hu en
NK Osijek Végeredmény 1-1
MOL Fehérvár FC
 
Barátságos
Barátságos, 2021-2022
Nyári felkészülési mérkőzések - Nyári felkészülés
2021.07.01., Csütörtök @ 18:00
Muraszentmárton, Muraszentmárton Stadion

15 Celsius-fok, eső
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
90 +2.Vége a mérkőzésnek. 
90 +1.Petrjak, Dárdai, Zivzivadze le, Evandro, Tóth Tamás Vid és Bourard be. 
90.Mato rántotta le Hourit, sárga lap. 
88.Bohar lövését ütötte szögletre Kovács, majd a sarokrúgás utáni keveredés végén Alef mentett a gólvonalról. 
85.Újabb jó támadás, Petrjak passzolt Hourihoz, aki 23 méterről lőtt, Sajko nagyot védett.
82.Houri adott óriási labdát a kilépő Funshonak, aki először a kapust találta el, a kipattanót pedig fölé lőtte 11 méterről. 
78.
74.Egy jobb oldali beadást Topcagic lőtt az ötösről a bal alsó mellé. Nagy helyzet volt!
72.Zivzivadzét kellett ápolni, de tudja folytatni.
69.Beszorítottuk az eszékieket, de az utolsó passzok nem sikerültek az elmúlt percekben.
65.GÓÓÓÓL! Houri szöglete után Stopira fejelt, Malenica nagyot védett, az ismétlést megint Houri adta középre, Zivzivadze pedig az ötösről a hosszúba csúsztatott. 
64.Hetet cseréltek a horvátok. 
63.Dárdai lövését ütötte ki Malenica.
61.
60.Zivzivadze fordult le szépen a védőjéről, majd jobbal, 16 méterről lőtt, Malenica védett. 
59.Kovácsik helyett Kovács D. a pályán. 
57.Kovács Istvánt Tamás Olivér váltja. 
54.Cheberko beadása után Lüftner mentett szögletre, ami nem volt veszélyes. 
52.GÓL! Vezet az Osijek. Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Grzan tette középre a labdát balról, az érkező Bockaj pedig ballal, 12 méterről a hálóba lőtt. 
51.Dárdai szögletét Stopira fejelte kapura, Barisic rúgta ki a gólvonal elől a labdát. 
50.Megint egy újabb jó támadás, Dárdai labdája után Funsho adott be balról, kivágta egy védő. 
47.Szép támadás végén Dárdai tekert fölé 17 méterről. 
46.Folytatódik a meccs.
45.Vége a félidőnek. 
42.Houri szögletét Barisic fejelte ki az ötösről. 
40.Dárdai szögletét fejelte ki egy horvát védő a rövidről, majd Petrjak ívelt a bal oldalról keresztbe, az érkező Dárdai sajnos nem találta el a labdát helyzetben. 
39.
37.Bockaj éles beadását fejelte szögletre Alef, a sarokrúgás után lesre futott Jugovic. 
34.Pilj bal oldali beadását húzta le Kovácsik. 
32.Grgic éles szögből, 7 méterről fölé lőtt, az ellentámadás végén Petrjak beadását nem találta el jól Dárdai a hosszún. 
31.Mance elé került a labda egy levágódó lövés után, az Osijek 9-ese 12 méterről laposan próbálkozott, a pályán álló víz segített ki bennünket. 
30.Alef 3 percen belül kétszer akasztott meg szépen egy-egy horvát támadást. 
25.
24.Pilj távoli lövése ment méterekkel fölé. 
22.Dárdai beadása pattant szögletre, Houri sarokrúgása nem volt veszélyes. 
21.Egy eszéki felívelést Houri gyűjtött be a középpályán, Zivzivadzét próbálta játékba hozni, nem sikerült.
19.Jugovic szöglete után Funsho mentett a kapunk elől. 
17.Dárdai bal oldalról ívelt középre, hosszú volt az érkező Zivzivadzének. 
14.Lüftner remekül szerelte a kilépni igyekvő Mancét a tizenhatosunk előtt.
11.Lüftner felívelése után Dárdai volt szabálytalan, szabadrúgás kifelé. 
8.Funsho távoli lövése ment nagyon mellé.
6.Petrjak lépett volna ki, Alef labdája kicsit hosszú volt. 
4.Houri szöglete után Stopira nem találta el a labdát helyzetben, nem sokkal később fejjel próbálkozott védőnk, Malenica hárított. 
2.Grzan ment el a jobb oldalon, laposan középre játszott, Stopira mentett.
1.Elkezdődött a meccs!
-2.Érkeznek a csapatok.
-10.Kék mezben, piros nadrágban és kék sportszárban játszunk majd. 
-15.Befejezték a melegítést a csapatok.
-25.
-30.Elállt az eső Muraszentmártonban.
-35.
-40.Elkezdték a melegítést a csapatok.
-45.A mai kezdőnk: Kovácsik - Kojnok, Lüftner, Stopira, Funsho - Alef, Houri - Petrjak, Kovács I., Dárdai - Zivzivadze.
-50.A mérkőzés helyszínén 15 Celsius-fok van és órák óta szakad az eső. 
-60.Köszöntünk benneteket Muraszentmártonból, Horvátországból! 18.00-kor kezdődik az NK Osijek elleni felkészülési mérkőzés. 
Mérkőzés után

Bár a második játékrészben megszerezte a vezetést a Muraszentmártonban edzőtáborozó NK Osijek, Budu Zivzivadze gyorsan egalizált, majd az eredmény később már nem változott. A találkozót Szabics Imre értékelte a lefújás után.

“Sajnos egy butaságból, figyelmetlenségből hátrányba kerültünk, de összeségében azért tetszett a mai mérkőzés. A csapat a bekapott gól után jól visszajött a mérkőzésbe, valamint úgy érzem, hogy előtte is inkább mi domináltuk a játékot. Meg is nyerhettük volna a találkozót, a hajrára pedig egy adok-kapok jellegű párharcot láthattunk a pályán, az eszékieknek is volt még lehetőségük a gólszerzésre, így azt mondhatom, hogy igazságos eredmény született.”

Vezetőedzőnket megkérdeztük arról is, hogy a jövő heti, Ararat Yerevan elleni EKL mérkőzés előtt még mi vár a keretre.

“Azt már korábban is beszéltük, hogy abból a szempontból egy kicsit kesze-kusza felkészülés van lassan mögöttünk, hogy több ütemben érkeztek, vagy még érkeznek játékosok a válogatottak miatt, ezért is dolgozott sok fiatal velünk az elmúlt hetekben. Budu Zivzivadze, Rus Adrián és Stopira is később csatlakoztak hozzánk, az az öt játékos, aki pedig az Európa-bajnokságon vett részt, majd vasárnap kezdi el a csapattal a közös munkát. Az természetes, hogy nekik utol kell érniük a többieket, hiszen kaptak némi szabadságot az Eb után, így érthetően hátrányban lesznek a többiekhez képest, ezt majd egyensúlyba kell hoznunk úgy, hogy mindenki bevethető legyen. Hogy ebből az öt játékosból valakit be kell-e vetnünk már az Ararat elleni hazai meccsen, azt majd meglátjuk, de ha nem vagyunk erre rákényszerülve, akkor ők még az első meccsen nem lépnek pályára.”

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2021. Július 01. 20:00  -  Szerző: molfehervarfc.hu  -  
Döntetlen az NK Osijek ellen

Budu Zivzivadze talált be a horvát ezüstérmesnek.

Óriási eső áztatta Muraszentmártont már órákkal az NK Osijek - MOL Fehérvár FC edzőmérkőzés előtt, ám mire Torghelle Sándor és a születésnapos Juhász Roland irányításával bemelegíteni indultak a mezőnyjátékosok, az égiek elzárták a csapokat és ideális futballidőben kezdődött a mérkőzés, a körülményekhez képest még a pálya talaját is igyekeztek helyreállítani a helyi pályamunkások.

Szabics Imre az eszékiek ellen a Kovácsik - Kojnok, Lüftner, Stopira, Funsho - Alef, Houri - Petrjak, Kovács I., Dárdai - Zivzivadze tizenegynek szavazott bizalmat.

A találkozó jó iramú mezőnyjátékkal kezdődött, majd a negyedik percben, az első szögletünk után a tizenhatoson belül maradó Stopira fejelt kapura egy jobb oldali beadást, de az előző félévet Diósgyőrben töltő Malenica némi üggyel-bajjal hárított. A következő negyedórában néhány kisebb lehetőséget jegyezhettünk fel, például Funsho távoli lövését, vagy Dárdai beadását a bal oldalról, amely bár jó ívben szállt be, de sajnos nem érkezett rá senki. A 22. percben Kovács István passzát Dárdai lőtte kapura éles szögből, Malenica kapujából kitörve védett szögletre. Félóra játék után a korábbi Puskás Akadémia csatár, Mance került lövőhelyzetbe a kaputól 12 méterre, de a labda elakadt Stopirában és egy tócsában, majd egy perccel később a volt diósgyőri Grgic lőtt közelről Kovácsik kapuja mellé. Öt perccel az első játékrész vége előtt Petrjak beadására Dárdai érkezett a hosszún üresen, de néhány centivel lemaradt a labdáról.

A szünetben Szabics Imre és Nenad Bjelica sem változtatott, a második félidő pedig egy szép támadással és a végén egy Dárdai lövéssel kezdődött, ám középpályásunk nem talált kaput. Az 50. percben újabb ígéretes akció végén Funsho igyekezett Dárdaihoz centerezni, de egy becsúszó horvát hátvéd szögletre mentett. Az 52. percben megszerezte a vezetést az NK Osijek - egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően Grzan centerezett középre, majd a tizenhatoson belül érkező Bockaj futtából, nagy erővel a hálóba vágta a labdát (1-0).

A gól után tíz perccel Zivzivadze fordult le szépen őrzőjéről, de 18 méteres lapos lövését hárítani tudta Malenica. Két perccel később ismét a horvát kapus volt munkában, először Dárdai távoli bombáját tenyerelt ki, majd Houri szögletét követően Stopira fejesét tolta szögletre bravúrral. A 65. percben már ő is tehetetlen volt, ekkor Houri újabb sarokrúgását Zivzivadze csúsztatta a gólvonal mögé az ötösről (1-1).

Az egyenlítő gólunknál már Tamás Olivér és Kovács Dániel is pályán voltak, akik Kovács Istvánt és Kovácsik Ádámot váltották. 

Negyedórával a mérkőzés vége előtt egy jobb oldali beadásra a csereként érkező Topcagic érkezett a röviden, de közelről Kovács kapuja mellé lőtt. A 82. percben Houri remek labdájával Funsho tört kapura, 12 méterről leadott lapos lövését bravúrral védte az eszéki cserekapus, Sajko, a kipattanót megint Funsho vállalta el, ezúttal fölé ment a labda. Öt perccel a lefújás előtt Houri kínálta meg 23 méterről a 17 esztendős hálóőrt, de Sajko ismét a helyén volt és szögletre mentett. A hajrában Kovács Dánielre volt szükség a gólvonalunk előtt, de Bohar erős próbálkozásánál helyén volt kapusunk.

A lefújás előtt más említésre méltó esemény már nem történt, így döntetlennel zártuk a felkészülést. Július 8-án, csütörtökön 20:00 órakor a MOL Aréna Sóstóban már tétmérkőzésen szurkolhattok a Vidinek az Ararat Yerevan ellen. Jegyinformációkat ide kattintva olvashattok.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek