hu en
Vasas FC Végeredmény 2-0
MOL Fehérvár FC
 
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2022-2023
Őszi szezon - 11. forduló
2022.10.15., Szombat @ 19:30
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion

16 fok, felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Berke Balázs
Asszisztensek:
Vígh-Tarsonyi Gergő, Szalai Balázs
Tartalék játékvezető:
Karakó Ferenc
Videóbíró:
Kulcsár Katalin
Videóbíró asszisztens:
Buzás Balázs
Operátor:
Takács Tamás
90 +3.Vége a meccsnek, Vasas - Vidi 2-0. Szerdán a MOL Magyar Kupában a PAFC ellen lépünk pályára este 20 órakor a MOL Aréna Sóstóban. HAJRÁ, VIDI!
90 +2.Cipf szabálytalankodott Larsennel szemben, sárga lap!
90.3 perc a hosszabbítás.
87.Hidi és Novothny helyére Hidi M és Cipf állt be.
85.Hangya, Houri és Dárdai helyére Heister, Pokorny és Szendrei érkeztek.
83.GÓL!

Egy gyors kontra végén Radó száz százalékos ziccerben lepasszolta a labdát a még jobb helyzetben érkező Ihrig-Farkasnak, aki az üres kapuba passzolta a játékszert.
82.
 
78.Ihrig-Farkas ezúttal egy hazai szöglet után fejelt közelről kapu fölé. 
77.Ihrig-Farkas lövését védte Kovács Dani.
76.Holender helyére Vida állt be.
73.Holender tekerte kapu fölé a szabadrúgást.
72.Nego buktatta Radót 17 méterre a kapunktól, sárga lap!
71.Serafimov buktatta a félpályánál Novothny-t, amiért megkapta a második sárgáját.
69.Makarenko helyére Bumba, Bese helyére pedig Funsho állt be.
68.
 
64.Hinora és Géresi helyére Ihrig-Farkas és Radó állt be.
60.Ódor taposott rá Makarenko lábára, sárga!
58.Kodro szép passzát követően Dárdai került hatalmas helyzetbe, 13 méterről azonban nem tudta bevenni Jova kapuját, mert a hazaiak hálóőrében elakadt a labda. 
56.Makarenko gondolt egy merészet és 25 méterről kapura lőtt, a labda sajnos a hazai kapu fölött hagyta el a játékteret.
54.
 
52.Holender 15 méteres lövése Hangyában akadt el.
48.Támadólag kezdtük a második játékrészt, a hazai térfélen zajlik a játék.
46.Csere nélkül folytatódik a meccs.
45 +1.Vége az első félidőnek, a játék kiegyenlített volt, de a Vasas gólra váltotta egyik helyzetét, míg nálunk eddig minden kimaradt. Van azonban még 45 perc, csapatunk pedig képes lehet fordítani. Hajrá, Vidi!
45.1 perc a ráadás.
43.Berecz lőtt 25 méterről jócskán kapu mellé. 
40.
 
36.GÓL!

Berecz szerzett labdát a térfelünk közepén, a bal szélen a villámléptű Holendert ugratta ki, aki pontosan adott középre és az üresen érkező Novothny nem hibázott.
34.A korábban a Vasasban is futballozó Hangya Szilveszter nyilatkozott honlapunknak a meccs előtt. Kiemelte, hogy nagyon fontos lenne megszerezni az első idegenbeli győzelmünket. A helyzeteink megvannak, már csak a gól hiányzik. Hajrá, Vidi!
32.Dárdai egy szép csel után beadta a labdát a bal szélről, a középen érkező Kodro csak centikkel maradt le róla. 
30.
 
27.Dárdai 17 méteres lövése Iyinborban akadt el, a kipattanót Houri lőtte 22 méterről jócskán kapu fölé.
24.Bese adott be a jobb szélről, Nego pedig 14 méterről, kapásból kapu fölé lőtt.
23.Géresi cselezgetett a 16-oson belül, de Serafimov résen volt, nem hagyta magát becsapni és megszerezte a labdát. 
20.Otigba szabálytalankodott a félpályánál Kodroval sárga lapért cserébe.
19.
 
18.Nego beadásáról Kodro csak centikkel maradt le az ötösön belül.
16.A túloldalon majdnem öngól, egy szélről érkező beadást lőtt el Ódor Dárdai elől, a labda azonban kaput talált, Jovának bravúrral kellett védenie.
16.KOVÁCS DANI!!!!

Holender közeli ziccerét óriási bravúrral védte kapusunk!
15.Az eddigi legutolsó Vasas - Vidi bajnokit 2018. május 19-én 3-0-ra megnyertük.
13.Hangya remek beadását Nego fejelte 11 méterről kapura, Jova védett.
11.Veszélyes szabadrúgáskombinációt úsztunk meg: Hidi tekert a hosszún érkező Otigba irányába, aki a labdát a kapu elé fejelte, Novothny lemaradt róla, így mi jöhetünk kirúgással.
10.Serafimov rántotta le a meglóduló Géresit, sárga lap!
9.Az első kapu felé tartó lövést a hazai csapattól láthattuk, Géresi tekert 17 méterről fölé.
6.Az első percek helyzet nélkül, kiegyenlített játékkal teltek el.
3.Körülbelül 100 lelkes Vidi-drukker kísérte el Angyalföldre csapatunkat és lelkesen buzdítják a Vidit.
1.Kodro indította útjára a labdát.
-10.A legutóbbi tíz Vasas-Vidi bajnoki a fővárosban kiegyenlített eredményt hozott, három hazai győzelem mellett háromszor mi nyertünk, négyszer pedig döntetlen született. 
-15.A mai lesz a két csapat 95. NB I-es bajnokija. A Vidi eddig 33 alkalommal nyert, 29-szer kikapott, 32-szer pedig döntetlen született. A gólkülönbség 137-124 a javunkra.

A Vasas otthonában viszont hatalmas fölénye van az angyalföldi gárdának, az eddigi 46 Vasas-Vidi bajnokiból 23-at megnyertek a hazaiak, 15 döntetlen mellett pedig mindössze 8 alkalommal tudtunk győzni a Fáy utcában. 
-20.
 
-25.
1968. március 2-a piros betűs ünnepnap a Vidi históriás könyvében, ugyanis ezen a napon játszottuk történetünk első élvonalbeli bajnokiját. Első ellenfelünk a korszak egyik legerősebb magyar csapata, a válogatottakkal teletűzdelt Vasas volt, mely kettő és három évvel korábban, 1966-ban és 1965-ben is magyar bajnoki címet nyert. 

Természetesen mindenki sima Vasas-győzelmet várt, ahogy az a Népsport 1968. március 2-ai számában is olvasható. "A székesfehérváriaktól csupaszív, lelkes játékot várunk, a Vasastól pedig jó csapatjátékot és biztos győzelmet.

Nem kis meglepetésre a Vidi kezdte jobban a találkozót - melyre 10.000 néző látogatott ki a Fáy utcai stadionba - azonban három hatalmas helyzetünket sem sikerült gólra váltania csatárainknak.  Az első negyedóra után alig tíz perc leforgása alatt eldőlt a bajnoki pontok sorsa, igaz ekkor játszott a Vasas a legjobban. Az új szezon első két gólját a jó formában levő Korsós szerezte: előbb fejjel, aztán lábbal juttatta a labdát a hálóba. A harmadik gólnál is nagy szerep jutott a balszélsőnek. Lövése a kapufáról visszapattant Puskás elé, akinek már nem okozott nehézséget célba találni. A második félidőben Korsós mellett Vidáts és Farkas is eredményes tudott lenni, míg a Vidi-helyzetek rendre kimaradtak. A mérkőzés végén a Vasas-védelem újabb könnyelműsködéséből Csukovics bevette Varga kapuját - megszerezve ezzel a Vidi történetének első NB I-es gólját. 

A MOL Aréna Sóstóban található, folyamatosan bővülő Vidi Múzeum egyik legbecsesebb kiállítási tárgya az a fehér színű futballnadrág, amelyet Csukovics László viselt azon a bizonyos Vasas - Vidi bajnoki mérkőzésen, ebben szerezte ugyanis klubunk történetének első NB I-es találatát. 

Ha legközelebb a Vidi Múzeumban jársz, mindenképp nézd meg ezt az ereklyét is!
-35.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést.
-45.Ma ünnepli 39. születésnapját André Alves, Farkas Balázs pedig ma 43 esztendős. 13 évvel ezelőtt éppen az ő góljaikkal nyertünk 4-2-re a Vasas otthonában úgy, hogy a 81. percben még az angyalföldi együttes vezetett 2-1-re. A kezdésig van még idő feleleveníteni ezt a szép Vidi-sikert, a születésnapos egykori játékosainknak pedig ezúttal is boldog születésnapot kívánunk! 
-50.A Vasas kezdőjében három olyan játékos is helyet kapott - Berecz, Géresi, Ódor - akik korábban a Vidiben is futballoztak.
-55.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovács - Bese, Serafimov, Larsen, Hangya - Makarenko, Fiola - Nego, Houri, Dárdai - Kodro
-60.
 
-65.Üdvözlünk benneteket Angyalföldről, ahol 19:30-kor kezdődik csapatunk mai bajnokija.
Mérkőzés után

Michael Boris:

“Győzni szerettünk volna, de az elején nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket, majd a Vasas megszerezte a vezetést , így 1-0-s hátránnyal mentünk szünetre. A második félidőben többet próbálkoztunk beadásokkal, de sajnos ebből sem sikerült gólt szereznünk.  Ezt követően jött a piros lap, a fiúk teljes odaadással játszottak, de ekkor már a döntetlenért küzdöttünk, amikor pedig a második gólt is bekaptuk, lezárult számunkra a mérkőzés.”

Kondás Elemér:

“Gratulálok a srácoknak, ez egy igazi csapatmunka volt. Amikor kellett, küzdöttünk, amikor tudtunk, játszottunk, fegyelmezett volt mindenki, nagyon nagy akarattal játszottunk és amikre készültünk, azokból több dolgot is ki tudtunk vinni a pályára. Nagyon kellett ez a siker, sokat dolgoztunk érte, és ahhoz, hogy a játékosok is higgyenek a munkában, kellenek az eredmények is. Jöttek az ellenfél beadásai jobbról és balról is, de mindet sikerült hatástalanítanunk, koncentráltan és fegyelmezetten zártunk vissza.”

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek