hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 1-0
HNK Rijeka
 
Barátságos
Barátságos, 2020-2021
Téli felkészülési mérkőzések - Téli felkészülés
2021.01.08., Péntek @ 15:15
Umag, Gradski Stadion

7 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Alen Halelovic
90.Nikolov ívelt be jobbról egy szabadot, kivágta egy védő és ezzel vége is a meccsnek. 1-0-ra győztünk a Rijeka ellen!
89.Folytatódik a meccs, a gólszerző is talpon.
88.Funshót kell ápolni, áll a játék.
86.Veszélytelen volt a hatodik horvát szöglet.
85.Stopira mentett becsúszva egy beadás után.
82.Nikolicsot állította meg gólhelyzetben les miatt a játékvezető.
78.Szabó helyére Kovács állt be.
73.Szöglet után Funsho fejelt kapu elé, Rus pedig látványos mozdulattal ollózott kapura, a horvát hálóőr nagyot védett. 
70.Kovács védett nagy bravúrral egy jobb oldalról, éles szögből leadott kemény lövést. 
67.A 2021-es esztendő első Vidi-gólját tehát Funsho szerezte!
65.GÓÓÓÓÓL!

Funsho kapott remek labdát Nyáritól, lövését azonban kivetődve védte a Rijeka kapusa. A labda Niko elé pattant, aki kapura lőtt, egy védőről pedig épp Funsho elé került a labda, aki 6 méterről a bal felsőbe vágta azt!
64.A második félidőben eddig mi birtokoljuk többet a labdát és inkább a mi akaratunk érvényesül jobban. 
59.Szabó 17 méteres lövését védte a horvátok kapusa. 
54.Petrjak hozta játékba a jobb szélen felfutó Bollát, beadását kivágták azonban a védők a kapu elől. 
47.A második félidőben az alábbi csapattal játszunk: Kovács - Bolla, Rus, Stopira, Hangya - Nyári, Nikolov - Petrjak, Nikolics, Funsho - Szabó
46.Folytatódik a meccs. 
45.Rockov szaladt ki a kapujából, és a 16-oson kívül szerelte le a kapu felé rohanó horvát támadót. Ezzel ért véget az első félidő. 
40.Mezőnyjátékkal telnek a percek, sok a szabálytalanság is, helyzetet régen jegyezhettünk fel. 
35.
 
30.Pintot kell ápolni. 
26.Dárdai helyére Halmai állt be.
24.Kulenovic fejelt 3 méterről a kapunk mellé. 
22.Jobb szélről érkező beadást követően Fiola tisztította meg a terepet a 16-osunkon belül. 
15.Egyelőre a Rijeka birtokolja többet a labdát, két lehetőségük volt az első negyedórában, gól azonban egyikből sem született. 
9.A szomszéd pályán egyébként Csizmadia Csaba tart edzést a Budafoknak, hiszen a fővárosi együttes itt edzőtáborozik Umagban. 
6.Rockov védett nagyot, majd Hourit rúgták fel csúnyán, kisebb tömegjelent alakult ki a pályán. 
5.Tamás Olivér mentett becsúszva hatalmasat a kapunk előtt. 
3.A horvátok rendkívül kemény belépőkkel kezdték a meccset.
1.Mi kezdtük a meccset!
0.
 
-20.A tervezettnél korábban,1-2 perc múlva kezdődik az edzőmeccsünk.
-30.Érdekesség, hogy 7 évvel ezelőtt, 2014 januárjában szintén a HNK Rijeka ellen játszottuk az év első felkészülési meccsét, akkor 2-2-es döntetlen született Spanyolországban. Góljainkat Nikolics és Oliveira szerezték. 
-40.
  
-50.A mai kezdőnk: Rockov - Fiola, Tamás, Musliu, Zeke - Alef - Houri, Pinto - Dárdai, Zivzivadze, Géresi.
-60.Köszöntünk benneteket Umagból! Az idei év első felkészülési mérkőzését a HNK Rijeka ellen játsszuk.
Mérkőzés után

Márton Gábor: "Jó ellenféllel találkoztunk az idei első edzőmeccsünkön. Két edzésen vagyunk túl eddig, szóval túl sok új taktikai dolgot még nem kérhettem számon a csapattól, azonban a következő napokban azon dolgozunk itt Horvátországban, hogy tovább bővítsük a variációs lehetőségeinket. Bár az eredmény az ilyen mérkőzéseken másodlagos, természetesen örülök, hogy egy kemény mérkőzésen legyőztük a Rijekát, annak azonban sokkal inkább, hogy a játékosok odatették magukat és jó ritmusban játszottak."

Simon Rožman: "Kis fennakadás volt a találkozó kezdési időpontjával kapcsolatban, de szerencsére a közjáték nem zavart meg bennünket. Az első félidei játékunkkal majdnem maradéktalanul elégedett vagyok, csak a gól hiányzott. Ezt azonban betudhatjuk annak, hogy rendkívül kemény edzéseink voltak az elmúlt napokban. A második félidőben a fiatal játékosaink is lehetőséget kaptak, az ő teljesítményükkel is elégedett vagyok." 

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2021. Január 08. 17:20  -  Szerző: molfehervarfc.hu  -  
Funsho találatával nyertünk a Rijeka ellen

Támadónk a 65. percben szerezte első téli felkészülési mérkőzésünk egyetlen gólját.

A téli edzőtábor harmadik napján játszottuk első felkészülési mérkőzésünket. Az ellenfél a tavalyi horvát bronzérmes és kupagyőztes HNK Rijeka volt, a mérkőzésre Umagban került sor. Márton Gábor vezetőedző az első félidőben a Rockov - Fiola, Tamás, Musliu, Zeke - Alef - Houri, Pinto - Dárdai, Zivzivadze, Géresi tizenegyet küldte pályára.

Kemény horvát belépőkkel indult a találkozó, Hourit egy perc alatt kétszer is felrúgták, Rockovnak pedig már a 6. percben nagy védést kellett bemutatnia. Utána viszont hosszú ideig egyik kapu sem forgott veszélyben, a 24. minutumban jegyezhettük fel Kulenovic fejesét, aki 3 méterről nem talált kaput. Egy perc múlva Dárdai középre tett labdáját Zivzivadze pörgette mellé közelről. Újabb mezőnyjáték következett, a félidő vége előtt Rockov egy remek kifutással, 20 méterre a kapunktól tisztázott, a horvátok szabálytalanságot reklamáltak, a játékvezető azonban nem látott okot a közbeavatkozásra, ezzel a jelenettel zárult az első 45 perc.

A második félidőre a Kovács - Bolla, Rus, Stopira, Hangya - Nyári, Nikolov - Petrjak, Nikolics, Funsho - Szabó csapattal álltunk fel. Többet birtokoltuk a labdát ellenfelünknél, aztán az első lövést Szabó eresztette meg 18 méterről az 59. percben, Nwolokor résen volt. A 65. percben megszereztük a vezetést: Funsho kapott remek labdát Nyáritól, lövését azonban kivetődve védte a Rijeka kapusa, a labda Niko elé pattant, aki kapura lőtt, egy védőről pedig épp Funsho elé került vissza a labda, aki 6 méterről a bal felsőbe vágta azt (1-0)!

A 70. percben Kovács védett nagy bravúrral egy jobb oldalról, éles szögből leadott kemény lövést, 3 perccel később pedig egy szöglet után Funsho fejelt kapu elé, Rus látványos mozdulattal ollózott kapura, Nwolokor nagyot védett. A 82. percben Nikolicsot állította meg gólhelyzetben a játékvezető les miatt. Az utolsó percekben támadni próbált a Rijeka, de nem sok sikerrel, a mérkőzésnek pedig egy kapu elől kivágott Nikolov-szabadrúgás után lett vége 1 perc hosszabbítás után. 

Legközelebb vasárnap délután lépünk pályára, a jelenleg az osztrák Budesliga második helyén álló Sturm Graz lesz az ellenfelünk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek