hu en
Zalaegerszegi TE FC Végeredmény 1-1
MOL Fehérvár FC
 
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2021-2022
Őszi szezon - 1. forduló
2021.08.01., Vasárnap @ 17:45
Zalaegerszeg, ZTE Aréna

20 fok, esős, napsütéses
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Andó-Szabó Sándor
Asszisztensek:
Kóbor Péter, Horváth Zoltán
Tartalék játékvezető:
Farkas Ádám
90 +4.Vége a meccsnek. 
90 +1.4 perc a hosszabbítás. 
90.Musliu kapott sárgát. 
89.Nego beadását Szabó fejelte kapura, Demjén védett. 
85.Nikolics helyére Szabó állt be. 
82.Rus távoli szabadrúgását védte bravúrral Demjén. 
81.Tajti helyére Szalay állt be. 
80.Petrjak helyére Szendrei állt be.
78.Dárdai szabadrúgása volt veszélyes, mert Stopira előre vetődve érkezett és ugyan nem találta el a labdát, az a vizes talajon megcsúszott, de Demjént nem csapta be. 
76.
 
75.Babati helyére Meshack állt be.
74.Gergényi beadását Koszta próbálta kapura ollózni 10 méterről, de nem találta el a labdát a hazai játékos. 
69.GÓL!

Szélről érkező beadást követően Kovácsik kivetődve üti el a labdát, amely Babati elé került, ő pedig 5 méterről a kapunkba lőtt. 

A találatot a videóbíró segítségével visszanézték, azonban a játékvezetők mindent szabályosnak találtak. 
67.Dárdai beadását Demjén csípte el Nikolics elől. 
63.Zimonyi helyére Skribek állt be. 
62.Stopira 23 méteres lövése kapu fölé szállt. 
59.
 
56.Heister becsúszva elrúgta a labdát az egyik hazai játékos elől, Andó-Szabó sporttárs ezúttal kissé szigorúan sárgával "jutalmazta" védőnket. 
52.Petrjak a 16-os sarkáról tekert ballal kapu fölé. 
47.GÓÓÓÓL!

Alef visszapasszát követően Dárdai lőtt óriási gólt kapásból 23 méterről. 
46.Csere nélkül folytatódik a meccs.
45 +3.Vége az első félidőnek. 
45 +2.Nego 7 méteres lövése egy védőről szögletre pattant. 
45.2 perc a ráadás. 
44.Serafimov kapott sárgát. 
39.
 
34.Nikolics került száz százalékos ziccerbe, de csapatkapitányunk a kivetődő kapusba lőtte a labdát. 
33.Fiola egy csel után 12 méterről kapura lőtt, Gergényiről pattant kapu fölé. 
31.Halilovic megpattanó lövését védte Kovácsik. 
29.Gergényi beadását Kovácsik nagyon magabiztosan húzta le a levegőből. 
27.Heister beadása ismét Nikolicsot találta meg, csatárunk 7 méterről kapu mellé fejelt. 
25.Nego kapott sárgát. 
24.A meccs eddigi legnagyobb helyzete a ZTE előtt adódott, Gergényi beadását Zimonyi centikkel fejelte a kapunk mellé 7 méterről. 
22.Nego beadása Demjéné.
21.
 
20.Nagy helyzet! Heister beadását Nikolics 5 méterről lőtte kapu mellé. 
18.Demjén ejtett ki egy szélről érkező beadást, a labda Heister elé került, aki kapu fölé lőtt. 
16.Kovácsik jött ki nagyon határozottan a kapujából egy beívelésre, melyet Bobál elől öklözött el kapusunk, a hazaiak támadója rövid ideig a földön maradt, de szerencsére nem történt komolyabb probléma. 
14.Petrjak beadására Dárdai érkezett az ötösön belül, de egy hazai védő becsúszva menteni tudott. 
12.Halilovic is besárgult. 
10.Az első tíz perc helyzet nélkül telt el. 
8.A vizes, csúszós talaj mindkét csapat dolgát megnehezíti. 
5.Tajti kapott sárga lapot. 
1.A hazaiak kezdték a meccset.
-2.Érkeznek a csapatok, a ZTE FC tiszta kékben, mi pedig fehérben lépünk pályára. 
-20.
 
-25.A két csapat játékosai már bemelegítenek. 
-30.Ismét elkezdett szakadni az eső Zalaegerszegen. 
-38. 
-48.Elég szeszélyes az időjárás most Zalaegerszegen, az eső ugyanis újra elkezdett esni. 
-50.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Fiola, Musliu, Rus, Stopira - Petrjak, Nego, Alef, Heister - Dárdai, Nikolics
-60.Üdvözlünk mindenkit Zalaegerszegről, ahol néhány órával a meccs előtt hatalmas jégeső volt, mostanra azonban kisütött a nap, a hőmérséklet pedig 22 C-fok. 
Mérkőzés után

Szabics Imre:

"Nagyon pozitív volt a reakció az elmúlt két hétben történtekre, elégedett vagyok a hozzáállással. A helyzetek alapján bőven meg kellett volna nyerni a meccset. Keményen dolgoztunk, és ha így fogunk dolgozni a jövőben is, meg fogjuk nyerni a mérkőzéseket. A különbséget szerintem lehetett látni a stadionban és a tv előtt is, ezt a mérkőzést minimum 1-0-ra meg kellett volna nyerni. A hazaiaknak egy helyzetük volt az első félidőben, többre nem emlékszem, a másodikban pedig helyzet nélkül kaptunk egy gólt. A meccset kontrolláltuk, az egyenlítés után is voltak lehetőségeink, hogy megszerezzük a második találatot. Mindkét cserejátékost azzal küldtem be, hogy nyerjünk és gólt, gólokat szerezzenek, esetleg gólpasszt adjanak, ez ma sajnos nem sikerült."

Waltner Róbert:

Igazságos döntetlen született. A Vidinek voltak helyzetei az első félidőben, de mi is szerehettünk volna gólt Zimonyi révén. A Vidi remek csapat, jól is játszottak, de hátrányból döntetlenre hoztuk a meccset, mindenki odatette magát. Láttam a csaptegységet, készültünk ellenfelünkre, akik váltottak is meccs közben. Sok sérültünk van, nem volt cserénk a középpályára, a fiúk viszont megdolgoztak az egy pontért, büszke vagyok rájuk! Nagyon elfáradtam én is, nem tudtam ülve maradni a mérkőzésen. Vitt a vérem, beleéltem magam, legszívesebben befutottam volna a pályára. De megérte!

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2021. Augusztus 01. 20:00  -  Szerző: molfehervarfc.hu  -  
Döntetlennel kezdtük az új bajnokságot

Dárdai góljával vezettünk a második félidő elején a ZTE FC otthonában, Babati egyenlített a 69. percben, 1-1 lett a vége.

Az OTP Bank Liga 2021-2022-es szezonjának első meccsét vasárnap este, a ZTE FC otthonában játszottuk. Szabics Imre vezetőedző ezúttal a Kovácsik - Fiola, Musliu, Rus, Stopira - Petrjak, Nego, Alef, Heister - Dárdai, Nikolics kezdőnek szavazott bizalmat.

A mérkőzés előtt hatalmas eső zúdult a ZTE Arénára, így nem éppen a legideálisabb pályaviszonyok mellett léptek pályára a csapatok. Az első 15 perc nagyobb helyzet nélkül telt, csupán Petrjak beadását jegyezhettük fel, amit Dárdai elől mentettek a védők, no meg azt, hogy 12 perc alatt - Tajti és Halilovic révén - két sárgát is begyűjtöttek a kék-fehérek. A 16. minutumban Kovácsik jött ki nagyon határozottan a kapujából egy beívelésre, melyet Bobál elől öklözött el, a hazaiak kapitánya rövid ideig a földön maradt, de szerencsére nem történt komolyabb probléma.

Két perccel később Demjén ejtett ki egy szélről érkező beadást, a labda Heister elé került, aki helyzetben kapu fölé lőtt. Újabb két perc múlva Heister lapos beadását Nikolics 5 méterről lőtte kapu mellé. A félidő felénél Gergényi beadását Zimonyi centikkel fejelte a kapunk mellé 7 méterről. Megélénkült a meccs, újabb Heister beadás érkezett, Nikolics megint pontatlanul célzott - ezúttal fejjel, a másik oldalon Kovácsik fogta magabiztosan Halilovic megpattanó löketét. A 33. percben Fiola bal lábas lövése pattant szögletre, nem sokkal később Nikolics lépett ki ziccerben, elvitte a labdát a kapus mellett, de lapos lövésébe belevetődött Demjén, maradt a 0-0. Az első játékrész hosszabbításában előbb Nikolics lekészítésére nem ért oda Petrjak a hazai tizenhatoson belül, majd Heister beadása pattant Nego elé, középpályásunk lőtt is 8 méterről, de levágódott a labda.

A második 45 perc remekül indult, egy szöglet után Dárdaihoz passzolt hátra Alef, Palkó pedig ballal hatalmas gólt lőtt a kapu jobb oldalába 17-18 méterről (0-1).

Az 52. percben Petrjak a 16-os sarkáról tekert ballal kapu fölé. 10 perc múlva Stopira hozta fel a labdát, majd - mivel senki nem zavarta - 20 méterről lőtt, nem sokkal kapu fölé. A 69. percben váratlanul kiegyenlített a ZTE: bal oldali beadást követően Kovácsik ütötte ki a labdát, amely Babati elé került, ő pedig 6 méterről lőtt, kapusunk csak beleütni tudott, védeni nem, becsorgott a labda a jobb alsóba (1-1).

A 74. percben Gergényi beadását Koszta próbálta kapura ollózni 10 méterről, de nem találta el jól a labdát. 4 perc múlva Dárdai szabadrúgása volt veszélyes, Stopira előre vetődve érkezett és ugyan nem találta el a labdát, az a vizes talajon megcsúszott, de Demjént nem csapta be. 10 perccel a vége előtt Rus lőtt kapura egy szabadrúgást 26 méterről, a zalaegerszegi kapus nagyot védett.

A 89. percben Nego beadását Szabó fejelte kapura, megint Demjén volt a végállomás. A 4 perces ráadásban sem született újabb gól, döntetlennel kezdtük az új szezont.

A következő fordulóban szabadnaposak leszünk - az FTC elleni rangadót szeptember 22-re halasztották -, legközelebb Gyirmótra látogatunk, augusztus 14-én. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek