hu en
Videoton FC Végeredmény 3-0
Nyíregyháza Spartacus FC
Bajnokság, 2014-2015
Tavaszi idény - 19. forduló
2015.03.07., Szombat @ 18:30
Székesfehérvár, Sóstói Stadion
2346 néző
8 fok, felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Németh Ádám
Asszisztensek:
Király Krisztián, Georgiou Theodoros
Tartalék játékvezető:
Lémon Oszkár
Gólbírók:
Szabó Zsolt, Nagy Róbert
90 +2.Vége, nyertünk, a publikum felállva tapsol! Szép volt, fiúk!
87.Nikolics passzolt Sándornak, középpályásunk kapáslövését ismét védte Balogh.
86.Feczesin került helyzetbe, Balogh azonban védeni tudott.
85.Calatayud szaladt ki a 16-oson kívülre, és rúgta el a labdát a nyíregyházi támadó elől.
80.Kovács helyére Feczesin állt be.
79.Pákolicz kapott sárga lapot.
79.
 
78.GÓÓÓÓL!
A labda mögé Nikolics állt, és magabiztosan értékesítette a 11-est!

77.Szokol buktatta Oliveirat a 16-oson belül, büntető!
73.Kostic helyére Pákolicz állt be.
70.GÓÓÓÓÓL!
Álvarez gyönyörű cselekkel iramodott meg, majd Nikoliccsal kényszerítőzött, végül szépen lőtt a nyíregyházi kapuba salvadori válogatott támadónk.
67.Álvarez cselezett befelé, majd 17 méterről kapura lőtt, a labda alig ment mellé.
66.
 
64.Rezes helyére Abdouraman, nálunk pedig Gyurcsó helyére Álvarez állt be.
59.Arziani, aki néhány perccel ezelőtt már kapott egy sárgát, hátulról buktatta Kovácsot, második sárgával kiállított a spori.
56.Gyurcsót kíméletlenül elkaszálták a vendég kaputól 18 méterre, válogatott középpályásunk sántikálva hagyta el a pályát, ápolni kell.
53.Gyurcsó beadását Balogh bravúrral védte, ezzel megakadályozta a középen gólra éhesen berobbanó Nikolicsot a gólszerzésben.
51.Stopira lőtt nagy erővel, távolról kapuba egy lecsorgó labdát, azonban a lövés célt tévesztett.
49.Arziani szabálytalankodott, sárga lap.
46.Pekár helyére Seydi állt be a szünetben.
45.Vége az első félidőnek!
45.GÓÓÓÓL!
Gyurcsó tekert kapu elé egy szabadrúgást, Vinícius Szokol szorításában kapura fejelt, a labda pedig Balogh kapujában kötött ki. Úgy tűnt, Vinícius csúsztatta meg a labdát, azonban valószínűleg a nyíregyházi játékost érintette utoljára a játékszer.

44.Szokol rántotta le Kovácsot, sárga lap!
43.Gyurcsó beadását Juhász fejelte kapu mellé.
40.Kovács passzolt Oliveira elé, aki becsúszva próbálta hat méterről a kapuba juttatni a labdát, de egy hajszállal lemaradt róla középpályásunk.
38.Egyelőre nem találjuk a Nyíregyháza taktikájának az ellenszerét.
34.Kovács szép cselekkel tört előle, végül azonban szerelni tudták a vendég kaputól mintegy 23 méterre.
33.
 
31.Gyurcsó beadását sikerült a vendég védőknek elfejelniük Nikolics elől.
29.A hivatalos nézőszám: 2346 fő.
26.Gyurcsó tekert a vendég kapu elé egy szabadrúgást, Balogh János látványosan vetődött ki kapujából, és az ötös környékén nagyot öklözött a labdába.
24.A Nyíregyháza eddig roppant szervezetten, olykor nyolc mezőnyjátékossal védekezik a 16-os előterében, nem lesz egyszerű feltörni ezt a védelmet, ha végig sikerül ilyen fegyelmezetten védekezniük a látogatóknak.
22.
 
18.Rezes iramodott meg egyedül a kapunk felé, a partjelző lest jelzett, így végül nem alakult ki veszélyes szituáció a kapunk előtt.
17.Szolnoki ugratta ki Oliveirat a jobb szélen, középpályásunk beadását becsúszva blokkolni tudta az egyik fehér mezes nyíregyházi játékos.
13.Nagy helyzet! Gyurcsó beadását Oliveira fejelte kapura az ötös sarkáról, Balogh bravúrral védett.
11.Szolnoki beadása volt veszélyes, azonban egy vendég védő fejéről végül Balogh János kezébe perdült a labda.
10.
 
8.Oliveira került helyzetbe, azonban les miatt a spori lefújta az akciót.
6.
A kezdés előtt vette át Joan Carrillo az "Év edzőjének" járó díjat a hatharom.com főszerkesztőjétől.
4.Jó iramban kezdődött a mérkőzés, az imént egy szép támadást vezettünk, melynek a végén Kovács került helyzetbe, azonban az utolsó pillanatban szerelni tudták őt a nyíregyházi védők a vendég 16-oson belül.
1.A vendégek kezdték a találkozót.
-1.A kezdés előtt Joan Carrillot köszönti a hatharom.com weboldal főszerkesztője, ugyanis vezetőedzőnket választották a sportoldalon 2014 legjobb edzőjének Magyarországon. Gratulálunk!
-2.Érkeznek a csapatok. A mieink piros-kékben, a nyíregyháziak tiszta fehérben lépnek pályára.
-8.Befejezték a csapatok a bemelegítést, nemsokára kezdődik a találkozó.
-20.

-30.A Nyíregyháza kezdőjében ott van egy régi ismerősünk, a mai napon a 91-es mezben futballozó Halenar Juraj. Ő a Slovan Bratislava együttesétől igazolt Nyíregyházára, és 2012 nyarán Pozsonyban is és Székesfehérváron is a Slovan kezdőjében kapott helyet, amikor velük játszottunk az Európa Ligában.
-33.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést.
-40.Íme a mai kezdőcsapatunk: Calatayud - Szolnoki, Vinícius, Juhász, Stopira - Sándor, Trebotic - Gyurcsó, Kovács, Oliveira - Nikolics
-45.Délután a Ferencváros hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Győri ETO FC-t, így a fővárosi zöld-fehérek felléptek a dobogó legalsó fokára.
-60.
 
-65.Üdvözöljük szurkolóinkat a Sóstói Stadionból, ahol 18:30-kor kezdődik a Vidi - Nyíregyháza bajnoki mérkőzés.
Mérkőzés után

Joan Carrillo: „Először is szeretném ismét megköszönni, hogy az év edzőjének választottak meg 2014-ben. Azonban ez az – NBI-es csapatkapitányok által megszavazott - elismerés nem csak engem illet, hanem a csapat valamennyi játékosát, a szakmai stáb tagjait, és mindazokat, akik napról napra rengeteget dolgoznak a Vidi sikeréért. Nagyon örülök a csapat mai teljesítményének, és annak, amilyen felfogásban pályára léptek a játékosok. És nem csak azoknak jár dicséret, akik ma pályára léptek, hanem a keret valamennyi tagjának, hiszen a sikerhez az ő munkájuk, odaadásuk is elengedhetetlen.
A Nyíregyháza masszívan, jól védekező csapat, egy ilyen együttes ellen mindig veszélyes játszani. Nekünk védekezésben és támadásban is maximumot kellett nyújtani, a játékosok ezt megértették, emiatt boldog vagyok. Örülök az eredménynek, de a legjobban annak, ahogy a csapat játszott. A Nyíregyháza játéka nem lepett meg, ráadásul Mátyus János ellen korábban már meccseltem, amikor a Pápa vezetőedzője volt, így tudtam, hogy fegyelmezetten fognak védekezni és harcosak lesznek. Ismét bebizonyosodott, hogy nagyon intelligens játékosok alkotják a csapatunkat, akik megértették, hogyan lehet sikert elérni, egy ilyen masszívan védekező csapat ellen. Szerencsére úgy tűnik, sem Gyurcsó, sem pedig Kovács nem szenvedett súlyosabb sérülést ezen a mérkőzésen.” 

Mátyus János: „A meccs előtt nyilvánvaló volt, hogy a találkozó esélyese a Videoton FC. Mi azonban meglepetésre készültünk. Az első félidei teljesítményünkkel elégedett vagyok, a második félidőben a kiállítás után eldőlt a meccs. A 11-est nem érzem jogosnak, azonban próbálom megőrizni az eleganciámat, és gratulálok a Videotonnak.”

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2015. Március 07. 19:23  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
VIDEOTON FC - NYÍREGYHÁZA-SPARTACUS 3-0 (1-0)
A második félidőben megtörtek a nyírségiek, három góllal nyert a Vidi

A Nyíregyháza továbbra sem szerzett pontot a Sóstói Stadionban bajnoki mérkőzésen. Nikolics megszerezte tizennyolcadik találatát ebben a szezonban. Ennyi találattal már kétszer nyert gólkirályi címet.

Szombat este játszotta csapatunk az idei év első hazai bajnoki mérkőzését. Az ellenfél az a Nyíregyháza volt, amely korábban bajnoki mérkőzésen még sosem szerzett pontot sem a Sóstói Stadionban.

A kezdő sípszó előtt Joan Carrillot köszöntötte a hatharom.com főszerkesztője, ugyanis vezetőedzőnk lett 2014-ben az "Év edzője" a sportoldal szavazásán.

A meccs jó iramban kezdődött, azonban az első helyzetre 13 percet kellett várnunk, ekkor Gyurcsó beadását Oliveira fejelte kapura az ötös sarkáról, Balogh bravúrral védett. A Nyíregyháza nagyon szervezetten, olykor nyolc mezőnyjátékossal védekezett, nekünk pedig nem sikerült megtalálni ennek az ellenszerét. Próbálkoztunk szélről érkező beadásokkal, és Kovács több alkalommal is megpróbálta magát becselezni a 16-oson belülre, azonban a nyíregyházi védelem jól zárt. A 44. percben Gyurcsó tekert kapu elé egy szabadrúgást, Vinícius Szokol szorításában ugrott a labdáért, amely végül a nyíregyházi játékos hátát is érintve pattant a kapuba, de az MLSZ hivatalos jegyzőkönyve szerint Vinícius a gólszerző (1-0). 

A második félidőt jól kezdtük, az 53. percben Gyurcsó beadását Balogh bravúrral védte, ezzel megakadályozta a középen gólra éhesen berobbanó Nikolicsot a gólszerzésben. Két perccel később a nyíregyháziak szlovák játékosa, Igor Zofcak nyújtott lábbal rácsúszott Gyurcsó Ádám bokájára, csupán a szerencsének volt köszönhető, hogy nem történt komolyabb sérülés. Néhány perccel később kiderült, Gyurcsó nem tudja folytatni a játékot, szélsőnket Álvarez váltotta a pályán. A szabálytalanságért a nyíregyházi játékos még csak sárga lapot sem kapott.

Nem úgy Arziani, aki viszont rövid időn belül összeszedett két sárgát is, így az utolsó félórát emberelőnyben játszhattuk le. A 67. percben a nem sokkal korábban pályára lépő Álvarez lőtt 17 méterről alig kapu mellé. Három perccel később azonban már nem hibázott Álvarez, aki gyönyörű cselekkel iramodott meg, majd Nikoliccsal kényszerítőzött, végül szépen lőtt a nyíregyházi kapuba salvadori válogatott támadónk (2-0). A 77. percben Szokol buktatta Oliveirát a 16-oson belül, a büntetőt Nikolics magabiztosan értékesítette (3-0). Csatárunknak ez volt szezonbeli 18-ik gólja, ennyi góllal kétszer lett gólkirály - 2010-ben és 2014-ben - míg egy alkalommal, 2012-ben 19 gólig jutott, akkor azonban Coulibaly lett a gólkirály 20 találattal. Az utolsó percekben több lehetőséget is sikerült még kidolgoznunk, a csereként pályára lépő Feczesin és Sándor György előtt is adódott gólszerzési lehetőség, azonban újabb gólnak már nem örülhetett a fehérvári publikum, viszont így is meggyőző fölénnyel nyerte meg csapatunk ezt a bajnokit, amit a szurkolók vastapssal jutalmaztak!

Jövő szombaton nagy rangadó következik, a második helyen álló MTK ellen lépünk pályára, idegenben. 
 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek