hu en
Videoton FC Végeredmény 2-3
Ferencvárosi TC
Bajnokság, 2013-2014
őszi idény - 17. forduló
2013.12.08., Vasárnap @ 16:30
Székesfehérvár, Sóstói Stadion
4391 néző
7 fok, felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Andó-Szabó Sándor
Asszisztensek:
Erős Gábor, Farkas Balázs
Tartalék játékvezető:
Takács Gábor
Gólbírók:
Bognár Tamás, Solymosi Péter
90 +3.Vége, a Ferencváros nyerte a bajnoki rangadót.
90 +2.Gyömbért rúgta fel Vinícius a 16-os sarkánál, sárga lap.
90.3 perc a hosszabbítás.
89.Jenner helyére Valpoort állt be.
88.Mi maradt ki?! Oliveira beadását Vinícius csúsztatta meg, Zé Luis pedig 3 méterről kapu mellé fejelt 100%-os gólhelyzetben.
86.Cukic lőtt 17-ről kapura, Calatayud magabiztosan védett.
84.Érhető módon a Fradi nem sietteti a dolgokat, most például egy szöglet elvégzése tartott egy percnél is tovább.
81.Óriási helyzet!
A vendégek 16-osán belül ide-oda pattogott a labda, majd Zé Luis lövése levágódott egy védőről, az ismétlést Oliveira lőtte ballal kapu mellé.

80.​Diallo áll be Ionescu helyére.
77.Stopira helyére Oliveira állt be.
76.

75.GÓÓÓÓL!
Szabadrúgást követően egy lecsorgó labdát vágott Vinícius a vendégek kapujába.
74.​Busai kapott sárga lapot.
73.Zé Luis kapott sárga lapot.
72.
 
69.Stopira beadása után a labda Nikolics elé került, csatárunk azonban közelről kapu fölé lőtt.
68.Jova jött ki kapujából egy szabadrúgás után, hogy elöklözze a labdát, a Fradi kapusa azonban nem csak a labdát, hanem Mateos fejét is elütötte - a spori mindenki megdöbbenésére szabadrúgást ítélt kifelé.
65.​Gomes és Kovács helyére, Zé Luis és Kleinheisler álltak be.
63.​GÓL!
Böde robogott el a jobb szélen, középre adását Jenner vágta közelről a kapunkba.
60.GÓL!
Cukic tette tovább a labdát Bödének, aki kilépett a védők közül, és 13 méterről Calatayud kapujába lőtt.

59.
A félidőben a Mikulás is itt járt a Sóstói Stadionban.
56.Jenner beadását Busai fejelte kapu mellé.
54.Juhász Roli is besárgult.
51.Hazai szöglet után Vinícius fejelt kapura, Jova lábbal védett, a labda pedig a felső lécre pörgött. Ismét szerencséje volt a Fradinak.
49.Besic szabálytalankodott a félpályánál, sárga lap.
47.A félidőben kiderült az is, hogy a játékvezetők hivatalosan Vítor Gomest írták be gólszerzőnek a jegyzőkönyvbe és nem Nikolicsot.
46.A második félidő kezdőrúgója, Laky Norbi aki  12. születésnapjára kapta ajándékba a szüleitől és testvéreitől ezt a lehetőséget.
45.Vége az első félidőnek.
42.Brachi távoli szabadrúgása centikkel kerülte el Jova kapuját. Óriási szerencséje volt most a Fradinak, nekünk meg hatalmas pechünk.
40.Kicsit alábbhagyott a lendület, ismét helyzetek nélkül telnek a percek.
37.Kovács adta ki Stopiranak a bal szélre, beadása centikkel suhant el a berobbanó Nildo feje fölött. Szép akció volt!
36.Az utóbbi percekben próbálunk nagy nyomást helyezni a Fradira, egyelőre jól állják a sarat.
33.Veszélyes vendég helyzet, Ionescu adott be a jobb szélről, a labdát nem érte el Calatayud, érkezett Busai, de végül védőink menteni tudtak.
31.
 
28.​Cukic kapta a mérkőzés első sárgáját.
27.
 
26.GÓÓÓÓÓÓL!
Vítor Gomes kapura lövése lövésnek gyenge volt, gólpassznak azonban zseniális, hiszen berobbant Nikolics, aki nagyon okosan ért a labdához, amely teljesen megzavarta Jovát - legalábbis elsőre, és még sokadjára is így tűnt. Hivatalosan azonban Gomes a gólszerző.

23.Többet birtokoljuk a labdát, de a góllövéshez ennél több kell.
20.Húsz perc elteltével még nem sikerült helyzetbe kerülnünk a jól záró ferencvárosi védelem mellett.
18.

15.Újabb vendég-helyzet, de Calatayud szépen védett.
13.GÓL!
Ionescu beadását Busai közelről lőtte a kapunkba.

10.Az első tíz perc kiegyenlített mezőnyjátékkal telt el.
7.Egyelőre nagyobb helyzetek nélkül peregnek a másodpercek a Sóstói Stadion több mint 30 éves eredményjelzőjén.
4.Busai lövését védte nagy bravúrral Calatayud.
3.Kokó tört be a Fradi tizenhatosán belülre, Besic azonban szerelni tudta támadónkat.
1.Csapatunk kezdte a rangadót!
-1.Az ünnepélyes kezdőrúgást Domokos Zsófia végezte el aki 15. születésnapjára kapta a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium 9/b osztályába járó barátnőitől.
-3.
A Videoton FC játékosai nem a szokásos szerelésükben lépnek pályára a mai napon, hanem egy kifejezetten erre a mérkőzésre készített, exkluzív mez-összeállításban.
A mai rangadóra a Magyar Máltai Szeretetszolgálat felajánlotta, hogy Vidi bajnoki mezének elején lévő Máltai embléma lecserélődjön.
A klub és a karitatív szervezet az Országos Kéktúrát előtérbe helyezve az egészséges életmód fontosságára és Magyarország természeti szépségeinek megismerésére szeretné felhívni a figyelmet
-10.A mai napon nem a Vidi utánpótlás csapatainak játékosai fogják bekísérni a két csapatot, hanem a Pilisi Gyermekotthonban élő gyerekek és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemrégiben alakított monori sportegyesületének a Máltai SE csapatának tagjai fognak sorfalat állni.
-20.
 
-30.
A mérkőzés előtt vette át José Gomes vezetőedző az "Év edzőjének" járó díjat a hatharom.com weboldal szerkesztőjétől.
-35.Csapatunk elkezdte a bemelegítést. A hazai öltözőből tizenegy mindenre elszánt labdarúgó szaladt ki a Sóstói Stadion gyepszőnyegére.
-45.José Gomes karácsonyi ajándékként győzelemmel ajándékozná meg a szurkolókat, míg Máté Csaba megbízott vezetőedző kiélezett csatára számít.
-55.Íme az FTC elleni kezdőcsapatunk:
Calatayud - Brachi, Vinícius, Juhász, Stopira - Caneira, V. Gomes - Kovács, Sándor, Nildo - Nikolics
-65.Üdvözöljük szurkolóinkat a Sóstói Stadionból, ahol 16:30-kor kezdődik csapatunk szezonzáró bajnokija az FTC ellen.
  • Kezdőcsapatok
  • Cserék
  • Szakmai stábok
Mérkőzés után

José Gomes: "Ha Vidi-szurkoló lennék, akkor azt hiszem, én is hasonlóan reagáltam volna a meccs után. Ez teljesen normális reakció volt a mai eredmény ismeretében a szurkolók részéről. A játékosok sem gépek, ők is érző emberek. Voltak hibák, rossz döntések, eladott labdák. Ahogy fogyott az idő, a hibák száma is nőtt. Mindenki egyre idegesebb lett. Ez azonban mindenkivel előfordul, játékossal, edzővel, hétköznapi emberekkel. A szünet a legjobbkor jön. Mindenkinek lehetősége lesz feltöltődni fizikálisan és mentálisan is. Nem szabad elhallgatni, hogy valóban nem a legjobb passzban van a csapat. Ilyenkor az a dolgunk, hogy segítsük és támogassuk a játékosokat átlendülni a holtponton. Végig kell nézni a szezon eddigi részét, hogy miért kezdtük jól az idényt, és utána miért volt a teljesítményünk nagyon hullámzó. Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy kulcsjátékosaink sérültek meg a szezon közben. Ezeknek a játékosoknak a visszaépítése a csapatba sokkal bonyolultabb, nehezebb feladat, mint ahogy azt egy kívülálló gondolná. Részletesen végig kell gondolnom, elemeznem a történteket, de nagyjából már tudom, mi kell ahhoz, hogy visszanyerjük a szezon eleji formánkat. Órákig beszélgethetnénk még erről a dologról, de bármit is mondanék, az magyarázkodásnak hatna. A lényeg, hogy van elég energiánk, tudásunk és erőnk ahhoz, hogy változtassunk a jelenlegi helyzeten. Egy futballedző élete mindig a klubvezetőktől függ. Nem látok bele az ő fejükbe. Azt tudom, hogy én vagyok a megfelelő ember ennek a projektnek a vezetésére. Tudom, mik a céljaink, tudom, mi kell ahhoz, hogy mindezt elérjük. A döntés azonban a tulajdonosé. Amikor azt mondtam, hogy bajnokok leszünk, én adtam az arcomat ehhez, vállaltam és most is vállalom amit akkor mondtam. Ehhez a projekthez én vagyok a megfelelő ember."

Máté Csaba: "Meccs előtt felhívtam a játékosok figyelmét arra, hogy mekkora jelentősége van ennek a mai mérkőzésnek. Nem csak nekünk, hanem a fehérváriak számára is. Nekünk azért volt rendkívül fontos, hogy maradjon reális esélyünk arra, hogy a bajnokság végén olyan helyen végezzünk, hogy elindulhassunk az Európa Ligában. Gyorsan sikerült megszereznünk a vezetést, ez pedig önbizalmat adott nekünk, amire szükségünk is volt, hiszen az elmúlt hetekben nem voltunk jó passzban. Számítottam arra, hogy főleg rögzített szituációkból fog tudni veszélyeztetni a Videoton FC, és ez így is történt. A második félidőben lőttünk két gyors gólt, akkor úgy tűnhetett, hogy eldőlt a meccs, a Vidi azonban nem adta fel, és sikerült szépíteniük. A végén akár ki is egyenlíthettek volna, de ezúttal az élet most valamit visszaadott nekünk abból, amit eddig elvett tőlünk."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2013. December 08. 19:30  -  Szerző: Acsai N. Ferenc  -  
TUDÓSÍTÁS
Az FTC elvitte a három pontot Sóstóról

1-1-s félidő után a második játékrész első felében két gyors gólt szereztek a vendégek, és hiába támadtunk, csak a szépítés sikerült.

Klubunk a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen adománygyűjtést szervezett a rászoruló székesfehérvári családok gyermekei részére, a mérkőzés kezdetéig a Sóstói Stadion MOL tribünje előtt adhatták át megunt vagy nem használt játékaikat szurkolóink, és végül egy kisebb teherautónyi ajándék gyűlt össze. 

Más érdekesség is történt a játék elindulása előtt, hiszen játékosaink nem a szokásos szerelésükben léptek pályára, hanem egy kifejezetten erre a mérkőzésre készített, exkluzív mez-összeállításban. A rangadóra a Magyar Máltai Szeretetszolgálat felajánlotta, hogy a Vidi bajnoki mezének elején lévő Máltai embléma lecserélődjön. Klubunk és a karitatív szervezet az Országos Kéktúrát előtérbe helyezve az egészséges életmód fontosságára és Magyarország természeti szépségeinek megismerésére szeretné felhívni a figyelmet, amellett, hogy az akció jótékony célt is szolgál: hétfőtől a Vaterán is lehet licitálni a különleges mezekre. A Videoton FC az árverésekből befolyó teljes bevételt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat részére ajánlotta fel, hogy még többet segíthessenek a rászorulóknak a Karácsony közeledtével.

A bevonuló csapatoknak a Pilisi Gyermekotthon lakói (akik a Csepp a Tengerben Alapítvány közvetítésével érkeztek) és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemrégiben alakított monori sportegyesületének a Máltai SE csapatának tagjai álltak sorfalat. 

Mintegy 4500 néző előtt, 4 Celsius-fokban kezdődött a 17. forduló utolsó előtti mérkőzése. Rögtön az első percekben először Kovács szép cselét és kapura fordulását, valamint Busai lövését láthatta a publikum, majd a 13. percben Ionescu húzott el a jobb szélen, középre lőtt labdáját pedig Busai lőtte közelről a hálóba (0-1).

Nem kellett sokat várni a válaszra, a 23. percben Vítor Gomes lőtt kapura, a középen érkező Nikolics megzavarta Jovát, így a labda a jobb alsóba került (1-1).

A félidő második felében a Fradi részéről Ionescu veszélyes beadását jegyezhettük fel, részünkről pedig azt, ahogy Nildo lemaradt Stopira szép beadásáról, Brachi pedig szabadrúgásból centikkel téveszti el a célt. 1-1-s állással mehettek pihenni a csapatok.

A második játékrész elején egy szöglet után Vinícius fejelt kapura, Jova lábbal védett, a labda pedig a felső lécre pörgött. A következő percekben beszorult a Fradi, gólt mégis ők szereztek. Cukic indításával Böde lépett ki és 13 méterről jobbal a kapu bal oldalába lőtt (1-2).

Alig három perccel később Böde ment el a bal szélen, beadását Jenner továbbította a kapunkba (1-3).

A 69. percben Nikolics még nem tudott a hálóba találni egy helyzetből, a 75. percben viszont Vinícius Brachi beadása után estében a jobb alsóba lőtt 10 méterről (2-3).

Támadásban maradtunk, a hátralévő időben két nagy lehetőség is adódott előttünk, egyenlíteni azonban egyikből sem sikerült. Először Zé Luis levágódó lövése után Oliveira ismételt, de a lövés elkerülte a bal felsőt, majd Oliveira beadását Vinícius csúsztatta meg, Zé Luis pedig az ötösről a bal felső mellé bólintott.

3-2-re nyert a Fradi, ezzel a tabella második helyén várjuk a tavaszi folytatást, hátrányunk 4 pont az éllovas DVSC mögött. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek