hu en
Videoton SC Végeredmény 1-0
PSG
Európa liga, 1984-1985
2. forduló - Visszavágó
1984.11.08., Csütörtök @ 16:30
Székesfehérvár, Sóstói Stadion
25000 néző
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Aron Schmidhuber
Asszisztensek:
Walz, Boos
90.Vége a mérkőzésnek, a Videoton hatalmas bravúrt végrehajtva kettős győzelemmel búcsúztatta a nagynevű PSG-t, és bejutott az UEFA-kupában a legjobb 16 együttes közé.
84.Susic lő fölé 10 méterről.
83.Peyroche mester már kíméli sztárját, Fernández helyén Charbonnier.
80.Szabó lő megint, Moutier kiüti, Burcsa lecsap, de a francia kapus megint védeni tud! Közel a 6-2!
70.Szabó is lő, a bal sarok mellé nem sokkal!
68.Ismét Májer, most jobb oldalról téveszt célt centikkel!
65.Májer ugratta ki Gömörit, csatárunk 10 méterről lőtt, Moutier véd hatalmasat!
58.Palkovics István is lejön, Borsányi áll be!
55.Wittmann helyére Gömöri Ottót cseréli be Kovács Ferenc!
55.Fernández csalódottságában egy sárga lapot is összereklamál.
54.GÓL! Burcsa indította Májert a bal oldalon, a szélső betört a tizenhatosra, majd lőtt, Moutier belekapott, Májer ismétel és a kapuba közepébe lő, ma is vezetünk, 5-2!
44.Havet Palkovics Istvánt vágta fel, sárga lap.
40.Csongrádi futott el a francia ötösig, ahol egy védő felvágja, Schmidhuber szerint nincs büntető.
38.Bathenay passzából Susic tüzel 15 méterről, a felső lécről kijön a labda.
30.Burcsa lőtt futtában, a jobb sarok elől azonban Moutier ezt is kiüti.
27.Májer cselezte ki védőjét, lövése azonban Moutier kezébe megy.
19.A szabadrúgást Lemoult vágja a sorfalba.
18.Susic tört kapura, felrúgtuk, szabadrúgás 17 méterről.
16.Szabó és Fernández fejel össze, ápolás.
Mérkőzés után

Kovács Ferenc: A harmadik mérkőzésen nagy felelősség hárult a csapatra. Elsősorban nekünk volt veszíteni valónk, az ellenfél az esélytelen nyugalmával lépett pályára. Nagyon örülök a győzelemnek, nagy dolog, hogy háromszor is megvertük a Paris Saint-Germaint. Köszönöm a játékosoknak a jó teljesítményt, a lelkes közönségnek pedig a lankadatlan buzdítást.

 

Georges Peyroche: Szerdán este újabb három játékosom dőlt ki a sorból, így erősen tartalékos összeállításban tudtunk csak pályára lépni. Az első félidőben volt lehetőségünk a gólszerzésre, s ha ekkor Susic betalál a kapuba, minden másképpen alakulhatott volna. Igazi góllövőink Párizsban maradtak...

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2014. November 07. 23:00  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
TUDÓSÍTÁS
Kupavisszavágó két felvonásban - továbbjutással

Küzdelmes mérkőzésen, Májer találata döntött.

Mindkét csapat nagy igyekezettel készült a megismételt visszavágóra, a franciák és a Videoton játékosai is már jóval egy órával a találkozó előtt az öltözőbe vonultak.

A Videoton rohamozott és gyors egymásutánban három szögletet végezhetett el, a francia védők azonban tisztáztak. Ebben a negyedórában Májer, majd Szabó veszélyeztetett. A 16. pereben Szabó és Fernandez összefejeltek, mindketten ápolásra szorultak. Szabó sérülése látszott komolyabbnak, mint a francia játékosé. A 18. percben Szusics tört kapura, felvágták, a 17 méteres szabadrúgást Lemoult a sorfalba rúgta. A 27. percben Májer tört kapura, túljutott védőjén, lövését azonban hárította Moutier. Változatos volt a mérkőzés, a 30. percben Burcsa futtából lőtt, de a jobb sarokra tartó labdát Moutier kiütötte. Nem sokkal utána egy kapu előtti kavarodás végén Szabó labdája okozott gondot a kapusnak. A 36. percben Bathenay átadását Szusics futtából, 15 méterről a felső lécre küldte. A 40. percben Csongrádi ment el, már az 5-ösön járt, amikor Fernandez hátulról felvágta. A játékvezető 11-es helyett szögletet ítélt. A hajrában Wittmann veszélyeztetett, majd a 44. percben Havet kapott sárga lapot, mert felvágta Palkovicsot.

Szünet után is a Videoton irányította a játékot és az 54. percben megszerezte a vezetést. Májer futott el a bal oldalon, Burcsa jó indításával. Amikori átlépte a 16-ost, Moutier kijött a kapujából, a szélső megcélozta a jobb sarkot, a kapus bele tudott nyúlni a labdába, Májer ismét megszerezte azt, és 8 méterről az üres kapu közepébe gurított (1-0).

Az 55. percben Fernandez sárga lapot kapott reklamálásért. A másik oldalon Bathenay 20 méteres szabadrúgását hárította Disztl. Nem sokkal utána Fernandez megsérült, és három percig ápolták. A 65. percben a kitűnően játszó, sokat mozgó Májer adott jó labdát Gömörinek, aki 10 méterről megcélozta a bal sarkot, a kapus azonban kiütötte a labdát. Három percre rá ismét az apró termetű csatár volt a főszereplő, futtából, a jobbösszekötő helyéről a kinttartózkodó kapus mellett ugyan elrúgta a labdát, de az a jobb sarok mellett kigurult. Utána Szabó lövése suhant el a bal sarok mellett. A 80. percben Szabó lövését ütötte ki a vendégek kapusa. Burcsa rácsapott a labdára, lövésébe ismét bele tudott ütni Moutier. Nem sokkal később ismét sakk-matt helyzetbe került a vendégek védelme, egyszerre négy Videoton-csatár indult meg a labdával, de végül Gömöri túlkombinálta az akciót, s a visszafutó védők felszabadítottak. A 84. percben Szusics 10 méterről, kapásból fölé lőtt. Az utolsó percekben is a Videoton támadott, de az eredmény már nem változott.

A megismételt mérkőzésen is nyert a Videoton, és 5-2-es összesítésben jutott tovább az UEFA-Kupában.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek