hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 1-2
GNK Dinamo Zagreb
 
Barátságos
Barátságos, 2020-2021
Téli felkészülési mérkőzések - Téli felkészülés
2021.01.14., Csütörtök @ 13:00
Rovinj, Gradski Stadion

0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Marin Vidulin
90.Vége a meccsnek. 
88.Petkovic passzát követően Majer lőtt 15 méterről kapu fölé. 
83.Funsho szerelte nagy gólhelyzetben Petkovicot. 
82.Géresi lövését védte a zágrábiak kapusa. 
81.Fiolát második sárgával kiállította a játékvezető.
79.Funsho lőtt 18 méterről kapu fölé. 
78.GÓL!

Petkovic
23 méterről vette be a kapunkat szabadrúgásból.
77.
 
74.Leovac kapott sárgát. 
71.Funsho szerzett ígéretes helyzetben labdát, majd eladta azt.
68.Petkovic provokálta Fiolát egy sárgáért cserébe. 
66.A játékvezető ezúttal egy bedobást ítélt meg rosszul, horvát játékosról pattant ki a labda, azonban a Dinamo javára ítélt a spori bedobást, a zágrábi csapat azonban sportszerűen visszaadta a labdát nekünk. 
60.Zivzivadze, Houri, Rus, Petrjak, Kovács hagyták el a pályát, helyükre Nikolics, Dárdai, Kovács, Géresi és Tordai álltak be.
58.Funsho került rendkívül gyanús körülmények között a földre a horvát 16-oson belül, a játékvezető sípja ezúttal is néma maradt. 
56.Rus egy szép kényszerítő után lőtt 17 méterről kapura, a Dinamo kapusa hatalmasat védett. 
52.Egyelőre helyzet nélkül telnek a percek a második félidőben. 
46.A szünetben Tamás helyére Musliu állt be, aki a második félidő kezdése előtt válogatottbeli csapattársával, a Dinamo csapatkapitányával, Arijan Ademivel ölelkezett össze. 
45.Vége az első félidőnek. 
44.Zivzivadze lapos beadása akadt el egy becsúszó horvát védőben, úgy tűnt, a labda a védő kezét is érintette, ezúttal azonban nem ítélt 11-est a játékvezető. 
43.Zivzivadze passzolt a bal szélen Hourinak, aki keményen kapu elé lőtte a labdát, de középen nem érkezett senki. 
39.Houri tekert kapu elé egy szabadrúgást, Rus fejese egy védőről szögletre pattant. 
37.Veszélyes beadás szállt el Leovac feje felett az ötösünkön belül. 
33.Tamás Olivér kell a pálya közepén ápolni. 
29.
 
24.Fiola is besárgult.
23.A horvátok sort cseréltek. 
20.GÓL!

Orsic
magabiztosan értékesítette a büntetőt.
19.Rus becsúszva blokkolt egy lövést a kapunk előtt, a játékvezető úgy látta, a labda védőnk kezét is érintette, 11-es és sárga lap!
16.Orsic tekert 23 méterről alig kapu fölé egy szabadrúgást. 
14.
 
13.GÓÓÓÓL!

Tamás Olivér szerzett becsúszva nagyszerűen labdát a Dinamo 16-osánál, majd Zivzivadzet hozta játékba, akinek 15 méteres lövése egy védőn megpattant és védhetetlenül hullott a játékszer a léc alá. 
10.Többet van a labda a horvátoknál, de eddig jól zár a védelmünk. 
5.Rus fejelte ki a labdát a kapunk elől, a veszélyes beadás a jobb szélről érkezett. 
3.Ivanusec szerzett labdát a tizenhatosunk előterében, 16 méterről azonban jócskán kapu mellé tekert. 
1.Mi kezdtük a meccset. 
-2.Több tucat Dinamo szurkoló érkezett a helyszínre, ők a stadionon kívülről, fákra és villanyoszlopokra mászva nézik a meccset, mivel a találkozó zárt kapus.
-5.A horvátok tiszta kékben, mi pedig fehér mezben lépünk pályára. 
-20.
 
-35.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-45.Íme a mai kezdőnk: Kovács - Fiola, Tamás, Rus, Stopira, Hangya - Nikolov, Houri - Funsho, Petrjak - Zivzivadze
-50.
  
-55.Óriási az érdeklődés a mai edzőmeccs iránt, a Horvátországban fogható Hrvatskoj nogometnoj televiziji (HNTV) élőben közvetíti a találkozót 6 kamerával. 
-60.
 
-65.Üdvözlünk benneteket Rovinjból, ahol 13-kor lép pályára csapatunk a horvát bajnokság listavezetője ellen.
Mérkőzés után

Márton Gábor: "Remek meccset játszottunk a Dinamo Zagrebbel. Nagy iramú találkozó volt, minőségében is jól szolgálta a felkészülésünket. Azt kell mondanom, remekül játszott ma a csapatom. Sok helyzetet sikerült kialakítanunk, korán vezetéshez is jutottunk, ráadásul ellenfelünk nem nagyon tudott lehetőségeket kialakítani. Két véleményes pontrúgásból szereztek két gólt a horvátok, mindent figyelembe véve ez a mai meccs nagyon rendben volt."

Zoran Mamić: "Nagyon jó meccset játszottunk a MOL Fehérvár FC ellen. Kemény, férfias küzdelem, szikrázó párharcok jellemezték a találkozót. Az elmúlt tíz napban kemény munkát végeztünk, érezni lehetett, hogy egyáltalán nem vagyunk frissek, ugyanakkor dominálni tudtunk, ami fontos számunkra, hiszen a nemsokára folytatódó horvát bajnokságban is az a célunk, hogy a meccseken mi domináljunk. Elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2021. Január 14. 15:30  -  Szerző: Farkas Szilárd  -  
2-1-es vereség a Dinamo Zagreb ellen

Zivzivadze révén szereztünk vezetést, majd Orsic és Petkovic góljai fordították meg a mérkőzést.

A horvátországi edzőtábor kilencedik napján a negyedik felkészülési mérkőzésünket játszottuk, ezúttal a horvát bajnoki címvédő és a jelenleg is a bajnoki tabellát vezető Dinamo Zagreb volt ellenfelünk. Márton Gábor vezetőedző a Kovács - Fiola, Tamás, Rus, Stopira, Hangya - Nikolov, Houri - Funsho, Petrjak – Zivzivadze kezdőcsapatnak szavazott bizalmat.

Az első tíz percben többet volt a labda az ellenfélnél, ám minden esetben jól zárt a védelem, majd a 13. percben mi szereztünk vezetést: Tamás Olivér Zivzivadzét hozta játékba, aki 15 méterről lőtt, a lövés megpattant egy védőn és védhetetlenül hullott a kapuba (1-0)!

Három perccel később szabadrúgáshoz jutottak a horvátok, Orsic nem sokkal hibázta el a kaput 23 méterről. A 19. percben Rus Adrián becsúszva blokkolt egy lövést a kapunk előtt, a játékvezető úgy látta, a labda védőnk kezét is érintette, sárga lap és 11-es következett. A büntetőt Orsic értékesítette magabiztosan, jobbal lőtte ki a jobb alsót (1-1).

A 37. percben veszélyes szituáció alakulhatott volna ki egy beadásból, azonban a labda nem sokkal, de elszállt Leovac feje fölött. Két perccel később Houri tekert a horvát kapu elé egy szabadrúgást, azonban Rus fejese elakadt a védőkben. A félidő zárásaként a 44. percben Zivzivadze lapos beadása akadt el egy becsúszó horvát védőben, úgy tűnt, a labda a védő kezét is érintette, ezúttal azonban nem ítélt 11-est a játékvezető, 1-1-es döntetlennel vonulhattak öltözőbe a csapatok.

A szünet után Tamás Olivér helyett Visar Musliu állt be a második félidőre. Az első komolyabb lehetőségre az 56. percig kellett várni, Rus Adrián egy szép kényszerítő után lőtt 17 méterről kapura, a Dinamo kapusa hatalmasat védett. A 60. percben Zivzivadze, Houri, Rus, Petrjak és Kovács hagyta el a pályát, helyükre Nikolics, Dárdai, Kovács, Géresi és Tordai állt be. A 78. percben szabadrúgáshoz jutott a Dinamo Zagreb, Petkovic élt a lehetőséggel, kilőtte a kapu jobb oldalát, ezzel 2-1-re módosult a találkozó állása. Egy perccel később Funsho lőtt kapura, azonban 18 méterről megeresztett lövése a felsőléc fölé szállt. A 81. percben megfogyatkoztunk, Fiola gyűjtötte be második sárga lapját, amely pirosat ért.

Egy perccel később Géresi került helyzetbe, ám kimaradt a lehetőség. A 83. percben Funsho mutatott be szép szerelést a ziccerben lévő Petkoviccal szemben, majd a mérkőzés zárásaként a 88. percben Petkovic passzát követően Majer lőtt a kapu fölé 15 méterről. 2-1-re a Dinamo nyerte a találkozót.

A horvátországi felkészülés utolsó mérkőzésére szombaton kerül sor, az ellenfél az Osijek csapata lesz.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek