hu en
Videoton FC Végeredmény 2-0
Paksi FC
Bajnokság, 2014-2015
Őszi idény - 12. forduló
2014.10.25., Szombat @ 20:00
Székesfehérvár, Sóstói Stadion
1883 néző
hüvős, 8 fok
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Kassai Viktor
Asszisztensek:
Ring György, Berettyán Péter
Tartalék játékvezető:
Horváth Róbert
Gólbírók:
Solymosi András, Gaál Gyöngyi
90 +5.Vége a mérkőzésnek.
90 +4.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!
A 94. percben szögletet végezhetett el a Paks, Molnár kapus is előre ment fejelni. A labdát azonban mi szereztük meg, Nikolics iramodott meg a labdával, futott vele vagy 50 métert, majd jó 30 méterről kapura lőtt, a labda pedig szép lassan begurult az üres paksi kapuba.
90.Három perc lesz a hosszabbítás.
88.Szolnoki taktikai faultja sárga lapot ért.
87.Nikolics került helyzetbe, 8 méterről leadott kapáslövését nagy bravúrral védte Molnár.
83.Báló helyére Vági állt be.
79.Oliveira helyére Heffler állt be.
78.Az imént pályára lépő Kulcsár kapott sárga lapot.
73.Simon helyére Nagy és Bartha helyére Kulcsár állt be a paksi csapatba, míg nálunk Kovács helyére Nikolics érkezett.
72.Vinícius is besárgult.
70.Álvarez tekert kapu elé, Juhász remekül érkezett, és csupán centikkel fejelt kapu mellé. Most nagyon nyomunk, és sok helyzetünk volt.
69.Álvarez tornáztatta meg ismét Molnárt, azonban a paksi kapus ezúttal is a helyén volt.
67.Álvarez került helyzetbe, éles szögből leadott nagy erejű lövését bravúrral védte a paksiak kapusa.
65.Kleinheisler helyére Trebotic állt be.
59.Oliveira a 16-os sarkáról lőtt kapu elé, Álvarez berobbant, majd becsúszva próbált gólt szerezni, de néhány centivel lemaradt a zsugáról.
58.
 
57.GÓÓÓÓÓÓL!
"Scholes" szögletét követően Álvarez elé került a hosszú oldalon a labda, aki egyből visszapasszolt a kaputól 22 méterre érkező Oliveiranak, ő pedig kapásból, ballal hatalmas gólt lőtt.
55.Egyelőre nem forognak veszélyben a kapuk a második félidőben, a két tizenhatos közötti mezőnyjátékkal telnek a percek.
53.
 
48.Hahn János maradt a földön egy párharc után, ápolni kell a 19 éves paksi játékost.
46.Cserék nélkül folytatódik a mérkőzés.
45.Vége az első félidőnek!
42.Kovács zseniális cselekkel került helyzetbe, Molnár azonban bravúrral védte középpályásunk kilenc méterről leadott lövését. A meccs eddigi legnagyobb helyzete volt!
38.
 
35.Kleinheisler beadását Juhász 5 méterről fejelte kapura, Molnár vetődve védett.
33.A meccset többek közt az FTC vezetőedzője, Thomas Doll is a helyszínen tekinti meg.
30.Helyzetek nélkül telnek most a percek. Mi birtokoljuk a labdát, a vendégek térfelén zajlik a játék, de a zöld-fehérek kapuja most nem forog veszélyben.
26.Oliveira beadását Sándor fejelhette kapura, a középre tartó fejest azonban magabiztosan védte a paksi kapus.
24.
 
21.Szép támadás végén Stopira a bal szélről laposan, de nagy erővel adott középre, Bálónak kellett Oliveira elől felszabadítania, a labda azonban nem jutott messzire, Simon Ádám 25 méterről lőhette a kipattanót kapura, a labda azonban mellé ment.
16.Az első negyedórában abszolút a mi akaratunk érvényesült, három szögletünkön kívül volt egy veszélyes fejesünk és egy még veszélyesebb szabadrúgásunk, a labdát pedig nagy fölényben birtokoljuk. Egyedül a gól hiányzik csupán...
13.Haraszti próbálkozott távolról, a labda kb. két méterrel kerülte el a kapunkat.
11.Álvarez nagyszerűen tekert kapura, a labda csak centikkel suhant el a jobb "ficak" mellett.
10.Kovács Gábor szabálytalankodott 24 méterre a paksi kaputól, sárga lap!
9.Az első lehetőség! Álvarez tekert kapu elé egy távoli szabadrúgást, jó ütemben érkezett Vinícius, aki 7 méterről alig fejelt kapu fölé.
7.Simon Ádám ikertesója, a paksi Simon András rúgta a félpályánál hasba Viníciust, védőnk szerencsére gyorsan felpattant, nem sérült meg.
5.Kovács kicsit hosszan indította Oliveirat, az ígéretes szituációból végül nem alakult ki gólhelyzet.
3.A mérkőzés első szögletét mi végezhetjük el.
1.Mi kezdtük a meccset!
-1.JUBILEUM! Csapatunk középpályása, Simon Ádám ma játssza 100. NB I-es bajnokiját!
-2.Érkeznek a csapatok. A mieink piros-kékben a vendégek tiszta fehérben lépnek pályára. A paksi drukkerek egy hatalmas drapit feszítettek ki "Köszönjük Heffi!" felirattal!
-5.A játékosok befejezték a bemelegítést, hamarosan kezdődik a mérkőzés.
-18.
 
-28.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést.
-36.Érdekesség, hogy a két csapat első élvonalbeli mérkőzését - amit 8 éve, 2006-ban játszottak Pakson - az a Kassai Viktor vezette, aki a mai mérkőzést is dirigálni fogja.
-43.Ahogy arról tegnap már beszámoltunk, a heves esőzések miatt a paksi pálya játékra alkalmatlan, így a két klub felcserélte a pályaválasztói jogot, ezért a Sóstói Stadionban kerül megrendezésre ma ez a bajnoki.
-54.Íme a mai kezdőcsapatunk: Calatayud - Szolnoki, Juhász, Vinícius, Stopira - Sándor, Simon - Álvarez, Kovács, Oliveira - Kleinheisler
-60.

-65.Üdvözöljük szurkolóinkat Székesfehérvárról, ahol 20 órakor kezdődik a Paks elleni bajnoki.
Mérkőzés után

Joan Carrillo: "Nehéz mérkőzésre számítottam, tudtuk, hogy a Paks idegenben is nagyon veszélyes, hiszen ebben a szezonban még nem kaptak ki idegenben. Arra is fel voltunk készülve, hogy masszívan, szervezetten védekeznek, ahogy tette azt legutóbb ellenünk a DVSC is. A paksi játékosok technikailag nagyon képzettek, ezt ma este is bizonyították. Sokat készültünk a Paks játékából. Ezen a mérkőzésen azt játszottuk, amit szerettünk volna, és végül két gólt is lőttünk, valamint sikerült megakadályoznunk azt, hogy ellenfelünk komolyabb helyzetet kialakítson. Ennek ellenére nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. A játékosaimmal teljes mértékben elégedett vagyok. Nem csak azért volt számunkra fontos a győzelem, mert legutóbb kikaptunk a DVSC-től, hanem azért is, mert kárpótolni akartunk szurkolóinkat, akik a DVSC elleni vesztes meccsen is végig biztattak bennünket."

Csertői Aurél: "Sajnos a mai játékunk nem volt elegendő a pontszerzéshez. Egyértelműen a Vidi akarata érvényesült a 90 perc során. Sok technikai hibával és pontatlanul futballoztunk. Nem voltunk veszélyesek a hazai kapura, teljesen megérdemelten nyert a Vidi.

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2014. Október 25. 21:58  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
VIDEOTON FC - MVM-PAKS 2-0 (0-0)
Oliveira és Nikolics góljával megvan a 11-dik bajnoki győzelem

Betegségéből felépült válogatott csatárunk csupán az utolsó 17 percet töltötte a pályán, azonban csereként beállva is gólt szerzett - nem is akármilyet!

Az elmúlt napok heves esőzése miatt a paksi pálya játékra alkalmatlan volt, így a két klub felcserélte a pályaválasztói jogot, ezért a Sóstói Stadionban került megrendezésre a Paks elleni bajnokink. A vendégek történetük során még sosem nyertek bajnokit ellenünk Székesfehérváron, pontot is csupán egyszer, 2007-ben tudtak szerezni, egyébként mindig mi szereztük meg ellenük itthon a 3 pontot. A 2014-15-ös idényben az MVM-Paks eddig több nagy skalpot is begyűjtött, a zöld-fehérek legyőzték többek közt az ETO-t, a DVSC-t és a DVTK-t is, és 11 fordulót követően csupán egy vereség szerepelt a csapat neve mellett - a Kecskemét tudott nyerni a Paks otthonában.

Csapatunk középpályása, Simon Ádám századik alkalommal lépett pályára NB I-es bajnokin, míg ikertestvére, András, az ellenfél csapatában igyekezett megnehezíteni védőink dolgát. A 9. percben Álvarez tekert kapu elé egy távoli szabadrúgást, jó ütemben érkezett Vinícius, aki 7 méterről alig fejelt kapu fölé. Két perccel később Álvarez ezúttal kapura lőtt egy szabadrúgást, a labda csak centikkel suhant el a jobb "ficak" mellett. A 21. percben egy szép támadás végén Stopira a bal szélről laposan, de nagy erővel adott középre, Bálónak kellett Oliveira elől felszabadítania, a labda viszont nem jutott messzire, Simon Ádám 25 méterről lőhette a kipattanót kapura, a játékszer azonban mellé ment. A 35. percben Kleinheisler beadását Juhász fejelte kapura, Molnárnak nyújtózkodnia kellett, hogy kipiszkálja a labdát a jobb alsóból. Három perccel a szünet előtt jártunk legközelebb a gólhoz, ekkor Kovács remek cselekkel tört be a 16-oson belülre, nyolc méterről leadott lövését óriási bravúrral hárította a paksiak kapusa.

A második félidőben ott folytatták a csapatok, ahol szünet előtt abbahagyták, vagyis mi domináltunk, mi irányítottuk a mérkőzést. Az 57. percben megszereztük a vezetést, "Scholes" szögletét követően Álvarez elé került a hosszú oldalon a labda, aki egyből visszapasszolt a kaputól 22 méterre érkező Oliveiranak, ő pedig kapásból, ballal hatalmas gólt lőtt (1-0). Két perccel később Oli majdnem visszaadta a gólpasszt csapattársának, azonban a 16-os sarkáról belőtt labdáról centikkel ugyan, de az ötös környékén lemaradt Álvarez. A 67. percben ismét salvadori támadónk került ziccerbe, éles szögből leadott lövését azonban szépen védte Molnár. A 73. percben csereként pályára lépett Nikolics, aki a legutóbbi, DVSC elleni bajnokit betegség miatt kénytelen volt kihagyni. A 87. percben Nikolics 8 méterről, kapásból lőhetett kapura, Molnár nagy bravúrral kitornázta a jobb alsóból a labdát. A 94. percben végezhették el a paksiak az első sarokrúgásukat, melyhez minden mindegy alapon, a paksiak kapusa Molnár is előre ment fejelni. Csakhogy a labdát mi szereztük meg, és Nikolics begyújtotta a rakétákat, közel 50 métert sprintelt a labdával, majd jó 30 méterről az üres kapura lőtt, a labda pedig szép komótosan, de annál biztosabban gurult be az üres paksi kapuba (2-0). Nikolics tehát góllal tért vissza, ami egyben azt is jelenti, hogy támadónk zsinórban tizenkettedik bajnokiján is eredményes tudott lenni, és 13 találattal továbbra is vezeti a góllövőlistát.

Csapatunk legközelebb kedden 18 órakor a DVTK együttesét fogadja a Magyar Kupában. A továbbjutásról ez az egy találkozó fog dönteni.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek