hu en
Vasas FC Végeredmény 1-2
MOL Fehérvár FC
 
MOL Magyar Kupa
Magyar Kupa, 2020-2021
16 közé jutásért - 8. forduló
2021.02.10., Szerda @ 19:45
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion

3 fok, esős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Karakó Ferenc
Asszisztensek:
Georgiou Theodoros, Buzás Balázs
Tartalék játékvezető:
Pillók Ádám
90 +4.Vége a meccsnek!
90 +3.Rus is besárgult. 
90 +2.Pinto kapott sárgát.
90.3 perc a ráadás.
89.Kapornai kapott sárgát. 
88.Kovács mentett nagyot a kapujából kifutva. 
85.Az imént pályára lépő Kapornai lőtt kapura 13 méterről, a labda nem sokkal ment kapu mellé. 
83.Hinora helyére Kapornai állt be. 
81.Houri szögletét követően Alef fejelt kapura, egy hazai védő a gólvonalról fejelte ki a labdát. 
80.Elkezdődött a rendes játékidő utolsó 10 perce, az utóbbi időben egyik kapu előtt sem alakult ki komoly gólhelyzet.
77.
 
74.Szabó beadása szállt el veszélyesen keresztben a hazai kapu előtt, de senki nem tudott labdába érni. 
72.Zivzivadze, Funsho és Petrjak helyére Nikolics, Szabó és Houri álltak be. 
68.Feczesin helyére Balajti, Pátkai helyére Silye állt be. 
64.Pátkai kapott sárgát. 
63.Egy eladott labdára lecsapott a Vasas, a gyors kontra végén veszélyes helyzet alakult ki a kapunk előtt, de nem sikerült a ziccert értékesítenie a hazai csapatnak. 
58.Pekár helyére Viczián, Köböl helyére Radó állt be. 
56.
 
55.Stopira mentett hatalmasat nagy gólhelyzetben. 
54.Petrjak hozta játékba Negot a jobb szélen, majd válogatott játékosunk Petrjaknak adta a labdát vissza, ő pedig becsúszva, 10 méterről alig pörgetett kapu mellé. 
50.Pekár lőtt 15 méterről nagy erővel kapura, Kovács nagyot védett. 
49.Petrjak végezhetett el két szögletet egymás után, de nem volt veszélyes egyik sem. 
46.Csere nélkül folytatódik a meccs. 
45 +2.Vége az első félidőnek. 
45 +1.Nego beadását Funsho lőtte a kapuba, de a partjelző lest jelzett. 
45.2 perc a hosszabbítás. 
44.Rus végezte el a szabadrúgást, a labda a sorfalban halt el. 
43.Hinora szabálytalankodott Hangyával a hazai kaputól 19 méterre, szabadrúgás következik nagyon jó helyről. 
40.Szivacski kapott sárgát.
38.Szép támadás végén Petrjak lőtt kapura éles szögből, a labda Radoson túljutott, de Szivacski a gólvonalról kivágta. 
34.GÓL!

Rendkívül balszerencsés találattal szépített a Vasas. Hinora beadását Rus lőtte közelről a kapunkba.
31.Szabadrúgást követően Rus fejelt távolról kapura, a labda a jobb kapufáról pattant ki. 
30.Az első félóra egyértelmű Vidi-fölényt, két szép fehérvári gólt és egy sajnálatos sérülést hozott.
26.
 
23.GÓÓÓÓL!

Petrjak
vette célba távolról a Vasas kapuját, a labda egy hazai játékoson megpattant és védhetetlenül csapódott a kapuba.
20.Bolla nem tudja folytatni, Nego állt be helyette.
17.Hinora lőtt 20 méterről nagy erővel alig kapu fölé. 
15.Bollát kell ápolni az oldalvonalon túl. 
13.Kalmár kapott sárgát.
10.Bolla Bendegúz szép csel után lőtt a 16-os sarkáról ballal kapu fölé. 
6.Zivzivadze 16 méteres bombája Litauszkiról szögletre pattant. 
4.
 
3.GÓÓÓÓL!

Ez gyors volt! Petrjak kapott Fiolától szép labdát, ukrán támadónk kicselezte a Vasas kapusát, majd éles szögből kapura lőtt, a gólvonal elől egy védő még tisztázni tudott, de a kipattanót Zivzivadze közelről az üres kapuba vágta.
1.Mi kezdtük a meccset.
-2.Érkeznek a csapatok, a mieink fehérben, a Vasas piros-kékben. 
-15.A tegnapi és mai nap folyamán valamennyi NB I-es csapat bejutott a MOL Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé, ez pedig azt jelenti, hogy amennyiben mi is sikerrel vesszük a mai akadályt, akkor a következő fordulóban az FTC vendégeként lépünk pályára a MOL Magyar Kupában. 
-18.
 
-25.Annak ellenére, hogy elég régóta szakad az eső a fővárosban, semmi kifogás nem lehet a Vasas pályájára, remekül előkészített gyepszőnyeg várja a két csapatot. 
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-40.
 
-50.Íme a mai kezdőnk: Kovács - Bolla, Rus, Stopira, Fiola, Hangya - Alef, Pinto - Petrjak, Zivzivadze, Funsho
-65.Üdvözlünk benneteket a XIII. kerületből, csapatunk 19:45-től a Vasas ellen játszik MOL Magyar Kupa-meccset. A tét a legjobb 16 közé jutás. 
Mérkőzés után

Márton Gábor:

"Rég volt már részem ilyen élményben, jó néhány mérkőzés eltelt a legutóbbi győzelmünk óta. Legfőképpen annak örülök, hogy ismét a jobbik arcát mutatta a csapat, a mérkőzés jelentős részében jól játszottunk. Hamar megszereztük a vezetést, majd nem sokkal később növelni tudtuk az előnyünket, le is zárhattuk volna a mérkőzést, rúgtunk is még egy gólt, de ezzel az öngóllal sajnos csak szorosabbá tettük a meccset. A végjátékban a Vasasnak és nekünk is megvoltak a lehetőségeink, de ettől függetlenül megérdemeltük a győzelmet és a továbbjutást. Megharcoltak a srácok a sikerért, a hozzáállás ma este nagyon rendben volt."

Schindler Szabolcs:

"Az első húsz percben kissé meg voltunk illetődve, a későbbiekben többé-kevésbé sikerült felvennünk a mérkőzés ritmusát. Az NBII-ben azért más az iram, de fizikálisan jól bírta a csapat a mérkőzést. A második félidőben többet kockáztattunk, többször próbálkoztunk letámadásokkal, azonban nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel. Ilyen a futball, gratulálok a Vidinek, és további sok siket kívánok nekik a Magyar Kupában."

 

MOL Magyar Kupa
Magyar Kupa, 2020-2021
16 közé jutásért - 8. forduló
Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2021. Február 10. 22:00  -  Szerző: molfehervarfc.hu  -  
MOL Magyar Kupa - továbbjutás a Vasas ellen

Már a mérkőzés 3. percében előnybe kerültünk Zivzivadze révén, Petrjak megpattanó lövésével pedig 2-0-ra mentünk a 23. percben. A hazaiak Rus öngóljával szépítettek, 2-1-re győztünk Angyalföldön.

A MOL Magyar Kupa 8. fordulójában, vagyis a legjobb 16 közé jutásért a Vasas ellen léptünk pályára szerda este. Az angyalföldi együttes a Sényőt 5-1-re, az Egri SE-t pedig 2-0-ra legyőzve jutott a 32 közé, mi a Tiszaföldvárt (0-5) és a Gárdonyt (1-4) búcsúztattuk korábban.

Márton Gábor vezetőedző ezúttal a Kovács Dániel - Bolla, Rus, Stopira, Fiola, Hangya - Alef, R. Pinto - Petrjak, Zivzivadze, Funsho tizenegynek szavazott bizalmat.

Remekül kezdtük a meccset, Petrjak kapott jó indítást Fiolától, szélsőnk elvitte a labdát a rosszul kimozduló Rados mellett, majd kapura lőtt, a labda egy visszafutó védőről Zivzivadze elé került, ő pedig 2 méterről nem hibázott (0-1).

Három perccel később Zivzivadze 16 méteres bombája pattant szögletre Litauszkiról. A 10. percben Bolla csinált egy szép cselt a jobb oldalon, majd ballal kapu fölé lőtt. A 13. percben Bolla lábára csúszott rá nagyon csúnyán Kalmár, Karakó sporttárs szerint csak sárgát ért az eset, védőnket azonban le kellett cserélni, Nego állt be helyette (Bolla Bendegúz állapotáról itt írunk részletesen - a szerk). A 17. percben Hinora lőtt 20 méterről nagy erővel kapu fölé. A félidő felénél megdupláztuk az előnyünket: Petrjak vette célba távolról a Vasas kapuját, a labda egy hazai játékoson megpattant és védhetetlenül csapódott a hálóba (0-2).

Az első félóra végén majdnem jött a harmadik Vidi-gól, egy szabadrúgást követően Rus fejelt 13 méterről, a labda a jobb kapufáról pattant ki. Három perccel később gól lett Rus megmozdulásából, de sajnos nem a jó oldalon: Hinora beadása után az ötösön rendkívül balszerencsésen ért a labdába védőnk, ami így a kapu jobb oldalában kötött ki (1-2).

A 38. percben egy szép támadás végén Petrjak lőtt kapura éles szögből, a labda Radoson túljutott, de Szivacski a gólvonalról kivágta a bevetődő Funsho elől. A 44. percben Rus szabadrúgása vágódott le a sorfalról, a félidőt pedig egy lesről született, így érvénytelen Funsho-találat zárta.

A második játékrész Vasas-helyzettel kezdődött, Pekár lőtt 14 méterről, éles szögből, Kovács nagyot védett. Az 54. percben Petrjak hozta játékba Negot a jobb szélen, válogatott játékosunk Petrjaknak adta vissza a labdát, ő pedig becsúszva, 10 méterről alig pörgetett kapu mellé. Egy perc múlva újra Pekár került helyzetbe, egy visszacsel után lőtt, Stopira blokkolt. A 62. percben egy eladott labdára lecsapott a Vasas, a gyors kontra végén nagy helyzet alakult ki a kapunk előtt, Feczesin beadása után Pinto mentett hatalmasat a hosszún érkező Szatmári elől. 

A 74. percben Szabó beadása szállt el veszélyesen keresztben a hazai kapu előtt, ám senki nem tudott labdába érni. A 81. percben Houri szögletét követően Alef fejelt kapura, egy hazai védő a gólvonalról fejelte ki a labdát - nagyon közel jártunk a harmadik találatunkhoz. Négy perccel később Kapornai lőtt kapura 13 méterről, a labda nem sokkal ment kapu mellé. A rendes játékidő vége előtt még Kovács mentett kifutva a kapujából, a háromperces ráadás pedig nem hozott több helyzetet.

2-1-re nyertünk az Illovszky Rudolf Stadionban és bejutottunk a legjobb 16 közé, ahol a Ferencvárossal találkozunk majd február 24-én, 17.30-tól. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek