hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 2-0
Budafoki MTE
 
MOL Magyar Kupa
Magyar Kupa, 2020-2021
4 közé jutásért - 10. forduló
2021.03.10., Szerda @ 14:30
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó

8 fok, felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Solymosi Péter
Asszisztensek:
Szalai Balázs, Horváth Róbert
Tartalék játékvezető:
Kóbor Péter
Gólbírók:
Káprály Mihály, Szilágyi Sándor
90 +3.Vége a meccsnek!
90.3 perc a ráadás.
87.Kulcsár tekert kapura egy szabadrúgást, Kovács magabiztosan védett. 
84.A szülinapos Zivzivadze került nagy helyzetbe, 13 méterről leadott lövését Póser nagy bravúrral védte. 
83.Petrjak helyére Bourard állt be. 
80.Funsho beadását Petrjak vágta az oldalhálóba közelről. 
79.Pinto 22 méteres lövése elakadt egy budafoki védőben. 
77.GÓÓÓÓÓÓÓL!

Dárdai tekert a rövid sarok irányába egy oldalszabadrúgást, Stopira remek ütemben érkezett és közelről a bal felsőbe bólintott. 
74.
 
70.Bolla és Houri helyére Funsho és Dárdai érkeztek.
68.GÓÓÓÓÓÓL!

A második félidőben nagy nyomást helyeztünk a vendégekre, érett már a Vidi-gól, mely most meg is született: Pinto beadása Romic kezéről pattant a saját kapujába, öngól!
66.Petrjak elé pattant a labda egy szögletet követően, ukrán szélsőnk kapásból nagy erővel lőtt kapu mellé. 
63.Houri 14 méterről lőtt kapu fölé. 
61.Szabó helyére Zivzivadze állt be.
57.Pinto beadását követően Vaszicsku mentett hatalmasat a berobbanó Nego elől. 
56.Iharos helyére Huszti állt be. 
53.Fél perc alatt helyzet mindkét oldalon, előbb Skribek 14 méteres lövését védte Kovács, a túloldalon pedig Petrjak lőtt 8 méterről kapu mellé. 
47.Skribek távoli lapos lövését védte magabiztosan Kovács. 
46.Folytatódik a meccs, szünetben Csizmadia Csaba négyet cserélt: Zeke, Szabó, Micsinai és Zsóri helyére Oláh, Kovács, Medgyes és Skribek állt be. 
45.Vége az első félidőnek. 
44.A harmadik szögletünk után is Stopira fejelhetett kapura, de ezúttal is fölé szállt a labda. 
42.Nikolic kapott sárgát. 
39.
 
36.Houri szögletét követően Stopira fejelt kapu fölé. 
33.A meccs első nagy helyzetét a vendégek dolgozták ki, Romic 7 méterről lőtt kapu fölé ziccerben. 
32.Kulcsár oldalszabadrúgása szállt el veszélyesen keresztben a kapunk előtt. 
30.Az első félóra elteltével komolyabb helyzetet egyik oldalon sem jegyezhettünk még fel. 
27.
 
22.Zsóri kapott sárgát.
21.A sarokrúgás után Stopira fejelt messziről kapura, Póser magabiztosan fogta meg a labdát. 
20.Bolla beadása Vaszicskuról pattant szögletre. 
18.Továbbra sem alakult ki eddig helyzet egyik kapu előtt sem. 
12.Szabó tekert 15 méterről jócskán kapu fölé. 
9.Nego passza lesen találta Szabót. 
8.Egyelőre nem forognak veszélyben a kapuk. 
3.Szabó Levente zavarta meg Pósert, aki egy hazaadást követően kezelte le a labdát a 16-oson belül, azonban nem rúgta el azt egyből, támadónk majdnem megszerezte a játékszert. 
1.Mi kezdtük a meccset!
-2.Érkeznek a csapatok, a mieink piros-kékben, a Budafok fehér mezben. 
-15.
Már mindkét csapat bemelegít a MOL Aréna Sóstó gyepszőnyegén. 
-30. 
-45.Íme a mai kezdőnk: Kovács - Bolla, Rus, Stopira, Hangya - Pinto, Fiola - Nego, Houri, Petrjak - Szabó
-50.
A 27. születésnapját ma ünneplő Budu Zivzivadze tekintette meg a pályát, reméljük góllal és továbbjutással ünnepel grúz támadónk és a csapat! Isten éltessen, Budu!
-60.Üdvözlünk benneteket a MOL Aréna Sóstóból, ahol 14:30-kor kezdődik a MOL Magyar Kupa negyeddöntője, ellenfelünk a BMTE. 
Mérkőzés után

Szalai Tamás:

"Az első félidőben a Budafok nagyon szervezetten és mélyen védekezett, mi lassan járattuk a labdát, nem tudtuk feltörni ezt a védekezést, nem volt meg a játék ritmusa. Többet birtokoltuk ugyan a labdát, de komolyabb helyzetünk nem volt. A szünetben a gyors labdajáratásra, a ritmusváltások fontosságára hívtam fel a játékosok figyelmét, szerencsére a második játékrészben ezeket meg is valósították, ennek lett az eredménye a 2-0. Büszke vagyok a srácokra, mert koncentráltan és lelkesen dolgoznak napról-napra. Le a kalappal előttük azért is, mert mindenki átérezte a mérkőzés fontosságát."

Csizmadia Csaba:

"Megint nagyon jó meccset játszottunk a Fehérvárral. Az első félidő kiegyenlített volt, nagyon szervezetten futballoztunk, próbálkozott ugyan a Vidi, de komoly helyzetük nem volt. Mi viszont kihagytunk egy óriási lehetőséget, aztán a második félidőt is helyzetekkel kezdtük. Be kellett volna rúgni valamelyiket és akkor teljesen máshogy alakul a mérkőzés. Kaptunk egy már-már szokásosnak mondható, megpattanó gólt, majd viszonylag gyorsan újra betaláltak a hazaiak, onnantól már nagyon nehéz dolgunk volt. Ez sorozatban a harmadik meccsünk, amikor olyan gólt kapunk, amiért igazából nem tudok rosszat mondani a srácokra. Minden mérkőzésből tanulnunk kell, ebből is, leginkább azt, hogy a kínálkozó lehetőségeket értékesíteni kell."

MOL Magyar Kupa
Magyar Kupa, 2020-2021
4 közé jutásért - 10. forduló
Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2021. Március 10. 16:35  -  Szerző: molfehervarfc.hu  -  
MOL Magyar Kupa - a Budafok legyőzésével már az elődöntőben vagyunk

Romic öngóljával és Stopira fejesével nyertünk 2-0-ra.

A MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében a Budafoki MTE-t láttuk vendégül Székesfehérváron. Az egymeccses párharcra a Kovács D. - Bolla, Rus, Stopira, Hangya - Pinto, Fiola - Nego, Houri, Petrjak - Szabó L. kezdőt küldte pályára Szalai Tamás megbízott edző. A Budafokkal egyébként már negyedszer néztünk farkasszemet ebben a szezonban, az eddigi három alkalom bajnoki mérkőzés volt, mindháromszor nyertünk - legutóbb vasárnap 2-1-re

A 3. percben Szabó Levente hozta majdnem zavarba a vendégek kapusát, de még idejében mentett Póser Dániel. A 12. percben újra fiatal támadónk vétette észre magát, 15 méterről tekert kapu fölé. A félidő felénél - egy sarokrúgást követően - Stopira fejelt messziről kapura, Póser magabiztosan fogta meg a labdát. A vendégek először az első félóra végén veszélyeztettek, Kulcsár oldalszabadrúgása szállt el veszélyesen keresztben a kapunk előtt. Egy perccel később Romic került váratlanul ziccerbe, 7 méterről azonban fölé lőtt. A 36. percben Houri szöglete után Stopira fejelt kapu fölé, majd hasonló szituáció játszódott le a 44. percben is, vagyis szöglet után Stopira fejelt, de nem talált kaput. Gól nélküli döntetlennel mentek pihenni a csapatok.

Szünetben négyet is cserélt a vendégek mestere, Csizmadia Csaba, mi nem változtattunk. A 47. percben Skribek távoli, lapos lövését védte magabiztosan Kovács. Nem sokkal később fél perc alatt helyzet alakult ki mindkét oldalon, előbb Skribek 14 méteres lövését védte Kovács, majd Petrjak lőtt 8 méterről kapu mellé. Egyre jobban nyomtunk, az 57. percben Pinto beadását követően Vaszicsku mentett hatalmasat a berobbanó Nego elől, a 63. percben Houri lőtt kapu fölé 14 méterről. Néhány minutummal később Petrjak elé pattant a labda egy szögletet követően, ukrán szélsőnk kapásból, nagy erővel lőtt kapu mellé. A 68. percben érett góllá a fölényünk: Pinto adott be balról, a labdára érkezett a szülinapos Zivzivadze, de végül nem róla, hanem a mögötte álló Romicról pattant a hálóba a labda, öngól (1-0).

Sokat nem kellett várni, hogy megduplázzuk az előnyünket, alig 10 perccel a vezető-gól után Dárdai tekert a rövid sarok irányába egy szabadrúgást jobbról, Stopira remek ütemben érkezett és közelről a bal felsőbe bólintott (2-0). 

A második Vidi-góllal nagyjából el is dőlt a találkozó, a maradék negyedórában Pinto blokkolt lövését (79. perc), Petrjak oldalhálóba ment próbálkozását (80. perc) és Zivzivadze nagy helyzetét (84. perc) jegyezhettük fel, utóbbinál Póser védett szépen. Kovács Dánielnek egyszer kellett közbeavatkoznia, Kulcsár szabadrúgását hárította nem sokkal a vége előtt. Az eredmény már nem változott, magabiztos, 2-0-ás győzelemmel jutottunk a legjobb négy közé a MOL Magyar Kupában. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek