hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 0-3
Fenerbahçe S.K.
 
Barátságos
Barátságos, 2022-2023
Nyári felkészülési mérkőzések - Nyári felkészülés
2022.07.05., Kedd @ 18:30
Graz, Merkur Arena

30 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
90.Vége a mérkőzésnek. 
87.Arda Güler kapu fölé tekerte a szabadrúgást. 
86.Lednev kaszálta el a kapunktól 18 méterre Ismail  Yüksek-et, veszélyes helyről következik a szabadrúgás. 
83.Hangya helyére Babos állt be. 
78.
 
74.Heister kemény belépője után kell egy török játékost ápolni a középkörben. 
71.Nagyon szép játék végén került helyzetbe Emre Mor, aki 14 méterről próbálta átemelni a labdát Kovács fölött, a labda azonban ha csak centikkel is, de a léc fölött hagyta el a játékteret. 
70.Lednev 18 méteres lövése kapu mellé ment. 
67.Ivószünet. 
61.GÓL!

Szegény Kovács Dani épp, hogy elfoglalta helyét a kapuban, egyből ziccerbe került a Fenerbahce, az ötös oldalvonaláról emelték át a labdát a hosszú oldalra, ahol üresen érkezett a brazil Lincoln és közelről a kapunkba fejelt. Kovács ugyan nagyot vetődött és még bele tudott ütni a labdába, de nem volt esélye, hogy védje a közeli fejest. 
60.Rockov helyére Kovács állt be. 
58.Lednev került helyzetbe, azonban közeli lövése elkerülte a törökök kapuját. 
53.Lincoln Henrique vette célba a kapunkat 14 méterről, Rockov magabiztosan védett. 
50.Egyelőre nem volt még helyzet a második félidőben. 
46.A második félidőt az alábbi felállásban kezdtük: Rockov - Lüftner, Sabanov, Heister - Kojnok, Lednev, Makarenko, Hangya - Funsho, Bumba - Kodro
45.Vége az első félidőnek. 
43.GÓL!

Megduplázta előnyét a török csapat, ezúttal a jobb szélről érkezett a beadás egy szép támadás végén, a labdát pedig a hosszú oldalon üresen vehette át Diego Rossi, aki aztán 6 méterről a rövid alsóba vágta a játékszert. 
41.
 
37.GÓL!

Megszerezte a vezetést a Fenerbahce. A meccs kezdete óta a bal szélen építették a törökök a támadásaikat, ezúttal is balról érkezett a beadás erősen és laposan, amely eljutott Serdar Dursun elé, aki 9 méterről bevette a kapunkat. 
35.Dárdai tekert 17 méterről kapu fölé. 
34.Rockov eddig nagyon magabiztos a kapuban, volt már bravúrja is és a beadásokra is rendre jó ütemben mozdul ki. 
32.Cseréltek a törökök, Bright Osayi-Samuel helyére Filip Novák állt be. 
28.Ivószünet. 
26.Dursun Serdar mutatott be nagy cseleket a 16-osunk előterében, majd kapura fordult és a jobb alsót vette célba, Rockov nagyot védett. 
21.EKL-ellenfelünk, az azeri Gabala jelenleg Törökországban edzőtáborozik, ma délután pedig a török bajnokságban a 15. helyen végző Gaziantep ellen játszott nemzetközi felkészülési mérkőzést, melyet 2-1-re elveszített.
19.
 
15.Fehérvári szabadrúgást követően Sabanov lőtt közelről, éles szögből kapura, a labda egy védőről szögletre pattant. 
14.Kadioglu iramodott meg a labdával két szép cselt követően, Pokorny azonban nagyszerű ütemben becsúszva szerelte a Fenerbahce játékosát. 
11.Zivzivadze került helyzetbe a török 16-oson belül, de Min Jae Kim nagyon elegánsan leszerelte őt 15 méterre a kaputól. 
8.
Michael Boris üdvözölte kezdés előtt a török csapat portugál sztáredzőjét, Jorge Jesust. 
3.Helyzet a túloldalon is, Rossi beadására Kahveci érkezett és az ötös sarkáról nem sokkal lőtt kapu mellé. 
2.Az első helyzetet mi alakítottuk ki: Petrjak beadását Budu vágta kapásból kapu fölé 14 méterről. 
1.A kapitányi karszalagot viselő Rúben Pinto indította útjára a labdát. 
0.
 
-1.A közel kétezer török szurkoló félelmetes hangulatot varázsol a grazi Merkur Arénába. 
-2.Érkeznek a csapatok, a mieink tiszta fehérben a törökök pedig kék-sárgában. 
-15.Sportigazgatónk, Sallói István még mindig nagyon jó barátságot ápol a labdával. Történt az imént, hogy az egyik török játékos által ívelt labda jócskán célt tévesztve Sallói István irányába szállt - aki a pálya széléről figyeli a bemelegítést - sportigazgatónk pedig rendkívül elegáns mozdulattal, sarokkal maga elé pörgette azt, majd egy pattanás után hajszálpontosan ívelte vissza a török csapat játékosának.
-20.A törökök futballszeretetére és a mai meccs presztízsére jellemző, hogy a találkozót Törökországban élőben közvetíti a tv. 
-35.Mindkét csapat elkezdte a bemelegítést. A mieinket a török drukkerek kifütyülték, míg a "Fener" játékosait vastapssal és ovációval köszöntötték. 
-40.
 
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Rockov - Rus, Lüftner, Sabanov - Nego, Pinto, Pokorny, Hangya - Dárdai, Petrjak - Zivzivadze
-55.
 
-60.Üdvözlünk benneteket a Sturm Graz otthonából, alig egy óra múlva a 19-szeres török bajnokcsapattal, a Fenerbahcéval mérkőzünk meg. A szervezők becslése szerint körülbelül 2000 török szurkoló várható a mai összecsapásra, a környező utcákban már két órával a kezdés előtt rengeteg kék-sárga mezes török drukkert lehetett látni. 
Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2022. Július 05. 20:50  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
Felkészülési mérkőzésen 3-0-s vereséget szenvedtünk a Fenerbahcétől

A felkészülésben előrébb járó, 19-szeres török bajnokcsapat magabiztosan nyert ellenünk. 

Kedden délután Grazban, a Merkur Arénában lépett pályára a Vidi a 19-szeres török bajnokcsapat, a Fenerbahce ellen. Ellenfelünk jóval előrébb jár már a felkészülésben, a keddi volt az ötödik nemzetközi edzőmeccse ezen a nyáron, az eddigi négy találkozóból hármat megnyert - az albán Tiranát 4-0-ra, a katari Shamalt 4-2-re, a szerb Partizant 1-0-ra győzte le - míg az észak-macedón Shkupi ellen 2-2-es döntetlent játszott. Michael Boris vezetőedző ezúttal a Rockov - Rus, Lüftner, Sabanov - Nego, Pinto, Pokorny, Hangya - Dárdai, Petrjak - Zivzivadze kezdőnek szavazott bizalmat.

A mérkőzést a helyszínen közel kétezer fanatikus török szurkoló - és egy maroknyi szintén fanatikus Vidi-szurkoló - tekintette meg. Az első helyzetet mi alakítottuk ki a 2. percben, Petrjak beadását Zivzivadze vágta kapásból kapu fölé 14 méterről. Néhány pillanattal később török helyzetet is feljegyezhettünk, Rossi beadására Kahveci érkezett és az ötös sarkáról nem sokkal lőtt kapu mellé. A 15. percben egy fehérvári szabadrúgást követően Sabanov lőtt közelről, éles szögből kapura, a labda egy védőről szögletre pattant. Bő tíz percet kellett várni a következő helyzetre, ekkor Dursun Serdar mutatott be nagy cseleket a 16-osunk előterében, majd kapura fordult és a jobb alsót vette célba, Rockov nagyot védett. Tíz perccel a szünet előtt Dárdai iramodott meg, majd 17 méterről kapu fölé tekert.

A 37. percben megszerezte a vezetést a Fenerbahce, amely a meccs kezdete óta a bal szélen építette a támadásainak nagy részét, ezúttal is balról érkezett a beadás erősen és laposan, amely eljutott Serdar Dursun elé, aki 9 méterről bevette a kapunkat (0-1). Kettő perccel a félidő vége előtt megduplázta előnyét a török csapat, ezúttal a jobb szélről érkezett a beadás egy szép támadás végén, a labdát pedig a hosszú oldalon üresen vehette át Diego Rossi, aki aztán 6 méterről a rövid alsóba vágta a játékszert (0-2).

A második félidőt az alábbi felállásban kezdtük: Rockov - Lüftner, Sabanov, Heister - Kojnok, Lednev, Makarenko, Hangya - Funsho, Bumba - Kodro. Az 53. percben Lincoln Henrique vette célba a kapunkat 14 méterről, Rockov magabiztosan védett, majd előttünk is adódott egy gólszerzési lehetőség, azonban Lednev közeli lövése elkerülte a törökök kapuját. A 60. percben Rockov helyére Kovács állt be a kapunkba, pechére azonban alig fél perccel később gólhelyzetet alakított ki a török együttes, melynek végén a brazil Lincoln beadása után Valencia közelről fejelhetett kapura és bár Kovács nagyot vetődve még bele tudott ütni a labdába, a védésre nem volt esélye (0-3). 

A 71. percben szép játék végén került helyzetbe Emre Mor, aki 14 méterről próbálta átemelni a labdát Kovács fölött, a labda azonban ha csak centikkel is, de a léc fölött hagyta el a játékteret. A lefújás előtt nem sokkal még Arda Güler végezhetett el 18 méterről egy szabadrúgást, mivel azonban lövése nem talált kaput, így az eredmény sem változott. 

Csapatunk legközelebb vasárnap az Aris Limassol ellen játszik nemzetközi felkészülési mérkőzést Szlovéniában. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek