hu en
MOL Fehérvár FC Végeredmény 0-0
Stade de Reims
 
UEFA Európa Liga
Európa liga, 2020-2021
Harmadik selejtezőkör - Q3
2020.09.24., Csütörtök @ 18:00
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó

22 fok, enyhén felhős
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Matej Jug
Asszisztensek:
Matej Zunic, Grega Kordez
Tartalék játékvezető:
Dragoslav Peric
127.NEGO! 4-1! VÉGE!
126.Konan belőtte, 3-1!
125.HODZIC! 3-0!
124.KOVÁCSIK ezt is kivédte! Abdelhamid 11-esét védte kapusunk!
123.STOPIRA!!!! 2-0!
122.KOVÁCSIK kivédte Dia büntetőjét!
121.Evandro 1-0!
120.Vége, jöhetnek a 11-esek!
119.Hodzic fejelt 7 méterről kapu fölé. 
115.Foket második sárgáját gyűjtötte be, vagyis piros!
113.Sierhuis távoli szabadrúgása kapu fölé szállt. 
111.Chavalerin 18 méterről kapu mellé lőtt. 
110.Donis lőtt 15 méterről, nagy erővel alig kapu fölé. 
106.Elkezdődött az utolsó 15 perc. 
105.Toure lőtt 13 méterről kapura, Kovácsik óriási bravúrral tartott most meccsben minket!
99.Hodzic lapos lövését magabiztosan védte Rajkovic. 
95.Evandro ugrott volna ki egy remek labdával, de Abdelhamid hatalmasat mentett a 16-os vonalánál. 
94.
 
91.Elkezdődött a 2x15 perc hosszabbítás. 
90 +3.Vége a rendes játékidőnek, 2x15 perc hosszabbítás következik. 
90 +2.Sierhuis távolról bombázott kapu mellé. 
90.3 perc a hosszabbítás. Ha nincs gól, akkor utána még 30. 
90.Houri szabadrúgását magabiztosan védte Rajkovic. 
88.Hodzic és Evandro vezethették a kapura a labdát, bosnyák támadónk passz helyett tovább vezette azt, végül szerelték őt az ötös környékén. Az ellentámadás végén Sierhuis lőtt 8 méterről kapura, Kovácsik szépen védett. 
85.Elkezdődött a rendes játékidő utolsó 5 perce, nagyon úgy néz ki, hogy túlórázni fognak a csapatok. 
80.
 
79.Berisha helyére Toure állt be. 
77.Hangya beadását magabiztosan húzta le a levegőből Rajkovic. 
75.Petrjak helyére Hodzic állt be. 
73.Houri szöglete után a labda az egyik vendég védőről pattant veszélyesen kapura, de Rajkovic vetődve védeni tudott. 
69.Kutesa helyére Donis állt be. 
68.Zivzivadze helyett Evandro a pályán.
62.Zeneli helyére Sierhuis állt be. 
58.Bolla a jobb szélről laposan adott remekül középre, Nego 10 méterről csúnyán kapu fölé lőtt. 
57.
 
56.Foket Kapott sárgát.
53.Ezt a játékrészt a vendégek kezdték aktívabban. 
49.Abdelhamid lőtt 20 méterről jócskán a kapunk mellé. 
46.Csere nélkül folytatódik a meccs!
45 +2.Vége az első félidőnek.
45 +1.​Chavalerin kapott sárgát.
40.Az utóbbi percekben többet van a labda a franciáknál, azonban fegyelmezetten védekezünk, nem találják egyelőre a fogást a Vidin. 
35.
 
30.Houri tekert 25 méterről alig kapu mellé egy szabadrúgást. 
27.Nikolov távoli, középre tartó lövését védte Rajkovic. 
24.Hangya adott remek labdát Hourinak, aki levette azt, majd 14 méterről, éles szögből kapu fölé bombázott. 
20.
 
19.Egy perc alatt két nagy lehetőség mindkét kapu előtt: előbb Budu került ziccerbe, az utolsó pillanatban tudta őt szerelni egy francia védő, a túloldalon Zeneli cselezgetett a 16-osunkon belül, majd 14 méterről kapura lőtt, Fiola önfeláldozóan vetődött a nagy erejű lövés útjába, szöglet. 
17.Houri újabb oldalszabadrúgását fejelték ki a vendég védők a kapu előteréből. 
15.Szépen bontakozott ki a fehérvári támadás, Nego és Houri is bemutatott egy-egy cselt, végül Petrjak lesen kapta a labdát. 
13.Egyelőre egyik kapu előtt sem alakult ki gólszerzési lehetőség. 
10.
 
8.Berisha kapott sárgát. 
5.Houri oldalszabadrúgását fejelték ki a francia védők a kapu előteréből. 
2.A MOL Aréna Sóstó mellett több tucat lelkes Vidi-szurkoló gyűlt össze, akik olyan hangosan szurkolnak, hogy mindent hallani a stadionban, ez pedig biztos, plusz erőt ad a fehérvári játékosoknak. 
1.A vendégek kezdték a meccset!
-3.Érkeznek a csapatok, a mieink piros-kékben, a franciák tiszta fehérben lépnek pályára. 
-15.
 
-20. 
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-35.A Stade de Reims elleni keretből kimaradt Alef, aki még Máltán szedett össze kisebb sérülést. "A Hibernians elleni EL-mérkőzés második félidejének elején combizom-problémák jelentkeztek középpályásunknál, amit a héten kezeltünk, de ahhoz sajnos rövid volt ez a pár nap, hogy ma biztonsággal pályára engedhessük. Várhatóan azonban a jövő héttől már teljes értékű munkát végezhet" - mondta Dr. Kovács Tibor csapatorvos.
-50.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovácsik - Bolla, Musliu, Stopira, Fiola - Nego, Houri, Nikolov, Hangya - Zivzivadze, Petrjak
-55.
 
-65.Üdvözöljük szurkolóinkat a MOL Aréna Sóstóból, ahol 18-kor kezdődik a Vidi - Reims EL-selejtező. 
Mérkőzés után

Márton Gábor:

"Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk már előzetesen is. Bármilyen formában is van jelenleg az ellenfelünk, mégiscsak egy nagyon nívós bajnokságban lépnek pályára hétről hétre. Óriásit melóztak a fiúk, nagyon nagyot küzdöttünk, helyenként jól játszottunk, helyenként voltak holtpontok, de összességében teljesen rendben volt a mérkőzés. A tizenegyes-párbaj már a hidegvér kérdése volt, ezúttal mi voltunk a nyugodtabbak, Ádám védéseivel, valamint Evandro, Stopira, Hodzic és Nego találataival megnyertük a mérkőzést és továbbjutottunk a playoff-körbe. A mai győzelmünket Kovács Zoltán sportigazgatónknak is ajánljuk születésnapja alkalmából."

David Guion:

"Egy igencsak robosztus ellenféllel találtuk szembe magunkat, öt hátvéddel állt fel a MOL Fehérvár FC. Nagyon sokszor védekeztek vonalban, nehéz volt megkerülni őket és még nehezebb volt helyzetbe kerülnünk. Amikor nálunk volt a labda, akkor is inkább csak kontrákból tudtuk megindítani a támadásainkat. Ellenfelünk nagyon jól zárta a tereket. A mi esetünkben leginkább a kezdeményezés hiányzott, valamint a játékunk minősége is sok kívánnivalót hagyott maga után. Gratulálok Márton Gábornak és csapatának a győzelemhez."

UEFA Európa Liga
Európa liga, 2020-2021
Harmadik selejtezőkör - Q3
Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2020. Szeptember 24. 21:30  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
Az EL-rájátszásban a Vidi - tizenegyesekkel jutottunk tovább a Reims ellen

120 perc játék után 0-0 állt a MOL Aréna Sóstó eredményjelzőjén. Csapatunk játékosai mind a négy 11-est értékesítették, Kovácsik Ádám azonban kettő francia büntetőt is kivédett!

Az Európa Liga 3. selejtezőkörében a francia Stade de Reims látogatott csütörtök este a MOL Aréna Sóstóba. A franciák az előző körben a svájci Servette otthonában nyertek 1-0-ra, a francia bajnokságban azonban nem szerepelnek eddig valami jól, egy döntetlen mellett három vereséggel kezdték a szezont. Márton Gábor a Kovácsik - Bolla, Musliu, Stopira, Fiola, Nego, Houri, Nikolov, Hangya, Zivzivadze, Petrjak 11-nek szavazott bizalmat. 

A MOL Aréna Sóstó mellett mintegy 100 lelkes Vidi-szurkoló gyűlt össze, akik olyan hangosan szurkoltak, hogy mindent hallani lehetett a stadionban, ez pedig biztos, hogy plusz erőt adott a fehérvári játékosoknak. Közel 20 percet kellett várni az első lehetőségekre, ekkor azonban rövid idő alatt mindkét kapu előtt veszélyes helyzet alakult ki. Előbb Budu Zivzivadze került ziccerbe, az utolsó pillanatban tudta őt szerelni egy francia védő, majd a túloldalon Zeneli cselezgetett a 16-osunkon belül, végül 14 méterről kapura lőtt, Fiola önfeláldozóan vetődött a nagy erejű lövés útjába. A 24. percben Hangya adott remek labdát Hourinak, aki levette azt, majd 14 méterről, éles szögből kapu fölé bombázott. Három perccel később Nikolov távoli, középre tartó lövését védte Rajkovic, majd félóra játékot követően Houri tekert 25 méterről alig kapu mellé egy szabadrúgást, vagyis nekünk volt több lehetőségünk az első játékrészben, hiszen a hátralévő negyedórában már nem alakult ki gólhelyzet egyik kapu előtt sem. 

A második félidőt viszont a franciák kezdték aktívabban, a 49. percben Abdelhamid lőtt 20 méterről a kapunk mellé. Az 58. percben láthattuk a találkozó legnagyobb helyzetét, Bolla adott laposan középre, Nego 10 méterről, senkitől sem zavartatva lőhetett kapura, kísérlete azonban célt tévesztett. A 73. percben Houri szöglete után a labda az egyik vendég védőről pattant veszélyesen kapura, de Rajkovic vetődve védeni tudott. Két perccel a rendes játékidő vége előtt Hodzic és Evandro vezethették a kapura a labdát, bosnyák támadónk passz helyett továbbvitte azt, végül szerelték az ötös környékén. Az ellentámadás végén Sierhuis lőtt 8 méterről kapura, Kovácsik szépen védett.

A rendes játékidő nem hozott döntést, következhetett a 2x15 perc hosszabbítás. A 95. percben Evandro ugrott volna ki egy remek labdával, de Abdelhamid hatalmasat mentett a 16-os vonalánál. Öt perccel később Hodzic lapos lövését magabiztosan védte Rajkovic. A hosszabbítás első félidejének utolsó momentumaként Toure lőtt 13 méterről kapura, Kovácsik óriási bravúrral tartotta meccsben a Vidit!

A 110. percben Donis lőtt 15 méterről, nagy erővel alig kapu fölé, majd fél perccel később Chavalerin 18 méterről kapu mellé lőtt. Újabb egy perc elteltével Sierhuis távoli szabadrúgása kapu fölé szállt. A 115. percben megfogyatkoztak a vendégek, Foket gyűjtötte be a második sárgáját - ez volt az utolsó említésre méltó esemény, következhettek a 11-esek. 

Evandro 11-esébe ugyan beleért Rajkovic, de a labda a hálóban kötött ki (1-0). Dia büntetőjét Kovácsik óriási bravúrral védte, majd Stopira elemi erővel lőtte ki a jobb felső sarkot (2-0). Kovácsik aztán kivédte Abdelhamid 11-esét is, Hodzic pedig magabiztosan értékesítette a következő 11-est (3-0).

A vendégek részéről Konan ugyan belőtte a saját 11-esét, azonban Nego sem hibázott, így 4-1-re megnyertük a 11-es párbajt és mi jutottunk az EL rájátszásába, melyet október 1-én játszunk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek