hu en
Videoton FC Végeredmény 3-0
Sporting CP
UEFA Európa Liga
Európa liga, 2012-2013
G csoport - 2. mérkőzés
2012.10.04., Csütörtök @ 19:00
Székesfehérvár, Sóstói Stadion
10160 néző
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Kristinn Jakobson
Asszisztensek:
Sigurdus Oli Thorleifsson, Johan Gudmundsson
Tartalék játékvezető:
Gunnar Gunnarsson
90 +5.Vége a mérkőzésnek. Ma este igazi csodának lehettünk szemtanúi. Csapatunk csodálatos játékkal, nagyon magabiztosan győzte le a Sportingot.
90 +4.10 ezer ember felállva tapsolja a csapatot, és zúg a "SZÉP VOLT FIÚK!"
90 +2.Vinícius foglalhatta volna keretbe a mérkőzést, hatalmas gólhelyzetbe került, azonban a szélről érkező beadásról egy hajszállal lemaradt védőnk.
90.4 perc ráadás következik.
88.Stopirat hordágyon kell levinni a pályáról, reméljük sérülése nem súlyos. Helyére Renato Neto állt be.
86.Bozsovics nagyon magabiztos egész mérkőzésen. Az elmúlt két percben, két veszélyes beadásra is remek ütemben mozdult ki kapujából, és szerezte meg a labdát.
84.10 ezer ember élteti a helyszínen Paulo Sousat.
83.Renato Neto is bizonyítási lehetőséget kap hamarosan.
82.Sándor György gurította le Tóthnak a labdát, aki 20 méterről kapásból lőtt kapura, a játékszer azonban fölé szállt.
79.Ismét hullámzik a Sóstói Stadion lelátója. Fantasztikus a hangulat.
76.Harmadik gólunk szerzője, Nikolics jön le - akit szintén felállva tapsol a közönség. Helyére pedig érkezik Torghelle.
75.Hamarosan érkezik csapatunkba Torghelle Sándor is.
73.Nikolics csapott le majdnem megint egy rossz portugál hazaadásra, ezúttal azonban szerencséje volt a Sportingnak, az utolsó pillanatban tisztázni tudott a vendégek kapusa.
70.Utolsó csere a portugáloknál: Boulahrouz helyére Adrien Silva állt be.
68.
 
67.Első csere nálunk: Walter Lee helyére Gyurcsó állt be. Walter-t, aki a második gólpasszt adta, felállva tapsolta meg a hazai publikum.
66.Ismét Bozsovics-bravúr! Ezúttal Jeffren Suárez vette célba 18-ról a bal alsót, amit Bozsovics bravúrral tornázott ki.
65.BOZSOVICS-BRAVÚR! Viola lőtt 8 méterről kapura, kapusunk óriási védést mutatott be, a kipattanót pedig védőink vágták ki a veszélyes zónából.
64.Szép játék végén Walter Lee lőtt kapura 18 méterről, ezúttal magabiztosan védett a portugálok kapusa.
63.Izmailov próbálkozott körülbelül 22 méterről, de ezúttal is csúnyán célt tévesztett a Sporting játékosa.
61.
 
60.Viola próbált gólt lőni a 16-osunk sarkáról, azonban csúnyán mellé lőtte a labdát.
58.Van Wolfswinkel került nagy helyzetbe, az ötösről azonban kapu mellé bombázott.
56.Csapatunk továbbra is remekül játszik, a Sproting nem találja eddig rajtunk a fogást.
54.Izmailov cselezgetett a 16-osunkon belül, majd kapura lőtt, de Caneira remekül blokkolt.
52.A hivatalos nézőszám: 10 160
50.Van Wolfswinkel fejelt az ötösről kapu fölé egy szögletet követően.
48.A csoport másik meccsén 2-0-ra vezet a félidőben a Genk Baselben.
47.Az első félidőben mindkét csapat háromszor találta el a kaput...az eredmény pedig Vidi - Sporting 3-0.
46.A szünetben Labyad helyére Schaars állt be a vendégekhez.
45.Egy perc hosszabbítást követően vége a félidőnek.
42.Emberemlékezet óta nem volt ilyenre példa a Sóstói Stadionban. 13 ezer ember hullámzik a lelátón, miközben a pályán csapatunk 3-0-ra vezet. FANTASZTIKUS!
40.Sporting szögletet követően Van Wolfswinkel fejelhetett 13 méterről kapura, a labda azonban ezúttal is Bozsovics ölében landolt.
38.Sándor György próbálta meg a félpályáról átemelni a kapujából kint álló portugál kapus fölött a labdát, a lövés azonban picit célt tévesztett.
36.Niko kapott sárgát túlzott gólörömért.
35.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!
Nikolics csapott le egy rossz hazaadásra, majd kegyetlenül bevarrta a 16-os sarkáról. Hihetetlen ami ma este itt a Sóstói Stadionban történik.
32.Izmailov lőtt messziről kapura, a labda azonban célt tévesztett.
31.
 
30.Cserél a kétgólos hátrányban lévő portugál csapat. Rinaudo helyére a holland gólvágó Van Wolfswinkel érkezik.
29.Cseréhez készülődik a Sporting...
28.Csapatunk egyszerűen fantasztikusan játszik, két zseniális gólunkon kívül is vezettünk életveszélyes kontrákat, majd okosan visszaálltunk. Elképesztő!
25.Veszélyes, szélről érkező beadást fejelt Viola kapura 10 méterről, szerencsére rosszul, így a labdát gond nélkül ölelhette magához Bozsovics.
22.Mondani sem kell, hogy a szenzációs kezdést követően rég nem látott, fantasztikus hangulat uralkodik a Sóstói Stadionban.
21.
 
20.PARÁDÉ!!!
Walter Lee szép csellel tört be a jobb szélen a vendégek 16-osán belülre, nagyszerű középre adását Oliveira fejelte a kapuba!

18.Rojo életerős lövését öklözte a léc alól szögletre Bozsovics.
17.
 
16.Kis szögletet követően Oliveira adott középre, Nikolics fejesét még védte Rui Patrício, a kipattanót azonban Vinícius közelről a hálóba bombázta.
14.Sándor György adott remek labdát Nikolicsnak, aki kisodródott helyzetből lőtt kapura, egy portugál védő becsúszva szögletre mentett.
12.Bozsovics jött ki a 16-oson kívülre egy előreívelt labdára, és bár elfejelnie nem sikerült azt, annyira azonban sikerült a portugálok támadóját megzavarnia, hogy nem alakult ki gólhelyzet a kapunk előtt.
10.Az első 5 percben főleg a mi térfelünkön zajlott a játék, most azonban "átköltöztünk" a vendégek térfelére.
8.Walter két szép cselt mutatott be, azonban nem sikerült Nikolicsot kiugratnia a portugál védők között. Fél perccel később Nikolics veszélyeztetett, azonban végül győzött a portugál túlerő, három védő szerelte gólvágónkat. Eddig nagyszerű a meccs irama.
6.Először kellett Bozsovicsnak játékba avatkoznia, egy hosszú indítást kaparintott meg a 16-oson belül.
4.Fantasztikus a hangulat a Sóstói Stadionban, ahol több mint 10.000 szurkoló van jelen. A meccs elején az RBD-nek köszönhetően fantasztikus, egész szektoros látványkép fogadta a Vidit.
2.Egyelőre mezőnyjáték zajlik, a portugálok birtokolják többet a labdát, helyzetig azonban még nem jutottak el.
1.A vendégek kezdték a meccset.
0.
 
-2.Csapatunk piros-kék felszerelésben, míg a vendégek zöld-fehérben lépnek pályára.
-10.A Sporting az idei EL-csoportkör első mérkőzésén hazai pályán játszott gól nélküli döntetlent a svájci Basel ellen. Sá Pinto több helyen is változtatott a két héttel ezelőtti kezdőcsapatához képest. Talán a legnagyobb meglepetés, hogy Van Wolfswinkel csak a kispadon kapott ezúttal helyet, ott van viszont a kezdőben többek közt az egykori Bayern München sztár, a horvát Danijel Pranjić.
-20.Az időjárásra igazán nem lehet panasz, 18 fok van és a szél sem fúj. Minden adott ahhoz, hogy egy remek mérkőzéssel mutatkozzunk be hazai pályán az EL-csoportkörben.
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést, több ezer néző van már a stadionban kezdés előtt fél órával.
-40.
Íme a mai kezdőcsapatunk
-50.
Ez lesz csapatunk történetének első hazai EL-csoportmeccse, érthető tehát, hogy hatalmas a készülődés itt a Sóstói Stadionban.
-65.Üdvözöljük kedves Szurkolóinkat! 19 órakor kezdődik a Vidi - Sporting EL-meccs.
UEFA Európa Liga
Európa liga, 2012-2013
G csoport - 2. mérkőzés
Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2012. Október 04. 22:00  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
VIDEOTON FC - SPORTING CP 3-0 (3-0)
Csoda a Sóstói Stadionban!

Aki erre a mérkőzésre nem jött ki, az örökre bánni fogja. Csodálatos hangulat, remek mérkőzés, nagy győzelem!

Történelmi jelentőségű mérkőzésre készült a Vidi és az egész város is, hiszen a Sporting ellen debütált hazai pályán csapatunk az EL-csoportkörében. A várakozásoknak megfelelően szinte megtelt a Sóstói Stadion. A játékosokat olyan bicskei és felcsúti általános iskolás lányok és fiúk kísértek a pályára, akik a Real Madrid és a Puskás Akadémia közös szociális sportiskolai programjának, a RealTanodának résztvevői.

Az első percek az ismerkedés jegyében teltek, de a hangulat már ekkor fantasztikus volt, köszönhetően az RBD-nek, a szurkolói csoport ugyanis szenzációs, egész stadionos élőképpel készült. Hat-hét percnyi játék után fokozatosan átvette a kezdeményezést csapatunk, fokozódó mezőnyfölényünk pedig a 16. percben érett góllá. Történt ugyanis, hogy egy remek kisszöglet-kombináció után Oliveira adott középre, Nikolics pedig az ötös sarkáról fejelt kapura. Ezt a kísérletet még bravúrral védte a portugálok kapusa, a kipattanóra azonban Vinícius érkezett és közelről a kapuba lőtte a labdát (1-0). Két perccel később Rojo életerős lövését védte Bozsovics, majd újabb 2 perccel később már két góllal vezettünk. Ezúttal Walter Lee iramodott meg a jobb szélen egy szép cselt követően, majd pontos középre adását Oliveira védhetetlenül fejelte a Sporting kapujába (2-0). Félórányi játékot követően a vendégek portugál vezetőedzője, Sá Pinto cserére szánta el magát, és pályára küldte a csapat holland gólgyárosát, Van Wolfswinkelt, így már két támadóval próbálták rohamozni a kapunkat. Ennek köszönhetően egyre szellősebb lett a vendégek középpályája, az újabb fehérvári gólt azonban egy hatalmas védelmi hiba előzte meg: az egyik portugál védő röviden passzolta haza a kapusának a labdát, erre lecsapott Nikolics, és 16 méterről hidegvérrel vette be a vendégek kapuját (3-0). A félidő hátralévő részében taktikusan őriztük előnyünket, eközben pedig a lelátón fantasztikus hangulat uralkodott, tízezer ember hullámzott.

A szünetben újabb cserével próbálta Sá Pinto felrázni gödörben lévő csapatát, ez azonban nem sikerült. A portugálok átlövései nem okoztak veszélyt kapunkra. Az 58. percben Van Wolfswinkel öt méterről lőtt kapu mellé hatalmas helyzetben. Aztán Bozsovics pillanatai következtek: a 65. percben Viola 8 méterről leadott lövését kellett bravúrral hárítania, majd egy perccel később Jeffren Suárez célozta meg 18 méterről a bal alsó sarkot, kapusunk azonban parádés mozdulattal tornázta ki a labdát. A 73. percben aztán ismét nagyot hibázott a vendégek védelme, egy újabb rossz hazaadásra csapott le Nikolics, ezúttal azonban a portugálok kapusa az utolsó pillanatban tisztázni tudott. A 82. percben Tóth bombázta kapu fölé a Sándor György által lekészített labdát. A mérkőzés végén már csak ívelésekkel próbálkoztak a portugálok, azonban Bozsovics remek ütemben mozdult ki a beadásokra. A 88. percben Stopirát hordágyon kellett levinni a pályáról. A 92. percben Vinícius keretbe foglalhatta volna a mérkőzést, Mitrovics beadásáról maradt le egy hajszállal.

Csapatunk óriási mérkőzésen, remek játékkal mutatkozott be hazai környezetben az EL-csoportkörében. Győzelmünk ilyen arányban is teljesen megérdemelt, és mivel a csoport másik mérkőzésén 2-2-es döntetlen született, így jelenleg a második helyen állunk, egy ponttal a Genk mögött.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek