hu en
Videoton SC Végeredmény 1-0
ASVS Dukla Praha
Európa liga, 1984-1985
1. forduló - Odavágó
1984.09.18., Kedd @ 17:30
Székesfehérvár, Sóstói Stadion
8000 néző
Napos, 20 Celsius-fok
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Yusuf Namoglu
Asszisztensek:
Kuitemir, Sarvan
90 +1.Véget ért a mérkőzés, egygólos előnnyel utazhatunk Prágába két hét múlva. Szép volt fiúk!
88.Disztl László szabálytalan Korejcikkel, sárga lap.
86.Vizek cselez, majd 12 méterről lő, Koszta véd, Vana pedig öt méterről a kapufát találja el! Ezt megúsztuk!
80.Belák helyén Kriz.
76.Korejczik is besárgul, sípszó után rúgott gólt, majd mindezt sportszerűtlenül megismételte, sőt ünnepelni is kezdett.
75.Vadász ad be, Novath kapura lő, Stromsik véd nagyot!
71.Pelc helyett Urban jön.
65.Kluczky rúgja fel a kapura törő Csongrádit, sárga lap.
54.Viger Vadászt rúgja fel, sárga lap.
53.Vizeket Disztl László faultolja, szabadrúgás az ellenfélnek.
47.Viger lövését védi Koszta.
46.Elkezdődött a második félidő.
45.Vége a félidőnek.
43.Rada lő 20 méterről, Koszta üti szögletre.
41.Vadász öt méterről lő mellé!
37.GÓL! Májer Csongrádihoz passzolt, csapatkapitányunk középre adott, Szabó átvette és látta, hogy Stromsik kimozdult, így azonnal lőtt a jobb sarokba, a kapus lábbal hozzáért, de így is gól született, vezetünk! 1-0!
21.Novath cselezett a bal szélen, középre adott, de nem érkezett senki.
12.Novath öt méterről fejel, kicsivel fölé!
10.Novath került helyzetbe, de nem sikerült kapura lőnie.
1.Elkezdődött a mérkőzés.
  • Kezdőcsapatok
  • Cserék
Mérkőzés után

Kovács Ferenc: Nagyon nehéz, kemény mérkőzést játszottunk. A Dukla Prahában szervezett, jól védekező csapatot ismertünk meg. Úgy érzem, hogy játékosaink mindent megtettek. Azt már a mérkőzés előtt tudtuk, hogy jelentősebb előnnyel nem utazhatunk a visszavágóra. A továbbjutás szerintem továbbra is nyílt maradt.

Ladislav Novak: Két ellentétes félidőt hozott a fehérvári kilencven perc. Az első játékrészben jobban játszott a Videoton. Csapatom csupán hetven százalékát nyújtotta annak, amit tud. A második félidőben mutatta meg igazi arcát az együttes. Véleményem szerint nyílt még a továbbjutás kérdése, úgy érzem, nehéz kilencven perc vár mindkét gárdára, de mi most már otthon folytatjuk.
 

Európa liga, 1984-1985
1. forduló - Odavágó
Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2014. Szeptember 17. 23:45  -  Szerző: Acsai N. Ferenc  -  
TUDÓSÍTÁS
Egygólos előnnyel utazhatunk a prágai visszavágóra

Szabó találatával már az első félidőben kialakult a végeredmény a Dukla ellen.

8000 néző előtt kezdődött csapatunk UEFA Kupa-szereplése a Sóstói Stadionban, ahol a csehszlovák Dukla Praha csapatát fogadtuk.

Mi kezdtünk jobban Novath kétszer is helyzetbe került a 10. és a 12. percben, először egy védő állta útját, majd az ötösről fejelt fölé. A prágaiak jobbára védekeztek, ezt viszont jól csinálták a válogatott Rada és Fiala vezérletével. A 37. percben azonban ők sem tudtak segíteni, Májer Csongrádihoz passzolt, csapatkapitányunk középre adott, Szabó átvettea labdát és látta, hogy Stromsik kimozdult, így azonnal lőtt a jobb sarokba, a kapus lábbal hozzáért, de így is gól született. (1-0.)

Néhány perccel később Vadász lövése ment kevéssel mellé, majd a félidő zárásaként Koszta mutatott be szép védést, Rada 20 méterről leadott lövését ütötte szögletre. Egygólos Vidi-vezetés mellett mehettek pihenni a csapatok.

A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első befejeződött, vagyis Koszta-védéssel, ezúttal Viger bombáját hatástalanította kapusunk. A csehszlovákok magasabb fokozatra kapcsoltak, de komoly helyzetet így sem tudtak kialakítani, igaz, mi sem jutottunk el gyakran Stromsik kapujáig. A legnagyobb lehetőségünk a 75. percben adódott, amikor Novath lőtte kapura Vadász beadását, a vendégek kapusa nagyot védett. A 86. percben közel állt a Dukla az egyenlítéshez, Vizek 12 méteres lövését hárította Koszta, a kipattanóra Vana érkezett és 5 méterről a kapufát találta telibe.

Kihúztuk kapott gól nélkül, Szabó révén pedig az előny is megvolt, így valamivel kedvezőbb helyzetből várhattuk a visszavágót ellenfelünknél, de tudtuk, pokoli nehéz 90 perc vár ránk a Na Julisce Stadionban október 2-án, és ez így is lett.

 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek