hu en
Manchester United Végeredmény 1-0
Videoton SC
Európa liga, 1984-1985
Negyeddöntő - Odavágó
1985.03.06., Szerda @ 20:30
Manchester, Old Trafford
35432 néző
Esős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Osorio Castillo
90.Vége a mérkőzésnek, egygólos hátrányból várjuk a visszavágót.
86.Vaszil helyén Borsányi.
85.Olsen ad be, Strachan ziccerben föléfejel.
80.Strachan is besárgul, Vadászt rúgta fel.
79.Csuhay rúgja fel Hughest, sárga lap.
74.Hughes fejel teljes erőből, Disztl Péter óriásit véd!
70.McGrath ugratja ki Strachant, de mellélő a skót.
65.Olsen ad be, Hughes kevéssel melléfejel.
61.GÓL! Sajnos röviden szabadítottunk fel, Strachan középre adott, Stapleton 7 méterről befejelte. Vezet a Manchester, 1-0.
55.Hogg és Májer akaszkodik össze, sárga lap.
53.Újabb hazai lesgól! Marad a 0-0!
52.Stapleton lövése Horváth Gáborról levágódik, Disztl Péter fogja.
49.Gidman lő fölé kevéssel.
48.Csongrádi sajnos mégis sérült, komolynak tűnik. Vaszil áll be.
46.Elkezdődött a második félidő.
46.Csongrádi szerencsére folytatni tudja!
45.Vége az első félidőnek.
43.Csongrádi sérül meg egy összecsapás során!
40.Disztl Péter ment Stapleton elől lábbal.
37.Olsen lő alig mellé.
35.Stapleton lő fölé.
33.Duxbury ad be, Hughes elől Végh tisztáz.
31.A kaputól 25 méterre szabadrúgás a hazaiak javára, Strachan Whiteside elé gurít, ő a jobb felső mellé lő!
22.Hughes 7 méterről fejel mellé!
15.Hughes talál be, de szerencsére lesről teszi, marad a 0-0!
9.Hughes lő 17 méterről, Disztl Péter újra a helyén!
5.McGrath kapáslövése megy mellé!
5.Stapleton 5 méteres fejesét Disztl Péter védi!
1.Szabó kezdte a találkozót.
  • Kezdőcsapatok
  • Cserék
Mérkőzés után

Kovács Ferenc: „A 0-1 jó eredmény a Videoton számára. Ezen az estén kevés csapat tudta volna így venni ezt az akadályt. Egy mindenáron két-három gólos előnyt kicsikarni akaró Manchestert állítottunk meg úgy, hogy egy óra eltelt, hogy betaláltak a kapunkba. És folytatni már nem is tudták a hátralévő fél órában a gólgyártást. Ami most hiányzott, az a bátor támadójáték, ami korábban jellemezte a mieinket idegenben. Nem tudtuk a védekezést továbbfejleszteni ellenakciókká, és ezt nagyon sajnálom. Azt még jobban, két emberünk biztosan, egy pedig valószínűleg nem lehet ott a visszavágón. Ez nagy hátrány. El kell érnünk, hogy a lelkesedés mellé a játékot is arra a szintre emeljük, ami ősszel jellemezte szinte minden kupameccsén, főleg idehaza a Videotont. Meg fogjuk találni a legjobb és a legrövidebb utat, de csodák nincsenek. Mai helyzetünkben, mértéktartóan kell nyilatkoznunk."

Ron Atkinson: „Örülök-e az 1-0-nak? Hát, nem vagyok elkeseredve… Ami, pillanatnyilag a legdöntőbbnek tűnik, nem kaptunk gólt. Ez már kiindulási alap lehet. De úgy vélem akkor lehetnék igazából nyugodt, ha három góllal nyertünk volna. A lehetőség megvolt rá. Én bízom a továbbjutásban, s a mai meccs után azt vallom, meg is lesz. Talán addigra már Robson, Moses és Muhren is rendben lesz. Így húsz játékosból válogathatok.”

     

Európa liga, 1984-1985
Negyeddöntő - Odavágó
Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2015. Március 05. 23:00  -  Szerző: Acsai N. Ferenc  -  
TUDÓSÍTÁS
Egygólos vereség Manchesterben - maradt remény a visszavágóra

Csapatunk a 60. percig bírta a hazaiak nyomását, akkor Stapleton talált a kapunkba. A továbbiakban nagy küzdelemben tartani tudtuk az 1-0-át.

Esős időben, 35 ezer néző előtt kezdődött csapatunk vendégjátéka Manchesterben, az UEFA Kupa-negyeddöntő első mérkőzésén.

A Vidi kezdte a találkozót, de ahogy azt előzetesen vártuk, a United azonnal átvette a játék irányítását. Az 5. percben előbb McGrath kapáslövése ment mellé, majd Stapleton ötösről leadott fejesét hárította Disztl. A 9. percben Mark Hughes lövésénél volt a helyén kapusunk, a 15. percben pedig be is talált a Vörös Ördögök ifjú walesi támadója, de szerencsénkre lesről tette ezt, így a gólt érvénytelenítette Castillo játékvezető. A 22. percben ismét a United kilencese volt a főszereplő, fejese alig ment mellé. A 31. percben a kapunktól 25 méterre szabadrúgást kaptak a hazaiak, Strachan Whiteside elé gurított, aki a jobb felső mellé lő. A félidő végén Olsen és Stapleton próbálkozását jegyezhettük fel, egyikből sem lett gól, döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidő elején sérülés miatt Csongrádit Vaszil váltotta. A Manchester ott folytatta szünet után, ahol a 45. percben abbahagyta, futószalagon gyártotta a helyzeteket. Gidman és Stapleton lövése kerülte el a kapunkat, az 53. percben pedig újabb lesgólt ért el a hazai csapat. A 61. percig bírtuk a nyomást, ekkor egy rövid felszabadítás után Strachan középre adott, az érkező Stapleton 7 méterről fejelt a kapuba. (1-0.)

Nem álltak le az angolok, mi próbáltuk tartani az eredményt. A 65. percben Hughes fejese, a 70. percben Strachan lövése ment mellé. A 74. percben megint Hughes fejelhetett, Disztl hatalmasat védett. A mérkőzés utolsó lehetőségét is a United hagyta ki, Olsen beadását Strachan nagy helyzetben bólintotta fölé.

Maradt az 1-0, ami azt jelentette, nem reménytelen a visszavágó, maradt esélye csapatunknak a továbbjutásra a világ egyik legjobb gárdája ellen.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek