hu en
Budapest Honvéd FC Végeredmény 0-4
Videoton FC
Bajnokság, 2012-2013
Tavaszi idény - 18. forduló
2013.03.03., Vasárnap @ 18:30
Budapest, Bozsik Stadion

0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Andó-Szabó Sándor
Asszisztensek:
Szpisják Zsolt, Medovarszki János
Tartalék játékvezető:
Erdős József
90 +2.Vége a mérkőzésnek, történelmi győzelmet arattunk, egy számunkra történelmi jelentőségű napon! SZÉP VOLT FIÚK!
90 +1.King lövését kellett bravúrral védenie Bozsovicsnak.
90.Két perc lesz a hosszabbítás.
88.Szinte hihetetlen, de történelmünk során, élvonalbeli bajnokin még sosem lőttünk kettőnél több gólt a Bozsik Stadionban. A mai a 43. NB I-es bajnokink a Honvéd otthonában, és eddig csupán 7 alkalommal tudtunk itt nyerni (háromszor 1-0-ra és négyszer 2-1-re, vagyis egynél több góllal még sosem nyertünk itt bajnokit)
85.Kemenes védte bravúrral Paraiba jól helyezett lövését.
81.Csapatunk feledhetetlen estét szerez ma a szurkolóknak, ez már biztos!
78.Oliveira helyére Torghelle állt be, a hazai szurkolók hangos füttyszóval köszöntik egykori kedvencüket.
77.Brachi is kapott egy sárga lapot!
76.
 
75.GÓÓÓÓÓÓL!
Ott a negyedik! Egy gyors kontra végén Mitrovics kapott remek labdát, felnézett, tolt még egyet a labdán, majd 16 méterről hatalmas gólt lőtt.

74.Vernes lövése Vítor Gomesről pattant szögletre.
72.Lanzafame helyére Tchami állt be.
69.Vítor Gomes nagy erejű lövését szépen védte Kemenes.
64.Vernes is besárgult.
63.Tóth helyére Vítor Gomes állt be.
61.Tóth Balázs időhúzásért kapott sárgát.
60.A bombagólt szerző Kovács helyére állt be Álvarez.
58.Álvarez kocog a kispadunkhoz, valószínűleg hamarosan pályára lép salvadori válogatottunk.
56.
 
53.A Honvéd feljebb tolta a védelmét, és egyből letámadnak bennünket már a saját térfelünkön is, egyelőre emiatt nem igazán tudunk helyzetbe kerülni, a két 16-os között zajlik a játék.
50.Martinez lövésébe ért bele Caneira, a labda szögletre ment, de ha a középen érkező Vernes eléri a játékszert, akár góllal is végződhetett volna ez a hazai támadás.
48.Martinez egy kemény belépővel mutatkozott be, a szenvedő fél Caneira volt, akit rövid ideig ápolni kellett, de más ismét a pályán van.
46.Kettőt cserél a hazai csapat. Vernes és Martinez álltak be Diaby és Ivancsics helyére.
45.Vége az első félidőnek. Csapatunk szenzációs játékkal, gyönyörű gólokkal ilyen arányban is teljesen megérdemelten vezet a Bozsik Stadionban.
43.Hidi szabálytalankodik a félpályánál, ez is sárga lap!
40.Eddig mesésen alakul José Gomes bemutatkozása az NB I-ben, csapatunk nagyszerűen játszik a Honvéd otthonában, és gyönyörű gólokat lőttünk.
38.
 
37.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!
A forduló - de lehet, hogy a szezon - egyik legszebb gólját Kovács lőtte. Középpályásunk jó 25 méterről pókhálózta ki Kemenes kapujának jobb felső sarkát!

36.
 
33.Ezúttal Nikolics került helyzetbe, lövését Kemenes védte.
32.Alcibiade talpalta le nagyon csúnyán Paraibat, sárga lap!
31.GÓÓÓÓÓÓL!
Ott a második! Nikolics passzolt vissza laposan az érkező Oliveiranak, aki 14 méterről, éles szögből, laposan, hatalmas erővel lőtt Kemenes kapujába!

29.Diaby került ziccerbe, Bozsovics parádés ütemben jött ki a kapujából, és védeni tudott. Nagyon jó eddig a meccs, mindkét kapu előtt vannak helyzetek, a gólt azonban mi lőttük!
27.
 
26.GÓÓÓÓL!
A szögletet követően a labda Mitrovics elé került, aki káprázatos gólt lőtt 15 méterről - nem erővel, hanem ésszel. Csodálatos gólt volt.

25.Mitrovics passzolt Kovácsnak, fiatal támadónk 23 méterről lőtt kapura, Kemenes óriási bravúrral védett.
22.Hector szélről érkező beadását Nikolics fejelte kapura, Kemenes magabiztosan védett.
20.Portugál védőnk ismét a pályán!
18.Caneirat kell ápolni az alapvonal mögött ezekben a percekben.
16.
 
15.Felgyorsultak az események, egy perc alatt két nagy helyzetet alakítottunk ki. Először Kovács indította Oliveirat, ő szép csellel csapta be védőjét, aki végül a 16-oson belül fellökte játékosunkat, a játékvezető sípja azonban néma maradt. Néhány másodperccel később Nikolics került ziccerbe, lövését lábbal védte Kemenes.
13.Ismét Lanzafame kapott jó labdát, 16 méterről leadott lövése veszélyesen csapódott lefelé, végül azonban fölé ment.
10.Az első komolyabb lehetőség: Ivancsics adott szép labdát Lanzafamenek, az olasz át is vette a labdát, 14 méterről leadott lövését azonban magabiztosan védte Bozsovics.
8.Diaby ugratta ki Lanzafamet, azonban labdája hosszú volt, Bozsovics pedig megszerezte azt.
5.Brachi jobb oldali beadását ölelte magához Kemenes.
3.Nem sokat ismerkedtek egymással a csapatok, azonnal egymásnak estek - jó értelemben, azonban gólhelyzet még nem alakult ki egyik oldalon sem.
1.Mi kezdtük a találkozót.
0.
 
-1.Érkeznek a csapatok a pályára. A mieink tiszta fehér szerelésben lépnek pályára, a hazaiak pedig piros-feketében.
-3.Nagyon sok, körülbelül 300-350 fehérvári szurkoló kísérte el a Vidit Budapestre. Nem csak, hogy szemmel láthatóan többen vannak a vendégszektorban a szurkolók, mint a hazai "B" középben, de sokkal hangosabbak is a Vidi-drukkerek.
-5.Néhány perccel ezelőtt fejeződött be a Pápa - FTC bajnoki, melyen a vendég zöld-fehérek 3-0-ra nyertek.
-15.A két csapat játékosai befejezték a bemelegítést, hamarosan kezdődhet az első idei forduló zárómérkőzése.
-25.A Honvéd elleni bajnoki mérkőzésünket többek közt Egervári Sándor szövetségi kapitány is a helyszínen tekinti meg, már meg is érkezett a Bozsik Stadionba.
-35.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. A hőmérséklet az elmúlt 60 percben sokat hűlt, jelenleg körülbelül 5 fok lehet Kispesten.
-45.
Íme a mai kezdőcsapatunk a Honvéd ellen:
Bozsovics - Brachi, Caneira, Vinícius, Hector - Tóth, Mitrovics - Oliveira, Kovács, Paraiba - Nikolics
-55.
Történelmi jelentőségű nap a mai, csapatunk életében, ugyanis napra pontosan 45 évvel ezelőtt, 1968. március 3-án Angyalföldön mutatkoztunk be az élvonalban. Az első NB I-es gólunkat az akkor mindössze 19 éves Csukovics László szerezte.

Vasas - Videoton SC 6-1 (3-0)
Fáy utca: 10 000 néző
Vezette: Balla Gyula
Gólszerzők: (Korsós 4', 8', 47', Puskás 10', Vidáts 82' illetve Csukovics 89')

Vasas: Varga – Bakos, Mészöly, Makray, Ihász – Menczel, Fister – Molnár (Vidáts), Puskás, Farkas, Korsós

Videoton SC: Tímár (Varga) – Kovács, Posch, Bognár, Fejes – Bobory, Karsai, Pintér, Kű – Balogh, Csukovics
-65.Üdvözöljük kedves szurkolóinkat a Bozsik Stadionból. A csapatunkat szállító autóbusz 17:15-kor érkezett meg a mérkőzés helyszínére.
-75.
 
  • Kezdőcsapatok
  • Cserék
  • Szakmai stábok
#71 Kemenes
#30 Vécsei
#26 Hidi Patrik
#25 Lovric Ivan
#13 Alcibiade
#20 Ivancsics
#8 George
#23 Pascariu
#22 Diaby
#11 Lanzafame
#33 Zivanovic
1-4-4-2
Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2013. Március 03. 21:10  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
BP.HONVÉD - VIDEOTON FC 0-4 (0-3)
Gólzáporos történelmi siker a Bozsik Stadionban

A mai volt a 43. élvonalbeli bajnokink a Honvéd otthonában. Korábban még sosem rúgtunk NB I-es meccsen kettőnél több gólt Kispesten.

Történelmi napra virradtunk, ugyanis napra pontosan 45 évvel ezelőtt játszotta csapatunk az első NB I-es bajnokiját. 1968. március 3-án Angyalföldön mutatkoztunk be az élvonalban. Akkor egy európai szinten is kiváló Vasas ellen 6-1-es vereséget szenvedtünk, mely - figyelembe véve az akkori erőviszonyokat - tisztességes helytállásnak is nevezhető végeredmény volt.

     
   
  Körülbelül 300-350 Vidi-szurkoló kísérte el a csapatot a Bozsik Stadionba, és végig fantasztikus hangulatot teremtettek a lelátón.  
     

45 évvel később ismét a fővárosban léptünk pályára, méghozzá abban a Bozsik Stadionban, amely hosszú évekig, évtizedekig elátkozott hely volt a számunkra. 1984 és 2008 között - tehát 24 évig (!) - egy alkalommal sem tudtunk itt nyerni, ráadásul 1995 és 2006 között még gólt sem sikerült szereznünk a fővárosi piros-feketék otthonában. Szintén beszédes adat az is, hogy csupán hétszer sikerült győztesen elhagynunk a Bozsik Stadiont: háromszor 1-0-ra, négyszer pedig 2-1-re nyertünk, vagyis egy gólnál nagyobb arányú győzelmet még sosem könyvelhettünk itt el bajnokin. Nem várt tehát könnyű mérkőzés csapatunkra, és vezetőedzőnkre, José Gomesre sem, aki a Honvéd otthonában debütált a magyar élvonalban. Fontos megjegyeznünk, hogy a klubunk által indított különvonattal rengeteg szurkoló utazott Kispestre, több mint 300-an bíztatták a Vidit a Bozsik Stadionban. Ezen az estén a fehérvári drukkerek hangjától volt hangos Kispest.

Nagyszerű iramban kezdődött a találkozó, mindkét kapu előtt sok helyzet alakult ki. Az első két gólszerzési lehetőség a Honvéd, és annak olasz játékosa, Lanzafame előtt adódott, ezekből gól azonban nem született. Nem sokkal később egy perc alatt mi is kétszer veszélyeztettünk. Először Oliveira szép csellel csapta be védőjét, aki viszont fellökte a 16-oson belül játékosunkat - a játékvezető sípja néma maradt. Alig fél perc múlva Nikolics került ziccerbe, lövését Kemenes nagy bravúrral védte. A 26. percben Mitrovics passzolt Kovácsnak, fiatal középpályásunk nagy erejű lövését ismét bravúrral hárította a Honvéd kapusa. Egy perccel később azonban már ő is tehetetlen volt, egy szögletrúgást követően a labda Mitrovics elé került, aki egy pattanás után nagyon okos gólt lőtt 15 méterről (0-1). A 31. percben újabb gólnak örülhettünk, ezúttal Nikolics volt az előkészítő, Oliveira kapott remek labdát, aki kapásból, 14 méterről hatalmas gólt lőtt (0-2). A gólgyártás a 37. percben folytatódott, Oliveira ezúttal az előkészítésben jeleskedett, Kovács pedig 25 méterről eszméletlenül nagy gólt lőtt Kemenes kapujának jobb felső sarkába (0-3).

A szünetben cserékkel próbálta Marco Rossi felrázni csapatát, ez azonban csak félig sikerült. Az előretolt védővonalnak köszönhetően kevesebb lehetőséget sikerült a hazai kapu előtt kialakítanunk, mint az első játékrészben, viszont a Honvéd támadásai sem hordozták magukban a gólszerzés lehetőségét. Végül a 75. percben Mitrovics foglalta keretbe a mérkőzést, és egy gyönyörű góllal állította be a 4-0-ás, történelmi jelentőségű végeredményt.

Nagyszerűen sikerült tehát José Gomes debütálása a magyar bajnokságban, ráadásul egy olyan stadionban értünk el gólzáporos győzelmet, ahova korábban nem nyerni, sőt még csak nem is gólokat rúgni jártunk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek