groupama Arénában játszotta a 2014-15-ös szezon utolsó mérkőzését. Különösebb tétje már nem volt a 2015-ös Magyar Kupa-győztes és a 2015-ös magyar bajnok találkozójának, ugyanakkor igazi presztízs-csatára volt kilátás, hiszen a zöld-fehérek 12 éve nem tudtak bennünket legyőzni hazai pályán bajnoki mérkőzésen, mi pedig a kupadöntőben elszenvedett vereségért szerettünk volna visszavágni.

Csapatunkban első élvonalbeli mérkőzését játszotta szerb kapusunk, Filip Pajovics, míg a csapatkapitányi karszalagot ezúttal Szolnoki Roland viselte. A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, Böde az első tíz percben két gólt is lőhetett volna. A 3. minutumban azonban a felső lécet találta telibe 8 méterről, míg a 10. perc végén egy a bal szélről érkező beadást lőtt néhány méterről kapu fölé a ferencvárosi támadó. Negyedórája tartott a találkozó, amikor Ivanovszki iramodhatott meg Álvarez remek labdájával, macedón támadónk azonban nem tudta a jobb szélről a középen üresen érkező Feczesint játékba hozni, mert Cukic ügyesen megakadályozta ebben a szándékában. A 18. percben Bönig körülbelül 35 méterről lőtt kapásból kapura egy kipattanó labdát, Pajovics szépen védett. Félóra elteltével Álvarez ívelt egy szabadrúgást a hazai kapu elé, ahol Vinícius emelkedett a legmagasabbra, és kapura is fejelt, Dibusz a léc alól tornázta ki a labdát. Tíz perccel a félidő vége előtt ismét Böde került nagy helyzetbe, de ezúttal is célt tévesztett az FTC csatára.

A második félidő épp, hogy elkezdődött, amikor Ugrai csapta be a bal szélen Brachit, majd középre passzolt, a kivetődő Pajovicsról a labda pont Böde elé került, aki néhány lépésről az üres kapuba vágta a játékszert (1-0). Az 56. percben Feczesin járt nagyon közel a gólszerzéshez, egy szögletet követően az ötös sarkáról lőhetett kapura, de Dibusz óriási védést mutatott be. Tíz perccel később Álvarez szabadrúgását Dibusz öklözte ki a mezőnybe, amiből gyors ferencvárosi kontra bontakozott ki melynek végén Ramirez 19 méterről lőtt kapura, Pajovics szépen védett. Akár csak a 69. percben, amikor Varga 19 méterről elvégzett szabadrúgását tornázta szögletre fiatal szerb kapusunk. A sarokrúgást követően azonban Cukic közelről, sarokkal gólt szerzett, így már két góllal vezetett az FTC (2-0). A 76. percben a nem sokkal korábban csereként pályára lépő Oliveira szépíthetett volna, de 15 méterről leadott lövését védeni tudta Dibusz. A vége előtt 9 perccel újabb NB I-es újoncot avattunk, hiszen Simon helyére pályára lépett Kocsis Gergő. A találkozó utolsó percei szép csendben teltek el, igazán nagy gólhelyzetet már nem láthattunk egyik kapu előtt sem.

Csapatunk így is nagyon nagy előnnyel - hét ponttal többet szerezve az ezüstérmes Ferencvárosnál - lett magyar bajnok.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek