hu en
Videoton FC Végeredmény 2-1
DVTK
Magyar Kupa, 2014-2015
Negyedik forduló - Negyedik forduló
2014.10.28., Kedd @ 17:30
Székesfehérvár, Sóstói Stadion
1526 néző
Derült, 8 Celsius-fok
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Iványi Zoltán
Asszisztensek:
Albert István, Buzás Balázs
Tartalék játékvezető:
Berke Balázs
90 +2.Vége, ismét nagy meccset játszottunk, és újra legyőztük a DVTK-t! SZÉP VOLT FIÚK!
90.Kettő perc a hosszabbítás.
89.Mindent egy lapra feltéve rohamoznak a vendégek - egyelőre kevés sikerrel.
87.
 
86.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!
Micsoda GÓÓÓÓL?!?! PARÁDÉÉÉÉ! Álvarez szemet gyönyörködtető cselekkel tört be a 16-oson belülre, majd nagyon önzetlenül Nikolicsnak passzolt, aki közelről az üres kapuba lőtt.
83.Griffiths hátulról lökte meg a levegőben Álvarezt, a spori csak szabadrúgást ítélt, a lap elmaradt ezúttal is.
82.Gosztonyi helyére Bognár állt be.
81.NAGY HELYZET! Kovács iramodott meg a zsugával, majd sarokkal passzolt a mögötte érkező Álvareznek, aki 17 méterről egyből kapura tekert ballal, Antal hatalmasat védett.
80.Gyurcsó helyére Álvarez állt be.
79.Kovács szabálytalankodott Elekkel, sárga lap.
77.Gosztonyi lőtt kapura 18 méterről, Calatayud magabiztosan védett.
76.Braczi tört be a 16-osunkon belülre, jó volt a középre adása is, ott azonban szerencsére nem érkezett fekete mezes játékos.
75.A találkozó ezen periódusában a vendégek akarata érvényesül jobban, náluk van többet a labda.
71.Simon helyére Sándor állt be.
69.A diósgyőri játékosok próbálják megtartani a labdát, közelebb azonban nem jutnak a kapunkhoz, a félpálya környékén adogatnak a fekete mezes vendégek.
65.GÓL!
Gosztonyi nagy erejű, lapos lövését Calatayud nagy bravúrral védte, a kipattanót azonban Griffiths közelről az üres kapuba lőtte.

63.
 
60.Takács helyére Barczi állt be.
58.A hivatalos nézőszám: 1526
55.Husic rúgott oda keményen a félpályánál Kovácsnak, nincs sárga.
54.Trebotic távoli bombáját Antal majdnem bevédte, végül a kapufa mellett hagyta el a játékteret a zsuga, szöglet.
51.
 
50.Trebotic ugratta ki Kovácsot, akinek közeli lövését a szöget jól záró Antal védeni tudta, a kipattanót Nikolics éles szögből lőtte kapura, a labda a bal kapufán csattant. Nagy helyzet volt!
48.Trebotic hozta szépen játékba Stopirat a bal szélen, hátvédünk középre adását Antal csípte el a levegőben.
46.Csere nélkül folytatódik a mérkőzés.
45 +2.Vége az első félidőnek!
45 +1.Grumic, akinek már van egy sárgája, állította meg szabálytalanul Stopirat.
45.Juhász Roland fejelt kapu mellé egy szabadrúgást követően öt méterről.
44.Gosztonyi kaszálta el Treboticot, ez is sárga!
41.Helyzet! Nikolics tekert 23 méterről alig kapu mellé.
40.
 
38.Grumic sárgult be.
37.Ismét Griffiths lőhetett kapura, ezúttal 19 méterről vette célba Calatayud kapuját, azonban a lövésben nem volt erő, "Cala" magabiztosan ölelte magához a játékszert.
36.Griffiths elé került a labda, 20 méterről azonban kapu mellé lőtt.
34.Szép akció végén Stopira lőtt laposan, nagy erővel kapura 15 méterről, Antal azonban leért a labdára, és védeni tudott.
33.Vinícius nem tudja folytatni, helyére Chakla állt be.
31.Viníciust kell ápolni, a vállát fájlalja.
30.Gosztonyi szögletére jól érkezett Griffiths, közelről alig fejelt kapu fölé.
27.Juhász Roland kapott sárga lapot.
26.Bacsa 16-oson belüli lövését becsúszva blokkolta nagyon szépen Brachi!
24.Elek adott szép labdát Takácsnak, aki ígéretes helyzetben léphetett ki, a partjelző azonban lest jelzett, így szabadrúgással jöhetünk kifelé.
23.
 
23.
 
22.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!
Nikolics iramodott meg ismét a bal szélen, középre adását Debreceni becsúszva a saját kapujába lőtte, öngól!
20.Trebotic adott el egy labdát a félpályánál, ebből gyors kontárt indítottak a vendégek, végül az alapvonal közelében Stopira szabálytalankodott Gosztonyival. A szabadrúgás veszélyesen kanyarodott a kapunk elé, Elek Ákos a rövid oldalról fejelt kapu mellé.
19.
 
15.Jó iramban telt el az első negyedóra, igaz, nagy gólhelyzetet még nem láthattunk, két lehetőségünk azonban már volt. Mindkét csapat nagy hangsúlyt helyez a támadásokra.
12.Alves csúszott rá páros lábbal Stopira lábára, akit ápolni kellett, de már jól van.
11.Nikolics 23 méterről lőtt nagy erővel kapura, Antal azonban védeni tudta a középre, léc alá tartó löketet.
6.Nagy helyzet! Trebotic indította remekül Nikolicsot, aki a bal szélen iramodott meg, majd betört a 16-oson belülre, középre adásába Antal azonba bele tudott piszkálni, így nem jutott el a középen érkező Gyurcsóhoz a zsuga.
3.Döntetlen esetén egyébként 2x15 perc hosszabbítás következik, ha ott sem születik döntés, akkor jönnek a büntetők. De bízunk benne, hogy a Vidi már a rendes játékidőben eldönti a maga javára ezt a rangadót!
1.Mi kezdtük a meccset!
-2.Érkeznek a csapatok, a mieink piros-kékben, a vendégek tiszta feketében lépnek pályára.
-10.Befejeződött a bemelegítés, nemsokára kezdődik a kupameccs.
-20.
-30.Elkezdték a melegítést a csapatok.
-35.Székesfehérváron jelenleg 8 Celsius-fok van, eső nem várható.
-40.Íme a mai kezdőcsapatunk: Calatayud - Brachi, Juhász, Vinícius, Stopira - Simon, Trebotic - Heffler, Kovács, Gyurcsó - Nikolics.
-45.Tomiszlav Szivics azt mondta a meccs előtt, jó mérkőzés lesz a mai, amiből a szurkolók fognak leginkább profitálni.
-50.Joan Carrillo szerint olyan lesz ez a találkozó, mint egy döntő.
-55.Csapatunk és a DVTK is alsóbb osztályú együttesekkel találkozott az előző 3 körben. Mi a Testvériség SE, a Kunszállás SE és a Szigetszentmiklós gárdáit győztük le, a vendégek a Vasast, az Iváncsát és a Sajóbábonyt. 
-60.
Az öltözőben már kikészítve várja a játékosokat a mai felszerelés.
-65.Köszöntjük szurkolóinkat a Sóstói Stadionból! 17.30-kor kezdődik a DVTK elleni kupameccs.
  • Kezdőcsapatok
  • Cserék
  • Szakmai stábok
Mérkőzés után

Joan Carrillo: "Nagyon nehéz és hajtós mérkőzés volt, pontosan olyan, amilyenre számítottunk. Sikerült rengeteg helyzetet kidolgoznunk, sokkal többet, mint a DVTK-nak, ez meghatározó volt. Az utolsó pillanatig küzdött a csapat, és mindenki hitt abban, hogy sikerül gólt szereznünk. A DVTK más focit játszik mint mi, az előreívelésekben, a lepattanókból és a keresztlabdákból nagyon erősek, ráadásul jó fizikumú játékosaik vannak. Mi teljesen más, kombinatívabb, labdatartásra épülő focit játszunk, és ez volt a jellemző ránk ma is. A mai meccsen ráadásul csak egy csapat juthatott tovább, hiszen kupameccs volt. A szurkolóinknak pedig borzasztó hálás vagyok. Amikor egy mérkőzés során kisebb hullámvölgybe kerülünk, azonnal elkezdenek minket még jobban buzdítani a lelátóról a drukkerek, és ez nagyon fontos, hiszen az ellenfeleink 12 ember ellen kell, hogy harcoljanak."

Szivics Tomiszláv: "Azt gondolom, nagyon jó meccset láthattak a nézők. Ezúttal is két jó csapat volt a pályán, sajnos az eredmény is ugyanaz lett mint a múltkor. Ma ennél egy picit többet érdemeltünk volna. Volt néhány egyéni hiba, amiből gólt kaptunk, ezen el kell gondolkoznunk. A második félidőben sok helyzetünk volt, de végül a Vidi jutott tovább, amelyhez ezúton is gratulálok nekik."

Magyar Kupa, 2014-2015
Negyedik forduló - Negyedik forduló
Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2014. Október 28. 20:00  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
VIDEOTON FC - DVTK 2-1 (1-0)
A DVTK-t legyőzve már a legjobb 8 között a Vidi a Magyar Kupában

Ezúttal is volt diósgyőri öngól, akár csak a két csapat legutóbbi bajnokiján, a párharcot azonban Álvarez fantasztikus megmozdulása, és Nikolics higgadt befejezése döntötte el.

Napra pontosan egy hónapja, szeptember 28-án fogadtuk a DVTK-t bajnoki mérkőzésen a Sóstói Stadionban, és óriási meccsen 2-1-re nyerni tudtunk. Ezúttal a Magyar Kupában találkoztunk a borsodi alakulattal, és a nyolcaddöntő legnagyobb rangadója volt ez a párosítás.

Ennek megfelelően jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat támadólag lépett fel. A vendégek kezdőjében négy csatár is helyet kapott, míg nálunk, a bajnokságban megszokott alapcsapathoz képest három helyen változtatott Joan Carrillo. Szolnoki helyett Brachi, Sándor helyett Trebotic, Oliveira helyett pedig Heffler lépett pályára kezdőként. A hatodik percben Trebotic indította remekül Nikolicsot, aki a bal szélen iramodott meg, majd betört a 16-oson belülre, középre adásába Antal azonban bele tudott piszkálni, így nem jutott el a középen érkező Gyurcsóhoz a zsuga. Öt perccel később Nikolics 23 méterről lőtt nagy erővel kapura, Antal azonban védeni tudta a középre, léc alá tartó löketet. Az első veszélyes diósgyőri helyzetre 20 percet kellett várni, ekkor Gosztonyi szélről elvégzett szabadrúgására robbant be a rövid oldalon Elek Ákos, és alig fejelt kapu mellé. Két perc múlva megszereztük a vezetést: Nikolics iramodott meg ismét a bal szélen, középre adását Debreceni becsúszva a saját kapujába lőtte, öngól (1-0). A 26. percben Brachi becsúszva mentett nagyot a 16-osunkon belül, Bacsa lövését sikerült hatástalanítania. Négy perccel később Gosztonyi szögletére jól érkezett Griffiths, közelről alig fejelt kapu fölé. Három perc múlva le kellett cserélni a vállát fájlaló Viníciust, helyére Chakla állt be. A 34. percben egy szép akció végén Stopira lőtt laposan, nagy erővel kapura 15 méterről, Antal azonban leért a labdára, és védeni tudott. Az első félidő utolsó perceiben még Nikolics és Juhász előtt adódott gólszerzési lehetőség, azonban maradt az 1-0.

Szünetben egyik mester sem változtatott, a mérkőzés pedig ott folytatódott, ahol 45 perc játék után befejeződött. Az 50. percben Trebotic ugratta ki Kovácsot, akinek közeli lövését a szöget jól záró Antal védeni tudta, a kipattanót Nikolics éles szögből lőtte kapura, a labda a bal kapufán csattant. Négy perccel később Trebotic távoli bombáját Antal majdnem bevédte, végül a kapufa mellett hagyta el a játékteret a labda. A 65. percben egyenlített a DVTK. Gosztonyi nagy erejű, lapos lövését Calatayud nagy bravúrral védte, a kipattanót azonban Griffiths közelről az üres kapuba lőtte (1-1). A folytatásban a vendégek akarata érvényesült. Többet birtokolták a labdát, azonban igazán nagy gólhelyzetig nem jutottak el a fekete mezes labdarúgók. A 80. percben csereként pályára lépett Álvarez, majd egy perccel később az első labdaérintéséből majdnem gólt szerzett, azonban 17 méterről leadott lövését Antal nagy bravúrral védte. Ekkor már a legtöbben elkönyvelték a döntetlent, és mindenki felkészült a kétszer 15 perc hosszabbításra. Csapatunk azonban ezt másképp gondolta, és a 86. percben egy káprázatos góllal döntöttük el a továbbjutás sorsát. Álvarez csodálatos cselekkel szédítette meg a diósgyőri védelmet, majd nagyon önzetlenül passzolt Nikolicsnak, aki közelről az üres kapuba lőtt (2-1). Parádés gól volt, az már egyszer biztos!

Az utolsó percekben az eredmény már nem változott, csapatunk óriási mérkőzésen, nagy csatában harcolta ki a továbbjutást, búcsúztatva a Magyar Kupa tavalyi döntősét. Legközelebb vasárnap, 18:30-kor lép pályára csapatunk, akkor a Budapest Honvéd együttesét látjuk vendégül bajnoki mérkőzésen!

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek