hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 1-0
Galatasaray
 
Barátságos
Barátságos, 2022-2023
Nyári felkészülési mérkőzések - Nyári felkészülés
2022.07.13., Szerda @ 19:00
Profertil Arena

26 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
90.Vége a meccsnek, több tucat török szurkoló rohant a pályára, de természetesen nem balhézni, hanem azért, hogy kedvenceikkel közös képeket készíthessenek. 
85.Funsho ezúttal Bumbát hozta szépen játékba, román támadónk 8 méterről tekert kapura, de a Galatasaray hálóőre hatalmasat védett. 
82.Aktürkoğlu tekert 22 méterről kapu fölé egy szabadrúgást. 
77.Funsho beadása után ide-oda pattogott a labda a Galata kapuja előtt, majd Fiola elé került, aki 15 méterről alig lőtt a jobb felső mellé. 
75.
 
71.Nego helyére Funsho, Sabanov helyére Stopira, Rus helyére Pokorny állt be. 
70.Ivószünet. 
69.Dárdai beadása hosszú volt a középen érkező Zivzivadzénak. 
67.Fiola kapott sárgát. 
66.Hihetetlen mit hagytunk ki!

Zivzivadze került ziccerbe, kicselezte szépen a törökök kapusát, majd 10 méterről az üres kapu mellé lőtt. 
65.Nagy helyzet!

Bumba hozta játékba a bal szélen érkező Dárdait, aki egy csel után éles szögből kapura lőtt, a labda keresztben elsuhant a kapu előtt, Bumba a hosszún bevetődött, de centikkel a lába előtt elment a labda. 
59.Vezetőedzőnk többet is cserélt, ebben a felállásban folytatjuk a meccset: Kovács - Nego, Rus, Serafimov, Sabanov, Heister - Fiola, Makarenko - Bumba, Dárdai - Zivzivadze
58.ISMÉT KOVÁÁÁÁCS!

Akgün passza után Bafétimbi Gomis becsúszva lőtt kapura pár méterről, de kapusunk remekül zárta a szöget és sikerült védenie a szinte száz százalékos gólhelyzetet. 
55.Petrjak passza után Lednev került helyzetbe a 16-oson belül, a lövés pillanatában sikerült őt hátulról becsúszva, szabályosan szerelni. 
51.A csereként pályára lépő 36 esztendős Bafétimbi Gomis veszélyeztetett, de 8 méterről leadott lövése elakadt a védőinkben. 
50.Kodro kapott sárgát. 
48.Akbaba lőtt kapura 22 méterről, Kovács vetődve védett. 
46.Folytatódik a meccs, Michael Boris nem cserélt, kollégája viszont több helyen is változtatott. 
45.Vége az első félidőnek. 
42.Huhhh, ezt megúsztuk!

Akgün adott zseniális lyukpasszt Mohamed Mostafának, aki 8 méterről kapu mellé lőtt. 
39.Némi tanácstalanság látható most a törökökön, nem tudnak mit kezdeni a jól záró védelmünkkel. 
36.
 
32.GÓÓÓÓÓÓL!

Ez de szép volt! Petrjak mutatott be egy cselt befelé, majd a mögötte elfutó Fiolát hozta játékba, aki a 16-os bal széléről középre adott, Kodro pedig néhány méterről nem hibázott. Gyönyörű Vidi-gólt láthatott a helyszínen jelen lévő 1500 török drukker és a maroknyi fehérvári szurkoló is. 
31.Az elmúlt percekben kiegyenlítettebb lett a játék, valamivel többet birtokoljuk a labdát, mint az első 20 percben. 
29.
 
25.Ivószünet. 
24.KOVÁCS!!!

Nagyon szép török támadás végén Mohamed Mostafa került helyzetbe, közeli lövését kapusunk óriási bravúrral, lábbal védte. 
22.Aktürkoğlu nagyon veszélyesen futballozik, ismét a Galata 7-ese előtt adódott ziccer, éles szögből leadott lövését Kovács vetődve védte. 
21.Lednev távoli szabadrúgása pont oda ment, ahol a kapus állt, így könnyedén tudott védeni a Galatasaray hálóőre.
17.Nego próbálta kiugratni Petrjakot, de labdája hosszú volt, és a törökök kapusa könnyedén megkaparintotta azt. 
13.Ismét Aktürkoğlu villant meg, nagy szóló végén lőtt kapura 13 méterről, de a lövés elakadt a blokkban. 
10.Az első tíz perc török mezőnyfölénnyel, de komolyabb gólhelyzet nélkül telt el. 
6.Veszélyes helyről elvégzett török szabadrúgás vágódott a sorfalról szögletre. A sarokrúgás veszélytelen volt. 
2.Nem kellett sokat várni az első török lehetőségre, Aktürkoğlu lőtt egy csel után 17 méterről kapu fölé. 
1.Mi kezdtük a meccset. 
-2.Érkeznek a csapatok, a mieink tiszta fehérben, a Galata pedig fekete-narancs szín-összeállításban. 
-13.A mai találkozót - akárcsak a múlt heti Fenerbahce elleni meccsünket - Törökországban élőben közvetíti a tv. 
-15.A hartbergi stadion főlelátója már szinte teljesen megtelt török drukkerrel és az egyik kapu mögötti szektorban is gyülekeznek a Galata szurkolói - a szervezők körülbelül 1500 drukkert várnak a mérkőzésre. 
-20.
 
-25.Új nyári igazolásunkkal, Claudiu Bumbával készítettünk hosszabb interjút a napokban, ha még nem olvastad el, akkor a meccs kezdetéig van rá időd.
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-35.Tudj meg mindent mai ellenfelünkről, a legeredményesebb török csapatról, amely 2000-ben elhódította az UEFA-Kupát is.
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovács - Nego, Rus, Serafimov, Sabanov, Heister - Pinto, Fiola - Lednev, Petrjak - Kodro
-50.
 
-60.Üdvözlünk mindenkit Hartbergből, ahol 19 órakor a 22-szeres török bajnok, UEFA-Kupa-győztes Galatasaray ellen lépünk pályára. 
Mérkőzés után

"Az edzőtáborban lejátszott három felkészülési mérkőzés közül ez után vagyok a leginkább elégedett. Sok helyzetet alakítottunk ki, megszereztük és megtartottuk a labdát, és az is fontos, hogy ennek a meccs végén meg is lett az eredménye. Több gólt is szerezhettünk volna, de így is boldog vagyok a mai találkozó után. A mai meccs egy remek teszt volt a Gabala elleni EKL-rajtra. Egy hét alatt még sok minden történhet, de ki fogjuk elemezni ezt a mérkőzést is, kezd összeállni a fejemben a kezdő tizenegy, de azokra a játékosokra is nagy szükségünk van, akik csereként állnak be. Ma is remekül szálltak be a cserék, és mivel sűrű programunk lesz, mindenkire számítunk. Az edzőtábor az előzetesen tervezettnél egy nappal korábban, holnap ér majd véget, szükségük lesz ugyanis a játékosoknak egy kis pihenésre, mielőtt ráfordolunk a felkészülés utolsó hetére. Az edzőtáborban közelebb kerültünk egymáshoz, az új játékosoknak is sikerült beilleszkedni, ezeknek jó visszaigazolása, hogy ma is csapatként játszottunk a pályán" - nyilatkozta honlapunknak a Galatasaray ellen 1-0-ra megnyert felkészülési mérkőzás után veeztőedzőnk, Michael Boris.

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2022. Július 13. 21:00  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
Kodro góljával 1-0-ra legyőztük a török rekordbajnokot

Csapatunk akár nagyobb arányban is nyerhetett volna a Galatasaray ellen, támadóink sok helyzetet alakítottak ki a 90 perc során. 

Szerda este 19 órakor Hartbergben játszotta utolsó felkészülési mérkőzését csapatunk a jövő heti EKL-mérkőzés előtt (A Gabala SC ellen mérkőzésre érvényes jegyinformációkat itt olvashatjátok). Ellenfelünk a török rekordbajnok és korábbi UEFA-Kupa-győztes Galatasaray volt, melynek fanatikus szurkolói mintegy 1500-an látogattak ki a találkozóra, de fehérvári drukkerek is helyet foglaltak az osztrák élvonalban szereplő TSV Hartberg stadionjában. Vezetőedzőnk az alábbi felállásban küldte pályára csapatunkat: Kovács - Nego, Rus, Serafimov, Sabanov, Heister - Pinto, Fiola - Lednev, Petrjak - Kodro.

Szinte azonnal a kezdés után feljegyezhettük az első török helyzetet, Aktürkoğlu lőtt egy csel után 17 méterről kapu fölé. A 13. percben ismét Aktürkoğlu villant meg, nagy szóló végén lőtt kapura 13 méterről, de a lövés elakadt a blokkban. Az első Vidi-lehetőségre a 21. percig kellett várni, ekkor Lednev távoli szabadrúgása ment kapura, de nem okozott gondot a Galata hálóőrének a középre tartó lövés. Egy perccel később ismét a török együttes 7-ese előtt adódott ziccer, éles szögből leadott lövését Kovács vetődve védte. A 24. minutumban aztán már komoly bravúrt is bemutatott Kovács Dani, egy szép török támadás végén Mohamed Mostafa került helyzetbe, közeli lövését kapusunk óriási bravúrral, lábbal védte. 

A 32. percben Serafimov szerzett labdát a középkörben, ebből a labdaszerzésből Fiola vezetett gyors kontrát, Petrjakot hozta játékba, aki bemutatott egy cselt befelé, majd a szélen felfutó Fiolának passzolt, ő egyből középre tette a labdát, amit Kodro közelről a kapuba juttatott - rendkívül szép Vidi-támadás volt, amelyet csatárunk higgadtan fejezett be góllal (1-0).

A vezetésünk megfogta a Galatasarayt, amely a következő tíz percben nem igazán tudott mit kezdeni jól záró védelmünkkel, végül a 42. percben megtalálták a rést a pajzson a törökök: Akgün adott zseniális lyukpasszt Mohamed Mostafának, aki 8 méterről kapu mellé lőtt, így 1-0-ás Vidi-vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok. 

A második félidő Akbaba 22 méteres lövésével kezdődött, Kovács magabiztosan hárított. Az 51. percben a csereként pályára lépő 36 esztendős Bafétimbi Gomis veszélyeztetett, de 8 méterről leadott lövése elakadt a védőinkben. Hét perc múlva Akgün passza után ismét Bafétimbi Gomis találhatott volna a kapunkba, becsúszva lőtt kapura pár méterről, de kapusunk remekül zárta a szöget és sikerült védenie a szinte száz százalékos gólhelyzetet. A 60. percben vezetőedzőnk több cserét is végrehajtott, az alábbi felállásban folytattuk a meccset: Kovács - Nego, Rus, Serafimov, Sabanov, Heister - Fiola, Makarenko - Bumba, Dárdai - Zivzivadze.

A 65. minutumban Bumba hozta játékba a bal szélen érkező Dárdait, aki egy csel után éles szögből kapura lőtt, a labda keresztben elsuhant a kapu előtt, Bumba a hosszún bevetődött, de centikkel a lába előtt elment a labda. Egy perccel később Zivzivadze került ordító helyzetbe, szépen kicselezte a kapust, tíz méterről azonban az üres kapu mellé lőtt. A 71. percben Funsho, Stopira és Pokorny is pályára lépett. Pár perccel később Funsho beadása után ide-oda pattogott a labda a Galatasaray kapuja előtt, majd Fiolához került a játékszer, aki 15 méterről alig lőtt a jobb felső sarok mellé. 

A 82. percben Aktürkoğlu tekert 22 méterről kapu fölé egy szabadrúgást, majd öt perccel a vége előtt Funsho hozta szépen játékba Bumbát, aki 8 méterről kapura tekert, de a törökök hálóőre hatalmas bravúrral védett, így végül maradt az 1-0. A Vidi legközelebb július 21-én lép pályára, akkor azonban már tétmérkőzésen, a MOL Aréna Sóstóban az EKL második selejtezőkörében az azerbajdzsáni Galaba SC lesz az ellenfelünk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek