hu en
PSG Végeredmény 2-4
Videoton SC
Európa liga, 1984-1985
2. forduló - Odavágó
1984.10.24., Szerda @ 20:30
Párizs, Parc des Princes
30000 néző
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Alan Robinson
90.Vége a mérkőzésnek, nagyszerű játékkal győztünk Párizsban, szép volt fiúk!
85.GÓL! Susic jobbról ívelt át Tokonak, aki Rocheteau elé passzolt, ő pedig 10 méterről a jobb sarokba bombázott. 4-2.
78.Wittmann Géza érkezik Vaszil Gyula helyére!
77.Újabb Vidi-lehetőség! Szabó lő mellé szorításban!
75.GÓL! Rocheteau közeli lövése Disztl Péterről felpörög és a hálóban köt ki, 4-1.
73.GÓL! Már 4-0! Burcsa jobbról ad be, Csongrádi egy gyönyörű, 7 méteres csukafejessel növeli előnyünket!
71.Májer helyére Palkovics érkezik. Szélsőnk nagy tapsot kap a párizsi közönségtől.
62.Susic lőtt 16 méterről, Disztl Péter ezt is szögletre üti!
54.GÓL! Csongrádi a jobb oldalon indította Májert, ő megverte Bathenayt, majd az alapvonalról visszatette Csongrádi elé, középpályásunk pedig négy méterről nem hibázik, 3-0 ide!
52.Lanthier csavar remekül, de Disztl Péter szögletre tolja!
51.Susic cselezett ki három védőt, Horváth Gábor a tizenhatos előtt buktatja, szabadrúgás.
46.Janvion helyett Lanthier a pályán a franciáknál.
43.Susic lőtt a tizenhatosról, már a védőkben elakadt.
42.Szabó fejelt mellé kevéssel!
28.GÓL! Májer a jobb oldalon robogott fel, beadása Bathenay hátán megpattant, a kapu előtt hárman is felugrottak fejelni, de csak Szabó Józsi fejelte el, 7 méterről szép fejessel növelte előnyünket!
26.Vadász a bal oldalról tört kapura, de 10 méterről a jobb kapufa mellé lőtt!
25.Májer futott el a jobb oldalon, az alapvonalról középre adott, a labda felpattant, Baratellinek kellett védenie.
16.Csuhay kilökte a pályáról az őt kicselezni készülő Rocheteau-t, sárga lap.
2.GÓL! ​A labdát vezető Susicot Csongrádi megzavarta, Szabó pedig le is szerelte a cselezgető játékost. Egyedül tört kapura, elhúzta a labdát a kifutó Baratelli mellett, s 7 méterről higgadtan a kapu közepébe helyezett.
  • Kezdőcsapatok
  • Cserék
Mérkőzés után

Kovács Ferenc: Fegyelmezetten és okosan játszottunk 4-0-ig. A játékosok érezték, hogy nem szabad csak védekeznünk. Elhitték és végrehajtották, amit előzőleg kértem tőlük. Döntő volt, hogy Szusicsot, Fernandezt és Rocheteaut ki tudtuk kapcsolni. A végén némi zavar támadt sorainkban a kényszerű cserék után. Ezért kaptuk a két gólt, de az ilyen győzelemből is lehet, sőt, kell tanulni. Úgy érzem, sikerünk a csapatjáték diadala volt!

Európa liga, 1984-1985
2. forduló - Odavágó
Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2014. Október 23. 23:00  -  Szerző: Acsai N. Ferenc  -  
TUDÓSÍTÁS
Bravúros győzelem Párizsban

Csongrádi és Szabó duplájával 4-0-ra is vezettünk, a végén szépítettek a hazaiak.

30 ezer néző előtt futott ki csapatunk a Parc des Princes stadion gyepére, hogy az UEFA Kupa legjobb 32 csapata között megmérkőzzön az Európa-bajnokokkal és világsztárokkal felálló Paris Saint-Germain együttesével.

Álomszerűen kezdődött a találkozó, hiszen a 2. percben Csongrádi megzavarta, Szabó pedig leszerelte a labdát saját térfelén vezető Susicot, kapura tört, elment Baratelli mellett is, majd a kapuba gurított! (0-1.)

A gyors előny birtokában nyugodtan és jól játszottunk, nem hagytunk teret a hazaiaknak, sőt, mi voltunk veszélyesebbek. A 28. percben pedig újra a párizsi hálóban pihent a labda: Májer a jobb oldalon robogott fel, beadása Bathenay hátán megpattant, a kapu előtt hárman is felugrottak fejelni, de végül Szabó érte el a labdát és 7 méterről növelte előnyünket! (0-2.)

A félidő vége előtt egy újabb Szabó fejest láthatott a közönség, majd Susic lepattanó és ártalmatlan lövése zárta az első 45 percet.

Az 52. percben a Susic buktatásáért megítélt szabadrúgást Lanthier csavarta kapura remekül, de Disztl Péter nagyot védett, így maradt a 2-0, de nem sokáig. Hamarosan már 3-0 állt az eredményjelzőn: az 54. percben Csongrádi a jobb oldalon indította Májert, aki egy az egyben megverte Bathenayt, majd az alapvonalról visszatette a labdát Csongrádi elé, középpályásunk pedig négy méterről nem hibázott! (0-3.)

A 62. percben Susic veszélyeztetett, de lövését hárította Disztl, 10 perccel később pedig úgy tűnt, végleg padlóra kerül a francia sztárcsapat: Burcsa jobbról érkező beadását Csongrádi gyönyörű csukafejessel jutatta a hálóba! (0-4.)

Az utolós 15 percre összeszedte magát a PSG és tett arról, hogy ne formalitás legyen a visszavágó. Rocheteau először a 75. percben villant és közeli lövéssel szépített, másodszor a 85. percben, amikor 10 méterről bombázott a jobb sarokba. (2-4.)

A kettő között egy kimaradt Szabó lehetőséget jegyezhettünk fel, a vége így 4-2 lett, Párizs a Vidi lábai előtt hevert, az esélytelen kiscsapat otthonában iskolázta le a PSG-t. A végén bekapott két gól miatt bosszankodhattak kicsit a szurkolók, de így is csodaszámba menő sikert ért el a csapat és egy meccs után nagyon közel került a továbbjutáshoz.  

 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek