hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 6-2
HNK Orijent
 
Barátságos
Barátságos, 2020-2021
Téli felkészülési mérkőzések - Téli felkészülés
2021.01.12., Kedd @ 15:00
Funtana, Zelena Laguna Football Camp

10 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Marin Vidulin
90.Vége a meccsnek. 
89.Houri beadását Nikolics fejelte kapu fölé. 
88.GÓÓÓÓL!

Houri adott zseniális labdát Funshonak, aki vagy 40 métert sprintelt vele, majd a bal szélről befelé cselezett és 17 méterről hatalmas gólt lőtt. 
85.
 
80.Nyári helyére Kovács állt vissza. 
79.Fiola beadását Petrjak lőtte közelről kapu mellé. 
77.Nyári Patrik sérült meg egy ártalmatlan szituációban, középpályásunkat úgy kell lesegíteni a pályáról, nem valószínű, hogy folytatni tudja. 
76.Megjött a lövőkedvünk, ezúttal Nyári vette célba 25 méterről a horvát kaput, nem sokkal ment a löket kapu mellé. 
73.Dárdai 18 méteres bombája ezúttal a jobb alsó mellett suhant el. 
70.GÓÓÓÓL!

Nikolics egy szép csel után Dárdainak passzolt, aki 17 méterről kapásból hatalmas gólt lőtt. 
68.Houri lőtt 14 méterről, éles szögből kapu mellé. 
64.GÓÓÓÓL!

Egy perccel azután, hogy beállt, gólt szerzett Dárdai Palkó! Nikolics remek ütemben ugratta ki középpályásunkat, aki 14 méterről higgadtan helyezte a kapuba a labdát-. 
63.Sorcsere után az alábbi csapattal játszunk: Tordai - Fiola, Rus, Stopira, Hangya - Nyári, Houri - Funsho, Dárdai, Petrjak - Nikolics
60.Tamás Olivér 17 méterről lőtt nem sokkal kapu mellé. 
58.GÓL!

Ismét szépítettek a horvátok, sarokrúgást követően Crnko fejelt védhetetlenül a kapunkba. 
57.Gazdze 17 méterről végzett el egy szabadrúgást, Tordai nagyot védett, de kipattant a labda, melyet Fucak közelről a kapufára lőtt. 
55.
 
50.Géresi szép cselekkel bolondította meg a horvát védelmet, az utolsó pillanatban azonban szerelni tudták támadónkat. 
46.Folytatódik a meccs, szünetben nem cseréltünk. 
45.Vége az első félidőnek. 
44.Fucak iramodott meg a bal szélen, átemelte a labdát a kifutó Tordai felett, Tamás Olivér a gólvonal elől vágta ki a játékszert, óriási mentés volt!
41.GÓÓÓÓL!

Nyári nagyszerűen kanyarított kapu elé egy szögletet, Rus pedig 6 méterről a hosszú alsóba fejelte a labdát. 
38.
 
36.GÓL!

Gyorsan szépített horvát ellenfelünk, Fucak 16 méterről lőtt nagyon nagy gólt, Tordainak esélye sem volt. 
34.GÓÓÓÓL!

Géresi
vel szabálytalankodtak a 16-oson belül, a büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette. 
32.Géresi húzta meg a bal szélen, majd okosan passzolt vissza az alapvonal elől, Kovács ballábas lövését a gólvonal elől vágták ki a horvát védők. 
30.Szabó helyett Kovács a pályán.
29.
 
26.Tordai magabiztosan húzta le a levegőből a labdát egy horvát szögletet követően. 
21.GÓÓÓÓL!

Zeke ívelt kapu elé a bal szélről, pontos labdáját Zivzivadze fejelte közelről a kapuba. 
17.
 
15.Géresi sprintelt vissza a 16-osunkon belülre és ellentmondást nem tűrően lopta el a labdát Fucak lábáról, aki már célba vette a kapunkat. 
13.Putnik suhintotta kapura a labdát 25 méterről, nem sokkal ment el a jobb alsó mellett. 
10.Nikolov a bal szélről tekert kapura egy szabadrúgást, a horvátok kapusa magabiztosan védett. 
6.Szabó Levente 18 méteres lövése nem sokkal kerülte el a bal alsót. 
2.Gazdze kínálta meg egy távoli bombával Tordait, aki magabiztosan védte a lapos lövést. 
1.A horvát csapat kezdte a meccset!
0.
 
-15.
  
-25.A horvát együttes is elkezdte a bemelegítést. 
-35.Játékosaink már elkezdték a bemelegítést. Ellenfelünk busza nemrég haladt el a pálya mellett, azonban a horvát csapat játékosai még nincsenek itt, hamarosan valószínűleg ők is megérkeznek. 
-45.Íme a mai kezdőcsapatunk: Tordai - Tamás, Rus, Musliu, Zeke - Nyári, Nikolov - Halmai, Szabó, Géresi - Zivzivadze
-60.Üdvözöljük szurkolóinkat Porecből, csapatunk 15 órától játssza harmadik idei edzőmeccsét a horvát másodosztályú HNK Orijent ellen. 
Mérkőzés után

Márton Gábor: "A mai mérkőzésen fordított terhelést kaptak a játékosok, akik legutóbb kevesebbet játszottak, azok ma több időt töltöttek a pályán. Szép gólokat rúgtunk és sok helyzetet alakítottunk ki, de azért voltak bőven hibáink is. Nem volt stabil a csapat az első 60 percben, de nyilván ebben az összeállításban ez nem is feltétlenül várható el. A sorcsere után már teljesen másképp nézett ki a mérkőzés, sokkal stabilabbak lettünk, remek megoldásokat választottak a játékosok és tényleg szép gólokat lőttünk. Viszont kaptunk ma is két gólt, ez pedig beárnyékolja az összképet. Tovább kell dolgoznunk, hogy a hibákat kijavítsuk." 

Damir Milinovic: "Tudtuk, hogy egy nálunk jóval erősebb csapat ellen lépünk ma pályára. Amit 3-2-ig láttam a játékosaimtól, az tetszett, volt tartásunk és felvettük a versenyt a MOL Fehérvárral. Ellenfelünk sorcseréjét követően viszont már felbillent a pálya, akkor nagy fölényben futballozott a Fehérvár. Mi egy fiatal csapat vagyunk, fontosnak tartom azt, hogy a játékosaim ilyen képességű ellenfelekkel is megmérkőzzenek, hiszen ezekből a találkozókból nagyon sokat lehet tanulni."

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2021. Január 12. 17:30  -  Szerző: Farkas Szilárd  -  
6-2-es győzelem a HNK Orijent ellen

Az első félidőben Zivzivadze kezdte a gólgyártást, majd Géresi, Rus, Dárdai (2) és Funsho is betalált.

Harmadik téli felkészülési mérkőzésünket a másodosztályú HNK Orijent ellen játszottuk a horvátországi edzőtábor hetedik napján. Márton Gábor vezetőedző ezúttal a Tordai - Tamás, Rus, Musliu, Zeke - Nyári, Nikolov - Halmai, Szabó, Géresi – Zivzivadze tizenegynek szavazott bizalmat.

Tordai Árpád első alkalommal kapta meg kezdőként a bizonyítási lehetőséget a kapuban, rátermettségét már a mérkőzés 2. percében bizonyítania kellett, amikor is Gazdze távoli bombáját hatástalanította. Négy perccel később Szabó Levente eresztett meg egy lövést, ám 18 méterről leadott lökete kevéssel a kapu mellé szállt. Újabb négy perccel később szabadrúgáshoz jutottunk, Nikolov tekert kapura, azonban a horvátok kapusa résen volt. Az első gólunkra a 21. percig kellett várni, ekkor Zeke Márió húzott el a bal szélen, majd középre ívelt labdáját Zivzivadze bólintotta közelről a kapuba. 1-0!

A 30. percben csere következett, Szabó Levente helyett Kovács István állt be. Két perccel később Géresi iramodott meg a bal szélen, okosan passzolta középre a labdát az alapvonal közeléből, a labdára Kovács csapott le, ballábas lövését a gólvonalról vágták ki a védők. A 34. percben Géresivel szemben követtek el szabálytalanságot a 16-oson belül, a büntetőhöz maga a sértett állt oda, magabiztos lövése után 2-0 állt az eredményjelzőn.

Két perccel később kapcsoltak a horvátok, Fucak 16-ról megeresztett lövésével szemben Tordai tehetetlennek bizonyult. 2-1! A 41. percben szöglethez jutottunk, a labdát Nyári kanyarította a kapu elé, Rus Adrián pedig élt a lehetőséggel, 6 méterről fejelte a játékszert a kapuba. 3-1! Három perccel később ismét Fucak percei következtek, elhúzott a bal szélen, jó ütemben emelte át a labdát a kifutó Tordai felett, azonban Tamás Olivér az utolsó pillanatban ki tudta vágni a labdát a gólvonalról.

Az első félidőben az eredmény már nem változott, 3-1 után vonultak az öltözőbe a csapatok.A második félidő első nagy helyzetére az 57. percig kellett várni, Gazdze 17 méterről végezhetett el szabadrúgást, mely után Tordai védett nagyot, a labda Fucak elé pattant, aki közelről bombázta azt a kapufára, ezután védőink felszabadítottak. Egy perccel később szépítettek a horvátok, egy sarokrúgást követően Crnko fejelt a kapuba. 3-2!

A 63. percben sorcsere következett, a Tordai - Fiola, Rus, Stopira, Hangya - Nyári, Houri - Funsho, Dárdai, Petrjak – Nikolics felállásban játszottunk tovább. Becserélése után egy perccel Dárdai Palkó megszerezte első gólját a Vidiben: Nikolics remek ütemben ugratta ki középpályásunkat, aki 14 méterről higgadtan helyezte a kapuba a labdát. 4-2!

Dárdai Palkó elkapta a fonalat, a 70. percben ismét Nikolicstól kapta a gólpasszt, 17 méteres kapáslövése védhetetlenül vágódott a kapuba. 5-2!

A 88. percben Funsho zárta le a meccset, aki a Houritól kapott mutatós átadás után közel 40 méteren át vezethette a labdát, majd a bal szélről cselezett befelé, mielőtt 17 méteres bombája a kapuban landolt. 6-2!Következő mérkőzésünket a horvát bajnokságot vezető Dinamo Zagreb ellen játsszuk csütörtök délután. 
 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek