hu en
1. FC Köln Végeredmény 1-2
MOL Fehérvár FC
 
UEFA Európa Konferencia Liga
Európa Konferencia Liga, 2022-2023
Rájátszás - Első mérkőzés
2022.08.18., Csütörtök @ 20:30
RheinEnergieStadion
44000 néző
24 fok, enyhén felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Tiago Martins
Asszisztensek:
Luis Campos, Hugo Andre Pires Ribeiro
Tartalék játékvezető:
Luis Godinho
90 +6.GYŐZELEM! Legyőztük a Köln csapatát saját otthonában! Szép volt, fiúk!
90 +4.Zivzivadze helyett Lüftner, Pinto helyett pedig Pokorny a pályán.
90 +3.Nagy nyomás alatt a kapunk, hősiesen védekezünk.
90.4 perc a hosszabbítás.​
85.Zivzivadze kapott sárgát.
82.Zivzivadze kiszorított helyzetből lőtt a kapu mellé. 
81.Dárdait Heister váltotta a 81. percben.
80.Szöglethez jutott a Köln, de határozottan felszabadítottunk.
76.​Kainz, Ljubicic és Dietz helyére Adamyan, Olesen és Tigges érkeztek.
70.A KAPUBAN KOVÁCS DÁNIEEEEEEL!

Hihetetlen mekkorát védett Dani! Maina került ziccerbe, az ötös sarkáról a rövid alsót vette célba, kapusunk lábbal a kapufára tolta a játékszert - a nap védése Európában!
69.Dárdai időhúzásért kapott sárgát. 
68.Skhiri kapott sárgát. 
65.Folyamatosan szögleteket végez el a Köln és mindegyik sarokrúgás rendkívül veszélyes. 
61.Thielmann helyére Linton Maina állt be 
60.Hazai szöglet után Hector fejelt közelről alig a kapunk fölé. 
58.Fiola is besárgult, most nagy rajtunk a nyomás. 
56.Hangya sárgult be. 
55.Kovács nagyon magabiztosan húzta le a labdát az ötösön belül egy hazai szögletet követően. 
48.Baumgart edző provokált ki magának egy sárgát túl heves reklamálásért. 
46.Folytatódik a meccs, a hazaiak egyet cseréltek, Pedersen helyére Kilian állt be. 
45.Vége az első félidőnek, hihetetlen leírni, de a szünetben 1. FC Köln - Vidi 1-2!
42.Ma délután Köln belvárosában sétálgatva egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy egy autós ránk dudált, majd hevesen integetett a sofőr. A volán mögötti ismerős arcot hamar felismertük, Dárdai Pál volt az, aki itt van a stadionban és biztos, hogy ő is felállva tapsolta meg fia találatát. 
40.GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!

MEKKORA GÓÓÓÓL! DÁRDAI PALKÓÓÓÓ!


Dárdai kapott szép labdát, majd 10 méterről, éles szögből a rövid felsőbe vágta a labdát!
38.
 
34.Zivzivadze egészen pazar formában van, ez az ötödik nemzetközi tétmeccse a szezonban a Vidivel és már a hatodik gólját szerezte. Eddig valamennyi meccsen legalább egyszer eredményes volt az EKL-ben. 
33.Pinto lőtt 20 méterről kapu mellé. 
32.GGÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLL!

Alig telt el fél perc a meccs legnagyobb fehérvári helyzete után, amikor Nego adott be tökéletesen a jobb szélről, Zivzivadze pedig a felső lécre fejelt, ahonnan a labda a kapuba vágódott!
31.Funsho került óriási ziccerbe, játékosunk azonban 13 méterről csúnyán kapu mellé lőtt. 
28.Dárdai végezte el csapatunk első szögletét, a középre tekert labdát Sabanov fejelte kapu mellé. 
25.Sabanovnak kellett egy oldalszabadrúgás után fejjel nagyot mentenie a 16-osunkon belül. 
24.​Larsen volt kőkemény ellenfelével szemben, sárga lap. 
21.Dárdai szabadrúgása elakadt a sorfalban. 
20.HOPPPPÁ, PIROS LAP!

Dárdai tört egyedül kapura, Chabot felrúgta, a portugál spori pedig gondolkodás nélkül villantotta a piros lapot!
14.GÓL!

Florian Dietz
iramodott meg a labdával, Sabanov becsúszó szerelése nem sikerült, így a hazai támadó egyedül vezethette a labdát a kapunkra és nem rontotta el a ziccert. 
9.Funsho és Pedersen futóversenyét az előnyösebb helyzetben lévő kölni játékos nyerte meg a hazai térfél közepén. 
7.Az első percek hazai mezőnyfölényt hoztak, de helyzetet nem láthattunk még. 
2.Szélről érkező beadást Negonak kellett az ötösünkön belülről elfejelnie. 
1.Elkezdődött a meccs. 
0.
 
-2.Érkeznek a csapatok, a hazai szurkolók fantasztikus élőképpel készültek. 
-20.
Csapatunk legújabb játékosa, Kasper Larsen ma este kezdőként debütál a Vidiben. 
-25. 
-33.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-35.
Király Gáborral is terjedelmes interjút készített az egyik helyi lap. A korábbi magyar válogatott hálóőr azt nyilatkozta, hogy "szoros párharc vár az 1. FC Kölnre". 
-40.
A mai német újságok nagy terjedelemben foglalkoztak az esti mérkőzéssel. 
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovács - Nego, Kasper, Stopira, Sabanov, Hangya - Funsho, Pinto, Fiola, Dárdai - Zivzivadze
-60.
 
-65.Sok szeretettel üdvözlünk mindenkit Kölnből, a RheinEnergieStadionból, ahol 2006-ban, a németországi vb-n öt meccset is rendeztek - négy csoportmeccset és egy nyolcaddöntőt. A 2024-es németországi Eb-n is több találkozó otthona lesz majd a kölni stadion, melynek befogadóképessége 50.000 férőhely. 
Mérkőzés után

Michael Boris:

"Erősen kezdett a hazai csapat, de úgy láttam, hogy nem tudta pontosan, hogy a letámadással melyik csapatrészünket célozza meg. A piros lap pedig után egyértelműen megváltozott a játék képe. A kiállítást egy kicsit a játékunk is provokálta, mert láttuk, hogy három a kettő ellen védekezik a Köln, erre alapoztunk, és egy szituációnál ez be is jött. Ezt követően megmutattuk, hogy mi is tudunk focizni. Az természetesen tiszteletet érdemel, hogy a hazaiak emberhátrányban is visszajöttek a meccsbe és folyamatosan támadtak, a stadionban is fantasztikus volt a hangulat, amely a csapat irányítását is megnehezítette az oldalvonal mellett. Mivel teljes erővel támadtak, nem látszódott az emberelőny a játék képén, erre igyekeztünk is reagálni mérkőzés közben mi is, például Dárdai Palkó is oldalt váltott."

Vezetőedzőnket arról kérdezték a sajtótájékoztatón, hogy német szakemberként mit jelent neki a kölni siker.

"A mai siker nem Michael Borisról szól, hanem a Vidiről és Székesfehérvárról - még akkor is, ha én a közelből származom. A célunk minimum egy döntetlen volt, de sikerült nyernünk, nincs azonban vége a párharcnak van még kilencven perc hátra. Az biztos, hogy minden energiánkra szükség lesz a jövő héten, de van időnk a regenerációra, ugyanúgy fel fogunk majd készülni a visszavágóra, ahogyan a mai meccsre is tettük. Arról, hogy bennem hogyan játszódott le ez a párharc, majd bővebben beszélek a visszavágó után."

Steffen Baumgart:

"Gratulálok az ellenfelünknek a győzelemhez, mi természetesen nem ezzel az eredménnyel számoltunk. A 20. percig kiválóan ment minden, de a piros lap után felborult minden, amit terveztünk. Nem dolgoztunk ki annyi helyzetet, amennyit szerettünk volna, hiszen ellenfelünk jól védekezett. Nehéz lesz a visszavágó, ez világos, de nyerni megyünk Magyarországra. Tudtuk előre, hogy jól védekezik a Fehérvár, ezt most mi is megtapasztalhattuk, de ki kell találnunk erre a megoldást a visszavágóig. Felemeljük a fejünket, és rálépünk a gázpedálra. Azzal a céllal utazunk Fehérvárra, hogy kijavítjuk a mai eredményt!."

UEFA Európa Konferencia Liga
Európa Konferencia Liga, 2022-2023
Rájátszás - Első mérkőzés
Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Eredmények
2022. Augusztus 18. 23:00  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
Szenzáció Kölnben - csapatunk hátrányból fordítva győzte le a Bundesliga történelmének első bajnokát

Akármi is lesz a párharc vége, az biztos, hogy ma este olyat tett csapatunk Kölnben, amellyel beírta magát Michael Boris együttese a Vidi történelemkönyvébe. 

Csütörtök este csapatunk a Bundesligában szereplő 1. FC Köln otthonában lépett pályára 44.000 néző előtt az EKL-rájátszásában. Michael Boris vezetőedző a kezdőbe jelölte csapatunk legújabb szerzeményét, a dán Kasper Larsent, és az alábbi összeállításban küldte pályára a Vidit: Kovács - Nego, Kasper, Stopira, Sabanov, Hangya - Funsho, Pinto, Fiola, Dárdai - Zivzivadze.

Szenzációs hangulatban kezdődött a mérkőzés, a stadion teljesen megtelt, Székesfehérvárról is érkezett mintegy 250-300 lelkes drukker. Az első percek hazai fölényben teltek el, majd ez a fölény a 14. minutumban góllá érett: Florian Dietz iramodott meg a labdával, Sabanov becsúszó szerelése nem sikerült, így a hazai támadó egyedül vezethette a labdát a kapunkra és nem rontotta el a ziccert (1-0). 

Bő öt perccel később emberelőnybe kerültünk, Dárdai tört egyedül kapura, Chabot felrúgta, a portugál spori pedig gondolkodás nélkül villantotta a piros lapot! A megítélt szabadrúgást 22 méterről Dárdai végezte el, azonban a labda a sorfalban elakadt. A 31. percben Funsho került óriási ziccerbe, játékosunk azonban 13 méterről kapu mellé lőtt. Alig telt el fél perc a meccs legnagyobb fehérvári helyzete után, amikor Nego adott be tökéletesen a jobb szélről, Zivzivadze pedig a felső lécre fejelt, ahonnan a labda a kapuba vágódott (1-1). Budu egészen pazar formában van, az idei ötödik nemzetközi vidis tétmeccsén ez volt a hatodik találata. Eddig valamennyi meccsen legalább egyszer eredményes volt az EKL-ben.

A 40. percben Zivzivadze passzolt Dárdainak, aki 7 méterről, éles szögből a rövid felsőbe vágta a labdát - nemzetközi szinten is ritkán látható, óriási gól volt, amely után néma csend honolt a kölni stadionban, kivéve a maroknyi fehérvári szurkolósereget, akik boldogan éltették csapatukat (1-2).

A második félidőben mindent egy lapra feltéve támadott a hazai csapat, mi pedig rendkívül fegyelmezetten védekeztünk, olykor tíz mezőnyjátékossal a 16-osunkon belül. A kölni szögletek rendkívül veszélyesek voltak, a 60. percben Hector fejelt kapu fölé csupán centikkel egy sarokrúgást követően. A 70. percben Kovács Dániel a meccs védését mutatta be, Maina közeli lövését lábbal tolta a kapufára hálóőrünk - ennél nagyobb védést egészen biztos, hogy a mai napon nem láttak Európában.

Az utolsó percekben a kapunk már nem forgott veszélyben, annyi említésre méltó esemény történt, hogy a lefújás előtt két kölni szurkoló is beszaladt a pályára, őket a biztonsági szolgálat emberei fogták el és vezették le a játéktérről.

Együttesünk egy hét múlva Székesfehérváron látja vendégül az 1. FC Kölnt, a visszavágót 2-1-es előnyből várhatjuk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek