hu en
Gabala SC Végeredmény 2-1
MOL Fehérvár FC
 
UEFA Európa Konferencia Liga
Európa Konferencia Liga, 2022-2023
Második selejtezőkör - Visszavágó
2022.07.28., Csütörtök @ 18:00
Gabala, Qabala City Stadion

23 fok, felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Christopher Jäger
Asszisztensek:
Robert Steinacher, Santino Schreiner
Tartalék játékvezető:
Markus Hameter
90 +4.Vége a meccsnek!
90 +2.Sabanov kapott sárgát.
90 +1.Nego helyére Kojnok állt be.
90.4 perc a hosszabbítás. 
86.Mammadov helyére Iskandarov állt be. 
83.Heister helyett Hangya a pályán.
80.Nego kapott sárgát.
75.Qirtimov kapott sárgát.
73.GÓL!

Felipe Santos
a félpályáról iramodott meg a labdával, a villámléptű támadó lefutotta a védőinket, majd a 40 méteres sprint végén ügyesen helyezett 15 méterről a kapunkba.
70.EZT MOST MEGÚSZTUK!

Muradov 23 méterről végzett el egy szabadrúgást a labda a felső lécen csattant, Kovács már vert helyzetben volt. 
69.Muradov kapott sárgát.
66.Schorr közeli csukafejesét Kovács nagyon szépen védte. 
64.KAPUFA!!!!

Hesiter szabadrúgása egy védőről szögletre pattant, a sarokrúgást követően pedig Fiola fejese a jobb kapufán csattant. 
62.Bumba helyére Petrjak, Dárdai helyére Funsho, Zivzivadze helyére pedig Kodro állt be. 
58.Alimi lőtt kapura 25 méterről egy szabadrúgást, Kovácsnak a léc alól kellett szögletre tenyerelnie a játékszert. 
57.Stopira kapott sárgát.
55.Ruan kapott sárgát. 
51.A KAPUBAN MÉG MINDIG KOVÁCS DÁNIEL!!!!

A hazaiak középső védője, Ruan merészkedett előre és 16 méterről kapura tekert, Kovács óriási védéssel a labdát a kapufa tövére tolta, majd védőink felszabadítottak.
46.Folytatódik a meccs. Csere nem volt, viszont elkezdett esni az eső. 
45 +1.Vége az első félidőnek. Akárcsak egy hete, most is 1-1 az állás a szünetben. 
45.1 perc a ráadás. 
44.
 
44.GÓÓÓÓÓÓL!

Szerencsére a kimaradt büntető nem fogta meg csapatunkat, és Zivzivadze egy szép támadás végén 18 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. Összesítésben 5-2-re vezetünk. 
41.KIMARADT!

Nego megnézte a bal felső sarkot, azonban kapu fölé/mellé tekert. 
40.Bumba harcolt ki egy büntetőt, amit Nego fog elvégezni. 
37.Kovácsnak kellett a 16-oson kívül fejjel tisztáznia egy előre ívelt labdát. Vérszemet kaptak a hazaiak!
35.Fiola kapott sárgát. 
33.GÓL!

Az első meccsen is remekül játszó Muradov fordult le védőjéről és 22 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, Kovácsnak esélye sem volt a védésre. Összesítésben 4-2-re vezetünk, nincs tehát egyelőre okunk az izgalomra. 
31.KAPUFA!

A harmadik sarokrúgásunk után a labda a hosszún érkező Serafimov elé került, aki közelről a felső lécre juttatta a játékszert. 
30.Az első félóra - ahogy a múlt héten is - az azeri csapaté volt. Több nagy helyzetet is kialakított a Gabala SC, gólt azonban ezúttal nem tudtak a meccs korai szakaszában szerezni. Nekünk is volt Bumba jóvoltából két helyzetünk, gólt azonban még nem láthattak a szurkolók. 
27.Az első meccsen gólt szerző Schorr elé került egy bedobás után a labda, amit azonnal kapura is lőtt éles szögből, nem sokkal ment mellé. 
25.Agresszíven letámadnak az azeriek bennünket, el is vesztettük a labdát a térfelünk közepén, ismét Felipe Santos került helyzetbe, 16 méteres lökete azonban elakadt a blokkban. 
23.Bumba kapott egy ajándék labdát a hazai védőktől, román támadónk pedig 20 méterről kapura is bombázott, nem sokkal ment kapu mellé a lövés. 
21.Serafimov mellett nem olyan könnyű elvinni a labdát, ezt most Omar Hani a saját bőrén tapasztalta, az azeriek 10-ese ugyanis szépen tört be a 16-osunkon belülre, de nem tudott mit kezdeni védőnkkel, aki nagyon elegánsan kísérte ki a játékszert az alapvonal mögé. 
16.Szélről érkező beadást csak centikkel fejelt kapu mellé Bumba mintegy hat méterről. Helyzet itt, helyzet ott, jó a meccs. 
15.A KAPUBAN KOVÁCS DÁNIEL!!!

Kapusunk óriási védést mutatott be, miután egy eladott labdára Felipe Santo csapott le és egyedül vezethette azt a kapunkra, hálóőrünk azonban remek ütemben vetődött ki és elakadt benne a labda. 
11.Bumba sajnos nem választott jó megoldást, a szabadrúgást követően a labda messze elkerülte a hazai kaput. 
10.Dárdait ütötte el Isnik Alimi a 16-os oldalvonala mellett, veszélyes helyről végezhetünk el szabadrúgást. 
6.Felipe Santos elé került a labda, a hazaiak támadója 15 méterről, nagy helyzetben a kapunk mellé lőtt. A hazaiak kezdték veszélyesebben a meccset, de így volt ez egy hete is Székesfehérváron, végül magabiztos győzelmet arattunk. 
3.A mi szögletünk után vezethetett veszélyes kontrát a Gabala SC, Nego a 16-osunk előterében tisztázott becsúszva. 
1.Mi kezdtük a meccset!
0.
  
-2.Érkeznek a csapatok, a mieink felavatják a 2022/2023-as szezon második számú, tiszta fehér mezét. A hazai csapat ezúttal piros-feketében lép pályára. 
-5.
 
-15.
Gabala belvárosában szinte minden épületen volt egy a mai meccset hirdető plakát és bár az első meccsen sima vereséget szenvedett az azeri együttes, a Qabala City Stadionba szép számmal látogattak ki a szurkolók. 
-30.
 
-35.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-40. 
-45.A hazaiak mestere egy helyen változtatott a múlt heti kezdőcsapatán, a piros lapot kapó Musayev Murad helyett Oman Hani fog kezdeni. Jó hír, hogy a fehérvári találkozón agyrázkódást szenvedő Qırtımov İlkin rendbe jött és ott van a Gabala SC kezdőjében. 
-50.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovács - Nego, Serafimov, Stopira, Sabanov, Heister - Bumba, Fiola, Makarenko, Dárdai - Zivzivadze
-60.Üdvözlünk benneteket Azerbajdzsánból, Gabalából, ahol helyi idő szerint este 20 órakor - magyar idő szerint 18 órakor - lépünk pályára a Gabala SC ellen az EKL második selejtezőkörének visszavágóján. Egy hete a MOL Aréna Sóstóban 4-1-re győztünk, így magabiztos előny birtokában várhatjuk a mai visszavágót. 
Mérkőzés után

Michael Boris:

"A fő célunk az volt, hogy továbbjussunk a következő körbe, ez sikerült, viszont sajnos elveszítettük a mérkőzést és tizenegyest is hibáztunk. Tudtuk, hogy ha a Gabala megszerzi az első gólt, rá fognak menni a másodikra is és megpróbálnak nyomást helyezni ránk. Nem szeretek veszíteni, de a mai meccsen mutatott teljesítményünk sajnos nem volt elég, sok párharcot elveszítettünk. Az első bajnokiig ezeket a hibákat ki kell javítanunk, ennek már péntek reggel neki is állunk. A Gabalának köszönjük a kedves fogadtatást és a remek körülményeket, sok sikert kívánok nekik a bajnokságra!"

Elmar Bakhshiyev:

"Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen az ellenfelünk egy szervezetten játszó csapat, ráadásul az odavágón jelentős előnyt szereztek. Meg voltam elégedve a játékosaim motivációjával, a mai mérkőzésen dominálni tudtunk és kis szerencsével más is lehetett volna az eredmény. Köszönöm a csapatomnak a mai meccset, tudjuk, hogy a jövőben még erősebbnek kell lennünk, hogy sikerrel vegyük az ilyen párharcokat, a Fehérvárnak pedig sok sikert kívánok a folytatáshoz!"

UEFA Európa Konferencia Liga
Európa Konferencia Liga, 2022-2023
Második selejtezőkör - Visszavágó
Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2022. Július 28. 20:00  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
Vereség Azerbajdzsánban, de 5-3-as összesítéssel továbbjutottunk az EKL-ben

Rengeteg helyzetet, kapufákat, kihagyott büntetőt, nagy védéseket és hazai győzelmet hozott a Gabala SC - Vidi EKL-visszavágó.

Csütörtök este - története során első alkalommal - Azerbajdzsánban lépett pályára a Vidi az Európa Konferencia Liga második selejtezőkörének visszavágóján. Egy héttel ezelőtt 4-1-re nyertünk a MOL Aréna Sóstóban, így megnyugtató előny birtokában várhattuk a visszavágót. Michael Boris vezetőedző több helyen is változtatott a kezdőcsapaton, bekerült Stopira, Makarenko, Bumba és Zivzivadze is a kezdőbe. A Vidi az alábbi felállásban kezdte el a meccset: Kovács - Nego, Serafimov, Stopira, Sabanov, Heister - Bumba, Fiola, Makarenko, Dárdai - Zivzivadze.

A hazaiak mestere, Bakhshiyev Elmar nem élt a rotáció lehetőségével, a múlt heti kezdőből csak a piros lapot kapó Murad Musayev hiányzott, őt Omar Hani pótolta. Jó hír, hogy a fehérvári találkozón agyrázkódást szenvedő Qirtimov rendbe jött és ott volt a Gabala SC kezdőjében. 

Hasonlóan jól kezdte a visszavágó meccset a Gabala SC, mint tette azt egy hete Székesfehérváron. A 3. percben a mi szögletünk után vezethetett veszélyes kontrát a hazai együttes, Nego a 16-osunk előterében tisztázott becsúszva. Három perccel később Felipe Santos elé került a labda, a hazaiak támadója 15 méterről, nagy helyzetben a kapunk mellé lőtt. Negyedóra elteltével hatalmas helyzetbe került az azeri csapat, egy eladott labdára Felipe Santo csapott le és egyedül vezethette azt a kapunkra, Kovács Dani azonban remek ütemben vetődött ki és elakadt benne a játékszer.

A 16. percben jegyezhettük fel az első fehérvári helyzetet, Bumba fejelt centikkel kapu mellé egy szélről érkező beadást, majd hét perccel később újra Bumba-helyzetet láthattunk, ajándékba kapott egy labdát a hazai védőktől, román támadónk pedig 20 méterről kapura is bombázott, nem sokkal ment mellé a lövés. Két perccel később ismét Felipe Santos került helyzetbe, 16 méteres lökete azonban elakadt a blokkban. Újabb két minutum telt el a mérkőzésből, amikor az első meccsen gólt szerző Schorr elé került egy bedobás után a labda, amit azonnal kapura is lőtt éles szögből, alig tévesztett célt a hazaiak támadója. 

A 31. percben jártunk, amikor a harmadik sarokrúgásunkat követően a labda a hosszú oldalon érkező Serafimov elé került, aki közelről a felső lécre juttatta azt. Nem sokkal később megszerezte a vezetést a Gabala SC. Az első meccsen is remekül játszó Muradov fordult le védőjéről a 33. percben és 22 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, Kovácsnak esélye sem volt a védésre (1-0). Öt perccel a szünet előtt Nego egyenlíthetett volna büntetőből - Bumba szép csel után harcolta ki a 11-est - de válogatott játékosunk elhibázta a lehetőséget. Szerencsére ez nem fogta meg a csapatunkat és még a szünet előtt sikerült egyenlíteni. A 44. percben Zivzivadze tört előre és 19 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (1-1). Akárcsak egy hete, ezúttal is 1-1-es állással vonultak a csapatok a félidei pihenőre. 

A második félidő hatalmas hazai helyzettel kezdődött, Ruan, a középső védő merészkedett előre és 16 méterről kapura tekert, Kovács Dani óriási védéssel a bal kapufa tövére tornázta a labdát, majd védőink felszabadítottak. Az 58. percben Alimi szabadrúgását Kovács a léc alól ütötte szögletre. 

A 62. percben három helyen változtatott Michael Boris, Bumba, Zivzivadze és Dárdai helyére Petrjak, Kodro és Funsho érkeztek. A 64. percben Petrjak adott be jól egy szögletet, Fiola fejese pedig a jobb kapufán csattant. A 70. percben Muradov 23 méteres szabadrúgása a felső lécen csattant, majd három perc múlva Felipe Santos iramodott meg a félpályáról a labdával, a villámléptű támadó lefutotta a védőinket, majd a 40 méteres sprint végén ügyesen helyezett 15 méterről a kapunkba (2-1).

Az utolsó negyedórában újabb gól már nem született, így 5-3-as összesítéssel jutottunk tovább az EKL harmadik selejtezőkörébe, ahol az albán Laci és a moldáv Petrocub párharc győztesével találkozunk. Az első mérkőzést jövő héten csütörtökön Székesfehérváron rendezik meg. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek