hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 1-1
Szombathelyi Haladás
 
Barátságos
Barátságos, 2021-2022
Szezonközi felkészülési mérkőzések - Szezonközi felkészülési mérkőzések
2021.10.08., Péntek @ 11:00
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0

8000, Székesfehérvár, Csíkvári út 10.

A MOL Aréna Sóstó megközelítése

Tömegközlekedéssel:
Piac térről 11, 11A és 40-es buszok.

Vasútállomásról kb. 20 perc sétával
31/32/33/34/35/36/37/38 buszokkal.

Adatok & helyszín
Összeállítások
Felállás
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2021. Október 08. 13:00  -  Szerző: molfehervarfc.hu  -  
Döntetlen a Haladás ellen

A válogatott szünetben az NB II éllovasával játszottunk edzőmérkőzést, gólunkat Kenan Kodro szerezte.

A válogatott szünetet kihasználva csapatunk péntek délelőtt zárt kapus edzőmérkőzést játszott az NB II tabelláját veretlenül vezető Szombathelyi Haladás együttesével a MOL Aréna Sóstó edzőpályáján.

Szabics Imre újra számíthatott Alefre és Hangya Szilveszterre is, hiányoztak viszont természetesen a nemzeti csapatnál szereplő játékosok, így a Kovács D. - Kojnok, Lüftner, Alef, Hangya - Funsho, Nyári, Makarenko, Petrjak - Kodro, Zivzivadze tizenegy futott ki kezdőként a pályára. A vendégek a Verpecz - Dezamits, Guzmics, Devecseri, Debreceni - Tóth D., Doktorics, Simut, Tóth Máté - Monori, Hegedűs csapattal álltak fel.

A hetedik percben az első lövést a szombathelyi Simut eresztette el, de Kovácsnak nem kellett közbeavatkoznia. Tíz perce tartott a mérkőzés, amikor Kojnok tört be a tizenhatoson belülre, éles szögből lőtt, de Verpecz bele tudott ütni a labdába. A találkozó első negyedórájában többet birtokoltuk a labdát és szögleteink is veszélyesen kanyarodtak a kapu előterébe, de a szombathelyi védőknek mindig sikerült tisztázniuk.

A 23. percben Zivzivadze fejesét védte Verpecz, majd egy perccel később ismét a volt debreceni hálóőr volt munkában, amikor Nyári lapos lövését ölelte magához. Nagyjából tíz perccel az előző helyzet után Kodro vállalkozott lövésre 25 méterről, de nem talált kaput.

Ezt követően kicsit felgyorsultak az események, előbb Tóth Dávid távoli tekerése ment el Kovács kapuja mellett, majd egy baloldali beadást követően Lüftner közeli lövését védte nagy bravúrral Verpecz. A félidő vége előtt egy vendég szöglet után még Debreceni Zalán veszélyeztetett egy 21 méteres lapos próbálkozással, de sikerült szögletre blokkolnunk a labdát, majd Budu emelt kapura az ötös sarkáról kisodródva, majd nem sokkal később a játékvezető lefújta a gól nélküli első játékrészt.

A szünetben Hangyát, Nyárit, Alefet, Funshot és Zivzivadzet, Heister, Dinnyés, Dárdai, Csoboth és Kovács István váltotta.

A második negyvenöt perc Haladás-góllal kezdődött, három perce ment újra a meccs, amikor egy kapu előteréből elvégzett szabadrúgás után Monori Norberthez csúsztatták a labdát a vendégek, aki a hálóba lőtte azt (0-1).

Két perc után rögtön jött a válasz - Dinnyés indította Dárdait, akit ugyan elválasztottak nagy nehezen a labdától, de az éppen Kodro elé került, aki közelről nem hibázta el a kaput (1-1).

Az 55. percben Doktorics középre tartó lövését védte magabiztosan Kovács. Három perccel később Debreceni szép cseleket követően lőtt a tizenhatos sarkáról, Kovács leért a rövidre, az ellentámadásnál Makarenko beadását Kodro fejelte kapu fölé. Újabb két perccel később Csoboth bal oldali beadására Petrjak érkezett a hosszún, ukrán szélsőnk kapásból az oldalhálóba lőtte a labdát.

A 65. percben Kodro centerezése flipperezett el végül Kovács Istvánig, aki kisodródott helyzetből lőtt kapura, Verpecz szögletre hárított. A 70. percben egy tetszetős vendégkontra után Kovács védett nagyott, majd Verpecz volt munkában Petrjak lövésénél. A 77. percben ismét a rutinos Haladás-kapus mutatta be tudását, Dárdai 21 méteres lövését kapta ki a bal alsóból. Egy perccel később egy szabadrúgásnál ismét Dárdai-Verpecz párharcot láthattunk, de megint hárítani tudott a kapus. Öt perccel a lefújás előtt a csereként beálló Doncsecz szólója után Kovács védett, a kipattanóra a szintén cserként pályára lépett Szijjártó érkezett először, de Lüftner végül nagyot mentett.

A mérkőzés utolsó perceiben veszélyesebbnél veszélyesebb támadásokat vezettünk, a lefújás előtt Csoboth beadásáról viszont sajnos Kodro és Dárdai is centikkel lemaradt, így 1-1-es döntetlent játszottunk a szombathelyiek ellen.

Folytatás október 16-án, 19.30 órakor a MOL Aréna Sóstóban a Budapest Honvéd ellen.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek