hu en
Videoton FC Végeredmény 3-3
FC Oțelul Galați
Barátságos, 2013-2014
Téli felkészülési mérkőzések - 4. mérkőzés
2014.01.28., Kedd @ 16:30
Estadio Nuevo Mirador

erős szél, 14 fok
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
90 +4.Vége a mérkőzésnek!
90 +3.GÓÓÓL!
Álvarez
cselezett a szélről befelé, majd 18-ról kapura lőtt, a labda egy védőn megpattant, végül a románok kapujában kötött ki. Szép gól volt!

89.Álvarez lőtt egy szép csel után kapura 18 méterről, de a lövés fölé szállt.
87.GÓL!
Büntetőből szereztek újabb gólt a románok. Viniciu magabiztosan értékesítette a megítélt 11-est.

83.​GÓÓÓL!
Nikolics
használta ki a román védők bizonytalanságát, majd nagyon higgadtan lőtt 8 méterről a kapuba.
80.GÓÓÓL!
Kovács adott szép labdát Nikolicsnak, csatárunk pedig értékesítette a ziccert.

76.​GÓL!
A szögletet követően Sirghi Cristian fejelt közelről a kapunkba.
75.Tujvel jött ki tisztázni a kapujából a félpálya feléig, ahol egy csel után elveszítette a labdát, amit az egyik román játékos egyből kapura is tekert, Szolnoki az üres kapu tövéből fejelt szögletre.
70.Zsótér helyére Álvarez állt be.
68.Szolnoki szabálytalankodott a 16-osunk előterében. A szabadrúgást Bajenaru a sorfalba lőtte a kipattanó azonban ismét egy román játékoshoz került, aki kapásból kapu fölé bombázott.
65.
 
64.Bajenaru lőtt 17 méterről, kapásból kapu fölé.
62.Lupeta játszotta tisztára magát a jobb szélen, majd szépen passzolt vissza a középen érkező Nikolicsnak, aki 10 méterről, nagy helyzetben kapu fölé lőtt.
57.Rövid ideig ápolni kellett a román csapat egyik játékosát, de már ismét megy a meccs.
52.GÓL!
Megszerezték a románok a vezetést. Egy gyors támadás végén Bajenaru Liviu lőtt nagy gólt 15 méterről.

50.Az első félidő elejéhez hasonlóan, ez a játékrész is mezőnyjátékkal kezdődött, helyzet még nem volt egyik oldalon sem.
47.Íme a második félidei csapatunk: Tujvel - Szolnoki, Vinícius, Juhász, Stopira - Sándor, Papp - Zsótér, Kovács, Lupeta - Nikolics
46.Rövid szünet után folytatódik a meccs.
45 +2.Zé Luis került helyzetbe, közeli lövése egy védőről pattant szögletre, melyet Gyurcsó adott be, de nem volt veszélyes. Vége az első félidőnek.
45.Két perc lesz az első félidő hosszabbítása.
43.
 
39.Gyurcsó szögletét fejelték ki a román védők az ötös sarkáról, a rövid oldalról.
35.Milea rúgta fel nagyon csúnyán Caneirat, sárga lap.
33.Kényszerű román csere: Zaharia húzódott meg, helyére Punga állt be.
32.
 
31.Gyurcsót rántották le 18 méterre az ellenfél kapujától. A szabadrúgást a sértett végezte el, nem is akárhogy. A léc alá tartó lövést óriási bravúrral kellett védenie a románok kapusának.
28.Calatayudnak kellett hatalmasat mentenie Astafei közeli lövését követően.
27.Már ismét talpon a román játékos, folytatódik a meccs.
25.Áll a játék. Gyurcsó nagy erővel rúgta meg a labdát, amely a másfél méterre álló egyik román játékost a legérzékenyebb pontján találta el. Ápolni kell.
23.Ezek most a románok pillanatai, az imént a16-os környékéről érkezett egy lövés Calatayud kapujára, a labda alig ment mellé.
19.A meccs első nagy helyzete a románok előtt adódott. Astafei és Giurgiu játszottak össze a bal szélen, végül utóbbi kanyarított kapu elé, ahol Astafei robbant be, és az ötösről kapu mellé lőtt.
18.
 
17.Sándor próbálta kiugratni Oliveirat, a szél azonban megtolta a levegőben a labdát, így nem érhette azt utol támadónk.
14.Az első negyedóra után kijelenthetjük, hogy román ellenfelünk nem egy túl technikás csapat, azonban annál harcosabbak. A játékosok keménysége olykor a durvaság határát súrolja, most éppen Brachi maradt a földön rövid ideig egy kemény belépő után, de már jól van védőnk.
11.Továbbra sem láthattunk még helyzetet, azonban fokozatosan kezdjük átvenni a meccs irányítását.
8.Gyurcsó szabadrúgását kifejelték az ötösön belülről a román védők.
7.Harasztit rántották le az alapvonalnál, szöglettel felérő szabadrúgással jövünk.
6.Jobb szélről kapu elé ívelt labdát kellett Caneiranak kifejelnie, rutinos védőnk ezt meg is tette.
4.Az első percek mezőnyjátékkal telnek, körülbelül egyforma arányban birtokolják a labdát a csapatok, helyzet azonban még nem volt.
1.A románok kezdték a meccset!
-1.Érkeznek a csapatok. A mieink világos kék mezben és fehér nadrágban, a románok pedig piros-fehér csíkos mezben játszanak.
-5.A román csapat vezetőedzője az a német Ewald Lienen, aki játékosként megfordult a Bielefeldben, a Borussia Mönchengladbachban, és a Duisburgban is. Edzőként is több német csapatnál dolgozott: Hansa Roctock, 1. FC Köln, Hannover, 1860 München, de a 2012-13-as szezonban az AEK Athen kispadján is ült, vagyis egy tapasztalt, rutinos német vezetőedzőről van szó.
-20.
Felbukkant a pálya melletti dombos területen egy román drukker, aki ha már erre járt, kiterített egy hatalmas drapériát is, és lelkesen biztatja a sajátjait.
-25.
Megérkezett a csapatunk, a játékosok már meccsszerelésben szálltak le a buszról, és egyből a pályára mentek, ahol a kezdő tizenegy elkezdte a bemelegítést.
-35.Íme a mai kezdőcsapatunk: Calatayud - Brachi, Juhász, Caneira, Nildo - Sándor, V. Gomes - Gyurcsó, Haraszti, Oliveira - Zé Luis
-45.
A mai mérkőzésünk helyszíne végül nem az Estadio Nuevo Mirador lett, hanem a csapat szállásától csupán 5 percre található edzőpálya, ahol José Gomes az elmúlt két hétben vezényelte az edzéseket. Bár süt a nap, de viszonylag hűvös van, és óriási erejű szél tombol, mely biztos, hogy mindkét csapat játékosainak megnehezíti a dolgát.
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat Spanyolországból. 16:30-kor kezdődik csapatunk újabb felkészülési mérkőzése a 2011-es román bajnok ellen. ​
Mérkőzés után

José Gomes: "A Galați elleni találkozó, nem csak az utolsó meccsünk volt az első téli edzőtáborban. 15 nap kemény munka van mögöttünk, és ez volt a negyedik felkészülési mérkőzésünk. Immáron látjuk azokat a problémákat, melyeket ki kell javítanunk. A mérkőzést megelőző napon például kemény tréninget tartottam a játékosoknak, mert nem akartam azt, hogy úgy lépjenek pályára, hogy teljesen frissek, így ugyanis jobban előjönnek a hibák. Összességében elégedett vagyok az elmúlt 15 nappal. A játékosok megosztották velem azokat a problémákat, amelyeket a mérkőzések során éreztek. Persze szerettünk volna jobb eredményeket elérni, de ahogy korábban is mondtam már, a felkészülés jelenlegi szakaszában nem az eredmény a legfontosabb. Mindent figyelembe véve, elégedett vagyok a mostani edzőtáborban elvégzett munkával."

Ewald Lienen: "Jól játszottunk, a mérkőzés nagy részében mi irányítottunk. Örülök, hogy amikor adódott lehetőségünk a gólszerzésre, akkor éltünk azzal. 2-0 után kicsit kiengedtünk, fejben talán már elhittük, hogy megvan a meccs. A Vidi első gólja előtt az egyik fiatal játékosom hibázott, de nem bántom miatta, még sok rutint kell szereznie. A második Vidi-gól viszont érzésem szerint szabálytalan volt, mert lesről született. Jó lecke volt számunkra, hogy a mérkőzés addig tart, amíg a játékvezető le nem fújja azt. A 93. percben, nem szabad már gólt kapni. Vagyis most még igen, mert a felkészülési meccsek célja az, hogy lássuk azokat a hibákat, amelyek előjöhetnek, és a szezon kezdetéig kijavítsuk azokat."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2014. Január 28. 19:10  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
VIDEOTON FC - FC OTELUL GALATI 3-3 (0-0)
Nikolics három perc alatt duplázott, Álvarez a 93. percben egyenlített

Gól nélküli első félidő után a második játékrészben kétszer is hátrányból egyenlítettünk.

     
 

Felkészülési mérkőzés

Videoton FC - FC Oțelul Galați 3-3 (0-0)

Videoton FC (I. félidő): Calatayud – Brachi, Juhász, Caneira, Nildo – Sándor Gy., Vítor Gomes – Filipe Oliveira, Haraszti, Gyurcsó – Zé Luis

Videoton FC (II. félidő): Tujvel – Szolnoki, Vinícius, Juhász, Stopira – Sándor, Papp – Zsótér (Álvarez 70.), Kovács I., Lupeta – Nikolics

Gólszerző: Nikolics (80., 83.), Álvarez (93.), ill. Bejanaru (52.), Sirghi (76.), Viniciu (87. – 11-esből)

 
     

A román bajnokság 14. helyén tanyázó FC Oțelul Galați ellen játszottuk az első téli edzőtábor utolsó felkészülési mérkőzését kedden délután. A román csapat vezetőedzője az a német Ewald Lienen, aki játékosként megfordult a Bielefeldben, a Borussia Mönchengladbachban, és a Duisburgban is. Edzőként is több német csapatnál dolgozott: Hansa Roctock, 1. FC Köln, Hannover, 1860 München, de a 2012-13-as szezonban az AEK Athen kispadján is ült.

Az első félidő nagy része mezőnyjátékkal telt, valamivel többet birtokoltuk a labdát, de az első igazán nagy gólszerzési lehetőség a románok előtt adódott. A 19. percben Astafei és Giurgiu játszottak össze szépen a baloldalon, majd utóbbi ívelt kapu elé, ahol érkezett a berobbanó Astafei, az ötösről azonban kapu mellé lőtt. A 31. percben Gyurcsót rántották le 18 méterre az ellenfél kapujától. A szabadrúgást a sértett végezte el, nem is akárhogy. A léc alá tartó lövést óriási bravúrral kellett védenie a románok kapusának. Mindkét csapat beadásokkal próbálkozott, de a középső védők gond nélkül fejelték ki mindkét oldalon a kapu elé ívelt labdákat. Az első félidő utolsó percében Zé Luis közeli lövése egy védőn megpattant, a labda pedig csupán centikkel kerülte el a román kaput.

Szünetben José Gomes ismét szinte az összes játékost lecserélte, csupán Sándor György és Juhász Roland maradt a pályán az első félidei csapatból. Az 52. percben egy gyors támadás végén Bajenaru Liviu lőtt nagy gólt 15 méterről (0-1). Tíz perccel később egyenlíthettünk volna, ekkor Lupeta játszotta tisztára magát a jobb szélen, majd szépen passzolt vissza a középen érkező Nikolicsnak, ő azonban 10 méterről, nagy helyzetben kapu fölé lőtt. A túloldalon Bajenaru 17 méterről leadott kapáslövése zúgott el a kapunk fölött. A 75. percben Tujvel jött ki tisztázni a kapujából a félpálya feléig, ahol egy csel után elveszítette a labdát, amit az egyik román játékos egyből kapura is tekert, Szolnoki az üres kapu tövéből fejelt szögletre. A sarokrúgást követően Sirghi Cristian fejelt közelről a kapunkba (0-2). Kétgólos hátrányban sikerült változtatnunk a játék addigi képén, és olyannyira felpörögtünk, hogy három perc alatt egyenlítettünk. A 80. percben Kovács adott szép labdát Nikolicsnak, aki nem hibázott (1-2). Néhány pillanattal később pedig Szolnoki ívelt a jobb szélről Nikolics irányába, az egyik román védő hibáját csatárunk kegyetlenül kihasználta, és bár Ewald Lienen dühösen lest reklamált a játékvezetőnél, ő megadta Nikolics gólját. Csatárunk szenzációs formában kezdte ezt az évet, negyedik idei meccsünkön már a negyedik góljánál jár. A 87. percben Lupeta próbált becsúszva szerelni a 16-osunkon belül, a játékvezető úgy ítélte meg, nem sikerült szabályos eszközökkel leszerelnie a román támadót, így büntetőt ítélt, amit Viniciu (nem összekeverendő csapatunk középhátvédjével, Vinicius-szal) magabiztosan értékesített (2-3). Tulajdonképpen már mindenki kezdte elkönyvelni a 3-2-es román sikert, a Vidi játékosai azonban ezt másképp gondolták, és a jelzett három perces hosszabbítás legvégén Álvarez cselezett a jobb szélről befelé, majd 18 méterről, ballal eleresztett egy nagy erejű lövést, ami még egy védő lábán megpattanva jutott a kapuba (3-3).

Összességében igazságosnak mondható eredmény született, a románok hiába vezettek kétszer is, csapatunk mindkét alkalommal felállt a padlóról, és bár az első félidő felejthető volt, az utolsó 15 perc igazán eseménydús volt. Szerda délelőtt még egy utolsó edzést levezényel José Gomes, aztán négy nap pihenőt kap a csapat. Legközelebb hétfő délelőtt találkoznak a játékosok és a szakmai stáb tagjai Felcsúton, ahol egy terheléses orvosi vizsgálat vár a labdarúgókra.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek