hu en
Videoton SC Végeredmény 0-3
Real Madrid CF
Európa liga, 1984-1985
Döntő - Odavágó
1985.05.08., Szerda @ 20:00
Székesfehérvár, Sóstói Stadion
39400 néző
Ázott talajú
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Michel Vautrot
Asszisztensek:
Wirog, Ferrary
90.Vége a mérkőzésnek. A vereség ellenére, az egész sorozatban nyújtott teljesítményért megérdemelten zúghat a szép volt, fiúk!
89.GÓL! Míchel Juanitoval kényszerítőzik, majd laposan átteszi a túloldalra, Valdano 9 méterről, kapásból vágja a kapu bal oldalába. 3-0 a Realnak.
87.Végh szabadrúgása után Csuhay fejelt, Miguel Ángel fogja.
85.Santillana helyén Salguero.
85.Palkovics húzott el a jobbszélen, Stielike elcsúszott, de Palkovics keresztbelőtte a kapu előtt!
79.Butragueno helyén Juanito.
77.GÓL! 2-0 a Realnak. Míchel kényszerítőzött Butraguenoval, majd az ötös sarkáig gyalogolt, majd átemelte a túloldalra Santillanának, aki 5 méterről könnyen fejelt a kapunkba.
70.Valdano cselezgetett, majd keresztbelő a kapu előtt.
66.Míchel passzolt Santillana elé, a támadó 8 méterről ballal mellélő.
65.Borsányi adott be, Vadász 15 méterről, kapásból lőtt, Miguel Ángel a jobb alsó elől kiüti a labdát, szöglet!
63.Novath helyén Gyenti.
60.Elered az eső.
54.Vadász lőtt kevéssel a jobb kapufa mellé!
52.Wittmann beadása után Disztl László fejel a kapu fölé.
50.Butragueno elől Disztl Péter szedi fel a labdát.
48.Horváth Gábor reklamált lest, Vautrot szabadrúgást ítél a spanyolok javára...
47.Gallego kapta minimum lesgyanús pozícióban a labdát bal oldalon, rávezette Disztl Péterre, majd középre passzolt, ahol Csuhay kivágta.
46.Elkezdődött a második félidő.
45 +1.Vége az első félidőnek.
45.Az első félidőben már nem alakult ki komolyabb helyzet.
36.Butragueno a bal oldalon ugrott ki, Disztl Péter mellett elhúzta a labdát, de éles szögből keresztbe lőtte a kapu előtt a labdát.
34.Burcsa fejel kapura, nem találja el azt.
32.GÓL! Sajnos első támadásából gólt szerez a Real Madrid. Novath vesztette el a labdát, Chendo a jobb oldalról Butragueno elé passzolt, védőnk nem tud menteni, így Gallego elé pattant a labda, aki Míchel elé ívelt, ő a lehulló labdát ballal, 12 méterről, kapásból lőtte kapunkba.
28.Burcsa lő 14 méterről ballal, a jobb felső fölött megy el a labda.
8.Mezőnyjáték folyik a pályán, nem alakulnak ki helyzetek.
2.Vadász és San José csap össze, a mi középpályásunkat kell ápolni.
1.Elkezdődött a döntő!
-2.Elképesztő hangorkánban jönnek ki a játékosok!
-5.Négy ejtőernyős érkezett a Sóstói Stadion gyepére!
-30.Itt van a stadionban Alfonso Guerra spanyol miniszterelnök-helyettes is, ő Márai József minisztertanácsi elnökhelyettessel érkezett.
-40.Húsz ország 23 állomása közvetíti majd a mai találkozót.
-70.Kovács Ferenc fél ötkor tartott taktikai értekezletet.
-90.A Real Madrid csapata megérkezett a stadionba.
Mérkőzés után

Kovács Ferenc: „Az első mérkőzés előtt a szokásosnál is többet gondolkodtam, mit kellene játszanunk. A Real Madridot nem tudtam a szokott módon föltérképezni, a videofelvételek pedig nem nyújtanak biztos támpontot. Tanácstalan voltam, ráadásul Májer, Csongrádi és Szabó nélkül nem sok jót várhattam a támadójátékunktól. Megfordult a fejemben, hogy talán a legokosabb lenne, ha 0-0-ra játszanánk, hátha közben sikerül megint egy gólt találnunk. Végül elvetetettem ezt a lehetőséget. A döntőben, hazai pályán illik nyerésre játszani.”

Európa liga, 1984-1985
Döntő - Odavágó
Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2015. Május 07. 23:00  -  Szerző: Acsai N. Ferenc  -  
TUDÓSÍTÁS
Nyerni tudott a Real Sóstón

A spanyol sztárcsapat 3-0-ra győzött az UEFA Kupa-döntő első meccsén.

Közel negyvenezer ember előtt kezdődött az UEFA Kupa-döntő első felvonása Székesfehérváron, a sztárokkal felálló Real Madrid és az igencsak tartalékos Videoton mérkőzése.

Az első félidő első felében főleg a pálya közepén zajlott a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben. Az első helyzetet a 28. percben láthatták a helyszínen és a televízió előtt ülők, amikor Burcsa 14 méterről, ballal a jobb felső mellé lőtt. Sajnos négy perccel később jött a válasz, mégpedig egy gól formájában: Novath vesztette el a labdát a tizenhatosunk és az oldalvonal között, Chendo a jobb oldalról Butragueno elé passzolt, tőle Gallego elé pattant a labda, aki Míchel elé ívelt, a Real nyolcasa pedig a lassan lehulló labdát ballal, 12 méterről, kapásból a bal alsóba vágta. (0-1.)

A 34. percben Burcsa fejelt mellé, aztán a 36. percben Butragueno került helyzetbe, Disztl mellett is elvitte a labdát, amit aztán éles szögből keresztbe lőtt a kapu előtt. Az első 45 perc kiegyenlített játékot, de Real-vezetést hozott.

A második játékrész a vendégek helyzetével kezdődött: Gallego kapta minimum les gyanús pozícióban a labdát baloldalon, rávezette Disztl Péterre, majd középre passzolt, Csuhay menteni tudott. Az 50. percben Disztl mentett Butragueno elől, aztán a Vidi percei következtek: előbb Disztl László fejelte fölé Wittmann beadását, majd Vadász lőtt kevéssel a jobb kapufa mellé. A 65. percben megint Vadász volt a főszereplő, ezúttal 15 méterről, kapásból próbálkozott Miguel Ángel kiütötte a labdát. A 77. percben megduplázták előnyüket a blancók: Míchel kényszerítőzött Butraguenoval, majd az ötös sarkáig gyalogolt, átemelt a túloldalra Santillanának, aki 5 méterről könnyen fejelt a kapunkba. (0-2.)

A vége előtt Csuhay fejesét fogta a Real portása, majd amikor már mindenki elkönyvelte a 0-2-t, 0-3 lett: Míchel Juanitoval kényszerítőzött, laposan áttette a túloldalra a labdát, Valdano pedig 9 méterről a kapu bal oldalába lőtt. (0-3.)

A Real Madrid magabiztosan nyert Székesfehérváron, de az egész sorozatot figyelembe véve bőven kijárt a zúgó taps a Vidinek a döntő első meccse után. A visszavágóra két héttel később, Madridban került sor.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek