hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 1-3
Sturm Graz
 
Barátságos
Barátságos, 2020-2021
Téli felkészülési mérkőzések - Téli felkészülés
2021.01.10., Vasárnap @ 15:00
Funtana, Zelena Laguna Football Camp

5 fok, felhős, szeles
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Marin Vidulin
90.Boban Nikolov tekert 17 méterről alig kapu mellé. Ez volt a meccs utolsó momentuma, 3-1-re nyert a Sturm Graz. 
88.GÓÓÓL!

Halmai beadását Szabó lőtte közelről az osztrákok kapujába
85.Szélről érkező beadást Jager fejelte közelről kapura, Kovács nagyot védett, a kipattanót Shabanhaxhaj lőtte mellé.
81.Zettl távoli szabadrúgását védte Kovács. 
78.Halmai cselezett a jobb szélről befelé, majd kapura lőtt, de ezt is védte az osztrákok kapusa. 
77.Kovács és Géresi helyére Szabó és Dárdai álltak be.
74.Huspek beadását Shabanhaxhaj fejelte kapura, Kovács védett. 
72.
 
69.Kovács remek lyukpasszal ugratta ki Géresit, aki nagyszerű mozdulattal emelte át a labdát a kivetődő kapu felett, a gólvonalról azonban sikerült kivágnia az egyik védőnek a labdát. 
68.Zettl távoli lövését védte Kovács vetődve. 
64.Géresi lapos lövését védte a Sturm Graz kapusa. 
63.Az alábbi csapattal játszunk a sorcsere után: Kovács - Fiola, Tamás, Musliu, Zeke - Nyári, Nikolov - Géresi, Kovács, Halmai - Zivzivadze
62.Sorcsere nálunk!
61.Houri 18 méteres szabadrúgása s sorfalról szögletre pattant. 
59.Funsho lőtt 17 méterről a jobb alsó mellé. 
56.Hangya tekert 18 méterről kapura egy szabadrúgást, a graziak kapusa a léc alól tornázta ki a játékszert. 
52.GÓL!

A sarokrúgást követően a labda Lang elé került, aki kapásból óriási gólt lőtt 16 méterről.
51.Zettl távoli lövését védte Kovács. 
50.
 
48.A meccset a Budafok vezetőedzője, Csizmadia Csaba is a helyszínen tekinti meg. 
46.Folytatódik a meccs, szünetben Rockov helyére Kovács állt be. 
45.Houri ívelt egy szabadrúgást Stopira fejére, aki éles szögből kapu fölé fejelt. Ezzel a jelenettel fejeződött be az első félidő. 
42.GÓL!

Mwepu passzolt Jantschernek, aki 14 méterről, ballal kilőtte a bal alsót. 
37.
 
31.Houri ugratta ki remek ütemben a jobb szélen Petrjakot, aki ezúttal Nikolicsot kereste középen, azonban beadását lefülelte a grazi kapus. 
30.Fiola passzolt Nikolicsnak, csapatkapitányunk pedig 17 méterről lőtt laposan kapura, ismét védett az osztrák hálóőr. 
29.Funshot szerelték a 16-oson belül becsúszva gólhelyzetben. 
28.Petrjak került nagy helyzetbe, 16 méterről azonban kapu mellé lőtt. 
26.Nikolics lőtt 15 méterről kapura, Schützenauer védett. 
23.Petrjak kapott szép labdát, jobb szélről erősen kapu elé lőtte azt, az osztrákok kapusa azonban kivetődve megszerezte a játékszert.
20.
 
17.Alef nem tudott visszatérni, helyére Nikolov állt be. 
14.GÓL!

Megszerezte a vezetést a Graz, egy pontrúgást követően a labda Mwepu elé került, aki 10 méterről a jobb alsóba lőtt. 
8.Alef hagyta el a pályát sántikálva, egyelőre 10 emberrel játszunk. 
6.Hierlander lőtt 22 méterről kapura, Rockov magabiztosan védett. 
1.Vidulin sporttárs sípszavára útjára indult a labda. 
0.
 
-15.
  
-30.A Sturm Graznak is a mai lesz a második idei edzőmeccse, az elsőt tegnap az NK Osijek ellen játszotta, és 3:2-re legyőzte a horvát csapatot. Az NK Osijekben a második félidőt végigjátszotta a Vidi korábbi futballistája, Kleinheisler László. Január 16-án egyébként épp az eszéki csapat ellen játsszuk majd az utolsó horvátországi edzőmeccsünket. 
-40.Kapusaink már elkezdték a bemelegítést, a mezőnyjátékosok pedig félórával a meccs előtt kezdik majd el bemelegítést. 
-50.Íme a mai kezdőcsapatunk: Rockov - Fiola, Rus, Stopira, Hangya - Alef - Pinto, Houri - Petrjak, Nikolics, Funsho
-60.Üdvözlünk benneteket a horvátországi Zelena Laguna Football-centerből, ahol csapatunk 15 órától az osztrák Sturm Graz ellen lép pályára. 
Mérkőzés után

Márton Gábor: "Meglehetősen fáradtan mozgott ma a csapat, azt gondolom, ez azonban érthető. Ennek ellenére voltak lehetőségeink, helyzeteink mindkét játékrészben, ezek azonban egy kivételével kimaradtak. Összességében a mutatott játékunk ezúttal nem tetszett, főleg a védekezésünkkel nem vagyok elégedett. Sok lehetőséget adtunk az osztrákoknak, hogy kibontakozzanak. Bízom benne, hogy a frissességgel együtt minden visszatér majd a régi kerékvágásba."

Christian Ilzer: "Két nap alatt a második edzőmeccsünket játszottuk, elégedett vagyok, hiszen ezen a két mérkőzésen összesen hat gólt lőttünk és mindkét találkozónkat megnyertük. Örülök, hogy egy jó csapat ellen játszhattunk ma edzőmeccset, nagyon jól szolgálta ez a találkozó a felkészülésünket. Az első félidőben a Vidi 96-os számú játékosa (Lyes Houri - a szerk.) több alkalommal is gondot okozott nekünk, nem volt könnyű őt semlegesíteni. A második félidőben bizonyítási lehetőséget kaptak a fiatal játékosaink is, több 20 év alatti futballistánk volt ekkor a pályán, akik bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Ismétlem, nagyon örülök, hogy egy ilyen jó csapat ellen játszhattunk felkészülési mérkőzést, sok sikert kívánok nekik a tavaszi bajnoki szereplésükhöz!"

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2021. Január 10. 18:00  -  Szerző: molfehervarfc.hu  -  
Vereség a második téli felkészülési meccsünkön

A Sturm Graz két góllal vezetett a szünetben, a vége 1-3 lett, gólunkat Szabó Levente szerezte.

Második téli felkészülési mérkőzésünket az osztrák Bundesliga jelenlegi második helyezettjével, a Sturm Graz-cal játszottuk Funtanában. Márton Gábor vezetőedző ezúttal a Rockov - Fiola, Rus, Stopira, Hangya - Alef - Pinto, Houri - Petrjak, Nikolics, Funsho tizenegynek szavazott bizalmat.

Az első lehetőséget a 6. percben jegyezhettük fel, Hierlander lőtt 22 méterről kapura, Rockov magabiztosan védett. Nem sokkal később Alef sántikált le a pályáról (nem is tudta folytatni a játékot, Nikolov jött a helyére), a 14. percben pedig már gólt is láthattunk, sajnos nem jó oldalon zörgött a háló: egy pontrúgást követően a labda Mwepu elé került, aki 10 méterről a jobb alsóba lőtt (0-1).

A félidő közepén több helyzetet is kialakítottunk, a 23. percben Petrjak kapott szép labdát, jobb szélről erősen kapu elé lőtte azt, az osztrákok kapusa azonban kivetődve megszerezte a játékszert. 3 perc múlva Nikolics lőtt 15 méterről kapura, Schützenauer védett, újabb 2 perc elteltével pedig Petrjak került nagy helyzetbe, 16-ról azonban mellé lőtt.

A 30. percben Fiola passzolt Nikolicsnak, csapatkapitányunk pedig 17 méterről lőtt laposan kapura, ismét védett az osztrák hálóőr. Hiába a Vidi-helyzetek, a félidő vége előtt megint az osztrákok találtak be: Mwepu passzolt Jantschernek, aki 14 méterről, ballal kilőtte a bal alsót (0-2).

A 45. percben Houri ívelt egy szabadrúgást Stopira fejére, aki éles szögből kapu fölé fejelt, ezzel a jelenettel fejeződött be az első játékrész.  

A második félidő elején a szünetben beállt Kovács Dániel védte Zettl távoli lövését, de az 52. percben ő is tehetetlen volt:  egy sarokrúgást követően a labda Lang elé került, aki kapásból óriási gólt lőtt 16 méterről (0-3). 

Négy perccel később Hangya tekert 18 méterről kapura egy szabadrúgást, a graziak kapusa a léc alól tornázta ki a játékszert. A meccs harmadánál előbb Funsho lőtt 17 méterről a jobb alsó mellé, majd Houri 18 méteres szabadrúgása pattant a sorfalról szögletre. A 63. perctől a következő csapattal folytattuk: Kovács - Fiola, Tamás, Musliu, Zeke - Nyári, Nikolov - Géresi, Kovács, Halmai - Zivzivadze.

A 64. percben Géresi lapos lövését Schützenauer, a 68. percben Zettl próbálkozását Kovács hárította. A 69. minutumban Kovács remek lyukpasszal ugratta ki Géresit, aki nagyszerű mozdulattal emelte át a labdát a kivetődő kapu felett, a gólvonalról azonban sikerült kivágnia az egyik védőnek a labdát. Az utolsó negyedóra kezdetén Huspek beadását Shabanhaxhaj fejelte kapura, Kovács védett. A 78. percben Halmai cselezett a jobb szélről befelé, majd kapura lőtt, de ezt is védte az osztrákok kapusa. A 81. percben Zettl távoli szabadrúgásánál volt résen kapusunk, a 85. percben pedig Jager közeli fejesét ütötte ki látványos mozdulattal. A vége előtt sikerült a szépítés: Zivzivadze indította Halmait a szélen, aki laposan centerezett, az érkező Szabó pedig közelről a hálóba passzolt (1-3). 

A hármas sípszó előtt közvetlenül Dárdai passzolt egy szabadrúgást Nikolovhoz, ő pedig éles szögből a hosszú mellé tüzelt, így a Sturm Graz 3-1-re megnyerte a találkozót. Legközelebb kedden délután lépünk pályára, a horvát másodosztályú HNK Orijent lesz az ellenfelünk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek